En mahdu "oikean uskon" muottiin

Natriel.

Olen vanhoillislestadiolaisten mukana kulkeva uskovainen ihminen.
Synnyin vanhoillislestadiolaiseen kotiin ja olen lapsesta saakka ollut uskovainen.
Olen kuitenkin kasvanut joiltain osin "oikean uskovaisen" muotista, sillä minä tykkään tanssia, joka ei
ole seurapuheiden, eikä Päivämiehen mukaan ole uskovaiselle soveliasta.
Kuitenkin raamatussa puhutaan paljon tanssimisesta, kuinka ihmiset ylistivät Jumalaa tanssien.

Minä kiinnostuin tanssimisesta vasta viime syksyllä, kun rupesin käymään Zumba-tunneilla.
En ole nähnyt sitä mitenkään uskoa heikentäväksi, vaikka toki joillain tanssi, tai ihan mikä tahansa voi nousta uskoa tärkeämmäksi. Erään tutun vei maailmaan koira! Kyllä. Koira, tuo tavallinen harrastus. Mutta koira vei talutushihnassa taluttajan maailmaan. Hänelle koiranäyttelyistä ja koiraharrastuksesta tuli niin tärkeitä, ettei hän enää jaksanut käydä seuroissa. Eihän tällä perusteella koiria voi pitää sopimattomina.

Eräällä taas lentopallosta tuli niin tärkeä, että se rupesi pelaamaan sitä seurassa ja usko jäi.
Silti uskovaiset saavat harrastaa lentopalloa, kunhan eivät liity seuroihin (muutamia poikkeuksia toki tiedän).

Jos zumba, tai tanssit on vain harrastus, niin eihän se ole sen kummempi juttu, kuin mikään muukaan harrastus. Miksi sitä ei voisi harrastaa vapaa-aikana, jos se ei mene uskon edelle?
Ite kyllä käyn seuroissa ja koen itseni muuten uskovaiseksi, mutta se vain häiritsee välillä, etten mahdu siihen muottiin, mitä meille puheiden ja Päivämiehen mukaan toitotetaan.

9 kommenttia

Vastaukset

  • Tosin jos miesten nähden tuota harrastaa, niin tuon "kiusoittelevan" lantionliikkeen näkeminen tuo heille varmasti mieleen ihan muita urheilulajeja. Mutta liikuntana varmasti tehokasta.


 • mäkään en todellakaan kaikilt osin mahdu vl-uskon muotteihin. Uskovainen mä oon silti.
  Käyn rauhanyhdistyksen seurois, koska oon kans syntynyt vl-kotiin.
  Kuitenkin valtaosa mun kavereistani minä mukaan lukien emme täytä ns. vl-muotin mukaista uskoa.
  Kuuntelemme sellaista musiikkia, mistä puhujasmiehen mukaan pitäis tulla paha meno.
  Meil ei tuu, joten voidaan kuunnella ihan hyvillä mielin. Ihmisis kattos ku on eroja. Emme ole kukaa samas muotis veistettyi, joten meidän ei tarvi ees pyrkii elää samal taval!

  • sinunkaltaiset uskovaiset voi kuunnella?


  • _vapaamielinen kirjoitti:

   sinunkaltaiset uskovaiset voi kuunnella?

   Ei ny mitää rivosanaisia, vaan ihan normimusiikkia, jota voidaan soittaa radioissakin.
   Listahitit ei minuun uppoo, mutta tasokas metallimusiikki ja useat iskelmät, sekä monet hiphop-biisit uppoaa ihan täysillä!


  • Ket & Auk. ui kirjoitti:

   Ei ny mitää rivosanaisia, vaan ihan normimusiikkia, jota voidaan soittaa radioissakin.
   Listahitit ei minuun uppoo, mutta tasokas metallimusiikki ja useat iskelmät, sekä monet hiphop-biisit uppoaa ihan täysillä!

   http://www.youtube.com/watch?


 • ihmetellyt sitä että vl.uskossa kaikki laitetaan aina eripuolelle kun tää uskon (harrastus) jos ne olis samalla puolella niin ei tarvis lähtee ja harrastus ei olis uhaka.

  Toinen juttu on se et onko usko niin heikko ja tehty tahallaan "heikoksi" jotta voidaaan hallita ihmisiä peolla ja kyttäämisellä nää jutut on niputettu yhteen tässä uskossa. Eli tarkotan sitä kun monissa muissa kristillisissä
  jutuissa ollaan aidosti kristittyjä mutta silti voidaan harrastaa,urheilla jne ja sitä ei asetea esteeksi uskolle ja sen aitoudelle.

  Vl.tapa uskoa on omintakeinen itse kehitety joten se on lähinnä lahko oppia ei aitoa rakkautta rehellisyyttä ja uskoa! olen lapsesta asti kokenut sen suorittamisena.

  Jos uskoo johonkin asiaa ja asia on aito perustuu rehellisyyteen niin sitä ei hektkauta mikään eli eihän kommonististä tule porvaria jos se harrastaa jalkapalloa (arhimäki) tai subb.ista vihreeliiton miestä kun se polkee fillarilla triatlooni kisassa! ei koska ne uskoo asiaansa.

  Vl.heikkous on siinä että ne (pomot) pelkää että ei pysytä ruodussa jos seurakunta harrastaa ja osallistuu yhteiskuntaan avoimesti ja avoimin mielin. vl.usko peursta ei ole vahva tästä on täälläkin mm. admata hyvin perustellut näitä perus asioita.

 • tanssia telkkipapin kanssa ja olla samassa muotissa hänen kanssansa. Voit ensin miettiä, mihin se omaan muottiin mahtuminen saattaa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.