Diagnoosi on, miten tästä eteenpäin?

MS-tulokas

Olen alle 30v mies jolla diagnosoitiin ms.
Miten elämä tästä jatkuu?
Olen työssäkäyvä, parisuhteessa, harrastan paljon liikunnallisia lajeja jalkapallosta hiihtoon ja uinnista metsästykseen.
Olen siis varsin liikkuvaa sorttia.
Oireina on ollut vain puutuminen, 5 vuotta sitten oli ja nyt uudestaan kyljessä. tuntopuutoksia tai motorisia häiriöitä ei ole ollut, vain "puutumisen" tunnetta.

Tulevaisuus pelottaa. Kauanko voin elää "normaalisti"? Miten parisuhde kestää tämän. Kauanko voin harrastaa rakastamiani lajeja? Voiko tautia vastaan taistella vai kannattaako saman tien luovuttaa, kun eikö taistelu ole hävitty muutenkin?
Henkinen puoli on siis koetuksella, miten jaksaa alkaa taistella sotaa, jota ei voi voittaa?
Läheisten tuki on ja henkilökohtainen arvomaailma tuo voimaa, mutta silti nyt tuntuu kovin raskaalle.

Miten muut ovat selvinneet.
Provoilijat joilla ei ole mitään sosiaalista herkkyyttä voinevat mennä vaikka autopalstalle.

2

822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MS-veteraani

      En valitettavasti osaa kertoa sinulle, miten elämäsi jatkuu, mutta älä ainakaan vaivu synkkyyteen -se ei auta. Olin kutakuinkin sinun ikäinen diagnoosin saadessani ja nyt olen sairastanut mäsää jo yli kaksikymmentä vuotta, eikä tauti näy muille, eikä ihmeemmin haittaa elämääni. Vain juoksulenkit ovat nyt kävelylenkkejä tai hidasta hölkkää, mutta omat jalat vievät eteenpäin.

      Sairaus ei välttämättä muuta elämääsi koskaan, tai sitten saatat joutua hieman hellittämään joltain osin liikunnan osalta, mutta jos vaikka jotain joskus jäisi pois, niin etsit tilalle uuden -sinulle sopivamman.

      Minä selvisin alkushokista siten, että kielsin koko sairauden ja ajattelin, että diagnoosi on väärin. Kieltovaihetta kesti n. 15 vuotta ja sinä aikana melkein ehdin unohtaa sairauteni. Toki monille jutuille ms olisi antanut selityksen, mutta löysin onnistuneesti muita selityksiä oireilleni... luovuutta kehiin. Ei varmaan suositeltava menetelmä tämä kieltäminen, mutta enpä ainakaan jäänyt liiaksi surkuttelemaan kohtaloani ja pelkäämään jotain jota ei ole edes vielä parinkymmenen sairausvuoden aikana tullut.

      Muista se, että tauti ei välttämättä koskaan etene sinulla nykyisestä tilastasi ja muista myös, että meillä kaikillahan on vain tämä hetki, huomista ei ole ja eilinen on mennyt -nautitaan nyt ja mennään niillä eväillä jotka on repussa. (ja lisäksi D-vitamiini)

    • asiantuntija.

      Ei tässä ole syytä vaipua synkkyyteen.. mulla on nippu osoitteita MP-lääkäreille ympäri Eurooppaa, jolta saat parantavaa hoitoa. Se hoito koostuu valikoimasta antibiootteeja, sekä AT2 reseptorisalpaajasta, ja on nimeltään Marshallin protokolla. Pelkillä antibiooteillakin on saatu hyviä tuloksia MS-tautiin, tässä on yksi tarina:

      http://th1.ktd.krakow.pl/viewtopic.php?f=4&t=107#p341

      Eli rekisteröidyt tuolle foorumille, ja yksityisviesti ylläpitäjälle, niin saat yhteystiedot. Suomesta ei voi tällä hetkellä kyllä saada mitään järkevää hoitoa mihinkään.

      Jotkut ovat myös parantuneet MS-taudista muutamassa vuodessa, kun ovat syöneet esim. 1200 mg alfalipoiinihappoa päivässä, jaettuna useisiin pienempiin annoksiin.

      Benfotiamiini on myös tykki aine, mutta se kiellettiin Suomessa tänä vuonna, oli varmaan liian tehokas, mutta ulkomailta voi tilata. Kaikki hyvä löytyy nykyään Suomen rajojen ulkopuolelta, myös tuo foorumi :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe