alppikärhön juurrutus

alpis

miten onnistuu oksan juurruttaminen ja milloin kannataa kokeilla?

2

1325

Vastaukset

  • Juurruttaminen on minulla onnistunut parhaiten alkukesällä. Leikkasin uusien versojen latvoista sen mittaisia pätkiä, että mullan pinnalle jäi latvasilmu (lehtineen) ja mullan alle yksi "silmukohta", josta nypin lehdet irti. Oikea katkaisukohta on mullan alle jäävästä silmukohdasta n. 1cm alaspäin. Vaikea selittää, olisi helpompi näyttää käytännössä :) Sitten vaan pidetään kosteana, mieluusti muovihupulla suojattuna ja varjossa (muttei pimeässä) niin kauan, että ovat juurtuneet. Ja tietysti muistetaan tuulettaa päivittäin, etteivät homehdu. Ensimmäisenä kesänä eivät kasva kovinkaan paljoa, eikä välttämättä vielä toisenakaan.

    Syksyn tullen voit joko kaivaa maahan talvehtimaan tai sitten talvettaa viileässä (0-10 astetta) paikassa. Itse pidin aikoinaan alppikärhöjä lisätessäni pienet taimet niin kauan pihalla kun ruukut vaan pysyivät sulina ja siirsin vasta sitten varastoon. Kolean sään (ja yöpakkasten) ansiosta kärhövauvat älysivät valmistautua talvehtimiseen eivätkä jatkaneet kasvua talvisäilössä.

    Jäikö vielä jotain epäselväksi ja osasinko selittää kutakuinkin ymmärrettävästi? :)

  • vastauksesta, ymmärsin kyllä mitä kirjoitit ;)
    jostain luin että kukikkineista alppikärhön "palloista" voi siemeniä kylvää maahan loppusyksystä, tai ottaa siemenet sisälle ja alkutalvesta pariksi kuukaudeksi jääkaappiin (saavat kylmäkäsittelyn siemenet) ja keväällä kylvää sisälle kukkaruukkuun...

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.