Kiova/Tshernobyl

Flash-Viljami

Onko palstalla Kiovaan ja Tshernobyliin menijöitä lähipäivinä?
Perjantaina 20.8 lähdössä kolmen hengen porukalla...

13

2054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsernobyl

      Tsernobyl ja Prypiatin autiokaupunki ovat todella mielenkiintoiset!

      Alueelta poistuttaessa olleet säteilymittarit näyttivät parhaat vuosikymmenensä nähneiltä. Toivottavasti olivat reilu kuukausi sitten kuitenkin vielä kunnossa.

      Eipä ollut alueella turisteja ihan tungokseen asti.

    • jaakkones

      Itsekin aloin kiinnostumaan, kun luin matkasta IL netistä... Mitenkä te hoiditte matkanne olisko joku matkatoimisto? vai mitenkä pääsitte alkuun ja mitä maksoi? kuinka lähelle siellä Prypiatissa pääsee niitä rakennuksia?...
      Luulis, että muitakin on alkanut kiinnostamaan tuonne matkat kun "se" taas on puheen aiheena..

      • timofei

        Prypiatissa pääsee oppaan johdolla käymään asuintaloissa, lastentarhassa ja hotellissa. Kulttuurikeskuskin oli mukana kierroksessa. Ilman oasta ei pääse kuljeksimaan, koska alueen säteilymäärissä on hurjia eroja.

        Ainakin alla olevan linkin kautta löytyy matkoja. Sivulta löytyy myös lähtöpäivät. Halvempiakin saattaa löytää, mutta tämä toimi hyvin. Pieni ryhmä on hieman kalliimmasta hinnastaan huolimaat parempi kuin pieni. Voi enemmän itse vaikuttaa missä ollaan pidempään ja missän vähemmän aikaa, Samoin jää aikaa keskustella oppaan kanssa.

        http://www.ukrainianweb.com/chernobyl_ukraine.htm?gclid=COXuhuSpjqICFYwqDgodxWToVw#Chernobyl Tour


    • Hans Geiger Valopää

      Olen ajatellut käydä nyt keväällä kun menen Kiovaan.Viimeksi ollessa katsoin että päiväretkiä järjestetään lauantaisinkin ihan Kiovan keskustasta.Ja hintakaan ei ollut päätä huimaava.

    • asfsdfsdfsd

      Lähtö kiovaan tässä kuussa ja tsernonkin reissu on varattu.
      Hiukan pelottaa että miten pärjää ruokalistojen sun muiden kanssa Kiovassa, koska kyrilliset aakkoset ei kovin hyvin ole hallussa.

    • Aisa 10

      Kiovassa pärjää englannilla tai saksalla ihan hyvin.Ruokalistat löytyy ainakin pääkadun liepeillä olevista rafloista muullakin kun venäjän tai ukrainan kielellä.
      Ei Kiovan ja esim. muutaman vuosikymmenen takaisen Budapestin välillä ole paljokaan eroja.Naiset vaan ovat jälkimmäisessä elintason ja jenkkipaskaruuan myötä lihoneet ja ensin mainitussa sen kun vaan kaunistuvat :)

    • Nähty!

      Tuoreita kuulumisia Tshernobylistä:

      Tukevat ja suojaavat kengät ovat välttämättömät. Mitä uteliaampi olet kurkistelemaan ovista sisään ja tutkimaan kaikki nurkat, sitä varmemmin joudut kävelemään lasimurskassa ja muussa rojussa. Varpaitaan ei kannata lähteä viiltelemään haavoille.

      Jos lähtisin paikalle uudestaan, varaisin mukaan myös vahvat käsineet, joiden suojaamana voisin ottaa tukea seinistä tai kaiteista pelkäämättä likaantumista tai kolhuja. Hotellirakennuksen ylimpäänkin kerrokseen on lupa kiivetä, ja portaikko on paikoittain hiukan vaikeakulkuinen.

      Eräässä rakennuksessa on lankkulattia, joka lahoaa täyttä vauhtia. Senkin huoneisiin on lupa mennä, joten kannattaa todella käyttää järkeään ja harkita askeleitaan. Epämääräisen matkan putoaminen epämääräiselle alustalle autiokaupungissa kaukana kotoa - ajatus ei varmaankaan houkuttele.

      Alueen säteily - paljon pienempi kuin vaikkapa hammaslääkärissä röntgenkuvauksen tuloksena saatu - ei ole riski. Sen sijaan riski liittyy tapaturman mahdollisuuteen huonokuntoisissa rakennuksissa! Jäykkäkouristusrokotuksen on syytä olla voimassa, eikä matkajuomana kannata nauttia alkoholia.

      • LYCKA TILL

        SÄTEILYMÄÄRÄT LUONNOSSA NOIN 5-6 KERTAISET ALUEELLA KUIN NORMAALISTI

        SAMAN SÄTEILYMÄÄRÄN SAATTE JOS MENETTE KURKISTAMAAN LOVISASAN YDINVOIMALAN TURBIINIKAIVOIHIN


    • Jos joku aikoo tulla Kiovaan, voin olla oppaana ja tulkkina. Kiova on kaunis kaupunki. Tervetuloa!

    • seesiumia kaalissa

      Siis voihan olla että kyseessä on perverssi tirkistelynhalu. Ylipäätään ihmisten sairas vimma mennä jonnekin katastrofialueille töllistelemään. Sitten on ne jotka haluaa hakea huimia elämyksiä. "Ollaan oltu kato aika vaarallisissa paikoissa" Eikös olis aika loogista ajatella, että jos ihmisellä on ihan oikeasti mahdollisuus pysytellä poissa ydintuhoalueelta, niin se kanssa pysyttelee. Ilma, vesistöt ja maaperä on joka paikassa muutenkin niin saastunutta että on riski saada syöpä tai jokin muu veemäinen sairaus menemättä merta edemmäs kalaan. Ketkä noita matkoja Tshernobyliin ja Prypiatin kaupunkiin oikein järjsetää? Ovatko vastuullisia henkilöitä jotka huolehtivat matkaustajien turvallisuudesta, ja vastaavat jos jokin menee pieleen?

    • kiinnostunut1

      Missä Prypjatin huvipuiston laitteet on valmistettu ja mikä oli valmistajan/valmistajien nimi/nimet?

    • masa55661
      • karusel

        Hintoihin kannattaa muutenkin suhtautua varauksella: tyypillinen vedätys päiväreissuilla on, että tietyllä hinnalla ostetun reissun lähetessä matkanjärjestäjältä tulee ilmoitus, että ryhmä jäikin vajaaksi ja tarvitaan lisää rahaa.

        I


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe