Kuinka tehdään sellainen ohut pohja, joka myös ruskistuu uunissa? kun ohuen pohjan osaan kyllä tehdä, mutta se jää aina vaaleaksi vaikka kuinka paistais...
ohut rapea pohja?
12
2994
Vastaukset
- ...
Pitää turvautua kivikautisiin menetelmiin eli jostain etsit ison litteän kiven jonka lämmität uunissa (tai miksei nuotiollakin) ensin tulikuumaksi, sen päällä pizza paistuu rapeaksi ja hyväksi.
Kaupassakin myydään uuneihin arinakiviä ja pizza pronto -pizzauuneja joilla tulee aina rapea ja hyvä pohja. - pizzakivi
Meillä on vuolukivestä tehty pizzakivi, joka on tarkoitettu käytettäväksi uunissa. Toimii hyvin myös kaasugrillissä. Kun olet tehnyt pizzan, anna leivinpaperin olla alla paiston alussa, muuten pizzaa on hankala liikutella ja se palaa helposti kiinni kiveen (jota ei tietenkään rasvata millään). Muutaman minuutin kuluttua paperin voi poistaa. Meillä ainakin ongelma oli se, että pohjat meinasivat palaa, ainakin jos reunat olivat ohuet.
- elisbet79
itse tavallisen vesi, jauho, suola hiiva jutskan, johon sitte lisään muutaman tunnin välein jauhoja ja välillä taas kohotan.
- 30
elisbet79 kirjoitti:
itse tavallisen vesi, jauho, suola hiiva jutskan, johon sitte lisään muutaman tunnin välein jauhoja ja välillä taas kohotan.
Näitähän ohjeita löytyy tusina, mutta tässä pari omaa tipsiäni:
Tee taikinasta ensin hiivaseos: vähän jauhoja, vettä, hiivaa, suolaa ja ripaus sokeria. Sekoita yhteen ja saata käyminen alkuun lämpöisessä paikassa ainakin parin tunnin ajan. Mielellään vaikka yön yli.
Sekoita käymispanos jauhoihin hyvin, lisää vettä ja alusta taikina ensimmäistä kertaa. Jätä kohoamaan kunnolla ja vaivaa toisen kerran hyvin lisäämällä 1-2 rkl oliiviöljyä. Reunat tulisi jättää vähän keskikohtaa paksummiksi, täytettä ei saa olla lammikkona keskellä ja juustoa säästeliäästi.
Oikean pizzauunin lämpö kuuluisi olla lähellä 400 astetta, mutta mistäpä sellaisen kotiuuniin saisi? Tuossa Napolin uunissa paistoaika on vain pari minuuttia eikä pizza tartu taatusti uunin pohjaan. Pizzakivi tulisi olla hyvin kuuma kun pizza liihen läjäytetään. Silloin se ei pala kiinni, koska kiven lämpö irroittaa pizzan välittömästi irti. Yläkerran grillivastukset paistavat pizzan päältä ja pizzakivi alta.
Hienompaa taikinanvalmistusta kannattaa katsoa BBC:n Heston Blumenthalin videolta "How to make perfect pizza dough?"
http://www.youtube.com/watch?v=8uOng2plzZA&feature=related - herkkusuunlautasella
30 kirjoitti:
Näitähän ohjeita löytyy tusina, mutta tässä pari omaa tipsiäni:
Tee taikinasta ensin hiivaseos: vähän jauhoja, vettä, hiivaa, suolaa ja ripaus sokeria. Sekoita yhteen ja saata käyminen alkuun lämpöisessä paikassa ainakin parin tunnin ajan. Mielellään vaikka yön yli.
Sekoita käymispanos jauhoihin hyvin, lisää vettä ja alusta taikina ensimmäistä kertaa. Jätä kohoamaan kunnolla ja vaivaa toisen kerran hyvin lisäämällä 1-2 rkl oliiviöljyä. Reunat tulisi jättää vähän keskikohtaa paksummiksi, täytettä ei saa olla lammikkona keskellä ja juustoa säästeliäästi.
Oikean pizzauunin lämpö kuuluisi olla lähellä 400 astetta, mutta mistäpä sellaisen kotiuuniin saisi? Tuossa Napolin uunissa paistoaika on vain pari minuuttia eikä pizza tartu taatusti uunin pohjaan. Pizzakivi tulisi olla hyvin kuuma kun pizza liihen läjäytetään. Silloin se ei pala kiinni, koska kiven lämpö irroittaa pizzan välittömästi irti. Yläkerran grillivastukset paistavat pizzan päältä ja pizzakivi alta.
Hienompaa taikinanvalmistusta kannattaa katsoa BBC:n Heston Blumenthalin videolta "How to make perfect pizza dough?"
http://www.youtube.com/watch?v=8uOng2plzZA&feature=relatedälkää unohtako jauhoja, durum-vehnäjauhon käyttäminen lisää rapsakkuutta!!!
- 15
herkkusuunlautasella kirjoitti:
älkää unohtako jauhoja, durum-vehnäjauhon käyttäminen lisää rapsakkuutta!!!
Ei lisää mitään "rapsakkuutta" vaan taikinan venyvän sitkon pitoisuus on alhaisempi, jolloin taikina kovuutensa takia pysyy paremmin muodossaan ja on helpompi kaulita. Siksi sitä käytetään mielellään pizzan ja pastan tekoon, koska se ei kutistu kaulitessa tahi uuniss.
Mutta, jos se sinun mielestäsi tuo myös "rapsakkuutta", niin mikäpä siinä. - kotipizzaaah
15 kirjoitti:
Ei lisää mitään "rapsakkuutta" vaan taikinan venyvän sitkon pitoisuus on alhaisempi, jolloin taikina kovuutensa takia pysyy paremmin muodossaan ja on helpompi kaulita. Siksi sitä käytetään mielellään pizzan ja pastan tekoon, koska se ei kutistu kaulitessa tahi uuniss.
Mutta, jos se sinun mielestäsi tuo myös "rapsakkuutta", niin mikäpä siinä.Itse laittanut nyt pari kertaa eka pelkän pizzapohjan uuniin 250 asteeseen n. 5-10 min ajaksi, ja sit vasta täytteet päälle ja takasin uuniin.
- herkkusuu...........
mahottoman yksinkertainen tortilla lätty :)... kokeiltu ja hyväksi havaittu ja parempaa kun valmiit pakaste pohjat rapeetakin tulee....
- M*
Tortillapohja on aika ohut pizzapohjaksi. Sopivan siitä saa kun liimaa kaksi tortilla pohjaa yhteen juustoraasteella. 8 kpl:n tortilla paketista saat neljä tälläista tuplapikkupizzaa.
- Tryben
Paista pizza alatasolla täydellä teholla.
Jos täytteet meinaavat palaa peitä pizza foliolla. - tjhg
pistä sokeria taikinaan pari ruokalusikallista, niin ton pitäisi tehdä loppu tuloksesta ruskeempaa.
- Leivinjauhetta
Rapean pohjan saat kun käytät hiivan asemasta leivinjauhoa kohotusaineena. Hiivahan tekee siitä pullamaisen mössön.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938