Edunvalvojat

Ei oikeuksia

Minulla on edunvalvoja. On ollut jo monta vuotta. Minulle määrättiin alun perin edunvalvoja sen vuoksi, että olin tajuttomana. Kotiin päästyäni aloin hoitaa omia asioitani. Sosiaalitoimi päätti, että tarvitsen edunvalvojaa, ja määräsivät kunnan sosiaalitoimen edunvalvojan. Tuli lakimuutos, ja edunvalvonta siirtyi valtiolle. Nyt on kaikki asiat menneet sekaisin.
Minulle kuuluva Kelan sairastuki ei tulekaan enää minulle, vaan edunvalvoja pitää ne. Hän maksaa vuokran ja sähkön. Itse maksan netin ja kännykkä laskun pienestä elin rahasta, minkä hän antaa. Olen käyttänyt netti-pankkia laskujen, eli siis netin ja kännykän maksuun.
Edunvalvoja on irtisanonut netti pankkini, joten en voi enää maksaa niitä. Näin ollen tulen piakkoin jäämään täysin ilman yhteyttä ulkomaailmaan.
Mitähän tässä pitäisi tehdä? Suojaako mikään laki? Pääseekö edunvalvojasta eroon?

7

986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmm-mmm

      Pitäisi ehkä todistaa jollekin lääkärille että on terve ja kykenee hoitamaan itsenäisesti asioitaan.

    • MYYRÄT

      Voit olla varma,että sinulle määrätystä edunvalvojasta et pääse eroon jos sinulla on vähänkin jotain ottamista,ne ryöstää sukkasikin.Ja mikäli on sukulaisia ne kynivät heidätkin.Mitään lakia ole ja jos olisikin ei viranomaisten tarvitse näitä noudattaa.Kyseessä on järjestäytynyt rikollisuus.

    • --

      Käräjäoikeuden holhoustoimi määrää edunvalvojan hakemuksesta, sosiaalitoimi ei voi määrätä sitä ainoastaan tehdä hakemuksen ja antaa lausunnon asiasta. Yleensä edunvalvoja ei puutu nettipankki tai muuhun tuollaiseen, kysy miksi sinun pankkiyhteys on poistettu henkilökohtaiseen tiliisi. Edunvalvojalla on on toinen tili, josta lähettää varoja sinulle. Jos tulosi ovat pienet, edunvalvojan velvollisuus on hakea sinulle toimeentulotukea jos omat varasi eivät riitä.

      Sinulla on oikeus saada käräjäoikeudesta edunvalvontapäätös, jossa näkyy miksi sinulle on edunvalvoja määrätty. Jos sinä olet kykenevä hoitamaan itse raha-asiasi, voit pyytää lausunnon lääkäriltäsi ja tehdä muutoshakemuksen käräjäoikeuteen purkaaksesi edunvalvonta osaltasi, yleensä eduvalvonnan peruuttaminen ei ole helppoa, mutta mahdollista kyllä jos on perusteet kunnossa.

    • Valkoinen valhe

      Näpistelijä, tupakka urheilijan keuhkoihin, savua/häkää, terveyssairaaloistahan saa ilmaiseksi "ruiskun kantaa", muovaillaan omaan uskoon, ja litistellään nuuskaa käytettävään muotoon huulien ylle, päinvastoin kuin Nitroa huulten alle sydänpotilaille!

    • Syy saattaa olla

      Oletko itse aivan perillä terveydentilastasi? En tarkoita kysymystä pahalla, mutta moni sairas ihminen "luulee" olevansa terve. Uskoisin, että sosiaalitoimella on ollut syynsä määrätä sinulle edunvalvoja. Kertomasi peruste edunvalvojalle oli, että olit tajuttomana. Syy on hiukka epämääräinen. Olitko saanut sairaskohtauksen? Kaatunut?
      Ystäväni äiti sai pienen aivoverenvuodon ja jäi siitä hieman sekavaksi. Hän ei itse koskaan ymmärtänyt, että hänessä olisi mitään vikaa. Omasta mielestään hän oli täysi terve ja toimintakykyinen, joka ei valitettavasti pitänyt paikkaansa. Tieyllä tapaa sairas/vammautunut ihminen ei itse tiedosta sitä, vaan hän kuvittelee olevansa täysissä sielun ja ruumiin voimissa.
      En siis halua loukata sinua, mutta oletko aivan varma, että tiedostat tilasi?

    • Sini Kesäinen

      Miten vältän edunvalvontaan joutumisen? Auttakaa pian!

      Eräs henkilö teki minusta ilmoituksen maistraatille ja he aikovat ryöstää omaisuuteni, niin etten mahda mitään. Eli edunvalvojan on tarkoitus myydä omaisuuttani vasten tahtoani. Miten laaditaan vastaus maistraattiin, etten joudu edunvalvontaan? Mitkä perustelut tarvitsen ? En ole tehnyt mitään sopimatonta, lainaa on jonkin verran.

      Jos maistraatti määrää edunvalvojan miten haen sen pois? Mitä siinä paperissa pitää lukee?

    • HEI!

      MITÄS SINÄ PERKLEEN IMBESILLI MENIT PYÖRTYMÄÄN JA TAJUTTOMAKSI! KANNATTIKO?!?!?!?

      "Mitähän tässä pitäisi tehdä? Suojaako mikään laki? Pääseekö edunvalvojasta eroon? "

      KOPAUTA ITSEÄSI JOLLAIN ESINEELLÄ PÄÄHÄN NYT ALKUUN; KUN SINULLA ON VAIKEUKSIA KÄSITTÄÄ ASIAA KOKONAISUUDESSA; ELI RAUHOITUT NYT ENSIN!!

      LAKI EI SUOJAA SINUA MILLÄÄN TAVALLA; JOS VALTIO ON MÄÄRÄNNYT SINULLE EDUNVALVOJAN; VALTIO PÄÄTTÄÄ MILLOIN OLET KYPSÄ ELÄMÄÄN ILMAN EDUNVALVOJAA!!

      EDUNVALVOJASTA PÄÄSEE YLLÄMAINITUSSA KOHDASSA EROON; TAI SITTEN ON TOINEN VAIHTOEHTO; ETTÄ KUOLET. JA SE TAPAHTUU JOKO NIIN ETTÄ KUOLET; TAI TAPAT ITSESI!

      OLE HYVÄ!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2072
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1946
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe