Kissa-allergia tuli ja meni

murrsu90

Voiko olla mahdollista, että kissa-allergia katoaa yllättäen aikuisiällä?
En ole moneen vuoteen ollut tekemisissä kissojen kanssa, koska olen allergisoinut niille todella pahasti lapsesta saakka ja minulla on myös astma. Nyt olin kaverini luona, joka omistaa 7 kissaa. Otin noin tuntia ennen kuin menin hänen luokseen yhden Heinixin. Olin kaverini luona yhteensä kuusi tuntia, enkä allergisoinut yhtään! Kissat olivat kokoajan jaloissa, tai muuten ympärillä, paijasin niitä ja pidin sylissä, mutta minulle ei tullut mitään oireita. Koirille sen sijaan olen edelleen todella herkkä.
Mulla on ollut hamsteri nyt puolitoista vuotta, voisiko sillä olla vaikutus siihen, etten allergisoi kissoille enää.. Ihmettelen todella, kuinka oireita kissoista ei tullut, vielä kun niitä oli niin montakin! Seuraavana päivänä olin myös saman kaverin luona ilman mitään allergialääkettä, eikä oireita tullut silloinkaan..
Voiko olla mahdollista etten ole enää allerginen kissoille? Kokemuksia muilta?

4

1025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      Heinix varmasti auttoi..

    • Mies40+

      Minulle on käynyt juuri samalla tavalla!

      Lapsena olin hyvin allerginen kissoille ja koirille. Aikuisiällä en ole ollut kissojen kanssa tekemisissä yli kymmeneen vuoteen. Vuosi sitten olin kissan kanssa samassa huoneessa useamman tunnin. Kissa istui pitkän aikaa sylissänikin. Ei mitään oireita!!!

      Koirien allergeenejä en ole kyennyt välttämään, vaan olen säännöllisin väliajoin altistunut koirille, ja aina tulen sairaaksi.

    • Kolli....

      Kyllä voi mennä ja tulla allergiat miten sattuu...
      Itselle ei tullut oireita lapsena/nuorena kissoista ja koirista ollenkaan. Sitten elin n.10 vuotta ilman koiria,kunnes aivan yht`äkkiä kylässä käydessäni koirista alkoi tulla oireita...nenä vuotaa silmiä hieman kutittaa.
      Kissa on ollut kumminkin lemmikkinä vajaat 10 vuotta. Alussa ei ollut mitään oireita, mutta n.4-5 vuotta sitten minulle tuli allergista nuhaa. Testeissä vasta-aineet oli muistaakseni joku 30-40?? Lääkäri antoi kissalle "teloitustuomion" samantien. Itsepäisyyttäni ajattelin että siedätyshoidatan itseäni enkä siis luopunut kissoista... ja yllätys yllätys oireet alkoivat helpottaa pikkuhiljaa. Tuota "siedätysvaihetta" kesti ehkä 1,5-2,5 vuotta jonka jälkeen siis oireet alkoivat helpottamaan ja tänä päivänä oireita ei tule käytännössä ollenkaan. Tuossa ns. siedätysvaiheessa en juuri pitänyt kissoja sylissä ja pesin kädet aina jos tuli rapsuteltua kissoja. Hieman tekisi mieli mennä lääkärille kertomaan tosi asioita. Montahan turhaa teloitustuomiota ne on antanut turhaan.

    • kissojarakastava

      Kyllä se on mahdollista. Itse olen kissaihminen ja rakastan kissoja valtavasti, mutta valitettavasti noin kahdeksan vuotta sitten sain tietää että olen allerginen koiralle, hevoselle ja KISSALLE! Kauhistuin todella sillä rakastan kissoja ja minulle tuli pelko siitä että kaikki haaveeni tulevasta kissasta töppää kuin seinään. Kerroin asiasta henk.koht. lääkärilleni, ja lääkäri ehdotti että voisin kokeilla ottaa lyhytkarvaisen kissan, ja ensin ottaisin allergialääkkeitä, ja vähitellen vähentäisin niiden ottoa.

      Ja miten siinä kävi:

      Nyt minulla on kaksi ihanaa kissaa, eikä allergiasta ole enään jälkeäkään. Kehoni on siis jo immuuni kissoille, vaikka koira- ja hevosallergia onkin vielä tallella.

      Kiitos tästä siis kuuluu ihanalle lääkärille, joka ehdotti tätä vaihtoehtoa. Enkä siinä mielessä että haluaisin rehvastella, mutta oli se vähän minunkin ansiotani, kun rohkenin kertoa asiasta, ja kestin ne ensimmäiset allergiset päivät. :)

      Mutta jos sinun allergiasi on ohi, niin onnittelut sinulle! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe