Aihe

Paahteinen tontti.

Meillä on

pieni etupiha, jonka haluaisin olevan "korea". Paikka on kuitenkin paahteinen. Mitä te suosittelisitte siihen? En haluaisi laittaa nurmiheinää, paikan paahteisuuden ja harjuolosuhteiden vuoksi. Onko täällä viherpeukaloa minua neuvomaan:)?

3

1323

  Vastaukset

  • Aurinkoisen paikan kukkia kannattaa kokeilla, jos jaksat kastella niitä säännöllisesti kuumina aikoina.
   Vähiten kastelua kaipaavat ja parhaiten paahdetta sietävät kasvit, joiden lehdet on kovat, karvaiset tai harmaat. Peruslajikkeet on kestävämpiä kuin jalolajikkeet.
   Kivikkotarha on yksi hyvä vaihtoehto. Esim. isomaksaruoho on näyttävä sekä kukkien kehittyessä ja kukkiessa, korkeana kasvina vaatii muita kivikkokasveja enemmän multaa alleen.
   Yksi vaihtoehto on laittaa erilaisia heiniä. Elefanttiheinä on hauska, jollei se sitten näytä ylisuurelta pienellä pihalla.

   • tota elefanttiheinää haluaisinkin laittaa. näyttää vaan oudolta kun naapureilla on nurmella pihat, mutta ne kasteleekin sitä ihan kokoajan. en haluaisi kiduttaa kasveja niin, että ne olisivat kokoajan vain minun ansioistani hengissä. mietin mehitähtiä, mutta ne mehitähtimatot maksavat yli 4000€ neliöltä tämä ei ole vitsi olen ottanut selvää asiasta. talokaan ei ole sen arvoinen neliöltä, tuntuu jotenkin oudolta. kuntta sopisi, mutta en on varma siitä miltä se talon pihassa näytäisi.


   • tästä vastauksesta kirjoitti:

    tota elefanttiheinää haluaisinkin laittaa. näyttää vaan oudolta kun naapureilla on nurmella pihat, mutta ne kasteleekin sitä ihan kokoajan. en haluaisi kiduttaa kasveja niin, että ne olisivat kokoajan vain minun ansioistani hengissä. mietin mehitähtiä, mutta ne mehitähtimatot maksavat yli 4000€ neliöltä tämä ei ole vitsi olen ottanut selvää asiasta. talokaan ei ole sen arvoinen neliöltä, tuntuu jotenkin oudolta. kuntta sopisi, mutta en on varma siitä miltä se talon pihassa näytäisi.

    Keijuruusu kestää kuivuutta. Se on pensasruusu ja kukkii kesäkuussa parisen viikkoa. Toinen melko hyvä kuivassa on tyräkki. Sekin kukassa toukokuussa/kesäkuussa. Ja tuo kääpiövuorimänty on hyvä. Vuorenkilpikin menee, lehdet punnertavat kuivassa. Ja hopeahärkki. Se maksaruoho kukkii syksymmällä, elokuussa. Noista saa väriä koko kesäksi ja talveksikin jää yksi jäljelle...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   85
   7163
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6850
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   271
   4206
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3014