Kolhon rakennuksista...

nhfdbgtrdlibg

tietääkö kukaan mikä on se suuri ja autioksi jätetty rakennus Kolhossa kun mennään Kastariin päin, Runtechiä vastapäätä tien toisella puolella, Kaijanselän rannassa, vaikuttaa vanhalta koululta tai sairaalalta, on kolme tai nelikerroksinen ja on kaksi siipeä ja toisessa siivessä ikkunat vaikuttaa kuin olisivat kirkon ikkunoita, sisäpihalla on suuri terassi ja rannassa on kaksi ponttooninen suurehko laiva nimeltään Iina-Maria. Kolhon keskustasta on n. 1,5-2km. Tiedoista ja rakennuksen historiasta kiinnostunut, kiitän jo etukäteen!

10

1184

Vastaukset

 • Kyseessäon vanha maalitehdas, jolle oli suuria suunnitelmia. Euroopan suurimmaksi aiottu mutta lopulta pieneksi jäänyt maalitehdas toimi Kolhossa vuosina 1951–1965 Tehtaalle oli tarkoitus rakentaa rautatie, josta muistona edelleen pururadan halki menevä louhittu "uoma". Ilmeisesti tehdas meni konkurssiin tms. samalla viikolla jolloin se perustettiin, koska eräs tehtaan takana asunut vanhempi ihminen muisteli kerran, että valmistuttuaan tehdas aidattiin ja alueelle ei päässyt, siellä oli vartijakin vahtimassa. Kuitenkin muutaman päivän päästä portit avattiin -lopullisesti!

 • Tapasin tehtaan vanhan työntekijän. Tehdas oli toiminnassa vuoteen 64 asti. Itse asiassa nykyinen suuri valkoinen rakennus rakennettiin vain tehtaan pääkonttoriksi pankki kuitenkin lopetti luoton, jolloin maalia ruvettiin valmistamaan konttorirakennukseasa. Kun toiminta lopetettiin taloon rakennettiin asuntoja joita voitiin vuokrata sittemmin taloon suunnteltiin eläkeläis kotia ja pakolaiskeskusta, jotka eivät kuitenkaan koskaa toteutuneet vähän rahan vuoksi nykyiset kolholaiset eivät tiedä nykyistä omistajaa: Lasse hietaranta ja yrjö mäki ovat viimeiset tiedot paikallisilta. Jos joku tietää jotain kyseisestä rakennuksesta, kaikki tieto on tervetullutta

 • Joo mää asuin siinä -80 luvun puolivälissä, Ja Lasse maan nopein kalusreasentaja asui sadan metrin päässä . Siitä miehestä olis varmaan monta tarinaa. Aivan Legenda.Kalustetehdas oli vireenä niin kauan kun mää siellä väkersin kaappeja . Tyttöjä vaan Kolhossa vähänlaisesti.

 • Joo tiedän. Se oli asuintalo. Toisessa siivessä oli lentopallo/tennishalli. Hieno talo aikoinaan. Harmi, että on mennyt paikka rappiolle. Asuin siellä lapsena. Se oli ihan unelma paikka asua lapsena. Muutoinkin Kolho oli hieno paikka asua. Muuttaisin sinne heti, jos löytäisin sieltä töitä.

  • Vanha ketju, mutta jospa joku sattuisi näkemään.
   Siellä on kaikki ikkunat hajotettu ja sisällä pistetty aivan kaikki säpäleiksi. Seinät kirjoiteltu ja piirrelty.
   En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Aivan kun jonkin pommituksen jäljiltä.
   Mitähän ihmettä siellä on tapahtunut?


 • Taisi käydä niin, että kun huhut pakolaiskeskuksen perustamisesta siihen, jokin taho aloitti ennalta ehkäisevän toiminnan... Talo tuhottiin. Tietämäni mukaan sen putkistojen eristeenä on käytetty syöpää aiheuttavaa asbestia, joka asettanee kunnostukselle tai purkamiselle suuria haasteita. En tiedä tutkiko poliisi tihutyötä laikaan ja jos, niin kuinka tosissaan. Joka tapauksessa, varsin arvokas kiinteistö siinä rikottiin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1180
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  89
  886
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  20
  443
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  417