Laivalle töihin (Kysymyksiä)

20v

jees eli nuori kloppi on oikeestaa aina ollu kiinnostunu laivalla työskentelemisestä ja otti itteään kerranki kunnol niskasta kiinni ja alko vähän kyselemään, toivottavasti löytyy vastauksia. eli ensinnäkin kielivaatimuksista (suomi, ruotsi, englanti) kiinnostaisi erityisesti ruotsin kielen merkitys. eli millaisella tasolla ruotsin kielen pitää olla että pääsee edes johonkin hommiin laivalle? riittääkö ihan merkonomikoulutuksen ruotsin opiskelu?? ja onko merkonomille laivalla töitä?? ja minkälaisia töitä laivalla yleensäkkään on??

ilmeisesti kaikki varustamot vaativat jotain "basic safety training" -koulutusta, joku voisi mielellään valaista siitä hieman lisää, sillä lisätietoja siitä ei tunnu helposti löytyvän..

kiitos vastauksista ( jos niitä tulee) jo etukäteen, ja tottakai muuta lisäinfoa laivalla työskentelystä yms. saa ehdottomasti laittaa

11

10718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimimerkki asdfasdf

      Itsee kiinnostain matkailuvirkailijan perustutkinnon työssäoppiminen laivalla ja millaisia lisäetuja tai jotain palkkaa voisi saada kun työssäoppimiset yleensä palkattomia. Ja juurikin tuo ruotsi koska jag talar inte bra svenska. Ottaiskohan tallinna laivoille sit töihin tai noihin jotka risteilee esim saksaan norjaan, pietariin?

    • ExVikarieFärjan

      Hei!

      Itse olen ollut laivalla töissä joitakin vuosia. Pääosin teen vikariena, eli keikkatyönä.

      Kirjoitukseni on suora,konstailematon ja rehellinen. Toivottavasti vastaat takas herra parikymppinen.

      Sun kirjoitusasu antaa kyllä ymmärtää että hieman elämää kokematon olet, mutta jos et tästä lauseesta pahastu, kestät välillä negatiivisia palautteita kuten aikuiset ihmiset ja on pilke silmäkulmassa, ni uskon että pärjäät.

      Merkonomin papereilla et tee mitään.Ruotsia pitää vähän osaa puhua, mutta lue sitä vapaapäivinä ja äkkiä oppii paikan päällä. Pääset laivalle jos olet hyvä tyyppi ja voisit aloittaa vaikka hyttiisäntänä siivoilee hyttejä tai Tax Freen kassalla. Kavereita tulee varmasti ja laivatyössä on monia hyviä puolia.

      Ruoka on ilmaista 24/7 messissä, jossa on henkilökunnan ruokala. Hytissä asuminen on myös ilmaista, tosin joku symbolinen verotusarvo siihen tulee. Saat oman hytin, tai riippuen työtehtävästä voit joutua jakamaan hytin toisen kaa. Laskennallinen työaika on 10,5 tuntia vuorokaudessa, loput vapaata.

      Yleensä töitä tehdään viikko töitä - viikko vapaata. Siis kahdessa viikossa 7 x 10,5 tuntia = 73,5 tuntia. Ja joka toinen viikko täysin vapaata.

      On paljon tarinoita ihmisistä jotka aloittavat tyhjästä ilman suurempia koulutuksia laivatyöt, ja ovat sitä kautta sitten opittuaan laivan tavat päässyt tekemään vähän kaikkea mahdollista, olemaan infossa, risteilyisäntänä,ohjelmaemäntänä, tax freen vuoropäällikkönä, varastomiehenä, tarjoilijana Buffassa tai pubissa, tai nissenä baarissa, vahtina laivalla, leikkitätinä, ym.

      Jos on hyvä tyyppi ja sopeutuu laivatyöhön ja "eristyneisyyteen" muusta maailmasta ajoittain, niin mene ihmeessä kokeilemaan.

      Slabit on hyvä juttu. Siis henkilökunnan ostosalennukset. Useimmat tuotteet 20-30 % alennuksella normaali tax free hinnoista. Kartonki tupakkaa 10-12 euroa, laatikko IV olutta 7-8 euroa, ja kossupullo irtoaa 2 eurolla.

      Tottakai laivoilla dokataan, ja varsinkin miespuoliset työntekijät yrittävät saada naista matkustajista. Jos oot sinkku ja hetero, ni ihme jos kuukauden työskentelyn jälkeen ei tee mieli lähteä yrittämään. Kyllä sitä naista sieltä joskus saakin. Siis vapailla,työtuntien jälkeen, yökerhosta.

      Ja palkasta ?

      Rehellinen vastaus riippuu veroprosentista, verotus on pienempi merillä. Itse ku tein vikariena yhden useamman kuukaudne pätkän enkä enempää tee tänä vuonna sain huokean veroprosentin.

      Eli puhutaan nettopalkasta kuukaudessa 2000-3000 euroa kuukaudessa lomarahoineen, riippuen myös työtehtävistä ja paljonko teet. Ja kuten sanottu, syöminen rajattomasti laivalla kuuluu työsuhdeetuihin => ei kuluja.

      Naposteleekos ?

      • 20v

        hehe, tottakai oon hiukan elämää kokematon vielä, kun eihän tässä ikää ookkaa mittaris paljoa. kiva tietää että hommia on monenlaisia riippumatta koulutuksesta...niin ja tosiaan, kiitos paljon vastauksista, täytyy alkaa ehkä jopa viemään asiaa eteenpäin...


      • pilkkaosuisunilkkaan

        hyttiisäntänä?

        Kannattaisi sinunkin opetella kirjoittamaan, hytti-isäntä :)

        t. teinityttö


        Parikymppinen, tai edes nelikymppinen mies harvoin kovin hyvin kirjottaa,
        toi oli vielä ihan ok. Paitsi yks kysymysmerkki riittää.


      • .

        ihmettelen muutamaa kohtaa vastauksistasi.. Tosin voi erota sinun laivayhtiöstäsi..
        Viking Linellä messissä maksaa ruokailut 10e/pvä. Kartonki tupakkaa,vesipullo ja 4-pack läkeroleja on henkilökuntaalennuksilla yhteensä 7e, joten kyllä kartsahintasi eroaa.
        Viking Linen työntekijät kyllä dokaavat, mutta nykyään tehdään yllätyspuhallutuksia ja sieltä pamahtaa potkut aika helposti jos tarpeeksi juonut. Kun olet laivalla niin olet silloinkin ns. töissä ja edustat firmaasi. Työn jälkeen loppujen lopuksi sinulla ei pitäisi olla mitään asiaa työntää nokkaasi julkisille paikoille. Lomapäivät määräytyy tehtyjen työpäivien mukaan ja palkka suurinpiirtein 1900-2300e/kk perus asiakaspalvelijalla..

        Kirjoituksen aloittajalle Basic Training -koulutus on kallis, sisältäen oman tiedon mukaan ensiapujutut, työturvallisuusjutut ja myöskin tulityöjuttuja. Merenpelastuskurssinkin todennäköisesti.


      • Ruokailun hinta
        . kirjoitti:

        ihmettelen muutamaa kohtaa vastauksistasi.. Tosin voi erota sinun laivayhtiöstäsi..
        Viking Linellä messissä maksaa ruokailut 10e/pvä. Kartonki tupakkaa,vesipullo ja 4-pack läkeroleja on henkilökuntaalennuksilla yhteensä 7e, joten kyllä kartsahintasi eroaa.
        Viking Linen työntekijät kyllä dokaavat, mutta nykyään tehdään yllätyspuhallutuksia ja sieltä pamahtaa potkut aika helposti jos tarpeeksi juonut. Kun olet laivalla niin olet silloinkin ns. töissä ja edustat firmaasi. Työn jälkeen loppujen lopuksi sinulla ei pitäisi olla mitään asiaa työntää nokkaasi julkisille paikoille. Lomapäivät määräytyy tehtyjen työpäivien mukaan ja palkka suurinpiirtein 1900-2300e/kk perus asiakaspalvelijalla..

        Kirjoituksen aloittajalle Basic Training -koulutus on kallis, sisältäen oman tiedon mukaan ensiapujutut, työturvallisuusjutut ja myöskin tulityöjuttuja. Merenpelastuskurssinkin todennäköisesti.

        Ruokailun verotusarvo on noin 10 e/päivä, ei hinta. Siis bruttopalkkaan lisätään kyseinen summa, josta maksetaan vero veroprosentin mukaan. Käytännössä siis noin 1 e.


    • jaakko_

      opiskelen hotelli ja rabvintola-alalla ja haluaisin laivalle työssäoppimiseen, tietääkö kukaan onko se mahdollista ja kuinka voi ottaa yhteyttä? ja onko kukaan ollut työssäoppimisessa laivalla..millaista oli? informaatiota kiitos!

    • ex- vahti

      Itse olin vahtina Viikkareilla pari vuotta, sitten tuli nuppi täyteen. Aloitetaan juopottelusta työvuoron aikana. Näin vahteja, kansimiehiä ja ravintolatyöntekijöitä juopuneena vuoronsa aikana. Itse otan työni vastuullisesti, joten pikkasen otti päähän jos oma aisapari on huppelissa työvuoron aikana. Paskanpuhuminen on jokaisen laivan pääasia. Olin ollut pari passia töissä, niin tiesin jokaisesta jotain paskaa. Kauhea hiekkalaatikko, jossa puhutaan paskaan ja nussitaan ristiin, hohhoijaa.. Kovimmat riitelyt meni jopa päähänlyöntikisoiksi, uhkailuksi ja savustamiseksi. Laivayhtiöt eivät vakinaista kovinkaan helposti. Pisimmät vikariet on ollut töissä jopa 15- vuotta ilman vakinaista työsuhdetta. Eli, sinut soitetaan töihin ja luvataan kesäksi töitä, mutta kun kirjaudut laivasta ulos, niin sopimus raukeaa ja avot, yhtiö ei ole missään vastuussa sinusta! Siis laivalla on kiva olla töissä, ihmiset on osittain tosi ihania, mutta toi oli syy siihen, miksi minä sain tarpeekseni laivatyöstä, vaikka hyvin ihmisten kanssa juttuun tulinkin. Hyvää kesää :)

    • jan_3

      ..olen itsekkin kiinostunut laivatyöstä. olen aina halunnut olla lavalla töissä taxfee:ssä kassalla. kokemusta kauppa työstä jonkin verran. millä koulutuksella pääsee taxfree:hin? Riittääkö pelkkä kauppis? olen aina itsekkin halunnut päästä laivalle töihin ja siitä aion pitää kiini! Ja millainen ruotsin pitäisi olla? Ittelläni se on ollu yläasteella 8. Riittääkö se sinnepääsemiseksi? Kokeilaanko missään kohtaan työnhaastattelussa ruotsin taitavuutta, vai miten he katsovat sen?

    • mietippä sitä.

      Työhaastattelu voidaan pitää kokonaan tai osittain ruotsiksi. Riippuen mihin työtehtävään aikoo mennä. Jos taxfreen kassalle, niin tosihyvä ruotsi pitää olla, siis sujuva, ei mikään "osaan sanoa jag heter...ööö...". Svenska talande ja sitä rataa. Joku yläasteen ruotsinnumero ei kerto lasta eikä * joten...

      • öööö... tota....

        aina ku on ollut laivalla tax freessä ja oot menossa lopuksi kassalle, niin siellä ainoat sanat mitä ne myyjät siellä kassan takana sanoo on hei/hej ja lopuksi viellä hinta sanotaan vaimealla äänellä suomeksi että ruotiksi! Ei siinä paljoa tarvii osata kunhan vaan numerot menee suomeksi että ruotsiksi 1-1000... Ei siinä kassalla kiireessä paljoa säästä aleta juttelemaan toisten asiakaitten kanssa... Ainoa juttu on kyllä oikeastaan se että pystyy kommunikoimaan työntekijöiden kanssa. Esim. Jos oot menossa töihin keittiöön niin sinun tarvitsee osata ruotsia taikka englantia, että pystyt asioimaan siellä toisten työkavereiden kanssa. Ei siitä mitään tule että yrität kysyä neuvoa elekielellä veitseä huidoten.Eli työntekijöitä on sekä suomalaisia että ruotsalaisia laivan lähdöstä riippumatta. Ja esim.Viking Linen pääkieli on ruotsi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2166
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2002
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      160
      1719
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      146
      1642
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe