Keskustelu pakkoruotsista jatkuu

hyödytön_ruotsi

Ja keskustelua tulee ylläpitää. Pakkoruotsi on viimeistään nyt osoittanut totaalisen tarpeettomuutensa kun sillä ei lisäkurssituksista huolimatta ole mitään tekoa virkoja jaettaessa:

http://www.kaleva.fi/uutiset/kielikiista-uhkaa-rkp-n-asemaa/869782

Pakkoruotsi ei siis ole vain pakkoruotsi vaan hyödytön ruotsi. Totaalista verorahojen hukkaamista.

34

1189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalevala.

      Kaleva kirjoitti asiaa oikein pääkirjoituksen muodossa. Asia ei jäänyt kenellekään epäselväksi.

      Pakkoruotsi on poistettava. Piste.

    • TEKSTIÄ::.!!11%#+?1

      .

      tähän ei ole Suomessa totuttu ::::

      "Tämän kuumemmin ei kielikeskustelu voisi päästä vauhtiin näin vaalien alla. Ovi on nyt auki keskustelulle, miksi kouluissa koko maassa pitää opiskella ruotsia, jos se ei kuitenkaan riitä ruotsinkielisten palvelemiseen.

      Päätöksen perusteluissa on korostettu, että ruotsia on osattava yhtä hyvin kuin omaa äidinkieltä. Näin ollen Keski-Pohjanmaan ruotsinkieliset saavat tämän tulkinnan mukaan Vaasassa parempaa palvelua kuin Oulussa.

      Oululaisvirkamiesten kieltenopiskelu ei siten riittänyt"

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kielikiista-uhkaa-rkp-n-asemaa/869782

      .

      • jo riittää rkp!

        Juttu oli todella hyvä tiivistelmä tilanteesta !

        Suomi kuuluu nyt EU:hun , on aika lopettaa södermanien kaltaisten reliikkien nyyhkytarinat snelmanista ja kustaan sodista, ja katsoa eteenpäin , tarvitsemme lapsillemme monipuolisen käyttökielten taidon!

        rkp:n kielitalibanit eivät enää määrää mitä kieltä meidän suomalaisten lasten on hyvä osata!

        Pakkoruotsista tuli kuin tulikin vaaliteema 2011 !


    • Tukirekka pohjoiseen

      Kalevan alueella tuskin löytyy RKP:n toimintaa. KEPU kepuloi perusoikeuksista ja väittää kielikysymyksen kävelleen "perusoikeuksien" yli. Mitkä ovatkaan nämä Kepulien "perusoikeudet" ja miksi oikeus ruotsinkielen käyttöön ei olisi perusoikeus? Nyt perusoikeus käveli KEPU:n tukijakopolitiikan ylitse, ja siitä nämä junttien purkaukset johtuvat. Montakohan miljoonaa euroa säästimme kiitos RKP:n? Kalevan ilmestymisalue on osa tuetuinta Suomea, joten mitä muuta päätoimittaja osaisikaan tehdä kun seistä Kepulien tuenruinaamisjonoissa moittimassa maksajia? Ei mitään, eikä tee.

    • Saatava muutos

      Pakkoruotsi on kielirasismia pahimmillaan!

    • Eeppos

      tulee Ulla-Maj Wideroosilta: "miksi pitää puhua pakkoruotsista, eihän puhuta pakkomatematiikastakaan".
      Eiköhän tuo elämä olisi huomattavasti hankalampaa ilman laskutaitoa. Sitä kun tarvitaan kaikkialla maailmassa.
      Itse olen pärjännyt asiakaspalvelutyössä kaksikielisellä paikkakunnalla ihan hienosti ilman ruotsin kieltä. Kun tulee ruotsinkielinen asiakas, vastaan englanniksi: "Sorry I don't speak Danish" :). Vaihtuu aika äkkiä kieli suomeksi. Ruotsalaiset aloittavat lähes aina itse suoraan englannilla.
      Ruotsiakin on monet kerrat tullut kierrettyä vain englantia käyttäen.

    • xac

      Vaatikaa vain pakkoruotsin poistamista. Tilalle saatte pakkovenäjän. Onhan sitä varmaan kivempi opiskella. Kyrilliset aakkoset: pienet kirjaimet, isot kirjaimet sekä kirjoituskirjaimilla että tekstaamalla, kaikki pitää ensin opetella ennenkuin itse kieltä pääsee opettelemaan. Lisäksi esimerkiksi monta s-kirjainta, jotka lausutaan kukin eri tavalla. Kiva on varmaan opetella kieltä, joka ei ole sukua millekään aiemmin tutuille kielille. Töitä saa tehdä paljon enemmän kuin ruotsin kanssa. Vaikka asunkin itärajalla, olen hyvilläni että olen koulussa saanut opiskella ruotsia enkä venäjää.

      • Dozenten

        Joo, venäjän jälkeen oppii nopeasti ruotsin.
        Mutta joko RKP on saanut venäjänkieliset ansaan ja
        rekisteröitymään ruotsinkielisiksi ja vaatimaan palvelua ruotsiksi.
        Ei tipu palvelua ruotsiksi, mutta turistivenäjäksi varmaankin kyllä..


        Pakkoruotsia tulisi muuten verrata DDR:n tai Neuvostoliiton
        marxismi-leninismin opintoihin -
        pakollinen ideologia-aine peruskoulusta yliopistoissa asti..
        valtiondoktriinin mukaisesti.

        "In der DDR war Marxismus-Leninismus ein verbindliches Studienfach an allen Universitäten, Hochschulen und Fachschulen. Für Studenten aller Fachrichtungen waren Lehrveranstaltungen und Prüfungen in Marxismus-Leninismus Pflicht. Definitiv nicht bestandene ML-Prüfungen bedeuteten Exmatrikulation. Auch Professoren, Dozenten und wissenschaftliche Mitarbeiter hatten kontinuierlich an ML-Kursen teilzunehmen. Für diese Aufgaben gab es an jeder Hochschule und Universität ein Institut für Marxismus-Leninismus oder eine entsprechende Sektion, an den Fachschulen Abteilungen."
        http://de.wikipedia.org/wiki/Marxismus-Leninismus

        "Официальная идеология СССР
        Марксизм-ленинизм подлежал обязательному изучению во всех советских образовательных учреждениях, начиная со старших классов средней школы."


      • vapaus edessäpäin

        Olen aikuisena opetellut venäjää. Ihanaa kun voi lukea Dostojevskia ja Tsehovia alkukielellä.
        Kieli on myös kulttuuria.
        Mutta harmittaa, kun koulu ei opettanut ranskaa ja saksankin luin vain lyhyenä. Jos ruotsi olisi korvattu ranskalla, kykenisin lukemaan vanhoja ranskalaisia klassikkoja ja olemaan eurooppalainen.

        Nyt RKP ja & sulkevat kansan väkipakolla Ruotsin alamaisiksi ja yhteistyöhön, joka ei skohtele suomen kieltä tasavertaiseti muiden pohjoismaisten kielten kanssa. Pois pakko ja tilalle valinnanvapaus.

        Vaalit lähestyvät!


      • Saksaatilalle

        Säästämisen yhteiskunnassamme tehokkain tapa säästää on muuttaa Suomi yksikieliseksi. Sen jälkeen voisi opiskella vaikka Saksaa. Tosin ruotsalainen ylpeys kokisi kovan iskun, voi voi


      • huusianna

        Pakkovenäjä ei ole edelleenkään pakkoruotsin vaihtoehto. Kieliä ei opiskella helppouden takia vaan tarpeellisuuden takia. Sitä paitsi kielivaatimukset nousevat mitä helpompi kieli on.

        Kaksikielisyys on näivettänyt itä-Suomen taloutta jo 90 vuotta ja pakkoruotsi 40 vuotta. Aito kanssakäyminen itärajan yli ja Itä-Suomen taloudellinen kehitys on estetty kaksikielisyyden ja pakkoruotsin takia.

        Suomessa on tuettu ruotsinkieltä ja siten tuettu yrityselämää Länsi-Suomessa toimimaan Pohjoismaissa ja Ruotsissa. Mutta se ei ole ollut ilmaista koska se on koko maassa estänyt yrityselämää suuntautumasta suurin markkinoihin (Etelä-Amerikka, Kiina ja Venäjä ym.). Selkeimmin pakkoruotsi on estänyt Itä-Suomen yrityselämää luomaan yhteyksiä venäjänkieliseen maailmaan.

        Ei ihme että Itä-Suomessa on maamme köyhimmät paikkakunnat. Nyt olisi Itä-suomella mahdollisuus saada hyöty Venäjän markkinoista jos olisi Venäjän taitoisia ja venäläisen kulttuurin tuntijoita.


      • huusianna
        Saksaatilalle kirjoitti:

        Säästämisen yhteiskunnassamme tehokkain tapa säästää on muuttaa Suomi yksikieliseksi. Sen jälkeen voisi opiskella vaikka Saksaa. Tosin ruotsalainen ylpeys kokisi kovan iskun, voi voi

        Ruotsin kieli on este saksan oppimiselle. Ruotsin opiskelu ennen saksan opiskelua pitää kieltää lailla.

        Suomalaisen kannattaa opiskella ensin saksa joka paljon vaikeampana kielenä vaatii paljon enmmän työtä. Vasta sitten kannattaa opiskella ruotsia koska sen voi oppia lyhyemmässä ajassa. Jos tekee päinvastoin jää saksan osaaminen huonolle tasolle eikä saksaa ehdi omaksua kunnolla. Jos opiskelee ensin ruotsia, pitää saksan opiskelua jatkaa vielä yliopistossa ja työelämässä.

        Muutenkin kannattaa opiskella saksa ensin koska se toimii hyvänä porttina ruotsin kielelle. Jos jää aikaa ja kokee tarpeelliseksi voi opiskella ruotsia sen päälle. Ruotsia voi sitten opiskella yliopistossa ja työelämässä jos kokee sen tarpeelliseksi.

        Suomenkielisille pätemätön porttiteoria on heikko peruste pakkoruotsille. Porttiteoria koskee vain äidinkieletään ruotsinkielisiä. Heidän ei tarvitse ensin opiskella ruotsia oppiakseen helpommin saksaa.

        Pääministeri Kiviniemi meni vuodeksi vaihto-oppilaaksi Saksaan oppiakseen saksaa ja siksi joutui käymään lukiota vuoden kauemmin. Entä jos hän olisi ruotsin sijaan voinut opiskella saksaa? Vaihto-oppilasvuodet ovat kalliita ja ne paljastavat pakkoruotsin mielettömyyden. Vaihto-oppilasvuodet ovat turhia kun pakkoruotsi poistuu.


      • venäjän kannalla

        Minä ainakin paljon mielummin opiskelisin venäjän kuin ruotsin, vaikka tuo ruotsi saattaisi ollakin helpompi. Mutta kun ei ole motivaatiota ruotsiin niin ei koko kielestä tule mitään. Sitäpaitsi venäjä on paljon hyödyllisempi kieli maailmalla.


    • pakkoruotsi roskiin!

      Pakkoruotsi on ongelmajäte.

    • Jyse23

      Hei - jos on englantia puhuvia kavereita, joillle haluaa selittää Suomen kielipoliittista tilannetta, niin kannattaa lähettää toi alla oleva osoite. Sieltä löytyy asiallinen kirjoitus suomeksi ja englanniksi pakkoruotsikeskustelusta.
      http://www.mv.helsinki.fi/home/jphakkin/Politiikka.html



      "Suomi on pohjoismaisessa yhteisössä lapsipuolen asemassa, kirjailija Sofi Oksanen sanoo."
      "En pidä täysin hyväksyttävänä sitä,että suomi ei ole neuvoston (Pohjoismaiden neuvoston) virallinen kieli kuten ei ole islantikaan." (islantia puhuu 300 000 pohjoismaalaista-suomea yli 5 miljoonaa. kirj. huom.)
      "Hän pitää asetelmaa lähtökohtaisesti epätasa-arvoisena,ja puhuu siksi mieluummin muille pohjoismaalaisille englantia"
      "En vain pidä tarpeellisena käyttää ruotsia tilanteessa, jossa toisella on automaattisesti oikeus käyttää äidinkieltään ja minulla ei."
      "Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon marraskuussa vastaanottanut Oksanen piti palkintojuhlassa kiitospuheensa ensin suomeksi ja vasta sitten ruotsiksi."
      "Reaktio yllätti Oksasen. Kun aloitin puheen suomeksi, yleisön mykistymisen aisti. Kun he eivät ymmärtäneetkään. Siinä oli sellaista epämukavuutta. Kun sitten jatkoin ruotsiksi, kuului se helpotuksen huokaus. Aah..."
      "Jälkeenpäin moni tuli sanomaan kuinka jännittävä kokemus se oli"
      "Minusta on yllättävää , että kun on oltu huolissaan englannin dominanssista niin vastaus on, että pitäisikin painottaa enemmän skandinaaviskaa. Suomalaisesta perspektiivistä katsottuna suurin osa suomalaisista joutuisi joka tapauksessa kommunikoimaan muulla kuin äidinkielellä. Ja silloin on ihan sama, onko se toinen kieli ruotsi vai englanti."
      "Suomalaiset ja islantilaiset (5 milj. vs. 0,3 milj. kirj.huom.) haluavat puhua äidinkieltään ihan samalla tavalla kuin ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset. Ja heillä pitäisi olla siihen oikeus."
      "En usko pakkokieliin"
      lainattu sivulta: http://ryyti.blogspot.com/2011/01/sofi-oksanen-skandinaaviskan-ikeesta.html

    • Lukiolainennnnn95

      Alkaa ottaan päähän toi pakkoruotsi!!! Oon just alottanu lukion ja menee ihan hyvin mut toi ruotsi... ei oo muutenkaan sinänsä intoo opiskella sitä koska olen hyvin tietoinen että siitä ei ole mitään hyötyä minulle paitsi ehkä "sivistystä" ja että se on viimeinen elinkorsi Suomen ruotsalaisen "kulttuurille ja selviämiselle" suomessa vaikka ne pärjäis ihan hyvin suomella/englannillakin. JA KAIKEN LISÄKSI meiän maikka antaa ruotsista sen verran läksyä että mulla, jolla kummiskin oli 8 ruotsista lukiossa, kestää noin puol tuntia tehä ne, mikä on about se aika, mikä mul menee kaikkien läksyjen tekoon yhteensä..eli pakkoruotsi pois ja varsinkin maikat jotka oikeesti on senverran tyhmiä että antaa siitä edes läksyä.

    • huusianna

      21.8.2011

      Nyt noin vuoden myöhemmin voin todeta että keskustelut on käyty.

      Pakkoruotsia ei saada poistettua demokraattisin keinoin vaan kansalaistottelemattomuudella. On aika ruveta oikeisiin toimiin.

    • pois pakkoruotsi...

      Samaa meltä "huusiannan" kanssa.

      Hallitus ei kuuntele kansaa. Jotain on tehtävä.

    • No hätä

      Pakkoruotsi poistuu ”automaattisesti” kun meillä venäläisiä ja heillä omaisuutta enemmän kuin SuRuilla. Tuohon mennee vielä muutama vuosi

      Venäjä pelastaa meidät taas ruotsalaisten kynsistä kuten Suomen sodassa 1808-09, alkaa uusi uljas autonomian aika.

    • Hemmetti

      9.4.2012 Suomenkielen päivä. Suomenliput salkoon.
      Miten tänään liputetaan Ahvenanmaalla, entä kotimaiset svedut?

      • Mukasuomalaisia

        Ahvenanmaallla halutaan poliisiautotkin maalata sinikeltaisiksi....

        http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/ts-ahvenanmaan-poliisi-saattaa-vaihtaa-varia/2013/04/1732753

        Ahvenanmaan poliisi suunnittelee piristävänsä työasuaan uusilla väreillä.

        Turun Sanomien mukaan Ahvenanmaalla harkitaan poliisin imagouudistusta, jossa poliisin perinteinen värimaailma pantaisiin uusiksi.

        Ahvenanmaan maakuntahallituksen asettamassa työryhmässä on pohdittu poliisin auton, virkapuvun ja asiakirjojen ulkoasun muuttamista. Uudet värit voisivat olla esimerkiksi samat kuin Ahvenanmaan lipussa. Sininen kuuluisi väreihin edelleen, mutta uusia värejä olisivat punainen ja keltainen.

        Työryhmän tarkoituksena on etsiä keinoja maakunnan poliisin profiilin nostamiseen. Ryhmä vasta selvittää, onko värimuutos lainsäädännöllisesti mahdollinen. Se antaa mietintönsä maakuntahallitukselle alkukesästä.

        Tähän saakka Ahvenanmaan poliisien värimaailma on ollut sama kuin mantereellakin.


    • lugiolainen95

      Kyllähän se näin on että pakkoruotsin poistamisesta olisi monenlaisia etuja. Voi panostaa esim. muihin kieliin tai oppiaineisiin ylipäätään. Valtiolle kertyisi satojen miljoonien säästöt. Ruotsinkieli on moneen muuhun kieleen verrattuna niin pieni, että sen opiskeleminen pakollisena on sinäänsä naurettavaa, sillä ruotsin tilalla voisi opiskella esim. venäjää tai ranskaa

    • zys

      Opiselin kyl ite mielummin ruotsia,kun jotain venäjää

    • persss

      en voi kun ihmetellä miten suomalaiset ovat ottaneet niin suureksi ongelmaksi ruotsinkielen ? saunassako te kaikki oleltte syntyneet ? älytöntä rahan, ajan ja energian haaskausta koko kielisota.

      vissiin nuo ryssät pelottaa suomea vieläkin kun venäjänkieltä ruvetaan laittaan piedestaalille.

    • Pakkoruotsi
    • Miksi näin

      Se, että pistetään kaikki opiskelemaan pakkoruotsia vailla motivaatiota... on juuri sitä älytöntä rahan, ajan ja energian haaskausta.. niin oppilaiden kuin opettajienkin.

      Jos ei ole yksinkertaisesti motivaatiota, niin pakkoruotsin tunnit ovat kuin kihtiseen jalkaan tungettu kultainen tossu.

    • Hurrivaltaa

      Poliisi ei nähtävästi tutki lainkaan suomenruotsalaisten tekemiä lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä.

      Suomenruotsalainen korruptio on näköjään niin syvällä, että suomenruotsalaiset päättävät itse milloin lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä tutkitaan ja poliisi sekä oikeuslaitos ei puutu asiaan millään tavoin

      Helsingin Sanomat 29.4.2013:
      http://www.hs.fi/kotimaa/a1367200463277

      SUOMEN RUOTSINKIELINEN METODISTIKIRKKO RYHTYY SELVITTÄMÄÄN LASTEN HYVÄKSIKÄYTTÖTAPAUKSIA.
      LASTEN HYVÄKSIKÄYTÖSTÄ EPÄILTY PASTORI KUOLI VIIME VUONNA

      Suomen ruotsinkielisen metodistikirkon tietoon on tullut uusia lapsiin kohdistuneita hyväksikäyttötapauksia. Ensimmäiset tapaukset tulivat ilmi vuonna 2010 ja poliisi ryhtyi tutkimaan asiaa. Esitutkinta lopetettiin samana vuonna.

      "Rikosta ei voida tutkia jos syyteoikeus on vanhentunut. Se ei tarkoita, ettei rikosta olisi tapahtunut", kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Ritva Elomaa Helsingin poliisista.

      Kirkon sisällä jatkettiin asian selvittämistä mutta uusia tapauksia ei tullut tietoon kuin vasta hiljattain. Kirkko on pystynyt varmentamaan seitsemän hyväksikäyttöepäilyä, joista vanhimmat ovat 1960-luvulta ja uusimmat 1990-luvulta.

      Kirkko on ilmoittanut palkkaavansa ulkopuolisen tahon jatkamaan tapauksen selvitystä. Piispan odotetaan kertovan lisää huomenna tiistaina järjestettävässä lehdistötilaisuudessa.

      "Tarvitsemme asiantuntija-apua tämän asian selvittämiseen. Meillä ei ole kirkossa tarvittavaa asiantuntemusta", kertoo kirkon piirikunnanjohtaja Mayvor Wärn-Rancken.

      Uusista hyväksikäyttöepäilyistä kerrottiin ruotsinkielisissä seurakunnissa eilen. Reaktiot olivat mykistyneitä.

      "Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ihmiset ovat shokissa."

      TULI KUIN SALAMA KIRKKAALTA TAIVAALTA, VAIKKA:
      "Ensimmäinen tapaus tuli kirkon tietoon jo vuonna 2010"


      HBL: Metodistikirkossa epäily poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä:
      http://www.hs.fi/kotimaa/HBL Metodistikirkossa epäily poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä/a1367198708124

      Asiasta kertoi ensimmäisenä Hufvudstadsbladet, jonka mukaan lasten raiskaukset jatkuivat suomenruotsalaiten keskuudessa ainakin 30 VUODEN ajan eikä kukaan puuttunut asiaan.

      Sillä lailla meidän Härranduudelikset vaan raiskaa lapsia....

      30 VUOTTA EIKÄ KUKAAN MUKA HUOMAA YHTÄÄN MITÄÄN !!!!

      • Hurrivaltaa

        http://hbl.fi/nyheter/2013-04-28/444226/finlands-svenska-metodistkyrka-utreder-overgrepp-mot-barn:
        Finlands svenska metodistkyrka har inlett en utredning om sexuella övergrepp mot barn. En pastor inom kyrkan misstänks ha förgripit sig på barn under en lång period från 1960- till 1990-talet.

        Flera pojkar misstänks ha utsatts för sexuella övergrepp inom Finlands svenska metodistkyrka. En manlig pastor som avled i fjol utpekas som den skyldiga.

        En pastor inom Finlands svenska metodistkyrka misstänks ha förgripit sig på barn under en lång tidsperiod. Distriktsföreståndare Mayvor Wärn-Rancken bekräftar att offren varit pojkar.

        Var har övergreppen skett?

        – De har skett inom församlings- och lägerverksamhet.

        Enligt metodistkyrkans biskop Christian Alsted har man ännu inte klar överblick över exakt var övergreppen har ägt rum, men klart är att det är i församlingar i södra Finland.

        Enligt vad Hbl erfar har övergreppen ägt rum främst i Grankulla och möjligen i Helsingfors, där pastorn har verkat, samt på kyrkans lägergård Jumijärvi i mellersta Finland. Det ska ha handlat om systematiska övergrepp mot stora grupper av pojkar. Den misstänkte pastorn, som avled i fjol, ska bland annat ha ordnat bastubad och simning för de utsatta pojkarna.

        Enligt Christian Alsted har man hittills kunnat bekräfta sju fall. Förutom bastu nämner han bil och församlingens ungdomsverksamhet som platser där övergreppen har ägt rum.

        De första fallen av sexuella övergrepp kom till kyrkans kännedom 2010. Kyrkan gjorde då en polisanmälan, men samma höst meddelade polisen att man lägger ner undersökningen.

        – Kyrkan försökte få fram ytterligare information, men fram till våren 2012 kom det inte fram ytterligare offer, berättar Mayvor Wärn-Rancken.

        Hur kan det här ha pågått så länge utan att det kommit fram, Christian Alsted?
        – Det är en bra fråga och en av de frågor jag också ställer mig. Jag har inget svar på det ännu.

        Alsted berättar att inget av offren eller deras föräldrar kontaktat vare sig kyrkans ledning eller polisen. En mamma ska ha konfronterat pastorn, men gick inte vidare till ledningen.

        Vad betyder det här för kyrkan, Mayvor Wärn-Rancken?

        – Det är en väldigt stor sak. Vi fördömer det helt och hållet och ser jättesträngt på det. Kyrkan borde vara en trygg plats men det har den inte varit.

        Biskopens informationsbrev lästes upp på gudstjänsterna i metodistkyrkans alla församlingar i dag.

        – Det möttes av tystnad och chock, säger Wärn-Rancken.

        I år fick man ändå vetskap om ytterligare offer och undersökningen tog fart igen. Nu ska biskop Christian Alsted ta hjälp av utomstående expertis för att reda ut fallen . Det är ännu oklart om det blir frågan om en eller flera personer.

        Hur kommer kyrkan att hjälpa de drabbade och deras familjer?

        – Vi kommer att erbjuda psykologhjälp för den som vill ha den. Kyrkan är villig att betala för psykologbesök. Vi kommer också att erbjuda själavård, men det är förståeligt om en person som drabbats inte längre har förtroende för någon pastor.

        Christian Alsted, som är stationerad i Danmark, kommer till Finland med anledning av utredningen och håller en presskonferens i dag.

        Finlands svenska metodistkyrka skickade i går kväll ut ett pressmeddelande om att man inlett utredning av händelserna. Den man som utpekas som skyldig var född 1926 och pastor inom kyrkan. Han avled i fjol och kunde inte höras före sin död.

        Nu har nya fall blivit kända i år och Metodistkyrkan återupptar utredningen. En utomstående person anlitas för utredningen.


    • heikoimmat kärsivät

      Jos "pakkoruotsi" poistetaan, siitä kärsivät vain heikoimmassa asemassa olevat, jotka eivät lue ruotsia. Suomi tulee polarisoitumaan entistä enemmän: heikoiten pärjäävät 20 - 30 % eivät lukisi sen jälkeen ruotsia koulussa, ja parhaiten pärjäävät 20 - 30 % lukisivat sitä aivan varmasti. Tästäkin asiasta tulisi yksi väestöä erotteleva asia.

      Jos "pakkoruotsi" lopetetaan peruskoulusta, sitä tuskin poistetaan lukiosta. Lukiossa voisi edelleen lukea "pitkää ruotsia" = peruskoulun alaluokilla aloitettua A-kieltä, "keskipitkää ruotsia" eli B-kieltä sekä "lyhyttä ruotsia" = C-kieli. Todennäköisesti joku noista pitäisi lukiossa edelleenkin lukea.

      Vain heikoimmassa asemassa olevat eivät ymmärrä ruotsin opiskelun arvoa ja ruotsalaisen kulttuurin merkitystä suomalaisten historiassa.

      Vaikka ruotsin opiskelu tehtäisiin vapaaehtoiseksi kokonaan, niin sen opiskelua ei voi muilta estää, eikä työnantajia voi estää vaatimasta auttavaa ruotsinkielen taitoa.

    • köyhät syrjäytetään

      JOKA KOULUSSA PITÄÄ SAADA OPISKELLA RUOTSIA
      Jos "pakkoruotsi" poistetaan, siitä kärsivät vain heikoimmassa asemassa olevat, jotka eivät lue ruotsia. Suomi tulee polarisoitumaan entistä enemmän: heikoiten pärjäävät 20 - 30 % eivät lukisi sen jälkeen ruotsia koulussa, ja parhaiten pärjäävät 20 - 30 % lukisivat sitä aivan varmasti. Tästäkin asiasta tulisi yksi väestöä erotteleva asia. Varmaa on, että porukat polarisoituvat ja akateemisille tulee nykyistä enemmän työpaikkoja.

      Ruotsin kielen opiskelun tulee olla mahdollista joka koulussa niin kauan, kun valtion ja kunnan virkoihin (suurimmat työnantajat) vaaditaan ruotsinkielentaitoa. Yksityisiä yrityksiä ei voi pakottaa työllistämään ketään, joita he eivät halua palkata.

      Yksityiselle sektorille (kaupan ja palvelujen alalle) ruotsin osaamattomuus tarjoisi jopa yhteiskunnan tukeman "syrjinnän", kun köyhiä ruotsia osaamattomia ja vähäisen koulutuksen omaavia ei tarvitsisi enää palkata. Yksityisiä yrityksiä ei voi pakottaa työllistämään ketään, joita he eivät halua palkata. Joten tämänkin vuoksi joka koulussa tulisi olla mahdollisesta vapaaehtoisuudesta huolimatta yhtäläiset mahdollisuudet opiskella ruotsia.

    • antifanttipissis
    • Hurrrjaa on!

      On se hurjaa, miten hurrrrit hallitsevat Suomea ja suomalaisten kieltenopiskelua!

    • lähinnä sairasta

      Pakkoruotsi on yhteiskutamme syöpä ja mätäpaise. Puhkaistava ja hoidettava pian! Vie valtavasti resursseja sekä aiheuttaa todella vihamielisiä tuntemuksia tuota kielivähemmistöä kohtaan. Ei hyvä tie. Ei todellakaan!

    • Äimän Käki

      Ruotsalaiset ovat tuhonneet Suomen talouden. Vaa'ankieliasemaansa ja verovapaiden säätiöidensa loputonta, suomalaisilta kupattua varallisuutta hyödyntäen he ovat onnistuneet kehittämään tänne kerrassaan upean suomalaisten kustantaman ruotsalaisia elättävän systemaattisen kuppausjärjestelmän.

      Koko maan kattavan (poisluettuna rasistisesti yksikielisesti ruotsalainen Ahvenanmaa!) kaksikielisyyden varjolla ruotsalaisille on pedattu pilvin pimein hyvin palkattuja mutta täysin turhia suojatyöpaikkoja. Laissa on lukemattomia vain ruotsalaisille etuoikeuksia takaavia lakipykäliä ja asetuksia, jotka kaikki tähtäävät vain ruotsalaisten hyvinvoinnin lisäämiseen, ja aina suomalaisten kustannuksella. Ja suomalaisen kaulaan he ovat ripustaneet rasitteeksi pakkoruotsin, joka varastaa suomalaisten kielitaidon ja kansainvälisen kilpailukyvyn ja antaa ne Ruotsille ja ruotsalaisille.

      Ja Arkadianmäen lampolassa ja valtamediassa vain määitään ruotsalaisten lammaspaimenten määräämään tahtiin.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2460
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1920
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      984
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    8. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      59
      825
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe