Olenko valmis vuonohevoseen

Vuonisfani

Olen 12-vuotias ja ratsastanut muutaman vuoden. En ole mikään paras ratsastamaan, mutta olen hoitanut jonkinverran hankalia poneja. Minulle aukeaisi mahdollisuus saada hevonen, koska muutamme isolle alueelle. Mun siskot sais myös ponit. Ne ei oo niin kokeneita. Mä en epäröis kysyä apua. Mun äidillä on ollut monta hoitoheppaa. Isi ei kiinnostu hevosista. Mulla on myös sisaruksia. Ottaisinvuoniksen.

TÄMÄ OLISI PÄIVÄJÄRJESTYKSENI KOULUPÄIVINÄ HEVOSENI KANSSA:
08.00 Aamuruoka & hyvinvoinnin tarkistus (heinää)
14.00-15.30 Hevosen tarkistus. Harjaus. Puhdistus. Ratsastus. Uusi harjaus.
15.00-16.30 Hevonen laitsalle ja tallinsiivous, veden puhdistus/vaihto ymm. Lisää heinää.
19.00 Tarkistus, loimitus jos alkaa olla viilee.
21.00 Talliin syömään iltaruuat ja sitte valot pois ja menox.
***
Mun mielestä toi olis järkevä, koska hevonen sais olla myös omien laidunkavereidensa kanssa ja mulle jäis aikaa esim läksyihin tai koulutöihin. (Hepalla siis olis 2 laidunkamuu, toinen vuonis ja yks risteytys)
Sanokaa TODELLINEN mielipiteenne!

12

1521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • =)

      Aamuruoka ynnä muut saisi olla 7.00-6.00 niin ne yleensä on. Ja ehkä 2 kertaa ratsastusta päivässa. Muuten tosi hyvä lista!!

      • Ehkeikuitenkaan

        Toi aamuruokinta on yleensä ihan talli kohtaista ja mihin hevonen on tottunut. Sekä ratsastus ei ole pakollista kahdesti päivässä, se on se tuntihevosten MAXIMI määrä päivässä, yksikin tunti riittää kunhan ulkoilua on mahdollisimman paljon päivässä.

        Aloittajalle: Onko äitisi siis kokenutkin hevosten kanssa? Olisi paras jos joku ihan pihapiirissä osaisi auttaa sinua ja sisaruksiasi varsinkin jos sisaruksesi eivät ole tarpeeksi päteviä, ja mietin myös omaa hevoskokemustasi, tiedätkö tarpeeksi hevosten ruokinnasta, sairauksien oireista, loimituksista, yleisestä hoidosta jne.
        Vielä listaasi kommenttia: Suosittelen että hevoset pääsisivät jo heti aamulla ulos, etteivät joudu homehtumaan sisätiloissa koulusta pääsyysi saakka... Ja huomaathan että loimittamista pitää tarkkailla sään mukaan.


      • aikapula

        miten kummassa ehdit klo 14 hoitamaan hevosta, kun koulut yleenäs kestää klo 15. vai oletko kotiopetuksessa?


      • puhh

        Tää topa on muuten aloitettu 2010. Eiköhän aloittajan tilanne ole jo ratkennut hyvän aikaa sitten.


    • kk

      Ihan näin ummikkona ihmettelen vain, että olisko todella tarkoitus pitää hevonen tallissa ilta ydeksästä seuraavan päivän klo 14 asti?

      • Horse21324

        En kesällä pitäis... Joo itekin mietin että onko vähän järkee tossa... :=)


    • pöhhööö

      Mielestäni hevosen, ja varsinkin vähän kovempiinkin oloihin tottuneen rodun kuten vuonohevonen, kuuluisi olla tarhassa vielä vähän enemmän aikaa, eli jos mahdollista olisi, niin minä laittaisin hevosen ulos jo ennen kouluunlähtöä. Se onnistuisi niin, että ruokinta klo 6., sitten tarhaan vaikka klo 8. (hepat on saanut syödä rauhassa) ja koulun jälkeen otat hepon ratsastettavaksi.

      Haluan sanoa JOKAISELLE, että oli hevonen sitten minkä rotuinen tahansa, niin mahdollisimman suuri aika tarhassa kaverien kanssa on hevoselle parasta. Hevoset on "luotu liikkumaan", ja lauma tuo turvaa ja ystäviä. Luonnossa hevoset liikkuvat paljon, suuriakin matkoja, ja tarhassa (kunhan tarpeeksi iso), hevonen pääsee toteuttamaan tarvettaan liikkua. Pienessä karsinassa ei ole pitkiä aikoja hyvä olla. Laumaeläimenä hevonen tarvitsee kavereita. Se on onnellinen muitten lajitoverien seurassa. Kun muut syövät, yksi tarkkailee mahdollisia vaaroja jne. VAIKKA hevonen on "kesyyntynyt", sen luonnonvaraiset vaistot eivät ole kadonneet minnekään. Yksin hevonen on levoton ja onneton (ns. joutuu koko ajan tarkkailemaan itse vaaroja).
      :)

    • pöhhööä

      Jä vielä sellaista, että tarhassa on kanssa hyvä olla heinää, jos koko päivän siellä.... ;)

    • Mplkjölk

      tyttö on vasta 12-vuotias! Sen ikäinen ei jaksa tuota päivästä toiseen.... Mihin väliin mahtuu sinun muu elämäsi? Elokuvissa käynnit, kohta olet siinä iässä, että bileet, poikakaverit tulevat kuvioihin. Menot kavereiden kanssa jotka voivat olla viikonloppujakin kestäviä, konsertit? Odota vielä jokunen vuosi ennen oman hevosen hankkimista ellei sitten äiti ole valmis tuohon sinun listaasi sitoutumaan. Monen nuoren tytön hevosharrastus lopahtaa viimeistään 15-vuotiaana.

    • .......

      Olet jo ihan hyvin kokenut. Onko sinun vanhempasi tai onko joku kaveripiiristäsi hevosihmisiä? Olet laatinut hyvän listan, mutta olisi hyvä olla joku, joka auttaisi tarvittaessa. Onnea hevosen etsintään:)

    • piissu

      Moneltako alkaa sinulla koulu? Onko sinulla teoria tietoa mitenkä paljon? Entä käytännön oppia?

      Hevonen 08.00-14.00 välisenä aikana sisällä? Tuo ei ole järkevää. Hevosen olisi hyvä olla silloin kun olet koulussa ulkona. Hevonen kannattaisi tuoda talliin viimeistään 20.00, koska hevosen luonnolliset uniajat ovat 20.00-05.00. Mielestäni olisi järkevämpää, jos putsaisit tallin ennen ratsastusta.

      Ihan ok suunnitelma kunhan hiot sitä ja luet hevoskirjoja, jotta saat enemmän tietoa hevosen hoidosta.

    • nuorena omistajana

      Saarnaan aina vuonohevosien sopivuudesta ihmsille, ja nuoresta iästä. Mutta otin vuoniksen 11-vuotiaana. Todella tyhmästi ja lapsellisesti tehty, mutta selvisin. Kuitenkin vain juuri ja juuri. En suosittele kellekkään samanlaista extreme-urheilua. Tosin minulla oli täysi-hoitopaikka ja koko ratsastuskoulun tuki. Näiden avulla rutiinit hoitui, kunnes itse aloin ymmärtää asioista jotain. Millaista tukea sinulla on saatavilla?

      Vuonohevonen ei ole lasten ratsu. Se on voimakastahtoinen, jääräpäinen ja vahva pieni hevonen. Se toimii vielä ratsastuskouluissa, mutta kaikki yksilöt eivät sielläkään. Suosittelen, että ratsastelet ratsastuskouluilla tai vuokrahevosilla. Tämä on helpompaa ja halvempaa. Löytyisikö vaikka joku kiva vakituinen vuokrahevonen? Oletko päässyt tutustumaan vuoniksiin? Tiedätkö millaisia ne ovat? Löytyiskö jostain sellainen, jota voisit vuokrata?

      Vuonohevonen sopii melko harvoille. Jos olet vielä koulussa, ja joudut hoitamaan hevosen alusta loppuun itse, niin väsyt aika nopeasti. Itsekin olen väsynyt, vaikka minun ei tarvitse kuin ratsastaa ja siivoilla karsina koulun jälkeen, ja olen paljon vanhempi. Mieti vielä. Vaikka hevonen tuntuisikin tosi upealta, niin ei ole kivaa, jos joudut myymään sen pois, koska et jaksakaan enää hoitaa sitä, tai sinua kyllästyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. 134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe