vilunkipeliä ja kieroilua hirvikokeessa

antero567

meillä päin sattui tapaus että erä mies kävi ampumassa koetta ja väitti että mielestään oli osumat olivat oleet hyviä mutta ampuma haudasta oli tullut vastaus että laukaukset olivat mennneet ohi taulusta. Mies oli ihmeeesään ruvennut epäileen kiikaria ja sen kohdistusta joka kotona suoritetussa koe ammunassa oli osunnut aivan nappiinsa Miees epäili että kun on ollut tietynlaista pientä purnaa oman metsästys seuran porukan kanssa. eikä tainnut olla kovinkaan hyvissä väleissä myöskään ammuntaa valvovien tahojenkaan kanssa. Niin olisko tässä mahdolisesti takan NS jonkin sorttinen kiero peli ja kiusan teko ettei mene hirvikoe läpi ainakaan täällä sitähän on vaikea todistaa. Mutta onko palstan lukijoilla kokemusta tai tietämystä kyseisistä tilanteista

8

5006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korhosen Ilimari

      Taitaa olla yleistä nykyään sillä ennen hirvikokeen ollessa hivenen hankalampi oli se useammasta yrityskerrasta johtuen hyvä tulonlähde.
      Nykyään koehan on lapsellisen helppo. Silti kaveria kusetettiin pohjoisessa tänä keväänä kun hän aamulla kohdisti kiväärinsä ja meni iltapäivällä kokeeseen, ampui puhtaaseen tauluun ja näki kiikarista osumat. Näyttösuojasta väitettiin että kolme osumaa ja uusiksi. Kaveri nosti metelin ja vaati että hänen pitää nähdä taulu sillä neljä osumaa siinä oli. Kinan ja tappelun päätteeksi hän pääsi taululle ja todellakin neljä osumaahan siellä.
      Samalla lähti miehet vaihtoon näyttösuojassa.
      Reilu kuukausi sitten olin kokeessa ja eräs papparainen ampui kaikki sarjat ja aina kuulemma neljäs ohi vaikka väitti ettei ristikko liiku ollenkaan hyvällä tuella kohteesta.
      Hetkeä aikaisemmin kuulin kun ammunnan valvoja puhui että nykyään kun koe menee helposti läpi ei rahaa tule enään ammunnoista.
      Niin että kuinkahan paljon kokeestakin rahastetaan nykyään kusettamalla ampujaa?

    • valvojat.

      Pääsääntöisesti ampujat ja ammunnan valvojat ovat tuttuja toisilleen. Perimmäisenä asiana hommassa on, että ase vie sine mihin tähtäin näyttää, ja täyttään lain vaatimus. Homman tarkoituksena ei ole pullauttaa ketään hirvimetsältä. Todellisuudessa tulkinta tapahtuu ampujan eduksi, joskus enemmän ja joskus vielä enemmän. Kuitenkaan, aseen tarkuuttamistilaisuus ampumakoe ei ole.

      Ja onhan se noloa, kun vetää neljä hutia ja kaksikymmentä äijää vahtaa selän takana. Ampujan kahvikuppineuroosi kohdistetaan näyttösuojaan, jossa vittumaiset jätkät piruuttaan eivät päästäneet ampujaa läpi.

      Jostain syystä nämä väärin ymmärretyt ja ohiampujat eivät itse hakeudu ammunnanvalvojiksi.

      • järki käteen

        jos taulussa on kolme osumaa kasassa,on todennäköistä,että neljäs on mennyt samasta reiästä
        minä ainakin hyväksyn tällaisen suorituksen.


    • tarkka topi

      kyllä on samanlaatuista "filunkia"rahan ahneus seuran miehillä?ammuttavat uusintoja kaikki mahdölliset?viimeisellä kerralla tulee HYV*KSYTTY:Osta hyvä kiikari niin näet iyse mihin osui!!

      • Harhoja näet

        Hirvikokeen valvoja ei saa killinkiäkään. Valvoja tekee koko homman kökkätyönä, omalla ajallaan ja omilla polttoaineilla. Luulotautiin taitaaa löytyä heikonlaisesti lääkitystä, mutta kannattaa kuitenkin tilata aika jollekkin kallonkutistajalle, kela saattaa maksaa osan kustannuksista.


    • tiira pöllö

      mutta radan omistava seura saa korvauksen per ampuma suoritus eli mitä enemmän yrityksiä sen suurempi korvaus. Valvoja ja muut henkilöt ovat pääosin radan omistavasta seurasta.

      Väitän että 99% ampumakokeista valvotaan ja hyväksytään oikein. Se 1% menee sattuman ja inhimillisen erehdyksen piiriin.

    • Anonyymi

      Ampujalla on halutessaan oikeus nähdä taulu ennen paikkausta, siitä ilmoitetaan ammuttajalle, jolla on myös velvollisuus tiedustella kyseisessä tapauksessa haluaako ampuja nähdä taulun. T. Ammuttaja.

    • Anonyymi

      Meiän seurassa ei tarvii ampua ollenkaan, rahalla selviää läpi kokeesta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe