Aihe

Olenko valmis vuonohevoseen

Vuonisfani

Olen 12-vuotias ja ratsastanut muutaman vuoden. En ole mikään paras ratsastamaan, mutta olen hoitanut jonkinverran hankalia poneja. Minulle aukeaisi mahdollisuus saada hevonen, koska muutamme isolle alueelle. Mun siskot sais myös ponit. Ne ei oo niin kokeneita. Mä en epäröis kysyä apua. Mun äidillä on ollut monta hoitoheppaa. Isi ei kiinnostu hevosista. Mulla on myös sisaruksia. Ottaisinvuoniksen.

TÄMÄ OLISI PÄIVÄJÄRJESTYKSENI KOULUPÄIVINÄ HEVOSENI KANSSA:
08.00 Aamuruoka & hyvinvoinnin tarkistus (heinää)
14.00-15.30 Hevosen tarkistus. Harjaus. Puhdistus. Ratsastus. Uusi harjaus.
15.00-16.30 Hevonen laitsalle ja tallinsiivous, veden puhdistus/vaihto ymm. Lisää heinää.
19.00 Tarkistus, loimitus jos alkaa olla viilee.
21.00 Talliin syömään iltaruuat ja sitte valot pois ja menox.
***
Mun mielestä toi olis järkevä, koska hevonen sais olla myös omien laidunkavereidensa kanssa ja mulle jäis aikaa esim läksyihin tai koulutöihin. (Hepalla siis olis 2 laidunkamuu, toinen vuonis ja yks risteytys)
Sanokaa TODELLINEN mielipiteenne!

12

622

  Vastaukset

  • Aamuruoka ynnä muut saisi olla 7.00-6.00 niin ne yleensä on. Ja ehkä 2 kertaa ratsastusta päivässa. Muuten tosi hyvä lista!!

   • Toi aamuruokinta on yleensä ihan talli kohtaista ja mihin hevonen on tottunut. Sekä ratsastus ei ole pakollista kahdesti päivässä, se on se tuntihevosten MAXIMI määrä päivässä, yksikin tunti riittää kunhan ulkoilua on mahdollisimman paljon päivässä.

    Aloittajalle: Onko äitisi siis kokenutkin hevosten kanssa? Olisi paras jos joku ihan pihapiirissä osaisi auttaa sinua ja sisaruksiasi varsinkin jos sisaruksesi eivät ole tarpeeksi päteviä, ja mietin myös omaa hevoskokemustasi, tiedätkö tarpeeksi hevosten ruokinnasta, sairauksien oireista, loimituksista, yleisestä hoidosta jne.
    Vielä listaasi kommenttia: Suosittelen että hevoset pääsisivät jo heti aamulla ulos, etteivät joudu homehtumaan sisätiloissa koulusta pääsyysi saakka... Ja huomaathan että loimittamista pitää tarkkailla sään mukaan.


   • miten kummassa ehdit klo 14 hoitamaan hevosta, kun koulut yleenäs kestää klo 15. vai oletko kotiopetuksessa?


   • Tää topa on muuten aloitettu 2010. Eiköhän aloittajan tilanne ole jo ratkennut hyvän aikaa sitten.


  • Ihan näin ummikkona ihmettelen vain, että olisko todella tarkoitus pitää hevonen tallissa ilta ydeksästä seuraavan päivän klo 14 asti?

   • En kesällä pitäis... Joo itekin mietin että onko vähän järkee tossa... :=)


  • Mielestäni hevosen, ja varsinkin vähän kovempiinkin oloihin tottuneen rodun kuten vuonohevonen, kuuluisi olla tarhassa vielä vähän enemmän aikaa, eli jos mahdollista olisi, niin minä laittaisin hevosen ulos jo ennen kouluunlähtöä. Se onnistuisi niin, että ruokinta klo 6., sitten tarhaan vaikka klo 8. (hepat on saanut syödä rauhassa) ja koulun jälkeen otat hepon ratsastettavaksi.

   Haluan sanoa JOKAISELLE, että oli hevonen sitten minkä rotuinen tahansa, niin mahdollisimman suuri aika tarhassa kaverien kanssa on hevoselle parasta. Hevoset on "luotu liikkumaan", ja lauma tuo turvaa ja ystäviä. Luonnossa hevoset liikkuvat paljon, suuriakin matkoja, ja tarhassa (kunhan tarpeeksi iso), hevonen pääsee toteuttamaan tarvettaan liikkua. Pienessä karsinassa ei ole pitkiä aikoja hyvä olla. Laumaeläimenä hevonen tarvitsee kavereita. Se on onnellinen muitten lajitoverien seurassa. Kun muut syövät, yksi tarkkailee mahdollisia vaaroja jne. VAIKKA hevonen on "kesyyntynyt", sen luonnonvaraiset vaistot eivät ole kadonneet minnekään. Yksin hevonen on levoton ja onneton (ns. joutuu koko ajan tarkkailemaan itse vaaroja).
   :)

  • Jä vielä sellaista, että tarhassa on kanssa hyvä olla heinää, jos koko päivän siellä.... ;)

  • tyttö on vasta 12-vuotias! Sen ikäinen ei jaksa tuota päivästä toiseen.... Mihin väliin mahtuu sinun muu elämäsi? Elokuvissa käynnit, kohta olet siinä iässä, että bileet, poikakaverit tulevat kuvioihin. Menot kavereiden kanssa jotka voivat olla viikonloppujakin kestäviä, konsertit? Odota vielä jokunen vuosi ennen oman hevosen hankkimista ellei sitten äiti ole valmis tuohon sinun listaasi sitoutumaan. Monen nuoren tytön hevosharrastus lopahtaa viimeistään 15-vuotiaana.

  • Olet jo ihan hyvin kokenut. Onko sinun vanhempasi tai onko joku kaveripiiristäsi hevosihmisiä? Olet laatinut hyvän listan, mutta olisi hyvä olla joku, joka auttaisi tarvittaessa. Onnea hevosen etsintään:)

  • Moneltako alkaa sinulla koulu? Onko sinulla teoria tietoa mitenkä paljon? Entä käytännön oppia?

   Hevonen 08.00-14.00 välisenä aikana sisällä? Tuo ei ole järkevää. Hevosen olisi hyvä olla silloin kun olet koulussa ulkona. Hevonen kannattaisi tuoda talliin viimeistään 20.00, koska hevosen luonnolliset uniajat ovat 20.00-05.00. Mielestäni olisi järkevämpää, jos putsaisit tallin ennen ratsastusta.

   Ihan ok suunnitelma kunhan hiot sitä ja luet hevoskirjoja, jotta saat enemmän tietoa hevosen hoidosta.

  • Saarnaan aina vuonohevosien sopivuudesta ihmsille, ja nuoresta iästä. Mutta otin vuoniksen 11-vuotiaana. Todella tyhmästi ja lapsellisesti tehty, mutta selvisin. Kuitenkin vain juuri ja juuri. En suosittele kellekkään samanlaista extreme-urheilua. Tosin minulla oli täysi-hoitopaikka ja koko ratsastuskoulun tuki. Näiden avulla rutiinit hoitui, kunnes itse aloin ymmärtää asioista jotain. Millaista tukea sinulla on saatavilla?

   Vuonohevonen ei ole lasten ratsu. Se on voimakastahtoinen, jääräpäinen ja vahva pieni hevonen. Se toimii vielä ratsastuskouluissa, mutta kaikki yksilöt eivät sielläkään. Suosittelen, että ratsastelet ratsastuskouluilla tai vuokrahevosilla. Tämä on helpompaa ja halvempaa. Löytyisikö vaikka joku kiva vakituinen vuokrahevonen? Oletko päässyt tutustumaan vuoniksiin? Tiedätkö millaisia ne ovat? Löytyiskö jostain sellainen, jota voisit vuokrata?

   Vuonohevonen sopii melko harvoille. Jos olet vielä koulussa, ja joudut hoitamaan hevosen alusta loppuun itse, niin väsyt aika nopeasti. Itsekin olen väsynyt, vaikka minun ei tarvitse kuin ratsastaa ja siivoilla karsina koulun jälkeen, ja olen paljon vanhempi. Mieti vielä. Vaikka hevonen tuntuisikin tosi upealta, niin ei ole kivaa, jos joudut myymään sen pois, koska et jaksakaan enää hoitaa sitä, tai sinua kyllästyttää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1709