Kissa-allergia tuli ja meni

murrsu90

Voiko olla mahdollista, että kissa-allergia katoaa yllättäen aikuisiällä?
En ole moneen vuoteen ollut tekemisissä kissojen kanssa, koska olen allergisoinut niille todella pahasti lapsesta saakka ja minulla on myös astma. Nyt olin kaverini luona, joka omistaa 7 kissaa. Otin noin tuntia ennen kuin menin hänen luokseen yhden Heinixin. Olin kaverini luona yhteensä kuusi tuntia, enkä allergisoinut yhtään! Kissat olivat kokoajan jaloissa, tai muuten ympärillä, paijasin niitä ja pidin sylissä, mutta minulle ei tullut mitään oireita. Koirille sen sijaan olen edelleen todella herkkä.
Mulla on ollut hamsteri nyt puolitoista vuotta, voisiko sillä olla vaikutus siihen, etten allergisoi kissoille enää.. Ihmettelen todella, kuinka oireita kissoista ei tullut, vielä kun niitä oli niin montakin! Seuraavana päivänä olin myös saman kaverin luona ilman mitään allergialääkettä, eikä oireita tullut silloinkaan..
Voiko olla mahdollista etten ole enää allerginen kissoille? Kokemuksia muilta?

4

1065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      Heinix varmasti auttoi..

    • Mies40+

      Minulle on käynyt juuri samalla tavalla!

      Lapsena olin hyvin allerginen kissoille ja koirille. Aikuisiällä en ole ollut kissojen kanssa tekemisissä yli kymmeneen vuoteen. Vuosi sitten olin kissan kanssa samassa huoneessa useamman tunnin. Kissa istui pitkän aikaa sylissänikin. Ei mitään oireita!!!

      Koirien allergeenejä en ole kyennyt välttämään, vaan olen säännöllisin väliajoin altistunut koirille, ja aina tulen sairaaksi.

    • Kolli....

      Kyllä voi mennä ja tulla allergiat miten sattuu...
      Itselle ei tullut oireita lapsena/nuorena kissoista ja koirista ollenkaan. Sitten elin n.10 vuotta ilman koiria,kunnes aivan yht`äkkiä kylässä käydessäni koirista alkoi tulla oireita...nenä vuotaa silmiä hieman kutittaa.
      Kissa on ollut kumminkin lemmikkinä vajaat 10 vuotta. Alussa ei ollut mitään oireita, mutta n.4-5 vuotta sitten minulle tuli allergista nuhaa. Testeissä vasta-aineet oli muistaakseni joku 30-40?? Lääkäri antoi kissalle "teloitustuomion" samantien. Itsepäisyyttäni ajattelin että siedätyshoidatan itseäni enkä siis luopunut kissoista... ja yllätys yllätys oireet alkoivat helpottaa pikkuhiljaa. Tuota "siedätysvaihetta" kesti ehkä 1,5-2,5 vuotta jonka jälkeen siis oireet alkoivat helpottamaan ja tänä päivänä oireita ei tule käytännössä ollenkaan. Tuossa ns. siedätysvaiheessa en juuri pitänyt kissoja sylissä ja pesin kädet aina jos tuli rapsuteltua kissoja. Hieman tekisi mieli mennä lääkärille kertomaan tosi asioita. Montahan turhaa teloitustuomiota ne on antanut turhaan.

    • kissojarakastava

      Kyllä se on mahdollista. Itse olen kissaihminen ja rakastan kissoja valtavasti, mutta valitettavasti noin kahdeksan vuotta sitten sain tietää että olen allerginen koiralle, hevoselle ja KISSALLE! Kauhistuin todella sillä rakastan kissoja ja minulle tuli pelko siitä että kaikki haaveeni tulevasta kissasta töppää kuin seinään. Kerroin asiasta henk.koht. lääkärilleni, ja lääkäri ehdotti että voisin kokeilla ottaa lyhytkarvaisen kissan, ja ensin ottaisin allergialääkkeitä, ja vähitellen vähentäisin niiden ottoa.

      Ja miten siinä kävi:

      Nyt minulla on kaksi ihanaa kissaa, eikä allergiasta ole enään jälkeäkään. Kehoni on siis jo immuuni kissoille, vaikka koira- ja hevosallergia onkin vielä tallella.

      Kiitos tästä siis kuuluu ihanalle lääkärille, joka ehdotti tätä vaihtoehtoa. Enkä siinä mielessä että haluaisin rehvastella, mutta oli se vähän minunkin ansiotani, kun rohkenin kertoa asiasta, ja kestin ne ensimmäiset allergiset päivät. :)

      Mutta jos sinun allergiasi on ohi, niin onnittelut sinulle! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      429
      4692
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1670
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1411
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1319
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1234
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1151
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      960
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      837
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    Aihe