Ongelma...

törkeää?

Ostin pari viikkoa sitten ihanan PV-tamman (jota ei ole enää), kyseessä oli siis eka hevoseni. Ostotarkastusta tehdessä myyjän tuttu eläinlääkäri totesi hepan terveeksi. Viikkoa myöhemmin tamma alkoi kävellä oudosti, ihan kuin ontuisi kaikkia jalkojaan, ja satulaa laittaessa alkoi purra jne. Eläinlääkärireissuahan se tiesi. No, kyseessä oli eri eläinlääkäri kuin se joka suoritti ostotarkastuksen. Leidissä todettiin pahoja selkälihas-ongelmia, sekä irtopaljoja molemmissa takajaloissa... Tamma oli siis pahasti rikki, ja vaati todella pitkää toipumista. Tammalla ei olisi senkään jälkeen voitu tehdä mitään, joten ensimmäinen hevoseni lopetettiin puolentoista viikon kuluttua ostosta. Kaiken lisäksi minulle oli väitetty että hevonen on TERVE 9-vuotias, eikä RIKKINÄINEN ja loppun ajettu 20-vuotias! Hampaista selvisi että tämmä on reippaasti yli 18, ehkä yli 20.
Ongelmani on että mihin nyt pitäisi ilmoittaa, kun myyjä ei halua palauttaa ostosummaa? Pitääkö asia viedä käräjille asti?

6

632

  Vastaukset

  • Ehdottomasti pitäisi viedä! Myyjä ja eläinlääkäri ovat huiputtaneet sinua erittäin tökerösti! Vielä kerran ota yhteyttä omistajaan ja jos ei sitten palauta ostosummaa niin viet poliisille jutun.

   Nyt kuitenkin ensi kerralla (jos sitä tulee), ei missään nimessä eläinlääkäriksi "omistajan tuttua", koska juuri se altistaa kaikille huijauksille tms.

  • MOI!
   Todella kurjaa, että heti ekan heposen kanssa kävi noin! :/
   Todella törkeää käytöstä!!!
   Eläinsuojeluvalvojille kannattaa ilomoittaa, eläinlääkäri ei enää kauan virassaan jatka.
   Mutta muita varoittaisin!
   - Tarkistuta hevosesti kahdesti eri eläinlääkäreillä enne ostoa
   - Koeratsasta hyvin ja syvällisesti
   - Koeratsasta enemmän kuin 4 kertaa
   - Katso käynnin puhtaus, hampaat, hiero jalkoja (jos aristaa, niin kysy miksi!), hiero selkää(jos aristaa, kysy miksi!)
   Näin vältyttäisiin suurimmilta osin näiltä törkeyksiltä! :)

  • Voi ei! Toi on tosi törkeetä huijausta. Kamaalaa, menettää oma hevonen, joka on juuri tullut ja sit kaikki on ihan pielessä. Vie ihmeessä poliisille jutusta, jos myyjä kerran ei suosta.

  • törkeää tuollainen ! Mielestäni kannattaisi ehdottomasti kertoa vähintäänkin poliisille, niin saisitte rahanne takaisin. Kamalaa että tällainen vielä ensimmäisenä hevosena. Ikäkin yli 10 vuotta vanhempi ! ohhoh. Itse ilmoittaisin vähintään poliisille vaikka saisinkin rahani takaisin, ettei tuollainen jatku tai toistu !

  • Voi ei! Itselleni kävi vähän samalla tavalla, tosin ei noin pahasti ja hevonen on viellä minulla. Minulta kysyttiin paljon maksoin hevosesta, sitten sanottin että jos häviäisin oikudessa lasku olisi ainakin kolminkertainen. Neuvoivat ottamaan vaan opiksi, koska virheistään oppii. Mutta sinulla on sellainen tilanne että varmasti voittaisit, joten ehdottomasti vie asiaa eteen päin!

  • tosi törkeetä et ne huijas! ei olis saaneet. jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen tosi, se on huijausta. näin minulle on opetettu.

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   253
   5651
  2. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   86
   4487
  3. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   80
   759
  4. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   57
   703
  5. Kokoomuspoliitikko Pauliina Valkovirta nolasi

   itsensä pahanpäiväisesti eilisessä valtuustokokouksessa vaatiessaan sivukylien koulujen lakkauttamista. Tuntui ,että hän ei tajua ollenkaan kyläkouluj
   Haapavesi
   43
   659