Alkoholi holhoukseen myös

Olut lukkokaappiin

Ihmettelen, miksi tupakointia suitsitaan niin kovasti, kun sairaaloissa osastot täyttyvät alkoholin aiheuttamien sairauksien vuoksi. Alkoholia sisältävät tuotteet pitäisi siirtää Alkoon. Nyt ne ovat vapaaasti ja näyttävästi esillä kaupoissa ja niitä todella ostetaan. Pakkauksia vain suurennetaan. Alkoholi tuhoaa aivosoluja ja myös dementioiden laajuuden syy Suomessa saattaa olla alkoholi. Mutta ei, alkoholiin ei puututa. Itseäni ällöttää humalaisten jorinat ja viinan paha haju. Kuinka moni on kuollut humalaisen aseista tai nyrkeistä? Perheiden hajoamiset alkoholin takia ovat yleisiä, kärsijöinä lapset. Entäpä tupakan poltosta em. asiat, kannattaisi varmaan vertailla kumpi pahempi, vai molemmat.

6

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perustuu

      Luuletko tosiaan että päättäjät oikeasti ajattelevat kansanterveyttä päätöksiä tehdessään vaikka niin väittävät.Mikäli näin toimittaisiin ei tupakkaa tai viinaa myytäisi missään.Sama olisi liikasokerin tai muun epäterveellisen ruuan tai nautintoaineen kanssa.Kaiken on takana on kansan miellyttäminen ja verorahojen saaminen valtiolle.Niinkuin olet huomannut nytkin makeisveron argumentit olivat valtiolle vuosittain kerättävä lisärahoitus,ei niinkään sen terveysvaikutukset.Toisella kädellä ollaan opastamassa kansalaisia mukamas terveellisempään elämäntapaan,mutta toisaalta kouluissa on käytävillä lippariautomaatit kuin kaupoissa vaikka kouluissa ruokailu järjestetty.

      • åp´l0h9

        ...olisi kansanterveyttä parantava alkoholipolitiika, niin hallitus pistäisi keskioluen takaisin Alkoon, pois kaupoista, kioskeilta ja huoltoasemilta. Päättäjät eivät välitä oluen aiheuttamille haittavaikeuksilta, vaan siitä saatavat verot.


      • PMunaK

        tupakoitsijat tulevat yhteiskunnalle halvemmaksi kuin ei-tupakoitsijat. Tupakkamiehet ja -naiset kuolevat nuorempina ja näin ollen heidän eläkeikänsä jää lyhyemmäksi. Tästä oli tutkimuskin, jota mm. Matti Vanhanen ei kommentoinut mitenkään, kun mielipidettä kysyttiin häneltä. Varmaan tutkimus on lakaistu jo maton alle, sillä tupakointirajoituksilla on jokin muu moraalinen perimmäinen syy kuin se, että tupakointi tulisi kalliiksi.


      • Suuremmat
        PMunaK kirjoitti:

        tupakoitsijat tulevat yhteiskunnalle halvemmaksi kuin ei-tupakoitsijat. Tupakkamiehet ja -naiset kuolevat nuorempina ja näin ollen heidän eläkeikänsä jää lyhyemmäksi. Tästä oli tutkimuskin, jota mm. Matti Vanhanen ei kommentoinut mitenkään, kun mielipidettä kysyttiin häneltä. Varmaan tutkimus on lakaistu jo maton alle, sillä tupakointirajoituksilla on jokin muu moraalinen perimmäinen syy kuin se, että tupakointi tulisi kalliiksi.

        Vaikka elinodote olisikin lyhempi on valtio ja kunnat satsanneet niin opetukseen kuin terveydenhuoltoonkin mittavia summia rahaa.Näitä kumpaakin käyttävät myös tupakoitsijat kuin viinalla löträäjätkin.Jo nyt kansakunnassa on yhä suurempi joukko ihmisiä jotka ovat "deekkiksellä" alle 30-vuotiaina.Siis nämä henkilöt ovat poistuneet työelämästä eläkkeelle alkoholismin tuomiin sairauksiin ja työkyvyttömyyteen.Tupakasta on muutakin riesaa kuin pelkkä polttaminen,sillä sitä salakuljetetaan maahan venäjältä mittavia määriä.Valtion olisikin ensisijaisesti kiinnitettävä huomiota kunka tänne tulevat ulkomaalaiset voivat tuoda tullessaa niin viinaa kuin tupakkaa "omiksi" tarpeiksi.Harva täällä käyvä on päissään siitä alkoholimäärästä minkä tänne tuovat tai polttavat toppakaupalla tupakkaa sinä aikana kun vierailevat maassa.Tämä on kyllä osaksi organisoitua toimintaa eikä siihen taida olla kellään halua puuttua kuin pistokokein.Vanhasen hallitus alensi aikoinaan viinaveroa ja tulosta alkoi syntyä.Viinan aiheuttamat järjestyshäiriöt ja muu rikollisuus lisääntyivät,puhumattakaan niistä lisääntyneistä töistäpoissaoloista ja katkolla käynneistä.Jo vuosia on lomien jälkeen kansalaisia hakeutunut tai lähetetty katkaisuhoitoon liiallisen ryyppäämisen vuoksi,mikä rasittaa myös työyhteisöä ja yrityksiä.Näin ei pitäisi olla maailman ykkösmaaksi rankatussa Suomessa.


    • lällyköintiä

      Varsinaista ongelmaa kierretään kuin kissa kuumaa puuroa. Alkoholisteja on niin paljon äänestäjinä ja päättäjinä, ettei kukaan halua, eikä uskalla tähän mammuttiongelmaan puuttua.
      Näperrellään vaan muka huolestuneina kansan voinnista, pah sanon minä.

      • valitettavasti

        koska alkoholista ei voi puhua äänten menetyksen pelossa pitää keksiä jotain muuta. esim. huumeet on hyvä vastustettava muistakaa miten halmekkin vastusti kannabista vaikka itse käytti kovempia.

        sama kaksinaismoralismi on lähes jokaisella päättäjällä. viinan valtava kulutus ei ole suuri ongelma mutta jo
        vähäinen kannabiksen käyttö on.

        silloin aikanaan kun käyttörikos päätettiin kolikolla oli sentään politikkoja jotka uskalsivat keskustella asiasta.
        äänestyskin meni tasan ja siksi jouduttiin kolikolla ratkaisemaan. nykyiset puoluekuritetut osaa, eivätkä
        uskalla sanoa eriäviä mielipiteitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      107
      7714
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2852
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2432
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1583
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1436
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1434
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1397
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1359
    Aihe