vauva laskeutunut,kiinnittynyt..seksiä?

mamma s.87

mulla menossa rv 35 6 tänään. odotan siis toista ja vauva on laskeutunut ja pää erittäin alhaalla. sf mittakin on vain 28cm..
neuvolassa eivät ole huolissaan sanovat vain että tuuria on jos menee viikolle 37 asti,
ja saa kyllä syntyä jos meinaa sen tehdä..
nyt vain mietityttää, uskaltaako seksiä vielä harrastaa.. itsellä olisi haluja ja tahtoa, mutta eivät neuvolassakaan halunneet sisätutkimusta tehdä, ettei turhaan ala "alhaalla synnytystä turhalla sörkkimisellä edistämään"..
itsellä fiilis, että seksi saattaisi synnytyksen mahdollisesti käynnistääkin, mutta kun huolta ei sit kuitenkaan enää ole, miksi turhaan yrittää selibaatissa elää..
mielipiteitä kiitos :)

10

6508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamma s.87

      ..limatulppaakin on tainnut siis jo tulla;
      ja supistuksia tulee päivittäin.. kipeitä, mutta epäsäännöllisiä..
      esikoinen syntyi vkolla 38, ja neuvolassa ei olla erikseen mainittu mistään seksikiellosta.. sanottu vain että ota rauhassa.. (mitä tähän kuuluukaan) :)

    • Nimimerkki varattu

      Osaisko joku aiheesta sanoa, mulla sama tilanne ja viikot 35 5.. :) 7 vkoa eletty selibaatissa ennenaikaisen synnytyksen uhan vuoksi, ja synnytyksen jälkeen varmaan toinen mokoma tulossa. Uskaltaisikohan tässä vähän helpottaa tilannetta ennen vauvan syntymää? :)

    • 29+2

      No ei ainakaan vielä, ei 35 5 ole vielä valmis syntymään.

      • huhhei77

        Bah, mun meinas syntyä vk 31, lääkitsivät ja sanoivat että koitetaan nyt pitää hänet mahassa viikolle 34 niin sitten ei enää estellä. Eli keskinenhan se on mutta ei voi väittää etteikö valmis jollei lääkäritkään aio enää estellä.


    • sara88

      MInä en olisi kauheen huolissani, kyllä mielestäni noilla viikoilla voi jo "normaalia" elämää elää, keuhkot jne. kaikki kehittynyt eihän sikiö kerää kuin painoa enään, mikä paino arvio sulle tehtiin? Eräs tuttavani synnytti 23 viikolla ja hän on ainakin täysin terve ja voi hyvin, siis jo 5 vuotias.

    • rv36+5

      Mulla kipeitä supistuksia oli rv 28 lähtien ja rv 30 vauva laskeutunut ja kiinnittynyt ensimmäistä siis odottelen ja ihan normaalisti olen seksiä harrastanut ja nyt mennään rv 36 5 viikoilla :) Ja eilen neuvolalääkäri katsoi että kohtu on pehmentynyt ja 1cm pitkä mutta ei kieltänyt seksin harrastamista joten miksi kieltääkään itseltään nautinto :) EI välttämättä mene kaikilla näin mutta mulla ainakin :)

    • ----

      Itse en vielä tuossa vaiheessa tekisi mitään, mikä edesauttaisi synnytystä. Kyllähän se vauva henkiin jää ja tuskin mitään pysyvää, vakavaa vahinkoa voi aiheutua, vaikka jo syntyisikin. Kuitenkin ennenaikaisilla on usein pidempi sairaalassaoloaika, bilirubiiniarvot koholla, tehohoitoa vaativia ongelmia jne. Niistä siis toki selvitään, mutta mieluummin menisin synnyttämään täysaikaisen vauvan, jonka kanssa imetys lähtee heti käyntiin ja kotiinkin pääsee vaikka seuraavana päivänä. Niin ja ennenaikaisilla on myös herkemmin suolisto-ongelmia, mikä ilmenee pahempina vatsavaivoina. Arvostan kyllä koko perheen yöunia ja rauhaa sen verran, että en viitsisi tahallani aiheuttaa yhtään enempää itkukohtauksia kuin niitä on muutenkin tulossa. Mutta hätää toki ei ole, jos jo syntyykin.

    • Nimimerkki varattu

      Painoarvio oli viikko sitten 2400g. No, kyllä sitä varmasti viikon vielä odottaa, jos sinne asti selviäis yhtenä. Huomenna lääkäri, täytyypä kysellä siellä lisää!

    • Nimimerkki varattu

      No, lääkärissä käyty ja siltä varalta että joku muukin saman asian kanssa joskus pähkäilee, sanoi lääkäri seuraavaa: koska kohdunkaulan tilanne on hyvä ja normaali uudelleensynnyttäjälle (sormelle auki ja kaulaa jäljellä) ja vauva on hyvillä viikoilla (yli 35), ei seksille ole mitään estettä! :)

    • ---emma---

      Itse olen vähän arastellut tuota seksin harrastamista, jo nyt, vaikka olenkin vasta viikolla 29. Jotenkin pelkään, että jos synnytys käynnistyy ennenaikaisesti seksin harrastamisen takia, enkä haluaisi ottaa turhaa riskiä...
      Viime synnytykseni käynnistyi, tosin jo rv 41, seksin jälkeen, ja nyt pelkään että käy samoin, ja vielä ennen aikojaan. En nyt koko tätä raskautta ole selibaatissa ollut, mutta nyt kun viikkoja alkaa olla jo "paljon" mutta kuitenkin "vähän" siihen nähden, jos lapsi nyt syntyisi, niin on alkanut hiipiä pieni pelko takaraivoon...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2291
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe