Teen omenasiideriä. Siideri pitäisi käymisen jälkeen kirkastaa/selkeyttää. Mikä on oikea aine siihen, ettei se tapa hiivaa, koska hiivan pitää toimia vielä pullossa, että sinne muodostuisi hiilihappoa. Ostin supersellvikepakkauksen, jossa on nuo piihappo ja kitosaani eri pusseissaan. Tappaako piihappo hiivan? Piihappo se annostellaan ensin astiaanja seuraavana päivänä kitosaani. Kirkasta varmaan tulee, mutta kuinka voi hiiva?
Piihappo/Kitosaani?
4
13514
Vastaukset
- urgh
Myös viinin säilyvyyden kannalta on käymisenpysäyttäjän käyttö enemmän kuin suotavaa. Useimmat pysäytysaineet sisältävät rikkiyhdisteen (kaliumdisulfiitti), joka tappaa hiivan, sekä kaliumsorbaatin, joka on yleinen elintarvikkeissa käytettävä säilöntäaine.
Kirkasteita käyttämällä viinin saa nopeasti kristallinkirkkaaksi. Niiden käyttö edellyttää kuitenkin, että käyminen on pysähtynyt, muuten käyminen pitää viinin liikkeessä, jolloin sakka-ainekset eivät pääse laskeutumaan pohjaan, eikä viini kirkastu ollenkaan tai se kirkastuu hyvin huonosti - Anonyymi
Nähdäkseni kotikonstina toimisi parhaiten se, että käymistuote lapotaan kesken käymisen kruunukorkillisiin pulloihin, joissa se saa tiiviisti suljettuna käydä loppuun saakka. Tällöin käymisen tuottama hiilidioksidi ei enää poistukaan, vaan jää nesteeseen.
Kun käyminen sitten loppuu, pullot tulee varovasti kääntää ylösalaisin ja huolehditaan, että pohjalle kertynyt sakka lähtee liikkeelle - siis painuu jälleen pohjalle - siis korkin päälle. Pullot sijoitetaan ylösalaisin ja välillä tarkistetaan, että sakka todella laskeutuu korkkiin, eikä jää pullon kaulan pinnoille hunnuksi. Sen saa laskeutumaan varovasti pulloa pyöritellen, Kun kaikki sakka on korkin päällä, pullot sijoitetaan edelleen ylösalaisin arkkupakastimeen. Pakastin saa aikaan sen, että alkoholipitoisuudeltaan vähäisempi pohjalla oleva neste jäätyy. Kun pullon korkissa on jäätynyt sakka, niin pullot avataan yksitellen ja sulketaan heti uudella korkilla. Koska jouma on kylmää, nopeasti korkin vaihtaen ei hiilidioksidi vapaudu juomasta, mutta pääset sakasta eroon.
Tällöin sinulla on siideri pulloissa, etkä tarvitse selkiytysaineita lainkaan, koska painovoima ja pakastus hoitaa homman. Toki pulloihin saattaa jäädä vähäisiä määriä sakkaa, mutta se ei liene haitaksi. Riippuu siitä, miten tarkkaan haluat pyöritellä ylösalaisin olevia pulloja.- Anonyymi
En suositte yhtään, pullo kuin pullo räjähtää jos sinne muodostuu riittävästi painetta. Ehkä teollisuudessa voivat ammatti-ihmiset tehdä tuollaista.
- Anonyymi
Ei kai siideriä kuten oluttakaan tarvitse mitenkään erikseen kirkastaa. Hiiva vajoaa pullon pohjalle ja sen sieltä kaataessa ei hiivaa päädy juomaan. Eikä se hiiva muutenkaan mitään vaarallista ole. Puheet vaikkapa hiivan aiheuttamista vatsavaivoista taitavat olla pääosin urbaania legendaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mikaela Nylander: Jos pakkoruotsi poistetaan, niin ruotsin kielen asema romahtaa
(Nylander on vanha RKP:nen) Mutta niin heikossa vedossa muumiruotsi siis on Suomessa, että vain tekohengityksellä se pys652572Nainen aion pilata elämäsi täysin, opetus sulle, että pelasit väärän ihmisen sydämellä.
Empatiani sua kohtaan katosi siinä kohtaan, kun teit tietoisen valinnan leikkiä mun sydämellä. Luulet olevas joku älykäs2411585- 941380
6 vkoa kulunut ilman sua
…ihme että olen vielä hengissä. 😔 Kyynelillä pessyt lattioita. Rakastan ja odotan sua ikuisesti❤️Projekti jäi kesken jo8901- 65882
Jotenkin se harmittaa
Etten voinut antaa itselleni mahdollisuutta tutustua. Tulit vain liian lähelle ja syvälle kemia oli alusta alkaen liian46700Olen yrittänyt tavoittaa sinut kolmesti
Elämän aikana. Kahdesti hakenut numeroa ja lähettänyt jollekkin nimisellesi viestin. Kerran aivan summassa keksimääni os2652Haluan kysyä vain yhden asian
Miksi et koskaan halunnut kohdata minua kasvotusten silloin, kun molemmilla oli tunteita? Kaiken muun olen jo hyväksymäs39579- 73562
- 22512