Aihe

Kolhon rakennuksista...

nhfdbgtrdlibg

tietääkö kukaan mikä on se suuri ja autioksi jätetty rakennus Kolhossa kun mennään Kastariin päin, Runtechiä vastapäätä tien toisella puolella, Kaijanselän rannassa, vaikuttaa vanhalta koululta tai sairaalalta, on kolme tai nelikerroksinen ja on kaksi siipeä ja toisessa siivessä ikkunat vaikuttaa kuin olisivat kirkon ikkunoita, sisäpihalla on suuri terassi ja rannassa on kaksi ponttooninen suurehko laiva nimeltään Iina-Maria. Kolhon keskustasta on n. 1,5-2km. Tiedoista ja rakennuksen historiasta kiinnostunut, kiitän jo etukäteen!

13

1900

  Vastaukset

  • Kyseessäon vanha maalitehdas, jolle oli suuria suunnitelmia. Euroopan suurimmaksi aiottu mutta lopulta pieneksi jäänyt maalitehdas toimi Kolhossa vuosina 1951–1965 Tehtaalle oli tarkoitus rakentaa rautatie, josta muistona edelleen pururadan halki menevä louhittu "uoma". Ilmeisesti tehdas meni konkurssiin tms. samalla viikolla jolloin se perustettiin, koska eräs tehtaan takana asunut vanhempi ihminen muisteli kerran, että valmistuttuaan tehdas aidattiin ja alueelle ei päässyt, siellä oli vartijakin vahtimassa. Kuitenkin muutaman päivän päästä portit avattiin -lopullisesti!

   • Vuonna 1949 Tukon omistukseen siirtyi Kolhossa sijainnut maalitehdas, johon vuonna 1954 liitettiin Tukossa vuodesta 1943 toiminut Kotkan Öljymylly Oy. Yhdistymisellä keskitettiin maaliöljyn ja maalin valmistus. Tuotteiden markkinointi tapahtui Maaliteollisuus Oy:n nimellä.


   • Tärpätix kirjoitti:

    Vuonna 1949 Tukon omistukseen siirtyi Kolhossa sijainnut maalitehdas, johon vuonna 1954 liitettiin Tukossa vuodesta 1943 toiminut Kotkan Öljymylly Oy. Yhdistymisellä keskitettiin maaliöljyn ja maalin valmistus. Tuotteiden markkinointi tapahtui Maaliteollisuus Oy:n nimellä.

    Ketkä omistaa nykyisin paikan??? Onko tiilirakennukset??? Olis vähän kiinnostusta paikasta??
  • Tapasin tehtaan vanhan työntekijän. Tehdas oli toiminnassa vuoteen 64 asti. Itse asiassa nykyinen suuri valkoinen rakennus rakennettiin vain tehtaan pääkonttoriksi pankki kuitenkin lopetti luoton, jolloin maalia ruvettiin valmistamaan konttorirakennukseasa. Kun toiminta lopetettiin taloon rakennettiin asuntoja joita voitiin vuokrata sittemmin taloon suunnteltiin eläkeläis kotia ja pakolaiskeskusta, jotka eivät kuitenkaan koskaa toteutuneet vähän rahan vuoksi nykyiset kolholaiset eivät tiedä nykyistä omistajaa: Lasse hietaranta ja yrjö mäki ovat viimeiset tiedot paikallisilta. Jos joku tietää jotain kyseisestä rakennuksesta, kaikki tieto on tervetullutta

  • Joo mää asuin siinä -80 luvun puolivälissä, Ja Lasse maan nopein kalusreasentaja asui sadan metrin päässä . Siitä miehestä olis varmaan monta tarinaa. Aivan Legenda.Kalustetehdas oli vireenä niin kauan kun mää siellä väkersin kaappeja . Tyttöjä vaan Kolhossa vähänlaisesti.

  • Joo tiedän. Se oli asuintalo. Toisessa siivessä oli lentopallo/tennishalli. Hieno talo aikoinaan. Harmi, että on mennyt paikka rappiolle. Asuin siellä lapsena. Se oli ihan unelma paikka asua lapsena. Muutoinkin Kolho oli hieno paikka asua. Muuttaisin sinne heti, jos löytäisin sieltä töitä.

   • Vanha ketju, mutta jospa joku sattuisi näkemään.
    Siellä on kaikki ikkunat hajotettu ja sisällä pistetty aivan kaikki säpäleiksi. Seinät kirjoiteltu ja piirrelty.
    En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Aivan kun jonkin pommituksen jäljiltä.
    Mitähän ihmettä siellä on tapahtunut?


  • Taisi käydä niin, että kun huhut pakolaiskeskuksen perustamisesta siihen, jokin taho aloitti ennalta ehkäisevän toiminnan... Talo tuhottiin. Tietämäni mukaan sen putkistojen eristeenä on käytetty syöpää aiheuttavaa asbestia, joka asettanee kunnostukselle tai purkamiselle suuria haasteita. En tiedä tutkiko poliisi tihutyötä laikaan ja jos, niin kuinka tosissaan. Joka tapauksessa, varsin arvokas kiinteistö siinä rikottiin.

  • Se on kolhon vanha maalitehdas, on ollut myös asuinrakennus ja Minäkin olen todella kiinnostunut tuon maalitehtaan historiasta

  • Vieläkö talo on Hietarannan omistuksessa? Asuin talossa jonkin aikaa 80-90 luvuilla ja siihen tehtiin remonttiakin. Ainakin omaan asuntooni tehtiin kylyhuoneremontti.
   Oli hieno talo siihen aikaan. Termiitit ovat vain särkeneet paikat p.....n päreiksi.

   • Lasse kuoli joku aika sitten. Eli tuskin. Lasse teki meillekin vaatekaapit ja kuittasi niillä vähän auto remontti velkojaan silloiselle appiukolleni.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1720