Kokemuksia Ukrainasta 2

hdyruuff

Uusi reissu Kiovan kautta Chernovtsy (Chernovtsi) Ensimmäinen nimi venäjän kielelllä, toinen Ukrainan.

Reitti kone Helsinkistä Kiovaan oli jokin Boeing kaksimoottorinen, ei kovin täysi. Taas oli taksimiehet kimpussa, ei niin agressiivisia kuitenkaan kuin Odessassa. Huutelevat vain taksi. taksi... puistelin päätäni. ja painelin vaan ohitse. Rahanvaihto on hieman syrjässä kentällä, käytävän perällä. sieltä palattuani aloin etsimään sopivaa taksia. kun kävelin yhden ohitse palasin hänen luokse ja kyselin englannin kielen taitoa. osasi hyvin Englantia, Piedro oli nimi. Kysyin kahden tunnin excursion hintaa Kiovassa. 800rph.. liian kallista 600rph.. puistelin vain päätäni.. kysyi mitä hintaa ajattelit.. sanoin 400rph,, 450 pyysi kuski,, Okei, sitten mentiin....

Kenttä on aika kaukana keskustasta, sinne mennään suurta monikaistaista tietä pitkin kestänee noin 20min ennen kuin ollaan Kiovan keskustassa, kuski näytti kaikki paikat, jotka vain siinä ajassa ehtii. Sitten vain takaisin. Maksu tapahtui vasta kun oltiin takaisin kentällä:) luottamusta löytyy näköjään puolin ja toisin.
Sitten vain odottamaan lentoa Chernovtsyyn. Koneena oli Saab 340 potkuriturbiini kone. Laukku ei sopinutkaan hattuhyllyyn, vaan se oli puodotettava kentälle, portaiden viereen kuten moni muukin niin teki ja ne nosti siitä ruumaan, (ei ollut nimeä) oli jo pimeää kun tulimme Chernotsyyn. Käveltiin terminaalin eteen ja kyselin .. juu laukut tulee tähän.. joku ihan tavallinen avolava auto toi laukut, ja kun oma pollotti päällimmäisenä oli helppo ottaa lavalta omansa:) Sitten vain taksia etsimään. Taas mittariton auto, kysyin hintaa etukäteen hotelli Premium. sanoin "30rph" (3 Eur) :D hinta oli niin halpa että oli pyydettävä selvennys, Kuski näytti kaksikymppista ja kympin seteliä, Siis 30. taksi toi ihan hotellin eteen, hitsin huono englanti oli hotellissa ja selvisi ettei ole koin luxsus huone ettei se varmaan hinnan takia kelpaa, olihan se kokonaista 470rph noin.. toki kelpasi. Jouduin luopumaan siitä muiksi öiksi, kun se on varattu, mutta muita taas vapautuu:) Tavallinen huone noin 270 rph. Kaupunki on epäsiistimpi kuin odessa, kadut hieman huonompia. päätie tehty kivistä joissa on suuria rakoja, eipä näy naisilla korkkareita. sivukivilla on paljon puuttuvia tiilia ja lohjenneita tiilia joten pitää katsoa koko ajan mihin astuu. Yksi syy katsomiseen on lisäksi valtavissä korkeuseroissa katujen ja jalkakäytävien kesken, ei ole paljoa viisteitä, lisäksi porttikongiin johtavat tiet ovat reilusti syvemmällä kuin jalkakäytävä. Ei ole pyöräilijöitä ollenkaan. kun ei siellä aja Erkkikään.
Kauppoja selvästi vähemmän ja joillakin kaduilla vain toisella puolen katua, Talot yllättäen parempia kuin Odessassa, olisiko Chernotsy pommitettu maan tasalla toisessa maailman sodassa. Markkina tori pieni, mutta niitä on useita, en muita katsonut. Internet tunti 10rph. Paluu aamuna soitatin hotellin emännällä taksia, mutta hän ei saanut yhteyytä millään, joten menin kadulle, yksi taksi oli jättämässä väkeä kohdalla, ja pummasin siitä siis kyydin. Taksi oli virallinen taksi ja mittari alkoi rakasuttaa. Eipä meinannut uskoa summaa, kun kerkesi 6rph ja vähän oli, siis 60 centtia :DD Annoin summan lisäksi hieman exstaa ja vitosen euron setelin:) Kuski puristi oikein kättä kiitokseksi:)

Paluu matka samaisella Saabilla 340 Kiovaan. Kiovan kentällä katsoin ainakin 30 taksiin ja missään ei ollut mittaria:( viimein kysyin yhdeltä miksi niissä ei ole, viittasi vain että tämä on Kiova,, ja höpötti jotakin ryssistä... Olisin vielä ottanut taksin keskustaan, jos olisin löytänyt virallisen taksin, olisi tullut verrattua hintaa. Lähtöportti saattoi vaihtua mitään ilmoittamatta sisäisillä lennoilla,eikä aina ole kuulutuksiakaan.
Kumma episodi oli vielä laukun kanssa kun tiesin ettei sovi hyllyyn cabiiniin. yritin antaa sitä jo terminaalissa ruumaan. Ei. lykkäsin sen kuitenkin sitten pakettiauton lavalle, kohta joku ukko tutki sitä ja toi kohta kuitin laukusta, (Laukussa ei ollut mitään nimeä) koneessa lentoemäntä tuli sanomaan erikseen "anteeksi herra saat laukun alhaalla" nyökkäilin vain päätä. lennon jälkeen emo muistutti vielä laukusta, ja jäin odottamaan sitä,, sanottiin vain "one minut" viimein oli ainoa siinä platalla, ja muut oli jo bussissa odottamassa kuljetusta terminaaliin. kohta ne sanoi "terminal" minä siihen "no Problem" nousin bussiin, kun kohta tulee joku nainen etsimään ja otta sen kuitein, ja häviää ja tuo sittenkin sen laukin bussiin, ja sitten bussi pääsee lahtemään, Hieman hävetti kun minun takia vaikkakin tahtomattani Bussi odotti. olisin toki antanut laukun ruumaan ja ottanut sen kiltisti terminaalista kuten muutkin. Oliko se erikoiskohtelua ulkomaalaiselle???
Matka Suomeen meni tosi väljässä koneessa yksi koko rivissä ja edessä ja takana tyhjä rivi.

3

1826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oreanda

      maksat noin tolkuttomia hintoja takseista ym?

      Hinnat on valovuosien päässä normaaleista hinnoista. Ei takseissa olekaan mittareita, hinta pitää ymmärtää sopia paikalliseen hintatasoon järkeväksi.

      Ei halvinta, mutta vähemmän ryöväävän hinnan saa joko tilaamalla oikeasta paikasta taksin odottamaan tai ottamalla vaikkapa Kiovan kentällä olevista (ulkomaa/kotimaa) terminaaleissa olevista taksivälityskioskeista taksin.

      • Ukrainan Pilaaja

        *****Taksi oli virallinen taksi ja mittari alkoi rakasuttaa. Eipä meinannut uskoa summaa, kun kerkesi 6rph ja vähän oli, siis 60 centtia :DD Annoin summan lisäksi hieman exstaa ja vitosen euron setelin:) Kuski puristi oikein kättä kiitokseksi:)*******

        Kun annat extraa olet pilaamassa sitäkin maata ja sitten ne haluaa muiltakin samaa pian samaa ja aina extraa. Minä ja kaikki puristelemme ja päätämme sekä mietimme mitä päässäsi liikkuu ja järkyttäviä hintoja maksat takseista. Johan Suomalaiset on pilanneet pitkälti Viipuria , Pietaria ja Karjalaa ja vielä extraa annat. Kukahan ulkomaalainen antaa Suomen takseille extraa.

        Hei haloo ja ota aivo narikasta


    • Jos joku aikoo tulla Kiovaan, voin olla oppaana ja tulkkina. Kiova on kaunis kaupunki. Tervetuloa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe