50-litran akvaario

reaali

mitä kaloja kannattaa hankkia?olisin ostamassa semmoista,koska minulla on yksiö.pakettiin tulee lamppu, lämmitin.

6

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akvaarioharrastelija

      Tuleeko sulle siihen akvaarioon joku suodatin myös? Kyllä sellanen suodatin pitäis olla jokaisessa akvaariossa.
      Joku pieni kompakti "sisäsuodatin" kapasiteetiltaan 200-300 litraa tunnissa vois olla hyvä tommoseen 50 litraseen akvaarioon.

      Aluksi kannattaa varmaankin hankkia joitain ns. helppohoitoisia kaloja, jotka eivät ole liian vaativia esim. vesiarvojen suhteen. Se on kurjaa, jos hankkii liian herkkiä kaloja heti alkuun ja sitte ne kuolee jos ei heti harrastuksen alussa onnistu pitämään akvaariossaan sitä veden laatua vaadituissa liian tiukoissa rajoissa vesiarvojen suhteen herkille kaloille...

      Kaloina minulla itselläni on esim. 54 litrasessa akvaariossa pieni neontetraparvi, pari monnista, pari kirsikkabarbia, taistelukala ja lisäksi on yksi omenakotilo. Tuollaisella kokoonpanolla aloitettiin akvaarioharrastus jonkin aikaa sitten ja kyllä noi kalat on näyttäneet kaikki hyvin 54 litraiseen mahtuvan ja ovat hyvin pärjänneet, ainakin muutaman kk:n kokemuksien perusteella.

      Käy vaikka kirjastosta hakemassa muutamia akvaariokirjoja ja tutki ja laskeskele vähän minkälaisen kalaston saat lukumääräisesti ja lajillisesti omaan akvaarioosi sopimaan.
      (T.s. kalojen koko & vaadittava tilavuus sekä vesiarvot ja lämpötila sellaiset että kaikki kalat voivat samassa akvaario-olosuhteissa elellä jne.)
      Itse lueskelin aikoinaan M. Varjon tekemiä teoksia, joista löytyikin hyvin kaikenlaista mielenkiintoista teoriatietoa akvaarioharrastuksen aloittamisen pohjaksi.
      On siis kaikenkaikkiaan erittäin suositeltavaa tutustua aluksi myös hieman asiaan liittyvään kirjallisuuteen ja opiskella vähän myös 'teoriaa' asiaan liittyen... Sitten sen jälkeen voikin viedä oppimaansa teoriaa myös käytäntöön... =)

      • kiitos neuvoista!kyllä suodatin pitää hankkia-nyt tiedän minkälaisen suodattimen hankin ja mitä kaloja!


      • ..sen verran, että neontetrat ovat tyytyväisimmillään isossa parvessa, joka tarkoittaa yli 10 yksilöä. Monniset ovat myös parvikaloja, joten niitä pitäisi olla mieluiten ainakin 5. Omenakotilo taas vaatii kovaa vettä, jottei sen kuori haurastu. Millaiset vesiarvot akvassasi on? Se, että kalat ovat pysyneet hengissä muutaman kuukauden, ei vielä kerro mitään niiden hyvinvoinnista. Väärät vesiolot voivat aiheuttaa kaloille stressiä ja ennenaikaisen kuoleman.


      • akvaarioharrastelija
        Plussa-pallero kirjoitti:

        ..sen verran, että neontetrat ovat tyytyväisimmillään isossa parvessa, joka tarkoittaa yli 10 yksilöä. Monniset ovat myös parvikaloja, joten niitä pitäisi olla mieluiten ainakin 5. Omenakotilo taas vaatii kovaa vettä, jottei sen kuori haurastu. Millaiset vesiarvot akvassasi on? Se, että kalat ovat pysyneet hengissä muutaman kuukauden, ei vielä kerro mitään niiden hyvinvoinnista. Väärät vesiolot voivat aiheuttaa kaloille stressiä ja ennenaikaisen kuoleman.

        Hei taas,

        Viitaten 'Plussa-palleron' ansioituneessa viestissään kirjoittamiin varsin hyviin huomioihin:

        Itse olen lukenut kirjallisuudesta, että jopa vain 5 yksilön minimikoko yleisestikin ottaen parvelle on ihan sellainen ns. minimikoko (lainaus: "...parvikaloja tulis olla vähintään 5-10 yksilön parvi...") joten olen ymmärtänyt että tuo e.m. parvelle määritetty suositeltu minmikoko olisi myös esim. neontetraparvelle riitävä koko, tietystikin jos niitä olisi enemmän niin sen parempi (itselläni 6 kpl)...

        Noiden monnisten osalta taasen tiedän että eräässä jos toisessakin lähteessä sanotaan niiden olevan parvikaloja, joten monnisparven absoluuttiseksi mahdolliseksi minimilukumääräksi olen ymmärtänyt olevan 5kpl akvaariossa... Toisaalta, kun akvaariokauppiaalleni e.m. asiasta mainitsin, niin tämä sanoi ettei ne kirjallisuuden suositukset ole kuitenkaan mitenkään eksakteja vaatimuksia ja että esim. 2 kpl täplämonnisia akvaariossa on ihan riittävä määrä... tuolloin ajattelin että ehkä akvaariokauppias vuosien kokemuksellaan mahdollisesti saattaa tietää tämän asian paremmin kuin minä, joten tyydyin hankkimaan siis nuo mainitut vain 2 kpl monnisia.

        Jokaisen kalalajin vaatimat vesiarvot tulee tietenkin huomioida. Vesiarvot minunkin akvaariossa on tullut pidettyä tietyissä suositelluissa rajoissa siten että akvaariossani vallitsevat vesiarvot ovat olleet jokaisen akvaariossa olevan kalan ( kotilon) kirjallisuudessa suositeltujen raja-arvojen sisällä niiden suhteen.

        Veden kovuudesta (oletan että puhutaan kokonaiskovuudesta, eli GH:sta) voin tuon omenakotilon osalta sanoa että kirjallisuudesta löytyneen suosituksen mukaan vaatimus olisi että GH olisi suurempi kuin 5.
        Omassa akvaariossani GH-arvot ovat olleet sellaiset että vesiarvot myös GH:n suhteen ovat olleet suositelluissa rajoissa siten että akvaariossani vallitsevat vesiarvot ovat olleet jokaisen akvaariossa olevan kalan ( kotilon) kirjallisuudessa suositeltujen raja-arvojen sisällä. (eli GH ei ole ollut liian pieni eikä GH ole ollut liian suuri...)

        E.m. mukaisilla toimintamalleilla minun kalat ovat pysyneet hengissä tuon mainitsemasi 'muutaman kuukauden' ja toivottavasti pysyvätkin hengissä vastaisuudessakin ja ovat onnellisia sekä elävät ihan täysimääräisen elämän.


    • 100 litrainen ei loppuviimeksi paljon enempää tilaa vie yksiössäkään, mutta on paljon helpompi hoitaa ja kalavalikoima on jo eri luokkaa ton kokoseen.
      Kannattaa ensin miettiä, mitkä kalat miellyttävät silmää ja lähteä rakentamaan niille sopivaa ympäristöä. Tietoa ei tosiaan ole koskaan liikaa ja akvaarioharrastajalle sitä löytyy parhaiten osoitteesta: www.aquaweb.fi/forum/

      • fish KING

        PARAS TIETO SUOMEN KIELELLÄ AKVAARION HOITOON .. http://www.aquahoito.info/suomi/index.html

        - AWn vahvin ominaisuus, on samalla sen akilleen kantapää .. liikaa populaatia kommentoimassa samaa soppaa saa harrastajan pään sekaisin aikas nopeasti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2085
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      173
      1508
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1465
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1199
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      775
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      277
      734
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      695
    Aihe