Luottoluokitus

voi tulla huono vuos

Kuuluuko yrityksesi parhaaseen AAA-luokkaan...

Tilaa xxx-euron paketti ja näytä se asiakkaille ja yhteistyökumppaneille!

No, ymmärrän kupletin juonen mutta miksi siitä pitäisi vielä maksaa jos on asiansa hoitanut hyvin? Minusta nämä luokitukset, protestilistat yms. ovat vaarallisia. Protestilistalla ei tarvitse olla kuin nimi listalla niin olet jonkun einarin alkuun laittaman huhun mukaan menossa konkurssiin. Mitä (-tun) iloa on perheenäidille tai työttömälle miehelle (tasa-arvo) lukea tällaisia listoja?

Jos asia hoidettaisiin oikein niin jossain voisi olla virallinen lista jossa on maininta -ok- jos kaikki velvoitteet on hoidettu! Kohta on kaupunkien ilmaisjakelulehtien jutunaiheena yritykset ja niiden tulokset... "tekeeks se töitä ja tienaaks se mittä"... ja joku kesähemmo (17-v.) kirjoittaa raportin yrityksestä koko kunnan raamatuksi!

AAA-yrittäjä joka ei näytä sitä

1

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä tietoja vuotaa?

      ""Minusta nämä luokitukset, protestilistat yms. ovat vaarallisia.""

      Noista pikkuisten luottoluokitusfirmojen tekemisistä ja niiden antamista lausunnoista en itse olisi niinkään huolissani. Siis kunhan omat laskunsa vain säntillisesti maksaa. Enemmän huolettaa Nordean tyyppiset isommat rahalaitokset ja toimijat, ja se että mitä erilaisia linkityksiä niillä on keikenlaisiin muihin eri rekistereihin.

      Esimerkki:
      Olemme toistakymmentä vuotta ostaneet tavaraa tukkuliikkeeltä joka käyttää Nordea Rahoitusta. Meidän omakin pankkimme on Nordea pankki. Ikinä ei ole meillä ollut yhtään laskua perinnässä, eikä edes muutamia päiviä enempää myöhässäkään, minnekään päin.

      Vuoden 2008 talousromahduksen seurauksena itsekin säikähdimme että mites tässä mahtaa käydä omille asiakkaillemme, omille tilauksillemme. Ja mistä omia kuluja pitäisi alkaa karsia. Firman omistajien YEL-vakuutuksia päätettiin alentaa tilapäisesti, koska sellainen on täysin mahdollista ja laillista tehdä. Ja varsinkin kun arveltiin että firman tulos ja sitä kautta palkanmaksukyky 2009 omistajille on huomattavasti huonompi.

      YEL-vakuutuksien tasoa leikattiin 40%:lla. Mitään muita ulsopäin näkyviä "säästömuutoksia" ei tehty firmassa. Eikä yhtään laskua edelleenkään ikinä pystyssä, kenellekään toimittajalle. Mutta tästä meni runsas kuukausi aikaa, niin tuolta tukkuriltamme tuli kirje että "Yleisten tarkistusten yhteydessä luottoluokituksenne muuttuu...".

      Ja se ilmoitus tarkoitti sitä että jouduimme "Postiennakko / Vain käteismyynti" kategroriaan tuolla tukkurilla. Tiedustelimme perustetta tälle, mutta tukkurilla sanoivat vain että "me olemme vaan saaneet tällaisen ohjeen".

      Kaikilta puolin tuota asiaa tutkailimme mielessämme tätä oman ratingimme romahtamista. Itse omistamissamme konttoritiloissakin toimittu jo melkein 5 vuotta. Ja mitään muuta firmamme taloudessa tapahtunutta muutosta ei tullut mieleen, kuin nuo YEL:ien roimat alentamiset.
      Siitä aika paha pelko jäi persuuksiin, että meneekö suoraan Ilmarinen Vakuutusyhtiöltä joku tietolinkki Nordea-rahoitukselle. Ja tämän seurauksena meidät, tunnolliset laskujen maksajat sitten tipautettiin tukkurillamme postiennakkoasiakkaiksi.

      Omat YEL:itkin on jo palautettu liki entisille tasoilleen. Mutta postiennakkoasiakkuutemme näköjään vaan pysyy.

      Tiedä sitten mahtaneeko kellään muilla olla mitään vastaavia kokemuksia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe