Miksi Kuussa käymättömyys on tärkeää?

34

Tiedeyhteisö ja mediayhteisö pitävät todistettuna, että Kuussa on käyty kuudesti. Siitä huolimatta jotkut yrittävät kivenkovaan väittää että Kuussa ei ole koskaan käyty vaan kaikki on huijausta. Näkökantaa puolustetaan joskus aivan absurdeillakin väitteillä ("kuka tahansa näkee heti että kuvat on lavastettuja", "rakettimoottori ei toimi ilmakehän ulkopuolella"). Mutta eräs asia ihmetyttää:

MIKSI on niin tärkeää uskoa ja väittää ettei Kuussa ole käyty?

11

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • überskeptinen

      Kuka on edes todistanut että Kuu on olemassa? Olen tosin kuullut puhuttavan Kuusta, mutta ei se mitään todista, olen kuullut puhuttavan myös poliitikon omastatunnosta.

      Miten sellaisessa paikassa vierailee jonka olemassaoloa ei ole pitävästi todistettu?

      • on olemassa

        Kyllähän Kuu nyt on olemassa. Senhän pystyy jo sillä todistamaan kun vain oikeaan aikaan tiirailee pimeänä iltana taivaalle. :)


      • hgfjhghgfh8678679878
        on olemassa kirjoitti:

        Kyllähän Kuu nyt on olemassa. Senhän pystyy jo sillä todistamaan kun vain oikeaan aikaan tiirailee pimeänä iltana taivaalle. :)

        ei riitä todisteeksi että joku väittää nähneensä taivaalla "kuun". eihän ufojakaan ole olemassa vaikka joku niitä väittää nähneensä.


      • hohhoijjaa taas
        hgfjhghgfh8678679878 kirjoitti:

        ei riitä todisteeksi että joku väittää nähneensä taivaalla "kuun". eihän ufojakaan ole olemassa vaikka joku niitä väittää nähneensä.

        Eiköhän sitä jokainen nyt Kuun näe, kun osaa taivaalle oikeaan aikaan katsoa.


      • Varmastiko Kuu?
        hohhoijjaa taas kirjoitti:

        Eiköhän sitä jokainen nyt Kuun näe, kun osaa taivaalle oikeaan aikaan katsoa.

        Mutta onko se varmasti Kuu vai Maailmanhallituksen taivaalle hämäykseksi ripustama lamppu? Mietipä asiaa. kumpi on uskottavampaa, se että ihan itsestään tai vielä paremmin, jonkun kaikkivaltiaan olennon luomana, maata kiertämässä on helevtin iso kivikasa. vai se että sinne ylös on helikopterilla viety lamppu ja kiinnitetty se taivaankanteen ja sitä sitten sopivasti kellonajan ja "kuunkierron" mukaan sytytellään ja sammutellaan? Kumpi olisi helpompi toteuttaa? Veikkaan jälkimmäistä.


      • 5634574
        Varmastiko Kuu? kirjoitti:

        Mutta onko se varmasti Kuu vai Maailmanhallituksen taivaalle hämäykseksi ripustama lamppu? Mietipä asiaa. kumpi on uskottavampaa, se että ihan itsestään tai vielä paremmin, jonkun kaikkivaltiaan olennon luomana, maata kiertämässä on helevtin iso kivikasa. vai se että sinne ylös on helikopterilla viety lamppu ja kiinnitetty se taivaankanteen ja sitä sitten sopivasti kellonajan ja "kuunkierron" mukaan sytytellään ja sammutellaan? Kumpi olisi helpompi toteuttaa? Veikkaan jälkimmäistä.

        Pöh. Kuu on ollut taivaalla miljardeja vuosia, muinaiset kulttuuritkin ovat kuvanneet sen piirustuksissaan ja maininneet kirjoituksissaan.


    • kadun tallaaja 52

      Keskimääräisenä henkilönä voisin arvella että onkohan kuulentojen kiistäminen jotenkin uskonnollisesti perusteltavissa, tai ehkä vanhanaikaisella elämäntyylillä, keskiaikaisella maailmankuvalla tai "paluulla luontoon".

      Fysiikka tietysti on heikossa hallinnassa niillä jotka esim. väittävät että raketti vaatii ilmakehän toimiakseen, mutta se ei yksin taida riittää kuvaamaan ja rajaamaan tätä kuulentoskepojen ryhmää. Moni täysi pösilökin varmaan uskoo kuulentoihin kuin hullu puurolautaseensa, vaikka ei snaijaa fyssasta tii-tuuta.

      Tavallaan sen ymmärtää perinteen pohjalta että kuu on arka paikka. Keskiajalla kuunalinen ja kuunylinen avaruus olivat kovia käsitteitä. Kuunylinen avaruus oli aivan erilaista kuin tämä epätäydellinen maailma jossa me elämme. Kuuhun lento tavallaan rikkoisi keskiaikaisen maailmankuvan. Joku kristallisfääri siinä varmaan menisi puhki ja korjauskelvottomaksi, lunastuskuntoon.

      Ja ovathan avaruuslennot erikoisia. Valtavia pyramideja ja muita rakennelmia on rakennettu pelkällä lihasvoimalla ilman nykyaikaisia koneita, mutta avaruuslentoja ei voisi tehdä lihasvoimalla, ei vaikka olisi miljoona orjaa raatamassa niska limassa ja naama vinossa 24/7 urakkaluontoisesti.

      Ihminen ei voi lentää ilmassa ilman apuvälineitä, mutta lintu voi, joten lentäminen ei ole elämälle liian ihmeellistä. Ihminen ei voi ilman apuvälineitä sukeltaa syvälle mereen ja vielä nousta elävänä takaisin pinnalle, mutta kala voi, joten sukeltaminen ei ole elämälle liian ihmeellistä. Niinpä viher-itu-hippi-pipertäjien ei tarvitse protestoida ilmassa lentämistä ja mereen sukeltamista, ne he voivat uskoa. Mutta ilman ulkopuolella lentäminen - hallitusti ja siitä selviytyen - on (ainakin pitkälle kehittyneelle) elämälle jokseenkin mahdotonta, joten sitä ei pipertäjen ole pakko uskoa. Nousemalla kapinaan auktoriteetteja vastaan he todistavat itselleen olevansa vielä hengissä.

      Kuulennot ovat avaruuslentojen ehkä loistavin edustaja. Ihminen, joka ei "usko" ja "luota" koneisiin, ei ehkä voi uskoa avaruuslentoihin ja lähes ainoat avaruuslennot joista hän on tietoinen, on kuulennot. Niinpä hän protestoi kuulentoja vastaan.

    • alas kuuhuijarit

      Huijauksen paljastus on tärkeää koska tällä hetkellä avaruusmatkailu on jäässä.

      Jos totuus kuuhuijauksesta paljastettaisiin voitaisiin kuukisaa jatkaa ja olisi parempi motivaatio yrittää päästä kuuhun ja olla se maa joka ensimmäisenä siihen pystyy.

    • Arrakis

      Itse aikoinaan vastasin vastaavanlaiseen kysymykseen suunnilleen näin:

      Luulen, että suuri syy on ihmisen halu ylläpitää oman maailmankatsomuksensa myyttejä. Puolustaa omaa uskomusjärjestelmäänsä. Ihminen haluaa nähdä itsensä pienenä maan matosena (sille löytynee selitys esim. hänen arvoistaan), ja siksi hän väittää kiivaasti ettei kuussa ole käyty. Sillä jos muuten hän joutuisi luopumaan omasta katsomuksestaan.

      Vähän samaa voi nähdä ilmastonmuutoskeskustelussakin. Voi kysyä: miksi joillekin on niin tärkeätä todistaa ettei ihminen mitenkään vaikuta maapallon ilmastoon?

      No tietenkin on denialisteja joille tärkeätä on raha ja talous. Ilmastonmuutosta vastustetaan koska sen torjunnan katsotaan tulevan liian kalliiksi. No tällöin johdonmukaisuuden vuoksi heidän tulisi pikemminkin kohdistaa poliittinen propagandansa yritykseen todistaa että ilmastonmuutos aiheuta mitään suurempaa vahinkoa jolloin sen torjuntakin on turhaa - eikö niin? Sen sijaan että yrittää kivenkovaan väittää ettei ihminen voi aiheuttaa ilmastonmuutosta...

      Mutta luulen, että on myös jonkinsortin "luonnontieteellisiä determistejä", joille syy voi yhtä hyvin olla puhtaasti katsomuksellinen. Mutta vähän se kummastuttaa: kun ulkona sataa lunta, ihminen päättää ottaa lumikolan ja kolaa pihan ja se puhdistuu -> ympäristö muuttuu ihmisen toiminnan seurauksena. Tai ihminen kaivaa tunnelin vuoren läpi -> taas ympäristö muuttuu ihmisen toiminnan seurauksena, mutta kun ihminen vapauttaa maaperään sitoutunutta fossiilista hiiltä ilmakehään, niin yllätys yllätys. Joidekin mielestä ympäristö ei muutukaan, ei se saa, ei se voi. Kysyn miksei muka? Siksikö, että mittakaava on eri?

      • HTimonen

        arrakis on pihalla kuin lumiukko suhteessaan ilmastoskeptismiin ja näin rakentelee olkiukkoja piiskattavakseen.

        Se minkä argumentin puutteesta syytät, kuitenkin on pääpointti.
        Historiahan osoittaa, että mahdollisesta ilmaston lämpeämisestä ja kohonneesta CO2 pitoisuudesta (syihin paneutumatta) olisi biodiversiteetille enemmän hyötyä kuin haittaa,
        mutta pienuudestaan kärsivä näennäisen järkeväkin ihminen on helposti peloteltavissa akuutilla vedenpaisumuksella, sen sijaan,
        että objektiivisesti todettaisiin rakennusten kestoiän olevan "riittävän" rajattu.

        Ympäristönsuojelu kuoli ilmastonmuutoshypen jalkoihin.
        Katsoitko Ruotsin teeveestä haastatelun, Ruotsissa pulmaillaan juurikin näiden kysymysten kanssa, ilmastonmuutosvaatimukset lyövät ympäristönsuojelua melko kovastikin korville, samoin on Suomessa, siitä vain ei vielä tarpeeksi puhuta.

        Ja nyt arrakis voikin liittää jatkeeksi vaikkapa kaikkien mahdollisten ilmiöiden kiihtymiseen viittaavia "ennusteita", arrakis taitaa lopulta olla se joka kiihtyy, toisaalta koko pallokin saattaa räjähtää.

        http://www.bioresonant.com/news.htm


        Näin vaikka todellisuudessa ei kiihtyä taida kuin arrakis ym. vaaralliseen antropogeeniseen ilmaston lämpenemiseen kriteerittä uskovat.


    • onko maa olemassa?

      Kuulento voidaan "ampua alas" täsmälleen samoilla argumenteilla kuin esim. moni UFO-"tapauskin". Se on vaan niin herkullista provota vastapuolen omilla tavoilla argumentoida. Tyypillisiä esimerkkejä:

      "Kuva *voitaisiin* lavastaa" -> pätee sekä kuulentoihin että UFOihin, molemmat *voitaisiin lavastaa* (on todella käytetty argumentti varsinkin UFOjen suhteen -> jos se voidaan lavastaa, niin sitä ei tarvitse uskoa. Sama pätee kuulentojen todistusmatskuun)

      "Käytössä vain toisen käden tietoa" -> Kuka on *itse* käynyt kuussa? Entä UFOt? Kummastakaan ei ole saatavilla omakohtaista todistetta.

      "UFOja ei tietenkään ole" -> Ok, mielestäni kuulento on huijausta.

      "Ei ole mitään syytä uskoa UFOihin" -> Eipä kenenkään ole paljon tarvetta uskoa kuulentoihinkaan, kenenkään maailma ei juuri muutu siitä oli siellä käyty tai ei.

      Listaa voi jatkaa aika pitkälle.

      Ihan loogiselta puolelta taustalla on varsin yleinen argumentaatiovirhe. Se että jotain ei voida todistaa ei todista mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1448
    4. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1131
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1128
    6. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1120
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1081
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe