Kokemuksia Nordeasta?

haaveena kämppä

Noin 2 vuotta sitten luottotiedot lähti ja yhtenä velkojista oli Nordea. Kaikki velat on maksettu jo yli vuosi sitten. Nyt oon taas töihin päässyt. Luottotiedot pitäis tulla takasin 2012 syksyllä. Palkasta laitan nyt sitten sivuun kaiken liikenevän, jotta olis mahkuja saada jossain vaiheessa oma kämppä.
Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan ja oon saanut säästettyä esim. ainakin 10000 euroa, niin kuinka todennäköisesti asuntolaina jää saamatta, kun on tullut joskus möhlittyä?
Vai arvostaako Nordea sitä, että mulla on ollut tili siellä ihan aina ja sitten olis parilta vuodelta näyttöä siitä, kuinka hyvin pystyy palkasta laittamaan säästöön rahaa?
Nykyinen työ on vakituinen ja suurella todennäköisyydellä saan tehdä ko. hommaa niin kauan kuin haluan. Olis vaan kiva tietää, että onko joku saanut Nordeasta vielä joskus lainaa, jos on aikaisemmin ollut, no, niin tyhmä ja jättänyt aiemmin lainan hoitamatta?

Entä, mikä todennäköisyys on sitten saada laina toisesta pankista esim. Sampo, näillä samoilla oletuksilla? Mikäli siis Nordeasta asuntolaina ei irtoa. Yksin asuvana en ole hakemassa mitään 100 000 lainaa, vaan max. 80 000 e. Olis kiva vaan tietää, että vaikka joskus on tullut tehtyä virheitä, niin voisi silti jossain vaiheessa saada oman asunnon.

16

4348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heti vaihtoon !

      siirrä tilisi uuteen pankkiin joho sulla ei ole ollut velkaa. Nordeassa (myös muilla) vaikuttaa aikaisemmat tapahtumat vaikka luottotiedot olisivatkin kunnossa. Riskianlyysissa vaikuttaa asiakkaan aikaisempi maksukäyttäytyminen. Uudessa pankissa puhtaalta pöydältä lähteminen on aina parempi.

      • Anonyymi

        Ei onnistu! Jos siirrät tilin toiseen pankkiin, niin a) uusi pankki ottaa selville tilisiirron yhteydessä asiasi b) vanha pankki mainitsee asioista tai soittaa siirtäjälle ja onnittelee! Kyllähän ne asiat oikenee ajan kanssa. Et ota uutta velkaa ja alat maksamaan nykyisiä!

        Nyt kun korot alkaa nousta voi tällläinen keskustelu pulpahtaa esiin enemmän! En tiedä kumpi on pahempi kapealla tiellä, susi vai karhu.


    • Nordeasta...

      Ainakin omalta kohdalta ei ollut mitään vaikeuksia lainan saannissa Nordeasta, vaikka tilanteeni oli saman kaltainen kuin sinulla.

      Minulla oli n. 15.000€:n laina Nordeasta, jota en sitten pystynyt sattuneista syistä hoitamaan, ja Nordea laittoi sen oikeuden kautta ulosottoon.
      Sain sen maksettua ja luottotiedotkin puhdistuivat vuoden 2009 alussa. Samana keväänä hain asuntolainaa Nordeasta, eikä ollut mitään ongelmia lainan saannissa. Pankkia kiinnosti vain ja ainoastaan silloinen tilanteeni ja maksukykyni.

      On täysin urbaanilegendaa, että jos kerran on pankin kanssa mennyt hommat pieleen, niin koskaan ei enää siitä pankista saisi lainaa. Ei pankkia kiinnosta se, mitä joskus on tapahtunut, vaan se, mikä on nykyinen tilanne, ja miltä tulevaisuus vaikuttaa maksukyvyn kannalta.

      Riskianalyysi tehdään tulevaisuutta ajatellen, eikä menneitä ajatellen. Tietysti, jos menneisyydessä on USEAMPIA mokia saman pankin kanssa, voi olla vaikeaa.

    • Bank director

      En suosittele hakemaan uutta lainaa pankista,jossa jo edellinenkin luotto tuotti vakavia ongelmia,vakavalla tarkoitan niitä jotka johtivat luotto tieto merkintään,Nordea on kautta aikojen ollut joustava mutta taisi jäädä sulta,fair play pelaamatta eli sait varmasti monta huomautusta ennen ulos ottoa.Olisit neuvotellut silloin olisi löytynyt ratkaisu,jätit vaan maksamatta.T.Nordean tyytyväinen asiakas since 1985.

      Koeta huijata jotain muuta pankkia.Jos vaikka saisit ne uskomaan.

      • ap

        Kiitos mielipiteistänne. Kyllä mä varmasti Nordeasta aion sitten jossain vaiheessa sitä lainaa hakea, mutta jos ei onnistu, niin pitänee siirtää sitten kaikki tilinsä toiseen pankkiin, jossa tajutaan, että yksi virhe opiskelija-elämän aikana ei kerro sitä millainen rahan käyttäjä olen nyt tai tulevaisuudessa.
        Olen todellakin oppinut paljon sen aikaisista hölmöyksistäni. Eikä tulisi mieleenkään enää olla niin holtiton. Nyt en aio pankkia vaihtaa, koska laina ei juuri nyt ole ajankohtainen. Haluan itsekin nähdä kuinka hyvin palkoista jää rahaa sivuun oman kodin hankkimiseen.
        Olisi nytkin jo rahaa säästössä hyvin, mutta viime syksynä lama vei työpaikan. Olen kylläkin tyytyväinen nyt siitä, että sama työnantaja palkkasi toiseen työhön ja paremmilla ehdoilla. Koeaikakin päättyy elokuun loppuun mennessä, joten sitten voi todella sanoa, että on vakipaikka.
        No, sittenhän sen näkee :)

        Kertokaa enemmän vaan kokemuksistanne, jos tilanteenne on joskus lainaa hakiessa ollut sama kuin mulla.


    • Anonyymi

      Välttäkää tätä pankkia viimeiseen asti.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö. Moderni pankki ja monelle edullisin/paras vaihtoehto.


    • Anonyymi

      Olen sanonut pitkään etten menisi edes kuselle Nordean vessaan vaikka se olisi ilmainen. Syy ei liity mitenkään tähän enkä ala purkamaan sitä enempää! Mutta mikä tahansa pankki on hyvä niin pitkään kuin saat pankista kaiken mitä itse haluat. Mikä tahansa pankki on paska kun et pysty toteuttamaan sopimuksia joihin olet sitoutunut ja pankki huomauttaa ja alkaa vaatimaan ryhtiä!

      Tuo että luottotiedot saa takaisin kun asiat on kunnossa on toisaalta hyvä ja toisaalta huono. Hyvä luottotietojen nopea palautus on silloin jos olet sijaiskärsijä tai rike on pieni. Mutta se ei ole oikein, että ”miljoona” sotkut järjestetään ja saat kuukaudessa uuden alun. On vain asioita joilla pitäisi olla tuo viiden vuoden seuranta-aika ja sinä aikana ihmisen pitäisi osoittaa omatoimisesti kelpoisuus!

      Suomessa on myös ihmisiä joilla on tatuointi ilman omaa syytä!

    • Anonyymi

      Vanha aloitus, mutta vastaan yleisesti tuohon asuntolaina juttuun.

      Kympin omalla säästöllä ei pidä saada asuntolainaa kuin osaomistusasunnon sisäänpääsymaksuun. Mielestäni kymppiä vastaan saisi 2022 rahoittaa maksimissaan puolet tai 1/3 vaaditusta summasta. Eli asunnon sisäänpääsymaksu olisi 15-20k välissä. Mitä saa maksimimäärällä 20k? Omalla alueellani 35-45 m2 asunnon jossa hoitovastike on 600€.

      • Anonyymi

        tällä hetkellä ei asunnot käy vakuudeksi 🤣 puolet hinnoista sulaa 🤣🤣🤣


      • Anonyymi

        Tosin tuon kokoisen asunnon hoitovastike kuukaudessa on n. 200 €.
        Rahoitusvastike voi olla jotain ihan muuta. Vuokra olisi n. 600 € .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosin tuon kokoisen asunnon hoitovastike kuukaudessa on n. 200 €.
        Rahoitusvastike voi olla jotain ihan muuta. Vuokra olisi n. 600 € .

        Yhtiölaina (rahoitusvastike) ja vuokra on eri asioita. Vuokrassa rahoitusosuus on pieni ja suurinosa on hoitovastiketta, jos yleisesti noin voi yleisesti sanoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhtiölaina (rahoitusvastike) ja vuokra on eri asioita. Vuokrassa rahoitusosuus on pieni ja suurinosa on hoitovastiketta, jos yleisesti noin voi yleisesti sanoa!

        Kun joku tuossa kirjoitti, että pienen asunnon vastike on 600 €, niin se ei mitenkään voi pitää paikkaansa. Kun se on noin 200 €.


    • Anonyymi

      Oma vika ja oma syy. Turha täällä on pankin piikkiin omia virheitään kääntää.

      • Anonyymi

        Juuri niin. Tyhmyydestä sakotetaan aina tavalla tai toisella.


    • Anonyymi

      Pankin vaihto voi joskus olla onnenonkioille kova paikka. Kun menet aiemmasta historiastasi aivan uuteen pankkiin, niin joudut tekemään melkoiset vakuutelut uudelle pankille siitä mikä olet. Ihan turha mennä selittelemään uuteen pankkiin kunnollisuuttasi koska se ei auta mitään! Nykyaikana tilanne on vielä vaikeampi koska pankkikonttoreitten saatavuus on kapea eikä konttoriin kävellä sisään tuosta vaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe