Piirtopöydän hankinta

Tietoa tarvitseva

Suunnitelmissa olisi hankkia tuollainen Wacom Intuos4 M A5 mallinen piirtopöytä. Joten kertokaa jos on kokemuksia vastaavista laitteista. Tukeeko esimerkiksi Photoshop CS3 extended kyseisen laitteen käyttöä? Olen piirtänyt paljon tavallisilla kynillä. Mutta tuollaisen digitaalisen piirtopöydän käytöstä ei ole kokemusta. Joten onko sillä piirtämisen opettelu haastavaa? Kuulostaa jotenkin oudolta piirtää kynällä ja katsoa samalla eri suuntaan? Olisin kiitollinen pikaisista ja asiallisista vastauksista.

7

1309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietoa tarvitseva

      Vielä piti lisätä yksi kysymys tähän viestiketjuun. Pystyykö sillä piirtopöydällä piirtämään tavallisen paperin päällä tai toisin sanoen paperin "läpi"? Asettemalla tavallinen piirustus siihen piirtöpöydän päälle ja jäljentää sitten sitä piirustusjälkeä sillä sähköisellä kynällä?

      • uh uh p op o

        Mitä tuossa pähkäilet. Piirtopöytä sopii joillekin, toisille ei. Ja se on kyllä ihan eri asia kuin tavallinen piirtäminen. Mutta kaikkeen tottuu. Tosiasia kuitenkin on, piirtopöydällä ei ikinä saa samaa jälkeä kuin vaikkapa hiilellä. Ilmaisu muuttuu tekniikan mukaan.

        Itse käytän piirtopöytää jatkuvasti. Ihan erilaisiin hommiin, rajauksiin, tarkkaan vektorointiin, hiirenä. Jotkut "taiteilee" niillä, no joo, mun mielestä paremmin kädenjäljen saa esiin käsin tekemällä.

        Digihommat on eri asia kuin öljyvärimaalaus.

        Osta se pöytä, halpa investointi. Muutaman vuoden kun opettelet, selkiää, sopiiko se sinun käyttötarkoituksiisi.


    • Bamboo user

      en suosittele nui pientä hankkimaa (=

      • Tuohon vielä onnistuuko "jäljennös". Eli kyllä intuospöytä alla ja välissä voi olla vaikka sentin paksuinen kirja, josta piirtää. Eli ei ongelmaa.


    • Meowness

      Olen itse omistanu wacomin piirrustuspöydän jo parisen vuotta. Malli on siis se ns. toisiksi uusin. Ei ole missään vaiheessa kaduttanut, että tämän hankin. Aivan mainio ja merkkikin paras. Ei siis tosiaan kannata harkita mitään muita valmistajia...Olen testaillut parin kaverin luona heidän piirtopöytiään ja olen ihmetellyt miten sellaista voi edes käyttää. Nämä ovatkin jääneet heillä vähään käyttöön juuri niiden laadun vuoksi...

      Anyways, A5 on liian pieni. Totta kai se johonkin ehkä kelpaa, mutta veikkaanpa, että se tuntuu ahtaalta, varsinkin jos aiot jotain taiteilla. Itse piirtelen kaikenlaisia digitaalisia piirroksia ja omistan A3 mallin. Tämä on juuri sopiva ja isompi tuntuisi hieman turhan isolta kenties. A4 saattaisi ehkä mennä, mutta tuo A5....

      Alkuun tuntui toki oudolta katsoa ruutua kun piirtää taululle, mutta siihen tottuu nopeasti. Vaatii toki hieman harjoitusta, mutta ei kestä kauaa ennenkuin koet sen olevan yhtä helppoa kuin käsinkin piirtely. Eikä paperia tarvitse pitää pöydän päällä. Tai siis, toki voit jos haluat jäljitellä jotain viivoja, mutta suosittelen skannaamista. Eikä se piirtopöydän käyttäminen tosiaan niin vaikeeta ole.

      Uskaltaisin väittää, että melkeimpä kaikki piirto-ohjelmat tukevat wacomia. Piirtopöytä pitää toki kalibroida oman näytön mukaan asennusohjelmalla, jotta se toimii niinkuin pitää ja suhteessa näyttöösi. Photari on tosiaan täysin ongelmaton piirtöpöydän kanssa. Photarissa on nimittäin jopa paljon erilaisia asetuksia joita voi säätää piirtopöydän mukaan, mm. kynän paine, tiltti, jne. jne. ja mitä jälkeä tulee millaisestakin painalluksesta. Erittäin kätevää ja helppoa!

      Suosittelen!

    • asdfghnm

      Piirtopöydän koko riippunee tarpeesta. Jos piirtelet huiskimalla isoja liikkeita niin varmaan isompi parempi mutta jos teet tarkkaa työtä yleensä A4 arkille käsin niin A6 koko on paras (ranneliike riittää).

      Itse maalaan taulut mielummin isolle kankaalle mutta piirtelyt A4 koossa, eli tarve ratkaisee loppuviimeksi.


      Mitä tulee katseluun eri suuntaan kuin käsi käy niin ethän hiirtäkään katsele samaan aikaan, kun surffailet :)

      Itsellä ollut myös A3 alusta enkä todellakaan tykännyt siitä, järjetöntä viskoo kättä ympäri tablettia, kun käden tarkkuus riittää tekemään saman tuloksen tuuman matkalla. Mutta fiilis ratkaisee taiteessa.

    • vierailija7

      Digitaalisen piirto "alustan" hankinta kiinnostaa... mikä on piirtonäytön ja piirtopöydän ero ??? Alla esimerkki tarjolla olevista saman valmistajan tuotteista.


      WACOM Piirtopöytä Cintiq 24 HD Touch Mac / Win

      Aktiivinen alue : H-IPS LCD, 24 tuuma

      3 559 € sis. ALV


      WACOM Interaktiivinen piirtonäyttö stylus-kynällä CINTIQ 24

      2 289 € sis. ALV

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2433
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      85
      1931
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      149
      1399
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1175
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe