Pionin istutus ja lannoittaminen

Epätietoinen ...

Pionien istutusaika on käsillä. Siirrän pihalleni vanhan pionin, joka on kukkinut aikaisemmassa paikassa kymmeniä vuosia. Mietityttää mitä lannoitetta laittaisin istutuskuoppaan vai riiittäisikö uusi multa. Lannoittamisesta on niin monenlaisia ohjeita. Mistä esim. saa palanutta lehmänlantaa nykyisin. Ei mistään. Sitä kehotetaan laittamaan useissa ohjeissa. Kuka kertoisi minulle!

8

1795

  Vastaukset

  • Minäpä kerron.
   Istutuskuoppaan kannattaa laittaa kuolleita kaloja ja niiden perkeitä
   Kuulostaa erikoiselta, mutta on todella hyvä tapa.
   Lehmänlantaa tai muita palaneita tai tuoreita jätöksiä ei tarvita.

   Minä olen kasvattanut pioneja kymmeniä vuosia ja jakanut niitä onnistuneesti itselle ja muille. Kaikki ovat kukkineet jo seuraavana vuotena ohjeillani.

   • Minä epätietoinen kyselin 4.9.2010 pionin lannoittamisesta. Neuvoit laittamaan kaloja ja niiden perkeitä muiden lannoitteiden sijaan. No, en kuitenkaan alkanut niitä penkkiin viskomaan vaan ihan kananpaskaa nakkelin juurelle. Viime kesänä pioni teki kaksi kukkaa. Nyt tänä kesänä kananpaskan voimalla kukkia tulee viisi kappaletta. Elikkä eteenpäin mennään paskan voimalla, ja kalat tyrkätään pannulle. :)


  • On aika kertoa, että se on ainoa kukkiva kasvi, joka on viihtynyt hyvin pegolamme räystään alla. siihen putoaa lunta koko voimallaan läpi talven, etelän puolella kun on. Olen monia muitakin kokeillut, mutta aina ne ovat mädäntyneet tai voineet pahoin.
   Eläköön pioni kauniine kukkineen taas tulevana kesänä. Niitä on jo 6-7 metriä pitkä rivi ---ja voi sitä kukintaa. Jotkut ostettuja, jotkut jaettuja entisistä, jotkut(se perusvalkoinen) saatuja jopa kymmeniä vuosia sitten. Etelän puoleinen, aurinkoinen paikka on loistava, huolimatta siitä, että tulee lunta niskaan näin talvella.

  • tuli rankkasade ja hakkasi kaikki pionin kukat hajalle.

  • niinhän se käy melkein joka vuosi meilläkin, nyt tosin jäi satamatta täälläpäin maata ja saimme nauttia pionit ehjinä. Ei ollut hääppöinen pioni vuosi verrattuna edelliseen, ei kai nekään joka vuosi jaksa... ei ollut kuin n.270yksittäistä kukkaa kun viime vuonna oli reilusti yli 600kpl.... on 3 eri aikaan kukkivaa lajia.

  • Olenko käsittänyt oikeen että kun pioni istutetaan niin eikö kukinnan kannalta ole tärkeää että juuripaakku jää osittain näkyviin mullan päälle. väittävät että jos paakun hautaa multaan niin saa kukintaa odotella useamman kesän.

   • Näin olen asian myös itse ymmärtänyt.


  • pintaan se pioni laitetaan, vain sentti-pari multaa juuren niskan päälle...ja vastaisuudessa kannattaa myös huolehtia ettei siihen päälle 'kasaannu' kuin itsestään lisäkerroksia sitä maata, hiljalleen siten hautautuvat taas liian syvään.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   331
   6568
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   188
   3241
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   103
   1574
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   17
   814