Ulosotto helvetti

pennitön

Tilanne tämä: Viime vuosi ihan vituilleen, kiitos oman tyhmyyden ja kaikkien pikavippien ja lainojen tuoman velkakierteen. Pitkään koitin sinnitellä ja sovin maksuja velkojien kanssa mutta lopuksi niitä oli niin paljon että kaikkia ei voinut maksaa ja lisää joustoa ei velkojien puolesta heltinyt. Vain oman pankin lainat ja kortit päätin hoitaa vaikka mikä olisi. Velkoja meni ulosottoon alkuvuodesta ja sain sovittua maksusopimuksen mutta tietty niitä saatanan velkoja tulee kokoajan sinne lisää ja nyt pitäis saada jostain revittyä ainakin kolmanneksen verran koko velasta maksettavaksi kerralla ja miellellään todella pian tai tulevat ja ottavat omaisuudesta. Velkaa kuulemma niin paljon ettei enään maksusopimuksella pärjätä, se siis toki jatkuisi jos nyt jostain saisin revittyä tuon rahan jostain. No sellasia summia ei löydy. Töissä käydään raatamassa olemattomalla palkalla, siis kaikki menee laskuihin ja lapsiin mitä tulee. Mistään ei tuota kolmannesta kannata lainata koska sitten ei rahkeet riitä taas uuden pikkulainan maksuun. Omaan pankkiin vielä välit kunnossa mutta hirvittää mennä kysymään että heltiäiskö sieltä lainaa koko ulosotto määrälle, koska sillon korot olisi pienemmät ja samalla summalla velka lyhenisi nopeammin. Mutta voiko pankki sanoa olemassa olevat lainani (asuntolaina ja 1 kortti) irti jos saavat tietää että minulla on luottotiedot menneet? Onko kellään kokemuksia että voisko tuollasta summaa pankista saada (tietty takaajalla) tuon kaltaiseen tarkoitukseen?

10

2354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • velkainen mies

      Hmmm alkuu hieman vinoilua: "ulosotto helvetti" kun olen lukenut tätä velkapalstaa niin suurin osa kertoo että kun vaan päästää kaiken ulosottoon niin elämä alkaa hymyilemään. niin miten se nyt muka helvettiä on?


      Sitten itse asiaan, Aina on järkevintä saada omasta pankista Järjestely luotto kaikkille pikku ja isommillekkin luotoille ja vipeille. koska korko on käytännössä erittäin alhainen ja muut kulut pienet.
      Toki on sanottava että se omanpankin laina olisi pitänyt kysyä ennen UO tietä.

      Pankit on erittäin nihkeitä noiden järjestelyluottojen kanssa. on kokemusta. mutta kysyä silti kannattaa. jos ne luottotietosi menetät niin pankki saa tietenkin niistä tietää mutta jos hoidat lainasi tip top asialla ei liene niin merkitystä pl uudet lainat.

      Ja sitten loppukommentti. jos olet noin suossa miksi et myy asuntoasi ja kuittaa velkasi ja ala ns "puhtaalta pöydältä"

      • koetalainaa

        että UO vie sen minkä saa palkastasi ja loppusummalla maksat vielä asuntolainaa ja se kulutusluottosi. Aika pienellä sitten elät varmaan. Kannattaisi kyllä käydä omassa pankissa kysymässä järjestelylainaa jos vain asuntopantti sallii lisäelan ottoa.Ei ole järkevää antaa UO miehen käydä kaappaamassa asuntosi, mieluummin kantsii itse myydä asunto vapaaehtoisesti. Oletko käynyt velkaneuvojan luona. Jonot ovat pitkät mutta joku vaikka Marttojen neuvoja voisi varmaan neuvoja mitä pitääis tehdä. Tee nyt itse listaa kaikista minne olet veloissa ja miten paljon, helpompi tietää itse kun menee pankiin.


    • 458789

      Jos pankki saa tietää, että luottotiedoissasi on mähää, niin oitin menee laina maksuun ja kaikki luottokortit mitätöidään. Kaiken huipuksi tulee vielä ulosottomies tekemään koti - irtaimistosta selvitysen, jos vaikka jotain arvokasta myytävää olisi. Ikävä tilanne. Olis pitänyt olla velaksi elämättä.

    • Onko asuntolainasta plajonkin maksettu? Tai siis mikä on asunnon hinta suhteessa jäljellä olevaan lainaan? Jos siinä selvästi eroa, tilannehan ei ole lainkaan niin huono. Joko myyt asunnon, tai sitten asuntoa vastaan melko varmasti saatkin sellaisen järjestelyluoton.

      Jos olet vain velkaantunut ja maksellut samalla pelkkiä korkoja 100 %:n asuntoalainasta ja velka on edelleen suunnileen asunnon hinnan verran, sitten on syytä alkaa päästämään itku, viedä kersat mummolle ja elää niukkuudessa seuraavat 15 vuotta.

