Palasin eilen Dubaista

Dubai

Ajattelin tässä jakaa matkani teille epäloogisesti jotka olette kiinnostuneita aiheesta .

Meitä oli matkassa
minä 26 v mies ja avovaimoni 22 v. Rahaa ei ollut käytössä mitenkään runsaasti työpaikan lomarahat ja
jotain säästöjä lomaa varten. Reissu kesti 10 päivää. Toki varmasti olisi ollut halvempia kohteita esim Kaakkois-Aasiassa, mutta Dubai oli vuosien varrella tullut päähänpinttymäksi.

Yleensä reissuihin ollaan käytetty Areaa mutta nyt löydettiin netistä selaamalla matkatoimisto E-Dreams, edullisempi kun Area. Moitittavaa E-dreamsistä ei ole, kaikki lennot ja hotellit oli ok. Lennot olivat Turkish airlinesin, josta on saanut kuulla kaikennlaisia juttuja ja mielipiteitä. Meillä ei ollut Turkish airlinestä mitään valitettaavaa, ainoa ero Finnairiin oli kuulutukset välillä turkin kielellä, tietenkin ne tulee englanniksikin.

Ruoka koneessa oli normi lentokone ruokaa ja erityistoive avokkini kasvisruokavaliosta toteutettiin. Soitimme Turkish airlinen suomen asiakaspalveluun, josta toiselle tilattiin kasvisruoka.

Lennot olivat Helsinki-Istanbul -Dubai-Istanbul-Helsinki . Lento Istanbuliin lähti hkistä n. 14.00 ja oli perillä n. 18.00 ja perillä jouduttiin palloileen n. 5 h kunnes päästiin Dubain koneeseen. Aika meni lentokentällä kaupoissa pyöriessä ja Efes olutta kitatessa varssin nopeesti. Dubain odotus aulassa Turkish airlinesin virkailija tuli kysymään meiltä halutaanko lennon yli bookkauksen takia jäädä Istanbuliin yöksi 5 tähden hotelliin ja saada muutama sata dollaria käteistä ja lentää seuraavana päivänä Dubaihin. Ei haluttu. Lentomatkalla Dubaihin miettittiin että olisi ehkä pitänyt olla yö Istanbulissa.

Dubaissa oltiin jo valvomisen sen takia aika hajalla, kun vielä matkalaukku oli jäänyt Istanbuliin naisen tarvitsemien erinäisten tavaroiden kera ei toivonut enää muuta kuin pääsisi hotelliin nukkumaan. Selvitimme matkalaukku asian lentokentäävirkailijan kanssa otimme pihalta taksin ja pääsimme vihdoin hotelliin. Matkalaukku olikin hotelissa jo seuraavana aamuna. Hotelli oli nimeltään Jormand apartments Mankhool roadilla, Dhow palace hotellin takana. Dubaissa oli toinenkin Jormand hotelli johon taksit virheellisesti aina ajoivat, mutta tien opittuamme osasimme neuvia "behind how palace hotel". Taksi kuskit ovat Dubaissa lähes kaikki, joita me käytettiin Pakistanista, Bangladeshistä tai Intiasta. Ne osas enkkua arviolta saman verran kun minä ruotsia, joten ei hirveesti, mutta kaiken oleellisen sai aina hoidettua.

Taksit ovat Dubaissa kohtuu halpoja 1 dh/ km katsokaa dirhamin kurssi , jostain. Hotelli oli erittäin hyvä, pieni mutta todella siisti, huoneet viileitä, hyvin ilmastoituja ( tärkeää sillä elokuussakin Dubaissa yli 40 C yöllä), henkilökunta oli ylipalvelualtista suurin osa kai Intia, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka alueelta, ..Palvelu oli erittäin siistiä kohteliasta ja perusteellista.

Lennnot hotellit olivat 700 e per pää..hotellin hinnaksi tuli 28/e yö eli todella halpaa. Hintojen alhaisuuteen vaikutti elokuu joka ei ole turisti kuukausi Dubaissa ..
Meidän mielestä todella hyvä aika mennä maahan. Suurtavarataloissa oli 50-75 % alennukset ja hinnat muutenkin alhaalla. Dubai oli muuten vähän alle Suomen hintatason ja varmasti kalliimpi silloin kun suomesta sinne yleensä ihmiset menee eli joulukuu-maaliskuu aikaan.

Paikan uskonnollisuus ei missään vaiheessa ollut mitenkään haittaava tekijä. Riitti että avovaimo peittiolkapäänsä ja polvensa tavarataloissa niin oli ok. Porukka tosin kyttäsi meitä ainakin ei- turitialueilla todella intensiivisesti, mutta kai se on aivan ymmärrettävää, poikeaahan suomalainen pariskunta paljon paikallisesta näystä.

Viimeisenä päivänä olikin jo muslimien pyhäkuukausi Ramadan. Kaikki paikat ovat kiinni auringon noususta auringon laskuun. Paikalliset varoittivat olla juomatta tai poltamatta auringon aikaan, kiinnijäämisestä seuraisi päivä vankeutta tai 8000dh sakot. Kaikenlainen syleily ja kädestäpitäminen muu on Dubaissa aina kielletty julkisesti.

Käytiin myös yhtenä päivänä Abu Dhabissa . Mentiin bussilla maksoi 20 dh ja kesti n. 2 tuntia. Abu Dhabissa hintataso on jo selvästi alhaisempi.. Abu Dhabi on myös paljon "paikallisempi" ns köyhää kansaa, jota Dubaissa ei nähnyt.

Kaiken kaikkiaan todella onnistunut matka. Elokuussa sinne voi mennä aivan hyvin, liput voi ottaa E-dreamsiltä, Turkish airlines ei putoa ja emme rikkoneet vahingossa mitenkään muslimien pyhää lakia.

Harmi vaan että Kishin saari Iranin puolella jäi näkemättä.

2

1521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dubai

      Niin ja jäi vielä kertomatta että ryyppääminen onnistuu Dubaissa aivan hyvin.
      Ei se olut sieläkään kovin kallista ollut en nyt muista hintoja tarkkaan =)
      Dubai mall tavaratalosta löytyy esim. Left Bank niminen baari jossa käytiin ja city center tavaratalosta
      esim. englantilainen Winston Churchill baari..

      • Matkaillut mies.

        hieno matka pieniä kommelluksia lukuunottamatta. Lokakuusta alkaenhan sinne pääsee suorillakin lennoilla. Matkatoimistoille ei kannata maksaa matkapaketeista, ne ovat ylihinnoiteltuja koska "maailman laman" vuoksi Dubainikin on joutunut alentamaan hintojaan, jopa roimasti.

        Itse en ole minkään sortin uskonnollinen, tosin en ole ateistikaan, mutta neljä matkaa on tullut tehtyä Dubaihin joista yksi Sharjahiin, eikä ole ollut pahaa tai ennakkoluuloistakaan sanottavaa kohteesta. Ihminen itse tekee ennakkoluulot itselleen. Matka-aika sama (suorilla lennoilla) kuin vaikkapa kämäisille ja turistisesti loppuun kalutuille Kanarian saarille. Mieluummin Dubai kuin Kanaria. Dubaissa ei ole saksalaisia ja englantilaisia örveltäjiä. Venäläisiä kyllä jotka osin käyttäytyvät kuin metsäläiset, tarkoitan sivistystasoa.
        Jos ryyppäät Dubainissa, älä päihdy niin, että se näkyy julkisilla paikoilla. Sitten voi tulla ongelmia. Mutta miksi mennä Dubaihin ryyppäämään? Sehän on lomakohde josta tulisi nauttia ilman päihteitä. Älköön kukaan lässyttäkö nyt "mutta onhan se kiva ottaa lasillinen pari viiniä ruuan kanssa". Miksi ei ole yhtä kivaa otta lasillinen pari vettä tai limua ruuan kanssa?

        Kaiken kaikkiaan voit liikkua vapaasti, omin päin ja irti massoista. Riittää peruskunnioitus paikallisia tapoja kohtaan. Englantia puhutaan joka puolella. Paitsi taksit mutta niillekin riittää suunnilleen kun annat nimen kohteelle, minne olet menossa. Ja onhan siellä metrokin!

        Paras aika matkustaa on loka-marraskuu. Lämmöt tosin jopa "ylikorkeita". Joulu-Tammi-Helmikuussa jo viileämpää, jopa pilvistä. Joskus kunnon sateita. Aiemmin ei ollut niitäkään, mutta viime vuosina yleistyneet. Tosin tämän päivän ilmasto-olosuhteista ei ole mitään takuita missään päin maailmaa. Ne muuttuvat täysin arvaamattomasti kuten olemme tänäkin vuonna saaneet havaita.
        Pääasia, että matkailu avartaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe