Harhaista ajattelua ei oikeasti ole

pesuainemaailma

Ei ole mitään skitsofreniaa. Kyse on propagandasta ja lääkärien pätemisen tarpeesta ja heidän omasta kunniastaan ja halustaan löytää jotain johon uskovat niin sokeasti. Propagandan oppien mukaan kun toistetaan asiaa tarpeeksi kauan niin ihmiset alkavat uskoa siihen, siitä tulee totuus. Näin käy myös "skitsofreenikoille", heille sanotaan että he näkevät ja kuulevat harhoja (jota ei kukaan voi todistaa) ja lopulta he uskovat siihen itsekin ja myöntävät että näkevät presidentti Kekkosen istuvan vieressään ja kuiskaavan korvaan elämänviisauksia.
Muut skitsofreniaoireet ovat todellisia:
* taantuminen aiemmalta toimintatasolta
* sosiaalisen toimintakyvyn lasku
* äkkinäiset mielentilan vaihtelut
* apaattisuus, puheen niukkuus, tunteiden latistuminen
* tarkkaavaisuuden ja keskittymisen ongelmat
* tiedon käsittelyn, uuden oppimisen ja kielellisen muistin ongelmat
* katatoninen asentokäyttäytyminen
* masennus, itsetuhoisuus.
Mutta niillä ei ole tekemistä mielisairauksien kanssa.
Aivoissa tapahtuneet muutokset johtuvat fyysisistä sairauksista joita lääkärit eivät halua tutkia.

31

1255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • _mie_

      tutkitaan aina vaan enemmän aivojenn toimintahäiriönä...muuten ihan asiallinen kirjoitus. tosta kekkosesta mä en nyt tiiä. eikä lekuri harhoja kyllä oo tuputtanu mulle

      • surullista

        Skitsofrenian syntyyn vaikuttaa myös hyvin vahvasti lapsuuden traumat ja ympäristö. Traumapsykiatriaa ei ei haluta tunnustaa koska lääkäreille on kaikkein helpointa määrätä lääkkeitä aivojen "toimintahäiriöön".
        Lääkkeet auttavat vähän oireisiin, eivät poista syitä.


      • Älä tee huorin
        surullista kirjoitti:

        Skitsofrenian syntyyn vaikuttaa myös hyvin vahvasti lapsuuden traumat ja ympäristö. Traumapsykiatriaa ei ei haluta tunnustaa koska lääkäreille on kaikkein helpointa määrätä lääkkeitä aivojen "toimintahäiriöön".
        Lääkkeet auttavat vähän oireisiin, eivät poista syitä.

        Syynä ei mielestäni ole aina lapsuuden traumat, vaan missä iässä tahansa voi skitsofrenia laueta. Itselläni vanhempani olivat lapsia kohtaan huolehtivaisia, mutta aikuistuminen oli vaikeaa, sillä äitinikin joskus sanoi, että jos voisi halata ja pitää kuin sylilasta, kun oli murheita esim. että pääseen ikäluokkaani huomioiden naimisiin. Moraalitonta ja "mieron tietä" oli ankara yliminäni tapauksessani, jos ei löydy miestä...mitähän vikaa minussa, ystäväni sanoi "granttu", kun kukaan ei kelpaa...mutta nykyisin elän avoliitossa.


      • Ajattelu työtä

        Tervettä arkipäivän yhteiskuntaa on järjellinen ajattelu. Skitsofreniassa on enemmän tunnepuolen ajattelu pinnalla ja harhaista siksi, että tunteita on vaikeampi hallita, jos ei löydy ihmistä, joka vastaisi tunteisiin-yksinäisyys. Rakkaus ja myönteinen ajattelu tunnepuolen kilvoitteluna voi helpottaa skitsofreenikon elämää, jos pystyy itse työskentelemään ajatustensa kanssa.


      • Näin on
        surullista kirjoitti:

        Skitsofrenian syntyyn vaikuttaa myös hyvin vahvasti lapsuuden traumat ja ympäristö. Traumapsykiatriaa ei ei haluta tunnustaa koska lääkäreille on kaikkein helpointa määrätä lääkkeitä aivojen "toimintahäiriöön".
        Lääkkeet auttavat vähän oireisiin, eivät poista syitä.

        Tosiasia on se, että skitsofrenian lääkkeiden tarkoituksena on tehdä potilas ameebaksi. Mikäs siinä, kun mikään muu ei auta.


    • ...

      sitä skitsofreniaa nyt vain on

      • On on

        Tää oliki tarpeellinen kommentti


    • Samuli_

      Taitaa kirjoittaja olla vähintäänkin jonkin tason skientologi tai muuten vaan hieman tärähtänyt.

    • Skat

      Yhteiskunta pelkää erilaisuutta kaikkea oudoksi kokemaansa . Skitsofreenikkoa ei voi laittaa vankilaan koska hän ei ole tehnyt mitään laitonta, joten on kehitetty psykiatria joka "hoitaa" eli lannistaa yhteiskunnan vaaralliseksi kokemat henkilöt.

    • Anitta S

      Olen täysin samaa mieltä, eikä tarvitse pidemmälle mennä kuin lukaista mielenterveyshoidon historiaa, niin sieltä selviää tämä nykyinenkin lääketieteen harhadiagnoosi. Ensimmäiset tutkijat lieneevät vain halunneen siirtää häiriökäyttäytyyjä pois silmistä, kun eivät ole ymmärtäneet mitä toinen oikeasti puhuu. Jossain vaiheessa joku on keksinyt tuupata potilas täyteen lääkeaineita, että vaikenee, kun häntä ei ymmärretä. Ja siitä on sitten kehittynyt eteenpäin tämänkin päivän harhadiagnoosit.

      Mutta tuskinpa se mikään ihme muutenkaan on, kun ihmiskunta aina muutenkin vain kehittyy luonnottomampaan suuntaan "kehityksen myötä". Että kukaan ei enää ymmärrä mitenkä luonnollisen ihmisen pitäisi toimia. Elikkä läsnäoloa tässä hetkessä.

      Muu eläinmaailma ei ole menettänyt kykyjään vaan sen on yhä lupa toimia intuitionsa mukaan. Johon juurikin kuuluu herkkä energioiden vaistoaminen. Puheen niukkuus varsinkin on hyvä merkki, sillä silloin mahdollistuu muu vaistoaminen. Masennus ei ole sairaus vaan tapa hoitaa itseään, eli muuntua elikkä kasvaa eteenpäin, jos tämä luonnollinen tapahtuma estetään lääkkeillä, se jää tapahtumatta tai kesken.

      Eli se mitä lääketieteen oudoissa touhuissa eniten ihmetyttää, niin miksi sairauden parantamiseen ei paneuduta vaan ihmiskeho tuupataan täyteen luonnottomia aineita? Itse olen asiaan tutustunut hyvinkin keskustelemalla erinlaisten diagnosoitujen kanssa ja hyvin ovat osanneet itse kuvailla asioita jatkamme yhä tutkimustyötä ja vaikka kokeilumme ovat vapaaehtoisia molemminpuolin niin mielenkiintoisia juttuja on tullut esille.

      Onko muuten olemassa jonkinnäköistä taulukkoa siitä kuinka paljon mielenterveysalalla työskennelleet saavat itse samoja diagnooseja? Törmäsin tälläiseenkin ilmiöön sattumalta.

      En missään nimessä usko sellaiseen diagnoosiin, siinä on aivan liian paljon tyhjiä aukkoja ollakseen muuta kuin yhdenlaista harhaa. Toivon, että tähän asiaan vihdoin aletaan vakavasti paneutumaan uudenlaisin konstein. Ennemminkin antaisin sen diagnoosin muille ihmisryhmille. Jokainen aivo ymmärtää omalla laillaan asioita, eivät siis ymmärrykset useinkaan oikeasti kohtaa toisiaan vain ja ainoastaan jokaisen omassa harhassaan. Vasta todellinen kohtaaminen ja läsnäolo on alku ymmärrykseen ja myös parantumiseen. Sitä luulee tekevänsä useampikin aivo.

      • kiusaantunut

        Anitta S. Hyvä kirjoitus.

        Tuo mitä kirjoitit ammattilaisista jotka itse sairastuvat niin minä voin olla eräs esimerkki sellaisesta tapauksesta.

        Peruskoulun päättötodistukseen tuli kiitettäviä biologiasta, kemiasta ja fysiikasta.

        Opiskeluaikana minua luonnostaan kiehtoi opiskeltavat asiat, ja sain hyvät paperit. Työssä potilaat kovasti kehuivat minua,jotkut vieläpä parhaaksi. Minua kiiteltiin siitä että osasin kuunnella, toisin kuin muut hoitajat. Tiesin sen ilman heidän kertomattakin.

        Silti monet pomot, ja kauemmin työssä olleet leimasivat minua systemaattisesti ja sain monta kertaa heiltä kuulla että en sovellu alalle.

        Loppujen lopuksi aloin uskoa siihen itsekkin. Olin myötäelänyt kovin voimakkaasti potilaiden ja heidän omaistenkin tuntoja. Aloin tuntea että ehkä liiankin voimakkaasti. Tulin epävarmaksi ja se epävarmuuteni havaittiin nopeasti ja minulta evättiin tiettyjä töitä, esm.lääkkeisiin liittyviä.

        Aloin muistella tahtomattanikin eri tilanteita, joissa minulle esitettiin se väite etten sovi alalle.
        Esm.lastentarhassa vuosia opiskelleet ammattilaiset oli piikitelleeet mua siitä että olin kovin hiljainen. "Omissa maailmoissani".

        Kun sanoin etten kotioloissa sitä ole he mesosivat"kuka sitä nyt kotonaan ei uskalla olla oma itsensä!!"

        Siihen oli vaikea sanoa mitään.

        En toden totta uskaltanut kertoa mitä oikeasti mietin elikkä esm.lastenhoito on työtä jonka naiset ovat osanneet jo kauan ennen kun tiedettiin asiasta koulutus. Terveen järjen avulla...

        Tätäkään en uskaltanut sanoa: havaitsin kolleegani ylimielisiksi jotka vaikka väkipakolla alistavat hoidettavansa autettaviksi.

        Väitän että ainakin joillain alalla työskentelevillä se motiivi toimia hoitajan roolissa on vain se hoitajan roolissa loistaminen, oman kultaisen sädekehän kiilloitus!

        Jos jollain ei ole ongelmia,ne keksitään hänelle!!!

        Työt loppuu muuten...

        Minulta kerran kysyttiin:"miksi halusit alalle?" Aloin kertomaan isäni alkoholismista. Nainen nauroi kovaan ääneen, että hänen työkaverinsa varmasti noteeraisi vain hänet ja halveksien ja ivaten kysyi"LUULETKO voivasi parantaa isäsi?"

        Arasti vastasin "en."

        Voi sitä ILMETTÄ, miten tuo nainen oli ylpeän ja omahyväisen näköinen... Hänaivan huokui vihaa minua kohtaan. Joka ikinen hänen ilkeä vastenmielisyyttä ja inhoa tihkuva kysymys tähtäsi vain yhteen ja ainoaan:hänen oli millä hinnalla hyvänsä saatava minut nolaamaan itseni työkaverinsa silmissä.

        Ja mikä häntä motivoi...vain se (että kun hän sai mieleisiään vastauksia,jotka osoitti kuuntelijalle minun olevan"epäpätevä" )sai hänet näyttämään pätevältä.

        Se että hän oli jatkuvasti äänessä, ja me kaksi muuta hiljaisina jouduimme kuulijoiksi... ei antanut sekunttiakaan aikaa kyseenalaistaa mitään.

        Surkeuksien surkeus........ luovutin.minusta tuli ihminen joka oppi että ihmiset nauttivat heikon ja sairaan seurasta,koska se antoi heille mahdollisuuden saada olla hetki terve ja vahva.

        Minulta meni kaikki usko terveydenhuoltoon kun opiskeluaikana kysyttiin"LUULETKO voivasi parantaa isäsi?"sillä toki hoitaja tekee työtä,ja mitä nyt ikinä tekeekin,tekee sitä sillä asenteella että apu auttaa, ja sairas tulee terveeksi.Hoitajan ei pidä LUULLA mitään, hoitajan pitää TIETÄÄ mitä pitää milloinkin tehdä, ja TOIVOA että apu auttaa.

        Uskoin siihen asti ihmisiin. Isäni on raitis, hän sai tukea, ei enää juo.


      • sahkotukka
        kiusaantunut kirjoitti:

        Anitta S. Hyvä kirjoitus.

        Tuo mitä kirjoitit ammattilaisista jotka itse sairastuvat niin minä voin olla eräs esimerkki sellaisesta tapauksesta.

        Peruskoulun päättötodistukseen tuli kiitettäviä biologiasta, kemiasta ja fysiikasta.

        Opiskeluaikana minua luonnostaan kiehtoi opiskeltavat asiat, ja sain hyvät paperit. Työssä potilaat kovasti kehuivat minua,jotkut vieläpä parhaaksi. Minua kiiteltiin siitä että osasin kuunnella, toisin kuin muut hoitajat. Tiesin sen ilman heidän kertomattakin.

        Silti monet pomot, ja kauemmin työssä olleet leimasivat minua systemaattisesti ja sain monta kertaa heiltä kuulla että en sovellu alalle.

        Loppujen lopuksi aloin uskoa siihen itsekkin. Olin myötäelänyt kovin voimakkaasti potilaiden ja heidän omaistenkin tuntoja. Aloin tuntea että ehkä liiankin voimakkaasti. Tulin epävarmaksi ja se epävarmuuteni havaittiin nopeasti ja minulta evättiin tiettyjä töitä, esm.lääkkeisiin liittyviä.

        Aloin muistella tahtomattanikin eri tilanteita, joissa minulle esitettiin se väite etten sovi alalle.
        Esm.lastentarhassa vuosia opiskelleet ammattilaiset oli piikitelleeet mua siitä että olin kovin hiljainen. "Omissa maailmoissani".

        Kun sanoin etten kotioloissa sitä ole he mesosivat"kuka sitä nyt kotonaan ei uskalla olla oma itsensä!!"

        Siihen oli vaikea sanoa mitään.

        En toden totta uskaltanut kertoa mitä oikeasti mietin elikkä esm.lastenhoito on työtä jonka naiset ovat osanneet jo kauan ennen kun tiedettiin asiasta koulutus. Terveen järjen avulla...

        Tätäkään en uskaltanut sanoa: havaitsin kolleegani ylimielisiksi jotka vaikka väkipakolla alistavat hoidettavansa autettaviksi.

        Väitän että ainakin joillain alalla työskentelevillä se motiivi toimia hoitajan roolissa on vain se hoitajan roolissa loistaminen, oman kultaisen sädekehän kiilloitus!

        Jos jollain ei ole ongelmia,ne keksitään hänelle!!!

        Työt loppuu muuten...

        Minulta kerran kysyttiin:"miksi halusit alalle?" Aloin kertomaan isäni alkoholismista. Nainen nauroi kovaan ääneen, että hänen työkaverinsa varmasti noteeraisi vain hänet ja halveksien ja ivaten kysyi"LUULETKO voivasi parantaa isäsi?"

        Arasti vastasin "en."

        Voi sitä ILMETTÄ, miten tuo nainen oli ylpeän ja omahyväisen näköinen... Hänaivan huokui vihaa minua kohtaan. Joka ikinen hänen ilkeä vastenmielisyyttä ja inhoa tihkuva kysymys tähtäsi vain yhteen ja ainoaan:hänen oli millä hinnalla hyvänsä saatava minut nolaamaan itseni työkaverinsa silmissä.

        Ja mikä häntä motivoi...vain se (että kun hän sai mieleisiään vastauksia,jotka osoitti kuuntelijalle minun olevan"epäpätevä" )sai hänet näyttämään pätevältä.

        Se että hän oli jatkuvasti äänessä, ja me kaksi muuta hiljaisina jouduimme kuulijoiksi... ei antanut sekunttiakaan aikaa kyseenalaistaa mitään.

        Surkeuksien surkeus........ luovutin.minusta tuli ihminen joka oppi että ihmiset nauttivat heikon ja sairaan seurasta,koska se antoi heille mahdollisuuden saada olla hetki terve ja vahva.

        Minulta meni kaikki usko terveydenhuoltoon kun opiskeluaikana kysyttiin"LUULETKO voivasi parantaa isäsi?"sillä toki hoitaja tekee työtä,ja mitä nyt ikinä tekeekin,tekee sitä sillä asenteella että apu auttaa, ja sairas tulee terveeksi.Hoitajan ei pidä LUULLA mitään, hoitajan pitää TIETÄÄ mitä pitää milloinkin tehdä, ja TOIVOA että apu auttaa.

        Uskoin siihen asti ihmisiin. Isäni on raitis, hän sai tukea, ei enää juo.

        Tommosia sikoja ne jotku on. Propsit sun isukille ja tsemiä sulle :)


      • Selitä se

        Mitähän hypnoosi muuten on?


      • "terveet on hulluja"
        kiusaantunut kirjoitti:

        Anitta S. Hyvä kirjoitus.

        Tuo mitä kirjoitit ammattilaisista jotka itse sairastuvat niin minä voin olla eräs esimerkki sellaisesta tapauksesta.

        Peruskoulun päättötodistukseen tuli kiitettäviä biologiasta, kemiasta ja fysiikasta.

        Opiskeluaikana minua luonnostaan kiehtoi opiskeltavat asiat, ja sain hyvät paperit. Työssä potilaat kovasti kehuivat minua,jotkut vieläpä parhaaksi. Minua kiiteltiin siitä että osasin kuunnella, toisin kuin muut hoitajat. Tiesin sen ilman heidän kertomattakin.

        Silti monet pomot, ja kauemmin työssä olleet leimasivat minua systemaattisesti ja sain monta kertaa heiltä kuulla että en sovellu alalle.

        Loppujen lopuksi aloin uskoa siihen itsekkin. Olin myötäelänyt kovin voimakkaasti potilaiden ja heidän omaistenkin tuntoja. Aloin tuntea että ehkä liiankin voimakkaasti. Tulin epävarmaksi ja se epävarmuuteni havaittiin nopeasti ja minulta evättiin tiettyjä töitä, esm.lääkkeisiin liittyviä.

        Aloin muistella tahtomattanikin eri tilanteita, joissa minulle esitettiin se väite etten sovi alalle.
        Esm.lastentarhassa vuosia opiskelleet ammattilaiset oli piikitelleeet mua siitä että olin kovin hiljainen. "Omissa maailmoissani".

        Kun sanoin etten kotioloissa sitä ole he mesosivat"kuka sitä nyt kotonaan ei uskalla olla oma itsensä!!"

        Siihen oli vaikea sanoa mitään.

        En toden totta uskaltanut kertoa mitä oikeasti mietin elikkä esm.lastenhoito on työtä jonka naiset ovat osanneet jo kauan ennen kun tiedettiin asiasta koulutus. Terveen järjen avulla...

        Tätäkään en uskaltanut sanoa: havaitsin kolleegani ylimielisiksi jotka vaikka väkipakolla alistavat hoidettavansa autettaviksi.

        Väitän että ainakin joillain alalla työskentelevillä se motiivi toimia hoitajan roolissa on vain se hoitajan roolissa loistaminen, oman kultaisen sädekehän kiilloitus!

        Jos jollain ei ole ongelmia,ne keksitään hänelle!!!

        Työt loppuu muuten...

        Minulta kerran kysyttiin:"miksi halusit alalle?" Aloin kertomaan isäni alkoholismista. Nainen nauroi kovaan ääneen, että hänen työkaverinsa varmasti noteeraisi vain hänet ja halveksien ja ivaten kysyi"LUULETKO voivasi parantaa isäsi?"

        Arasti vastasin "en."

        Voi sitä ILMETTÄ, miten tuo nainen oli ylpeän ja omahyväisen näköinen... Hänaivan huokui vihaa minua kohtaan. Joka ikinen hänen ilkeä vastenmielisyyttä ja inhoa tihkuva kysymys tähtäsi vain yhteen ja ainoaan:hänen oli millä hinnalla hyvänsä saatava minut nolaamaan itseni työkaverinsa silmissä.

        Ja mikä häntä motivoi...vain se (että kun hän sai mieleisiään vastauksia,jotka osoitti kuuntelijalle minun olevan"epäpätevä" )sai hänet näyttämään pätevältä.

        Se että hän oli jatkuvasti äänessä, ja me kaksi muuta hiljaisina jouduimme kuulijoiksi... ei antanut sekunttiakaan aikaa kyseenalaistaa mitään.

        Surkeuksien surkeus........ luovutin.minusta tuli ihminen joka oppi että ihmiset nauttivat heikon ja sairaan seurasta,koska se antoi heille mahdollisuuden saada olla hetki terve ja vahva.

        Minulta meni kaikki usko terveydenhuoltoon kun opiskeluaikana kysyttiin"LUULETKO voivasi parantaa isäsi?"sillä toki hoitaja tekee työtä,ja mitä nyt ikinä tekeekin,tekee sitä sillä asenteella että apu auttaa, ja sairas tulee terveeksi.Hoitajan ei pidä LUULLA mitään, hoitajan pitää TIETÄÄ mitä pitää milloinkin tehdä, ja TOIVOA että apu auttaa.

        Uskoin siihen asti ihmisiin. Isäni on raitis, hän sai tukea, ei enää juo.

        Olen kokenut osittain samoja asioita kuin sä. Auttamisalalla olen ja opiskelen eteenpäin.. tietäen että osa pitää mua hyvinkin epäsopivana alalle..mut en anna periksi, asiakkailta saatu palaute auttaa jaksamaan. Ois mukava vaihtaa sun kans ajatuksia s-postin kautta?


    • Sinde vm-82

      Pakkohoidon perusta:

      Malliorigo:
      Anna Mannaa taivaasta
      Reinkarnaatio
      Amorinkaari

      Psykologiselta kannalta katsottuna näyttää olevan kysymys: Coping-keinosta, frustraatiosta ja defenssistä. Näin toimitaan liitoissa,näillä toimitaan liitoissa.
      Oletteko nyt tyytyväisiä? Uhkailemalla mallorigoon?
      "Saat lopettaa poliisin uhkailun takia."
      Perusta:
      Metallinpaljastin
      Egoismi:
      Kullanetsintä
      uskonnollinen
      herännäisyys

      Hoitohenkilökunnalla uskonnollisesta hoidosta johtuvia kuolemaharhoja, jotka johtuvat yliuskonnollisuudesta ja mammonan palvonnasta eli b-kielestä.
      "Kuuluin liian uskonnolliseen piiriin, en osannut auttaa."
      Olet uskonnollinen uhkailija, et pysty työhön.
      Harhainen ajattelu on olemassa laboratorion perusteella.
      Malliorigo-harhassa, joillakin tasoilla on velvollisuus osallistua tähän.

      "Ei ole Jehova tehnyt malliorigo-virhettä."
      Muistatko malliorigovirhettä pakottamisesta ja painostamisesta?
      Siis osallistua malliorigoon ja maksattaa mulla kaikki?

      • Ihanasti:Sinde-82

        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan reinkarnaatioksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan vaaralliseksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan suureelliseksi."
        Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan kyseenalaistavaksi keskustelumenetelmäksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan opettavaikseksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan rajattomaksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan täydellisyydeksi:"
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan seksuaalisuudeksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan seksiksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan narsismiksi."

        Tvärtom, tom, tom: Onko kysymys hengellisyydestä?


      • Huonotapa;Sinde-82
        Ihanasti:Sinde-82 kirjoitti:

        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan reinkarnaatioksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan vaaralliseksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan suureelliseksi."
        Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan kyseenalaistavaksi keskustelumenetelmäksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan opettavaikseksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan rajattomaksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan täydellisyydeksi:"
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan seksuaalisuudeksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan seksiksi."
        "Suun alueen mania, ilman vesipostia, luokitellaan narsismiksi."

        Tvärtom, tom, tom: Onko kysymys hengellisyydestä?

        Mulla meni vähän lujaa post-traumojen kanssa siinä hengellisyydessä.
        Vedätkö lujaa post-traumaan?
        Saako rotan hukuttamista häkissä verrata ihmiseen?
        Jääkö ihmisrotu jäljelle?
        Tämä on uusimpia diakonin poika-frustraatioitamme. Ymmärrättekö tätä henkilökohtaiseksi perheeksemme.

        Voi mennä henki, jos ei ymmärrä milloin post-trauma käy päinsä ja milloin ei. Miksi uhkailet? Miksi tämä on tärkeää, kun viime yönkin vain valvoin ja selitin. Tuleeko joku kaveriksi taas valheenpaljastustestistöön, aina kahden tunnin pätkissä? Sellainen on melko vakava fyysinen ja psyykkinen kidutus, että istun mielikuvitushahmolla useamman tunnin, ihan päässä vain ja hän sitten selittää ympäristöstä kaikki muut diakonin poika-frustraatiot, valmiiksi diakonin poika laboratorioon.

        Alta 4 kuukautisen kehitystehtäviä, mutta on onneksi idioottiturvallisia. Tässä tapauksessa ne vain täytyy ulkoistaa. Etkö tiennyt sellaisen olevan olemassa?


      • Hjärt Tom
        Huonotapa;Sinde-82 kirjoitti:

        Mulla meni vähän lujaa post-traumojen kanssa siinä hengellisyydessä.
        Vedätkö lujaa post-traumaan?
        Saako rotan hukuttamista häkissä verrata ihmiseen?
        Jääkö ihmisrotu jäljelle?
        Tämä on uusimpia diakonin poika-frustraatioitamme. Ymmärrättekö tätä henkilökohtaiseksi perheeksemme.

        Voi mennä henki, jos ei ymmärrä milloin post-trauma käy päinsä ja milloin ei. Miksi uhkailet? Miksi tämä on tärkeää, kun viime yönkin vain valvoin ja selitin. Tuleeko joku kaveriksi taas valheenpaljastustestistöön, aina kahden tunnin pätkissä? Sellainen on melko vakava fyysinen ja psyykkinen kidutus, että istun mielikuvitushahmolla useamman tunnin, ihan päässä vain ja hän sitten selittää ympäristöstä kaikki muut diakonin poika-frustraatiot, valmiiksi diakonin poika laboratorioon.

        Alta 4 kuukautisen kehitystehtäviä, mutta on onneksi idioottiturvallisia. Tässä tapauksessa ne vain täytyy ulkoistaa. Etkö tiennyt sellaisen olevan olemassa?

        Siis uhkaileeks sua joku ku nukut ? kenelle selitit? ja näet mielikuvitushahmoja useamman tunnin nyt kannattaa luvut laittaa oikeisiin oman onnen takia ettei mitään pahempaa satu. Tietänyt ja viisas sanoisi et mitä olet kuullu hänen sanovan "Sinulle" suoraan ennen kun laitat rotan häkkiin ja vertaat heidän hukuttamista. Kuulostaapa hullulta puheesi, vaikken tiedä mistä puhut.

        Hengellisyyshän on sisäisten polkujen merkitystä ennemmin tuollaista itsensä täydentämistä ja tulemista paremmaksi ihmiseksi tietenkin jokainen on oman olionsa seppä (uskonsa)..


    • MagetusX

      Mielenkiintoisia tekstejä... Mutta alkuperäisen tekstin kirjoittajalle pieni sananen.
      Eli sinä siis rehellisesti uskot siihen, että jos ihminen kuulee ja näkee harhoja hänellä on kaikki muut skitsofrenia nimiseen tautiin, tällä hetkellä viittaavat vaivat (joku nero tietenkin sanoo, että nämä eivät niitä ole ja ne ovat vain pään harhaluuloja....), niin hän ei ole mieleltään vikainen. Kun katson aamulla ikkunasta ulos, minua ei huvittaisi nousta sängystä, oli keli mikä tahansa. Olin missäpäin maailaa tahansa, paitsi kuoleman serkkupojan syleilyssä, minua vituttaa. En pidä kehenkään yhteyttä, eikä huvita. En tunne olevani hirveän masentunut, minua ei vain kiinnosta, ei jaksa innostaa. Ennen olin aina iloinen viihdyin kavereideni seurassa ja olin puhelias ja älykäs. Nykyään en tee mitään, ilman lääkkeitä äänet ajavat suorastaan hulluksi ja piinaavat hengiltä. Ajattelen päivittäin itseltäni hengen viemistä. Olen tullut siihen päätökseen, että sinnittelen vielä hetken. Ehkä olen vain niin munaton ihmisraunio, että en saa sitä tehtyä. Terveellä ihmisellä tällaiset asiat eivät edes käy mielessä... Eli tule minulle tuo täysissä järjissäsi sanomaan päin naamaa, niin katkon sinulta jalat, lastoitan ne ja vien sinut metsään mistä saat idiootti kävellä lähimpään sairaalaan, koska kännykän syötän sinulle. Ja sairaalaan on varmasti matkaa yli 25 kilometriä.... Kävelemisiin....

    • Harhoja on

      Itse kyllä nykyään myönnän kärsineeni pahoista harhaluuloista, eikä kukaan lääkäri tai hoitaja ole yrittänyt "käännyttää" minua terveeksi tai sairaaksi. Itse asiassa olen hieman katkera, ettei kukaan kertonut suoraan diagnoosiani, se olisi ehkä pysäyttänyt ja saanut miettimään mikä on tervettä ja mikä sairasta. No, ilmeisesti tarkoitus on, että potilas joutuu aivan omin avuin ja voimin oivaltamaan terveen ja sairaan eron. Näin lopputulos eli tervehtyminen on ehkä vakaammalla pohjalla, mutta huomattavasti kauemmin se kestää ja huomattavasti enemmän potilas joutuu kokemaan kärsimyksiä. Harhaluuloja ei potilas voi erottaa todellisuudesta (eihän harhaluuloja muuten sanottaisikaan harhoiksi), mutta jos näin käy, hän onkin siis jo tervehtynyt. Tervehtyminen vaatii lääkehoitoa (joka ainakin minulla auttoi suunnattoman paljon, minkä huomasin, kun lääkkeet päätettiin yhdessä vaiheessa lopettaa, jonka jälkeen ärsyttävät äänet tulivat päälle suunnattomalla voimalla jo noin yhden viikon jälkeen). Mutta pelkkä lääke ei auta, lisäksi on tehtävä suunnaton määrä ajatustyötä. Usein potilas huomaa helposti toisten harhat, mutta ei omiaan, mutta tämähän onkin aivan luonnollista. Mutta jos huomaa toisten harhaluulot, huomaa, että skitsofreniaan todellakin kuuluu harhaluuloja. Seuraava oivallus olisikin siis, miksei täitä harhoja voisi olla minullakin, kun niitä näyttäisi olevan muillakin. Kun olin sairaalassa, eräskin potilas esimerkiksi väitti lentäneensä sairaalaan lentokoneella ja toinen itki myötätunnosta katkerasti, kun hän kuuli parvekkeen oven valittavan "kipuja", kun sitä suljettiin lujaotteisesti.

    • PsykiatriaPohjoisKor

      Teoreettisen filosofian mukaan on mahdollista, ettei materiaalista maailmaa lainkaan ole olemassa. Näin ollen kaikki onkin tietoisuuden ilmiötä ja esim. tähtitieteilijän fyysiseksi väittämä avaruus on vain illuusio. Jos maailma on illuusiota niin miksi siis esim. Lentävä Hollantilainen ei olisi mahdollista ja ei sitä hallusinaatioksi voisi väittää, koska se ei eroa esim. havainnosta Eiffelin tornista ... molemmat ovat pelkkää kuvitelmaa. Tutkikaa filosofiaa niin ymmärrätte psykiatrian aikamoiseksi roskaksi.

    • intresting..

      Minulla on aika poikkeava näkemys liittyen skitsofreniaan. Tiedän että harvat näin ajattevat, mutta ei voi mitään.
      On olemassa psykooseja ja manioita ja jotain semmoisia sekoamisjaksoja, pahempia ja lievempiä. Minusta kuka tahansa herkkä ihminen, jolla on todella dramaattinen elämäntilanne voi "hajota" jos tilanne on tajuttoman rankka. Myös monet lääkkeet ja huumeet aiheuttavat näitä psykooseja yms. Minusta hetkellinen sekoaminen ei ole esim. skitsofrenian merkki vaikka se olisi selvästi psykoottinen, se vain on psykoosi silloin, ja kun siitä parantuu on taas terve. Epäilen vahvasti koko skitsofrenian olemassa oloa samoin kuin monien muiden henkisten tautien olemassa oloa. Miksi pitää lätkäistä semmoinen pysyvä leima jos sekoaminen on ainut laatuaan, ja vaikka ei olisi niin mitä sitten kyllä nyt ihmiselämässä voi ainakin 3-4 todella rankkaa elämän tilannetta olla, mutta niihinkin ehkä osaa varautua jos tietää että on taipumista seota (että huolehtii omasta lepäämisestään yms.). Psykooseilla on todettu itseparantuva prosessi, neuroleptejä ei tarvittaisi, mutta onhan se helpompaa kanssa ihmisiä ajatellen, mutta ei itseä (aivoja). Rauhottavat ja unilääkkeet hetkellisesti käytettynä parantaisivat semmoisesta. Ehkä vähän hitaamminen, mutta ne eivät olisi myrkkyä aivoille. Suomessa jopa on/oli tälläinen (suljettu?)hoitolaitos missä ei käytetty neuroleptejä skitsoille yms, vain noita kevyempiä lääkkeitä mitä mainitsin juuri tuosta syystä. Googlesta joskus katoin. Kummasti on muuttunut paskempaan suuntaan terveyden"hoito"
      En halua mitään tympeitä kyseenalaistavia kommentteja. Ajattelinpa vain kirjoittaa

      • Aika samoilla linjoilla olen kanssasi:9


    • pekka 54 v

      Olen ollut vihainen hoitotaholle ja kyllä minusta syystäkin, mutta ei pidä koko psykiatrikuntaa leimata. He tekevät työtä, joka nojaa viralliseen psykiatriaan - tieteeseen. Mutta se mikä minusta on vaikea ongelma on se, ettei psykiatrian tiede ole huomioinut riittävän hyvin maailman ja universumin ja ihmiskunnan osaa siinä - kaikkine ilmiöineen. Psykiatria on hyvin materialistinen tiede, vaikka se ottaakin huomioon sen, ettei ontologia ole valmis. Mitä sanovatkaan uskonnot, niiden mukaan enkelit ovat mahdollisia. Mutta mitä sanoo psykiatria jos tulee puhe, että joku on nähnyt enkelin. Tällöin kai pitäisi psykiatrian mukaan puhua harhoista. Mutta mistä tiede ja ihmiskunta filosofioineen tietää sen, ettei enkeleitä ole olemassakaan ? Toki ei psykoosidiagnoosia kai saa yhdestä enkelihavainnosta. Mutta tieteeseen on hoitotyössä nojauduttava ja sitä pidettävä harhana mitä tiede harhana pitää. Siihen on virkavelvollisuus. Ja onhan harhoja: Esim. jos uskoo, että oma olohuoneesi on sirkus Finlandia, niin kai se siis harha on. Ainakin oudolta kuulostaa. Mutta itse olen törmännyt julmuuteen hoitotyössä ja siihen yhteenkään tapaukseen ei ole varaa.

    • posttraumaattine stressi totta vie vuosi kolarista vaikka mitä pelkotiloja kertokaaha kokemuksii

    • HERÄTYS..

      Skitsofrenia on olemassa vain mielikuvituksissa.

    • bvn

      herätys, podet harhoja.

    • Monta kertaa sanottu

      Skitsofreniaa ei ole olemassa. Se on käytännössä aiheutettu lääkkeillä ja hoitotoimenpide vouhotuksilla. Ja se on tutkittu moneen kertaan.

      • ?!?!?!?!?

        Monta kertaa sanottu!
        Jos sanot, että se on aiheutettu lääkkeillä ja hoitotoimenpidevouhotuksilla, todistat jo silloin että se on olemassa.


    • Hesa-Esa

      Kyllä harhaista ajattelua on olemassa, mutta voidaan joku diagnosoida harhaiseksi ilman syytäkin. Joku voi saada myös lausunnon, jossa hänet todetaan huomattavasti harhaisemmaksi, kuin hän todellisuudessa oli.

    • Kapinallinen anarkia

      Skitsofrenia on pelkkä sana paperilla.

      Psykiatria on mielivalta jota vastaan tulee taistella kaikin voimin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      188
      4386
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      116
      2764
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2254
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2215
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1942
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1424
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1180
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1071
    Aihe