Astman periytyvyys?

pelokasjonyt

Ollaan tässä miehen kanssa ajateltu lasta mutta mietin tässä jo että valmistaudunko jo miten hyvin... Mieheni perheellä on nimittäin kaikki mahdolliset allergiat! On ihottumaa (hyvin pahaakin sellaista) heinänuhat, astmat, ruoka-allergiat yms. Miten suuri mahdollisuus on, että lapsemme saa nämä? Miehelläni on astma (ja heinänuha, tietenkin). Astma ei ole rasitusastma, vaan tulee pölystä, eläimistä jne. Ja minä kun olen aina ollut eläinrakas, enkä voisi kuvitellakaan elämää ilman eläimiä :( Mutta nyt se isoin ongelma, ja huolen aihe: periytyykö astma herkästi? Minun perheelläni ei ole minkäänlaisia allergioita. Ei yhtäkään. Miehelleni todettiin astma, kun hän oli ihan pieni vauva. En kestäisi sitä, että lapseni ei saisi kokea eläinten ihanaa läheisyyttä ja lämpöä. En haluaisi elää liian hygieenisesti, peläten pöpöjä! Kaiken lisäksi olisin varmaan vauvan kohdalla hysteerisen ylivarovainen. Pelkäisin jokaista rohinaa että nytkö se lopetti hengittämisen.... Mitenkäs muilla, kokemuksia? Toinen huolenaihe on tuo ihottuma-herkkyys. Ruoka-allergiat ei sen sijaan rajoita elämään täysillä elämäänsä ja lapsuutta, eli siitä en ole huolissani :) Haluan vain lapselleni mahdollisimman onnellisen elämän alun... En hysteriaa ja jatkuvaa pelkoa! Mieheni on ainakin kertonut, että on itkenyt äitin perään kun on joutunut jäämään kolmen vanhana sairaalaan.... surullista...

4

1109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mhb

      Nykyään tiedetään että astma on jatkuva-lievä tulehdus limakalvoilla, eikä ole perityvä ja on nykyisin TÄYSIN parannettavissa po(!) probiootti-bakteereilla! Lapsi voi periä vanhemmiltaan "ohuet" limakalvot, jos odottava äiti ei syö JATKUVASTI (jo odotusaikana) kolmea tärkeintä probioottia. Ja huomaa heti, että tähän prosessiin tarvitaan juuri nuo kolme nimenomaista bakteeria- 1. L-a, 2. L-b ja 3. Bif.!!!
      _____________________________________________________________
      =>Naisten vaivat, vauvan-odotus, lapsi ja parantavat maitohappobakteerit

    • ei periydy

      D-vitamiini ja lapset

      Tutkimukset osoittavat, että lapsilla, jotka saavat riittävän määrän D-vitamiinia joko auringosta tai ravintolisistä, on pienempi riski sairastua ykköstyypin diabetekseen. Lisäksi D-vitamiinin puutokset ja vaikeiden astmaoireiden välillä on havaittu olevan yhteys. Astmaa sairastavat lapset, joiden D-vitamiiniarvot ovat alhaiset, joutuvat useammin sairaalaan ja käyttävät enemmän astmalääkkeitä.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

    • D3

      D-vitamiinin terveysvaikutukset voivat olla huomattavan laajat!

      D-vitamiinin vaikutukset ihmisen terveyteen saattavat olla huomattavan laajat, Oxfordin yliopiston geenitutkimus vihjaa. Sen mukaan D-vitamiini vaikuttaa mm. MS-tautiin, nuoruustyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin liittyviin geeneihin sekä yli 200 muuhun geeniin.

      Genome Research -lehdessä tutkijat kertovat DNA-sekvensoinnin avulla löytäneensä ihmisen genomista 2 776 paikkaa, joihin D-vitamiinin reseptoriproteiini sitoutuu, ja havaitsivat niiden kasautuvan monien autoimmuunitauteihin liittyvien geenien lähettyville. Havainto viittaa siihen, että D-vitamiini saattaa vaikuttaa mm. SLE-taudin (systeeminen lupus erythematosus), nivelreuman ja useiden syöpien syntyyn.

      Tutkijat havaitsivat lisäksi D-vitamiinin vaikuttavan huomattavasti 229 geenin aktiivisuuteen, joista mm. IRF8-geeni on yhdistetty MS-tautiin ja PTPN2 nuoruustyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin.

      Tulosten käytännön merkitys on vielä epäselvä, mutta ne vahvasti viittaavat siihen, että D-vitamiini vaikuttaa hyvin monien sairauksien kehittymiseen.


      http://www.poliklinikka.fi/ruoansulatuskanava/uutiset/3616699

    • ::::::

      Meillä miehen suvussa paljon astmaa ja meillä sitä estetty koiralla, maitohappobakteereilla, d-vitamiinilla ja välttämällä sulfiitteja. 20-30% lasten astmoista laukaisee sulfiitit (makkaroissa yms. lisäaineena). Lapsi järsii koiran puruluita aika ajoin ja nuoleskelee lattioita ;) terveenä on pysynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1285
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      355
      650
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe