orvokin siemenet?

sormetmultaan89

Olen vasta alkanut kiinnostumaan puutarhan hoidosta, enkä tiedä paljoa kukista...
Haluaisin kuitenkin kerätä itse orvokin siemenet talteen ja yrittää saada ne jotenkin itämään ensi kesänä, mutta voisiko joku sanoa, että miten ne siemenet sieltä kukasta saa, missä ne sijaitsee ja milloin kannattaa ottaa?
Milloin ne kylvetään maahan, heti kun maa on sulanut vai vasta esim. kesäkuun alussa?

6

5230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • et sillee

      Anna niiden varista itsekseen maahan, keväällä on maasi täynnä pieniä alkuja. laita merkki ettei revi pois rikkaruohoina. Taimia voit sitten siirrellä paikasta toiseen jos haluat.

    • tipitii..

      siihen kukan paikalle, sellainen vihreä kova pallero (en ole orvokin siemeniä koskaan kerännyt. onko noitten palleroitten sisällä pieniä siemeniä vai onko se pallero itse se siemen, sitä en tiedä).

      voit kerätä siemenet ja kylvää ne esim. multaisaan kukkaruukkuun (kukkapenkkikin käy) ja jättää sen talveksi ulos (ruukun voi vaikka kaivaa maahan). keväällä sieltä alkaa orvokit kasvaa. tai vaihtoehtoisesti siemenet voi kuivattaa ja kylvää sitten keväällä maahan tai ruukkuihin.

      • O-mukulakiurunkannus

        Orvokin siemenet ovat siellä palleron sisällä. Ne tosiaan pärjäävät talven yli siellä, missä sattuvat olemaan ja itävät keväällä, monet jo kesän mittaan heti maahan päädyttyään. Parhaassa tapauksessa osa taimista kukkii jo syntymäkesänään. Muurahaiset kanniskelevat mielellään orvokin siemeniä ympäriinsä, niissä kun on sellainen ihan pieni öljylisäke, joka on muurahaisen mieleen. Taimia siis saattaa nousta ihan mistä vaan. Eriväriset orvokit risteytyvät keskenään täysin estottomasti, joten uusien taimien väri on aina yllätys. Joskus oikein hienoja, toisinaan sitten taas ei, violetti ja keltainen sekoittuneena tuottaa likaisenruskeaa. Uusien värimuunnosten seuraaminen on hyvin mielenkiintoista, ainakin minusta. :-)


    • siitä vaan

      Siemenet on tosiaan siellä pallukan sisällä ja ne on valmiita, kun pallukka alkaa kuivaa ja vihreys hävitä. Siemenet on tummia valmiina, jos ne on kovin vaaleita niin itäminen ei välttämättä onnistu.

      Kylvää ne voi melkein miten hyvänsä. Joko maahan milloin haluaa tai aikaisin keväällä purkkiin sisälle. Sisällä esikasvatetut taimet kannattaa koulia (istuttaa hiukan kasvaneina uudelleen) etteivät veny, pikku taimia kun ei voi istuttaa ulos ennen pakkasten loppumista. Taimet ovat aivan säälittävän pieniä ens alkuun ja kasvavat hitaasti, ei pidä hermostua.
      Kukan väri uusissa taimissa voi olla mikä hyvänsä, koska orvokit risteytyvät keskenään eikä edes keskenään samanväristen risteymät ole välttämättä emokasvien värisiä. Eli kokeile ja hämmästy, vaikeaa se ei ole!

    • Satuhaltija

      Jos orvokit kiinnostaa kokeile Viola wittrockia on periaatteessa helppo kun leviää itsekseen eikä tarvi huolehtia siemenistä, taimettamisesta ja muusta.

    • siniset orvokit

      Itselläni kasvaa jotain kauniin sinisiä, olisiko metsäorvokkeja, luonnostaan kukkapenkkiin, nyt viimekesönä otin siemenet talteen ja ripottelin muuallekin kasvamaan .Saa nähdä lähtikö, vai veikö kusiaiset mennessään. Otin ne siemenet rasiaan, kansi päälle, koska ne lentävät ties minne, kun se siemen kota poksahtaa. Ekat oli pitkin keittiön lattiaa, kun olivat lautasella kuivamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe