Bilteman makuupussit

Arse of Ice

Bilteman -5 astetta kestävät "lämpimämmät" pussit, tekeekö näillä mitään? Ei tarvitse haukkua paskoiksi jos itse käyttää usean sadan euron pusseja, mutta voi kertoa jos omia kokemuksia. Tarkoitus olisi ostaa budjettipussi, jossa ei pari kertaa vuodessa tehtävillä, muutaman pävän reissuilla teltassa nukkuessa perse jäädy jos käy yöllä nollan alapuolella.

7

4409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • makuupusseista

      Ei ole kokemusta, mutta pussi näyttää vähän samalle kuin Jotoksen halvat pussit, joilla pärjää kesällä, mutta tuo -5 on todennäköisesti extremelämpötila, joka on alin lämpötila, jossa makuupussi suojaa käyttäjäänsä hypotermialta. Jatkuva kylmäntunne on kuitenkin todennäköinen, ja hypotermian riski on olemassa. Makuupussissa pitää ottaa huomioon myös koko, liian pienessä palelee kun pussi ahdistaa hartioita jne ja liian isossa on tyhjää tilaa liikaa ja sen tilan lämmittämiseen menee paljon lämpöenergiaa, jota ihmiskeho luovuttaa. Jos aiot telttailla aikoina, jolloin lämpötila voi mennä pakkasen puolelle, niin itse ostaisin sinuna hieman korkeamman ext rajan omaavan pussin, vaikka ne on joitain kymppejä kalliimpia, mutta hyvässä pussissa on myös paremmat unet ja hyvin nukutun yön jälkeen on olokin parempi. Itse mietiskelin tuossa aiemmin Erätukun pussia, jossa ext on -12, mutta päädyin sitten kolmen vuodenajan Haltin pussiin, jossa ext on -23, ja käytän pussia lähinnä syksyisin teltassa, laavulla jne ja ulkona ilma saattaa olla yöllä -5 asteen paikkeilla, niin eipähän ainakaan tarvii palella. Pussi maksoi 69€, mutta se kestää minun käytössä vuosia, entinen pussi kesti yli 10 vuotta. Ainut huono puoli tuossa Haltin pussissa on paino, sitä ei viitti kantaa kovin kauas, mutta ainapa tuota on leiriydytty auton lähelle.

    • dnw0å

      on siis exterme eli miehn luku. taitaa olla 10 astetta liian alhainen noin kokeilematta. kun merkkipussit pärjää 3v ajan pussit tuonne -6/-7 tienoille . tosin pärjäshän jyskin pussikin testeissä erään kerran.

    • 17 + 20

      Bilteman pussissa on mukava nukkua reilusati yli kymmenen asteen lämpötiloissa, eli lähinnä sisätiloissa tai keskikesällä ulkona. Sinänsä hinta-laatu -suhteelta ihan hyvä pussi. Nollakeleissä tai pakkasella jos nukkuu yksin ulkona maapohjalla, niin kannattaa ottaa sellainen pussi, jossa extreme-lämpötila ainakin -15 astetta. Jos on muita ihmisiä lämmittämässä, niin pärjää vähemmälläkin.

      • miettimistä.....

        ...pussin lämpöarvoa nostaa pukemalla päälleen kunnon lämpökerraston tai käyttää noita pussin sisällä käytettäviä sisälakanapusseja.
        Paljon riippuu myös teltasta,eli miettimistähän noissa on...Liian iso teltta aiheuttaa palelemista sekin.
        Tärkeimpiä asioita on mielestäni makuualusta. Maasta huokuva kylmä ei ole leikin asia,eli hyvä,eristävä makuualusta on kaiken aa ja oo.Mitä pohjoisempana reissaa,sen pidempään on maa kylmä.
        Jos makuualusta on huono,palelee hyvässäkin pussissa.


      • slöjköMKn
        miettimistä..... kirjoitti:

        ...pussin lämpöarvoa nostaa pukemalla päälleen kunnon lämpökerraston tai käyttää noita pussin sisällä käytettäviä sisälakanapusseja.
        Paljon riippuu myös teltasta,eli miettimistähän noissa on...Liian iso teltta aiheuttaa palelemista sekin.
        Tärkeimpiä asioita on mielestäni makuualusta. Maasta huokuva kylmä ei ole leikin asia,eli hyvä,eristävä makuualusta on kaiken aa ja oo.Mitä pohjoisempana reissaa,sen pidempään on maa kylmä.
        Jos makuualusta on huono,palelee hyvässäkin pussissa.

        voi laittaa pari kevyempää makuupussia sisäkkäin niin eristyskyky kasvaa.


    • hammocks

      Tai sitten käyttää riippumattoa, raksia pussista vetoketjun pois, laittaa sen riippumaton alle ja toisen vastaavan peitteeksi.

    • atlatl

      Mulla on sellanen halpispussi,jossa mukavuuslämpötila on -5 astetta ja joinakin öinä vielä heinäkuussa on meinannut tulla kylmä ilman lisävaatetusta.
      Viime kesänä Kuopion korkeudella oli vielä heinäkuun alussakin yölämpötiloja 4- 10 välillä ja kosteaa...
      Kylmä meinasi värisytellä...
      Makualustan tärkeyttä ei voi korostaa kylliksi.
      Jos maasta nousee kehoon vähänkään viileyttä,voi yö tuntua kylmälle paremmassakin pussissa.
      eli muistakaa eristää maakylmyys kunnolla,sitten pärjää paremmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe