Voiko joku auttaa?

HAPPEA!!!

Tämä ihan tosissaan vaivaa mua ja mä en jaksa tällaista.

En saa henkeä. Tuntuu että unohdan hengittää ja sitten huokailen ja taju meinaa lähteä. Yritän hengittää rauhallisesti ja keuhkot täyttyy, mutta on niin kuin happea en silti sais. Ja silmissä pimenee... Pitää mennä makuulle mutta pitäis maata varmaan tuntikausia että tää menis ohi.
Kohtaus voi tulla missä vaan suunnilleen. Nyt tuli kun vaan istuin tietokoneella kaikessa rauhassa ja aiemmin oli ihan hyvä olo.
Tätä oli jo 11-vuotiaana, mutta oon pärjäilly ja nyt 22-vuotiaana tämä on pahentunu. Ehkä viis vuotta sitten kävin astmatesteissä ja ei ollu mitään astmaan liittyvää.
Ja oon siis nainen, sairastanut 13-vuotiaasta keskivaikeaa/vaikeaa/psykoottistamasennusta ja joitakin vuosia syömishäiriötä, sain vuosi sitten diagnoosin anoreksia nervosa ja vuonna 07 diagnoosin colitis ulcerosa. Mulla on sosiaalistentilanteidenpelko ja ahdistusta ja Oxaminia 15mg tarvittaessa. Ite en oo huomannu että ahdistus ja hengenahdistus liittyis mitenkään toisiinsa.
Mulla on todettu sydämessä vaaraton johtumishäiriö (toinen sykäys myöhästelee ja jää joskus kokonaan väliin) ja lähisuvussa on vakavia reikä sydämessä -tapauksia.
Syön masennukseen venlaflaksiinia ja colitis ulcerosaan Pentasaa.
Huoh...Pitääpä luetella kauheesti kaikkee mahdollisesti vaikuttavaa!
Nälkiinnyttäminen tietty saa mut aina pyörtymisen partaalle, mutta tätä tulee silloinkin kun syön kunnolla.
Ja ainiin näitten pelkkien hengenahdistuspyörrytyskohtauksien lisäksi saan ihan yhtä mystisesti jotain rytmihäiriöitä ja sitä että sydän hakkaa ihan kauheeta vauhtia ja mulle tulee tosi paha olo,tärisen, oksettaa, happi loppuu...Eikä mua ahdista tai panikoiduta silloin!
Nää kohtaukset menee ohi ehkä vartissa tai sitten niitä tulee pitkin päivää, joskus on jopa parin viikon tauko ettei tule mitään...
Oon puhunu tästä mun terapeutille ja oonkin menossa terveydentarkastukseen lähiaikoina muutenkin.
Jos joku keksii yhtään mitään tähän liittyvää niin pliis kertokaa. Tää on vaivannut mua puolet mun elämästä. Ei oo kiva kun kaupungilla meinaa kaatua eikä tiedä pääseekö kotiin...
Ja ai niin: mulla on luonnostaan ollut aina matalahko verenpaine(sukuvika), mutta viime mittausten jälkeen se on ollut aivan ihanteellinen. Nuorena meinasin pyörtyä noustessa mut sehän onkin ihan normaalia...ja nykyäänkin tuota on mutta lievänä eikä aina. Nää silmissäpimenemiset tulee mulle enemmänkin ihan yllättäen ilman ilmeistä syytä istuessa, kävellessä, seistessä, pyöräillessä....
Että tällasta :/
Ja jos mun pituus/laihuus voi tähän jotenkin liittyä niin voinpa senkin kertoa, eli oon 170cm/48kg

15

2362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HAPPEA!!!

      Unohin sanoo, että poltan myös tupakkaa. Välillä menee vain 2 tai 3 savuketta päivässä, enimmillään aski päivässä, mutta enimmäkseen menee aski viikossa.

      • m

        onko tuo anorexiasi miten hyvin hoidossa?


      • HAPPEA!
        m kirjoitti:

        onko tuo anorexiasi miten hyvin hoidossa?

        No, minä käyn psykoterapiassa kerran viikossa, mutta enemmänkin masennuksen takia tms. Ei puhuta minun syömisistä... Vuosi sitten olin kuukauden ajan suljetulla osastolla tän anoreksian takia ja sen jälkeen kävin parin kuukauden välein ravitsemusterapeutilla tarkastuksissa. Aina välillä laihdutan ehkä rajustikin ja välillä sitten syön normaalisti tai ahmin. Se menee suunnilleen niin että 2 viikkoa nälkiinnytän ja 3 viikkoa syön normaalisti sitten taas nälkiinnytän, sitten syön normaalisti jne. Joten ravitsemusterapeutin mielestä tilanne on vakaa tai jotain sinnepäin ja lemppasi minut.


      • HAPPEA!!!
        m kirjoitti:

        onko tuo anorexiasi miten hyvin hoidossa?

        Sinusta tämä on siis psykosomaattista? Sitä pelkäsinkin. Olis niin paljon helpompi jos olis joku konkreettisempi vaiva ja hoito...


      • tunnista seuraavaa
        HAPPEA!!! kirjoitti:

        Sinusta tämä on siis psykosomaattista? Sitä pelkäsinkin. Olis niin paljon helpompi jos olis joku konkreettisempi vaiva ja hoito...

        Testaa tämä, koska taitaa löytyä masennuksersi syy tuolta,
        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Oiretesti.html


      • HAPPEA!!!
        tunnista seuraavaa kirjoitti:

        Testaa tämä, koska taitaa löytyä masennuksersi syy tuolta,
        http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Oiretesti.html

        Ettäkö kaikki minun oireet johtuis homeesta? Ei pahalla, mutta minusta tuntuu aika..hmm inhottavalta tuo väite.
        Omalla kohdalla tiedän montakin vastaväitettä tuolle, mutta kun yritän ajatella tuota jonkun toisenkin ihmisen kohdalle, niin musta tommonen "diagnoosi" tuntuu tosi vähättelevältä.
        Masennus ei ole vain "masentuneisuutta", sitä että sattuu olemaan väsymystä ja ärtyneisyyttä ja alakuloa, uniongelmia ja näitä muita yleisesti tunnettuja masennuksen oireita. Masennus on sairaus johon liittyy valtavasti kaikkea muuta, kuten vääristyneita ajatusmalleja, elämänkokemuksia, sitä ettei pysty selviämään arjesta saati mistään muustakaan.
        Olen sairastanut masennusta ainakin yhdeksän vuotta ja sen aikana olen asunut upouudessa talossa(tuskin siellä oli hometta), täysremontoidulla sairaalaosastolla ja nyt vasta toista vuotta tässä asunnossa. Minulla on ollut pienestä asti epänormaalia ahdistuneisuutta ja siksi hankaluuksia sosiaalisessa elämässä ja koulunkäynnissä. Vanhempieni luona asuessa elämäni oli helvettiä mm. siksi että isäni hakkasi minua ja koulussa kärsin eristämisestä ja kiusaamisesta usean vuoden ajan. Olen runnellut ranteeni veitsellä paskaksi, ennen viiltelin päivittäin. Yritin tappaa itseni nälkään näännyttämällä ja lääkkeiden yliannostuksella. Tunsin niin huonoa omaatuntoa saadessani kissan että yritin kuristaa sen pois elämästäni. Istuin kotona hiilihanko kourassa kuukausia koska pelkäsin kaikkea niin helvetisti. Ja sinä sanot että kyseessä on home?!
        Ehkä minä ylireagoin kun loukkaannun kommentistasi. Silti minua itkettää... Kunpa kyseessä oliskin vaan joku pirkuleen home! Voi Luoja miten kerrankin itkin onnesta kun luin että jostain kilpirauhashäiriöstä voi seurata masennusta ja muita oireita mitä minulla oli. Luulin löytäneeni yksinkertaisen syyn kaikkeen paskaan mitä mun elämässä on ollut. Sitten kävin kokeissa ja kilpirauhas arvot olikin ihan normaalit. Epätoivo iski entistä kauheampana takaisin.

        Siis ihan kiva kun vastasit, mutta ei, en usko että kyseessä on home...


    • paperipussihengitys

      lievittää oireita, hanki puhdas paperipussi, purista pussin suuta kädellä ja hengittele rauhassa pussin/hengityksen tilavuus toistossa sama, toisaalta liika puhaltelu voi heikottaa. Varsinainen syy voisi olla alhainen verensokeri, ketä vain voi huipata jos ei syö säännöllisesti. ja jos ei syö, niin ainakin juoda pitäisi. itsellä auttoi syömisongelmiin suunnitelma. että syö ja juo säännöllisesti, oli nälkä tai ei. ravitsemuksesta on paljon tietoa saatavilla.

      • HAPPEA!!!

        Eikös paperipussihengityksessä ole ideana se, että kun ihminen hyperventiloidessaan(liian nopeasti hengittäessään) saa liikaa happea niin se alkaa tuntua siltä ettei saa happea ja liiasta hapensaannista(?) voi kans seurata pyörtyminen? Kun mulle tule tuo kohtaus niin minä en hyperventiloi :/ Mut jotenkin hengitysrytmi katoaa. Sit yritän vetää hitaita syviä henkäyksiä tai muuten vaan tasoittaa hengityksen, että ylipäätään hengittäisin!
        En oikein tiedä auttaisko tuo mun kohdalla. Voin tietty yrittää.


    • HAPPEA!!!

      Unohdinpa muuten mainita siitäkin, että mulla oli jotain kaksvuotiaana hengitysoireita ja astmaepäily ja silloin on todettu allergia ilmeisesti kaikille karvaisille ja höyhenisille eläimille. Niistä seurasi hengenahdistusta ja kovaa yskää.

      Myöhemmin, n.17-vuotiaana kävin uudelleen astmakokeissa juuri näitten hengenahdistuskohtausten takia ja silloin se lääkäri sanoi ettei oo mitään ainakaan fyysistä vikaa eikä sitä sitten tutkittu sen enempiä.

      Perheeseen hankittiin kissa kuus vuotta sitten ja kolme vuotta sitten aloin oireilemaan kissasta(silmien kutina, limaa keuhkoissa, aivastelua). Oireilu alkoi kun muutin kymmeneksi kuukaudeksi pois kotoa ja altistuin kissalle harvemmin. Sitten muutin nykyiseen asuntooni ja hankin toisen kissan, josta aluksi oli taas nuita edellä mainittuja oireita, mutta nykyään ei ole enää muita oireita kuin harvoin aivastelu. Luulisin että oon ikään kuin siedättynyt taas kissaepiteelille.

      Mainitsin nyt nuokin jutut, vaikka en itse usko niiden nyt olevan tämän ongelman takana siksi kun en ole kuitenkaan kaikkitietäväinen :} Joku saattaa osata yhdistellä johtolangat mun ongelman syyhyn mua paremmin.

      • eembb

        mullakiiin todettii 15v sit astma,mut ei löytyn aiheuttajaa
        nyt sit 1,5v sit keuhkoemmbolia ja siin samas hävis kaikki astmaoireet
        eli olikhaa koskaa oikees astmaa lainkaa


    • yökMyös

      Moi. Olen sua pari vuotta vanhempi kloppi ja mulla on ollut samanlaisia oireita kymmenisen vuotta, eikä ole mitään löytynyt. Oireet tosin vain pahentuu tasaiseen tahtiin. Mailaile heppu86 ( @ ) gmail.com jos on halua vaihtaa kokemuksia.

    • dreaddddd

      Voi hitto mulla on kans kaiken maailman ahdistuksia, sosiaalisten tilanteiden pelkoo ja niissä tilanteissa hengenahdistuksia, pyörtymisenpelkoo. Ja 10 vuotiasta asti oon iltasin saanu välillä sellasia ihme hengenahdistuskohtauksia, just tuntuu vaan siltä että vaikka hengitän ja sitä ilmaa menee kai keuhkoihin ni tuntuu et en vaan saa happee. Sen takia kävin astmatestissä ja todettiin että ei astmaa.
      Kävin kesällä terveyskeskuksessa pitkittyneen yskän takia ja se ehdotti astmatestin uusimista.. Mun isällä tosiaan on astma että voihan mullaki kai olla sit. Mut en tiiä. Tavallaan noi ahdistusjutut liittyy toisiinsa, mut en tiiä sit. Itellä taitaa kaikki näistä olla ihan omassa päässä aiheutettua.. :/

    • Henna

      Ehdottomasti kannattaa uusituttaa keuhkopuhallustestit, koska sinulla on oireita ja lähisuvussasi on astmaa.

      Itse olen saanut astmadiagnoosin vuosien "pyörityksen" kautta.Työterveyslääkäri teki kaksi kertaa lähetteen keskussairaalaan, mutta siellä keuhkolääkärit eivät tehneet diagnoosia ja jäin vaille apua.Itse sain avun vuosia kestäneeseen oireiluuni yksityisen kautta. Eli lääkäri teki astmadiagnoosin ja sain loppuelämäkseni astmalääkkeisiin erityiskorvattavuuden.

      Jos testeissä ei löydy hengenahdistusta selittävää, mutta sinulla on yskää ja hengenahdistusta suosittelen varaamaan yksityiselle keuhkolääkärille ajan, jonne kannattaa ottaa mukaan sairauskertomuksestasi kopiot ja keuhkopuhallustestitulokset.

      Onko sinulla vatsavaivoja, närästystä? Närästys myös saattaa aiheuttaa yskää ja hengenahdistusta.

    • lääkäri

      mene nyt vittu jo sinne lääkäriin

    • Anitra2

      Kuulostaa siltä että kiinnität liikaa huomiota itseesi.Vai olisiko niin että hengität ns.palleahengitystä?Paniikkihäiriö?Saisitko jostakin ohjeita miten hengittää oikein,hengitysharjoituksia,auttaisivatko ne sinua?Voisiko lääkkeesi aiheuttaa tuollaista?Vai johtuiskohan nuo kuvailemasi oireet sydämestäsi?Puhu asista lääkärisi kanssa,kun käyt seuraavan kerran,tai varaa aika tuota varten.Toivon että saat apua.Usein pitkiä ihmisiä vaivaa huimaus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe