Teen omenasiideriä. Siideri pitäisi käymisen jälkeen kirkastaa/selkeyttää. Mikä on oikea aine siihen, ettei se tapa hiivaa, koska hiivan pitää toimia vielä pullossa, että sinne muodostuisi hiilihappoa. Ostin supersellvikepakkauksen, jossa on nuo piihappo ja kitosaani eri pusseissaan. Tappaako piihappo hiivan? Piihappo se annostellaan ensin astiaanja seuraavana päivänä kitosaani. Kirkasta varmaan tulee, mutta kuinka voi hiiva?
Piihappo/Kitosaani?
4
11193
Vastaukset
- urgh
Myös viinin säilyvyyden kannalta on käymisenpysäyttäjän käyttö enemmän kuin suotavaa. Useimmat pysäytysaineet sisältävät rikkiyhdisteen (kaliumdisulfiitti), joka tappaa hiivan, sekä kaliumsorbaatin, joka on yleinen elintarvikkeissa käytettävä säilöntäaine.
Kirkasteita käyttämällä viinin saa nopeasti kristallinkirkkaaksi. Niiden käyttö edellyttää kuitenkin, että käyminen on pysähtynyt, muuten käyminen pitää viinin liikkeessä, jolloin sakka-ainekset eivät pääse laskeutumaan pohjaan, eikä viini kirkastu ollenkaan tai se kirkastuu hyvin huonosti - Anonyymi
Nähdäkseni kotikonstina toimisi parhaiten se, että käymistuote lapotaan kesken käymisen kruunukorkillisiin pulloihin, joissa se saa tiiviisti suljettuna käydä loppuun saakka. Tällöin käymisen tuottama hiilidioksidi ei enää poistukaan, vaan jää nesteeseen.
Kun käyminen sitten loppuu, pullot tulee varovasti kääntää ylösalaisin ja huolehditaan, että pohjalle kertynyt sakka lähtee liikkeelle - siis painuu jälleen pohjalle - siis korkin päälle. Pullot sijoitetaan ylösalaisin ja välillä tarkistetaan, että sakka todella laskeutuu korkkiin, eikä jää pullon kaulan pinnoille hunnuksi. Sen saa laskeutumaan varovasti pulloa pyöritellen, Kun kaikki sakka on korkin päällä, pullot sijoitetaan edelleen ylösalaisin arkkupakastimeen. Pakastin saa aikaan sen, että alkoholipitoisuudeltaan vähäisempi pohjalla oleva neste jäätyy. Kun pullon korkissa on jäätynyt sakka, niin pullot avataan yksitellen ja sulketaan heti uudella korkilla. Koska jouma on kylmää, nopeasti korkin vaihtaen ei hiilidioksidi vapaudu juomasta, mutta pääset sakasta eroon.
Tällöin sinulla on siideri pulloissa, etkä tarvitse selkiytysaineita lainkaan, koska painovoima ja pakastus hoitaa homman. Toki pulloihin saattaa jäädä vähäisiä määriä sakkaa, mutta se ei liene haitaksi. Riippuu siitä, miten tarkkaan haluat pyöritellä ylösalaisin olevia pulloja.- Anonyymi
En suositte yhtään, pullo kuin pullo räjähtää jos sinne muodostuu riittävästi painetta. Ehkä teollisuudessa voivat ammatti-ihmiset tehdä tuollaista.
- Anonyymi
Ei kai siideriä kuten oluttakaan tarvitse mitenkään erikseen kirkastaa. Hiiva vajoaa pullon pohjalle ja sen sieltä kaataessa ei hiivaa päädy juomaan. Eikä se hiiva muutenkaan mitään vaarallista ole. Puheet vaikkapa hiivan aiheuttamista vatsavaivoista taitavat olla pääosin urbaania legendaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En usko et meistä tulee jotain
Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel102640- 911976
Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"
Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei391511- 2601398
Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa
Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html2731038- 67933
Olen J-mies
Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.47891- 55864
Ei sitten, ei olla enää
Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na77860- 44775