koriste ananas hoito

Elikkäs miten menee pääpiirteittäin tuollaisen kasvin huoltaminen? voisiko joku auttaa, olisin tooosi kiitollinen.
Ilmianna
Jaa

4 VastaustaNiitä ananaksia taitaa olla monia erilaisia, mutta kuvittelisin että niille on aika samanlaiset hoito-ohjeet kaikille..

Vettä laitetaan vaan sinne "torveen" Omien ananaksieni torvissa taitaa olla koko ajan vähän vettä. Ananaksien juuret eivät ole kummoiset ja ksttääkseni niiden ravinnonottokyky maasta on aika huono(?).

Omani ovat viihtyneet aika ahtaassakin ruukussa, mutta en tiedä mikä on oikea neuvo.

Kerran vuodessa ananas kukkii. Itse kukat kuihtuvat nopeasti mutta se iso kukkavarsi kestää pitkäänkin. Kukkimisen jälkeen emokasvi alkaa kasvattaa pieniä "poikasia" juurelleen ja alkaa itse kuolla. Vaikkakin se emokasvin kuoleminen kukkimisen jälkeen ei oman kokemukseni mukaan ole aina tapahtunut! Nyt on yksi sellainen tapaus, ollut hengissä vuoden mutta ei taida vaan enää kasvaa...
Pikkukasvit kannattaa siis irrottaa emokasvista kun sillä/niillä alkaa olla juuria. Omassa ruukussa ne alkavat myös kasvaa nätisti suoraan ja niillä on paremmin tilaa.

Siis saattaa olla, että kukkakaupasta ostamasi täydessä kukassa oleva ananas alkaakin tehdä kuolemaa kukan kuihtumisen jälkeen, mutta jos olet pitänyt siitä hyvää huolta niin tulee penikoita :)
Itselleni kävi näin. Ananaksieni esi-äidin sain kukkivana lahjaksi monta vuotta sitten, aina ne ovat kukkineet, kuolleet ja jättäneet yhden penikan. Näin oli ainakin viiden ananassukupolven kanssa, kunnes viimeisin sankariyksilö päättikin kukinnan jälkeen puskea esiin kolme uutta penikkaa ja jäi itse henkiin. :) Huvittavaa!
Ilmianna
Jaa
Lisäksi olen kuullut, että kukkimista ja kukoistusta edistäisi ananaksen läheisyydessä olevat kypsät hedelmät, koska se nappaa niistä jotain kaasuja ja käyttää ne hyväkseen. Ja siten innostuu kukkimaan. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tosi monta kiitos sanaa sinulle, voisin sanoa, että nyt tiedän.
Taitaa muuten olla se kaasu toi eteeni mitä ainakin omenat levittää ympärilleen, sen läheisyydesssähän tahtoo kysyä kaikki puoliraakat hedelmätkin nopeammin...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
osaisiko sanoa mitrn saisin ananaksen ensin kasvavaan kunnolla?
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

koriste ananas hoito

Elikkäs miten menee pääpiirteittäin tuollaisen kasvin huoltaminen? voisiko joku auttaa, olisin tooosi kiitollinen.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta