50-litran akvaario

reaali

mitä kaloja kannattaa hankkia?olisin ostamassa semmoista,koska minulla on yksiö.pakettiin tulee lamppu, lämmitin.

6

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akvaarioharrastelija

      Tuleeko sulle siihen akvaarioon joku suodatin myös? Kyllä sellanen suodatin pitäis olla jokaisessa akvaariossa.
      Joku pieni kompakti "sisäsuodatin" kapasiteetiltaan 200-300 litraa tunnissa vois olla hyvä tommoseen 50 litraseen akvaarioon.

      Aluksi kannattaa varmaankin hankkia joitain ns. helppohoitoisia kaloja, jotka eivät ole liian vaativia esim. vesiarvojen suhteen. Se on kurjaa, jos hankkii liian herkkiä kaloja heti alkuun ja sitte ne kuolee jos ei heti harrastuksen alussa onnistu pitämään akvaariossaan sitä veden laatua vaadituissa liian tiukoissa rajoissa vesiarvojen suhteen herkille kaloille...

      Kaloina minulla itselläni on esim. 54 litrasessa akvaariossa pieni neontetraparvi, pari monnista, pari kirsikkabarbia, taistelukala ja lisäksi on yksi omenakotilo. Tuollaisella kokoonpanolla aloitettiin akvaarioharrastus jonkin aikaa sitten ja kyllä noi kalat on näyttäneet kaikki hyvin 54 litraiseen mahtuvan ja ovat hyvin pärjänneet, ainakin muutaman kk:n kokemuksien perusteella.

      Käy vaikka kirjastosta hakemassa muutamia akvaariokirjoja ja tutki ja laskeskele vähän minkälaisen kalaston saat lukumääräisesti ja lajillisesti omaan akvaarioosi sopimaan.
      (T.s. kalojen koko & vaadittava tilavuus sekä vesiarvot ja lämpötila sellaiset että kaikki kalat voivat samassa akvaario-olosuhteissa elellä jne.)
      Itse lueskelin aikoinaan M. Varjon tekemiä teoksia, joista löytyikin hyvin kaikenlaista mielenkiintoista teoriatietoa akvaarioharrastuksen aloittamisen pohjaksi.
      On siis kaikenkaikkiaan erittäin suositeltavaa tutustua aluksi myös hieman asiaan liittyvään kirjallisuuteen ja opiskella vähän myös 'teoriaa' asiaan liittyen... Sitten sen jälkeen voikin viedä oppimaansa teoriaa myös käytäntöön... =)

      • kiitos neuvoista!kyllä suodatin pitää hankkia-nyt tiedän minkälaisen suodattimen hankin ja mitä kaloja!


      • ..sen verran, että neontetrat ovat tyytyväisimmillään isossa parvessa, joka tarkoittaa yli 10 yksilöä. Monniset ovat myös parvikaloja, joten niitä pitäisi olla mieluiten ainakin 5. Omenakotilo taas vaatii kovaa vettä, jottei sen kuori haurastu. Millaiset vesiarvot akvassasi on? Se, että kalat ovat pysyneet hengissä muutaman kuukauden, ei vielä kerro mitään niiden hyvinvoinnista. Väärät vesiolot voivat aiheuttaa kaloille stressiä ja ennenaikaisen kuoleman.


      • akvaarioharrastelija
        Plussa-pallero kirjoitti:

        ..sen verran, että neontetrat ovat tyytyväisimmillään isossa parvessa, joka tarkoittaa yli 10 yksilöä. Monniset ovat myös parvikaloja, joten niitä pitäisi olla mieluiten ainakin 5. Omenakotilo taas vaatii kovaa vettä, jottei sen kuori haurastu. Millaiset vesiarvot akvassasi on? Se, että kalat ovat pysyneet hengissä muutaman kuukauden, ei vielä kerro mitään niiden hyvinvoinnista. Väärät vesiolot voivat aiheuttaa kaloille stressiä ja ennenaikaisen kuoleman.

        Hei taas,

        Viitaten 'Plussa-palleron' ansioituneessa viestissään kirjoittamiin varsin hyviin huomioihin:

        Itse olen lukenut kirjallisuudesta, että jopa vain 5 yksilön minimikoko yleisestikin ottaen parvelle on ihan sellainen ns. minimikoko (lainaus: "...parvikaloja tulis olla vähintään 5-10 yksilön parvi...") joten olen ymmärtänyt että tuo e.m. parvelle määritetty suositeltu minmikoko olisi myös esim. neontetraparvelle riitävä koko, tietystikin jos niitä olisi enemmän niin sen parempi (itselläni 6 kpl)...

        Noiden monnisten osalta taasen tiedän että eräässä jos toisessakin lähteessä sanotaan niiden olevan parvikaloja, joten monnisparven absoluuttiseksi mahdolliseksi minimilukumääräksi olen ymmärtänyt olevan 5kpl akvaariossa... Toisaalta, kun akvaariokauppiaalleni e.m. asiasta mainitsin, niin tämä sanoi ettei ne kirjallisuuden suositukset ole kuitenkaan mitenkään eksakteja vaatimuksia ja että esim. 2 kpl täplämonnisia akvaariossa on ihan riittävä määrä... tuolloin ajattelin että ehkä akvaariokauppias vuosien kokemuksellaan mahdollisesti saattaa tietää tämän asian paremmin kuin minä, joten tyydyin hankkimaan siis nuo mainitut vain 2 kpl monnisia.

        Jokaisen kalalajin vaatimat vesiarvot tulee tietenkin huomioida. Vesiarvot minunkin akvaariossa on tullut pidettyä tietyissä suositelluissa rajoissa siten että akvaariossani vallitsevat vesiarvot ovat olleet jokaisen akvaariossa olevan kalan ( kotilon) kirjallisuudessa suositeltujen raja-arvojen sisällä niiden suhteen.

        Veden kovuudesta (oletan että puhutaan kokonaiskovuudesta, eli GH:sta) voin tuon omenakotilon osalta sanoa että kirjallisuudesta löytyneen suosituksen mukaan vaatimus olisi että GH olisi suurempi kuin 5.
        Omassa akvaariossani GH-arvot ovat olleet sellaiset että vesiarvot myös GH:n suhteen ovat olleet suositelluissa rajoissa siten että akvaariossani vallitsevat vesiarvot ovat olleet jokaisen akvaariossa olevan kalan ( kotilon) kirjallisuudessa suositeltujen raja-arvojen sisällä. (eli GH ei ole ollut liian pieni eikä GH ole ollut liian suuri...)

        E.m. mukaisilla toimintamalleilla minun kalat ovat pysyneet hengissä tuon mainitsemasi 'muutaman kuukauden' ja toivottavasti pysyvätkin hengissä vastaisuudessakin ja ovat onnellisia sekä elävät ihan täysimääräisen elämän.


    • 100 litrainen ei loppuviimeksi paljon enempää tilaa vie yksiössäkään, mutta on paljon helpompi hoitaa ja kalavalikoima on jo eri luokkaa ton kokoseen.
      Kannattaa ensin miettiä, mitkä kalat miellyttävät silmää ja lähteä rakentamaan niille sopivaa ympäristöä. Tietoa ei tosiaan ole koskaan liikaa ja akvaarioharrastajalle sitä löytyy parhaiten osoitteesta: www.aquaweb.fi/forum/

      • fish KING

        PARAS TIETO SUOMEN KIELELLÄ AKVAARION HOITOON .. http://www.aquahoito.info/suomi/index.html

        - AWn vahvin ominaisuus, on samalla sen akilleen kantapää .. liikaa populaatia kommentoimassa samaa soppaa saa harrastajan pään sekaisin aikas nopeasti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe