Aihe

Kärhön tuhoajat

rakastunutkärhö

Köynnöskaarta pitkin kasvavissa kärhöistä löysin vihreitä matoja ja alppi sekä kiinankärhöjen lehdet oli reikäsiä ja osa syöty kokonaan pois. Lisäksi lehtien päällä oli jotain outoja mustia pilkkuja jotka lähti pois kun sormilla pyyhkäsin. Tämä tapahtui miltei parissa päivässä..ongelmaa ne bongannut aiemmin. Lisäkis parista kärhöstä on lehdet ja varret kuivahtaneet, vaikka veden puutteesta eivät kärsi , kastelen antaumuksella näitä. Tosin toinen puoli kaaresta on auringon pasiteessa koko päivän ja paikka on tuulinen.

Mutta asiaan. Ruiskuttelin sitten reippaasti vahvalla mäntysuopaliuoksella kärhöt. Sitä ennen poistin kaikki madot mitä näin. Matoset olivat noin 1-1,5 cm pitkiä. Pitäskö kärhöt ruiskutella raidilla? Entä vaikuttaako tämän kesän tuho ens vuoden kasvuun?

2

1036

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hortsonomi

   joka yks vuosi söi samettikukistani kaikki lehdet, ruodit vaan jäi.

   • mape78

    Minun kärhössäni havaitsin eilen samanlaisia matoja ja niitä oli kymmeniä ja taas kymmeniä ja läheltä kun kuunteli niin saattoi kuulla rouskutuksen kun ne jyystivät lehtiä menemään. Kärhö on puoliksi syöty ja yläosastaan kuivuneen näköinen vaikka ei vedenpuutteesta sekään kärsi.
    Netistä löysin kuvan ja sen perusteella tein diagnoosin,että kärhöni kimpussa on kärhöpistiäinen. Pahaa jälkeä tekevä tuholainen ja että siitä ei pääse muulla eroon kuin varmimmin puutarhakaupassa myytävällä malationilla.
    Kuulemma tolut ja mäntysuovat eivät auta ja sen voin uskoa hyvin sillä eilen ruiskutin ötökköjen päälle erittäin vahvaa elintarviketeollisuudessa käytettävää emäspesuainetta, mutta niin vaan aamulla noita toukkia möngersi taas lehdillä.
    Jos joku vaan tietää vaiokkapa tuosta malationista tai jostakin muusta torjunta-aineesta niin kiitollisena otan vastaan vinkkejä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21794
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6171
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   362
   4143