      • pennitön

        Tuo ero on noin 23000, viisi vuotta sitten muutettu tähän ja sijainnin vuoksi arvo varmasti noussut, lisäksi asuntoon on tehty mm. keittiöremppa muuton jälkeen. Hattu kourassa kai pankkiin marssittava ja toivottava parasta.


      • pennitön kirjoitti:

        Tuo ero on noin 23000, viisi vuotta sitten muutettu tähän ja sijainnin vuoksi arvo varmasti noussut, lisäksi asuntoon on tehty mm. keittiöremppa muuton jälkeen. Hattu kourassa kai pankkiin marssittava ja toivottava parasta.

        Asunnon vakuusarvohan esim. asuntolainassa on tyypillisesti 75 %. Varmaan eivät juuri tuon enempää anna lisälainoihinkaan. Mutta jos siis 23 tuhatta on hintaero alkuperäisen ostohinnan ja lainapääoman välillä, niin kun ilmeisesti on, varmaan ero siis nyt on huomattavasti enemmän. Esi. ostohinta 100 ke?, käypä hinta nyt ainakin 125 ke huiman nousutahdin ansiosta. Vakuusarvo tuolla 94 ke. Lainaa siis jäljellä (varmaan ollut 100 % laina) 77 ke. Summat siis arvauksia.

        Joka tapauksessa noilla spekseillä mitä luultavimmin saisit 15 tonniakin jonkinlaisia järjestelyluottoja. Ehkä. Ainakin ehdottomasti kannattaa kysyä, jos summat ovat lähelläkään totuutta. Tuo varmasti riittäisi sinun kolmannekseen?

        Joka tapauksessa kipin kapin kysymään. Nyt on aika toimia. Muuten lähtee kaikki aivan varmasti.


    • luotot maksuun

      tiedon jos luottotiedot ovat menneet. Lähestulkoon kaikki rahoitusyhtiöt ja vakuutusyhtiöt ja nettifirmat saavat tiedon maksuhäiriömerkinnästä. Asuntolainaa ei irtisanota mutta kaikki muut luottokortit irtisanotaan.

    • Anonyymi

      Itsellä sama ja vielä pahempi.
      Nordea lopetti pankkisuhteen ja millekkään pitkäaikais-säästöille ei saa korkoa.
      Ulosotto vie yli 1/3 osaa ja kaikki mitä töitä teenkään niin ulosottovirasto ottaa ne jälkikäteen.
      Oma asunto meni pakkomyyntiin kun oli vain
      kk. aikaa.
      Myyntiraha meni Lowelin kautta kokonaan Nordeaan.
      Ulosotto on se viimeinen ja kaikki ne saa selville.
      Ei auta kun tehdä töitä .

    • Anonyymi

      vanha aloitus mutta osalla arkea edelleen!

      Ensimmäisessä vastauksessa on yksi asia joka ei ole muuttunut reilussa kymmenessä vuodessa mihinkään! "järjestelylaina pankista ja kaikki kuntoon sen avulla" Jos tilanne on mennyt ulosottoon euronkaan arvosta, niin se pankki ei varmasti, eikä mikään muukaan pankki anna sen jälkeen luottoa pitkään aikaan senkään jälkeen kun velat ja merkinnät on kunnossa..

      Irtisanottuihin tileihin. En tiedä voiko pankki irtisanoa tiliä ja asiakassuhdettä, mutta kyllä se laittaa kortit kuivumaan ja laittaa velat maksuun pitkällä ajalla.
      Aiemmin olen miettinyt sitä, että varmaan jokaisella pankilla on sellaisia asiakkaita joista pankki haluaisi eroon. Kun pankille "uusi" asiakas avaa tiliä pankin on periaatteessa kannattavaa ottaa asiakas sisään, mutta toisaalta ei uusi pankki käyttäydy vanhojen velkojen suhteen sen kummemmin kuin se josta asiakas yrittää päästä eroon. Ne velat on siellä vanhassa ja kortit luottofirmoissa eikä todellakaan ole itsestään selvää, että pankki antaa lainaa niiden järjestämiseen.

      ne asiakkaat joilla asiat on "kunnossa" eivät paljoa pankkeja vaihtele ja niistä pankit pitää kyllä huolen. Esim. OP antaa vuoteen 2025 saakka omistaja-asiakkaalle kk maksut pois vaikka tilillä ei olisi kuin euro rahaa! esim. nordealla ja danskella on vanhan ajan mallit palvelumaksuissa, eli yli 5000€ asiointi.

      Toivottavasti aloittajan asiat on nyt kunnossa ja uusia vastaavia ei tulisi. Ne on aina paskoja!

    • Anonyymi

      Ihan järkyttävää miten löysästi ihmiset ottaa velkaa eikö tule mieleen että velka pitää maksaa pois. Rahan käyttö on karannut monelta hanskasta. Esim nämä tv julkkikset ulosotto kierre ja yleensä on mamu. Luulevatko että sossu maksaa kaiken pitäis kasvaa aikuiseksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe