raparperi lakastuu

pöhhöhhöttiä

miksi mun raparperi lakastuu joka vuos jo keskikesällä? paikka on aurinkoinen ja lämmin, ja ne puskee maasta joka kevät innolla, mutta varret on kapeita ja ohuita, ja kasvu on ohi joka vuosi heinäkuun puolen välin jälkeen (keski-suomessa siis). tuttavalla on vieläkin isot puskat. joku vuosi sitten nostin kaikk ylös ja istutin multalisän kanssa takasin, ei vaikutusta asiaan..

5

564

  Vastaukset

  • Voisiko paikka olla jopa liian lämmin. Se on hyvin kylmänkestävä kasvi ja korkea lämpö (yli 32 C-astetta) voi jopa haitata kasvua. Kuluttaa paljon vettä suurten lehtien kautta, paahteisessa paikassa kuivuu. Maa saisi olla humuspitoinen. Ph ei saisi olla liian korkea (emäksinen), joten ei vuotuista kalkitusta. Tarvitsee kasvunrauhaa, joten anna rauhassa kehittyä. :)

   • Raparperi tarvii todella hyvän maan ja paljon paskaa juurelle. Jos tulee kukkavana, se pitää katkaista, muuten alkaa ränsistyyn koko raparperi.


   • et sillee kirjoitti:

    Raparperi tarvii todella hyvän maan ja paljon paskaa juurelle. Jos tulee kukkavana, se pitää katkaista, muuten alkaa ränsistyyn koko raparperi.

    Niin kyllä meillä on neljä isoo rapupuskaa. Aina joinahi vuosina tuloo heiteltyä tuhkaa juurille ja hyvin kasvaa. Annamma kukkaoksien kukkia, on nii komeeta. Mutta ei siemenii asti, vaan kukinnasta katkaasemma. Meirän rapupuskat teköö aina loppukesäks uuren saron, eli toistamiseen kesäs tuuhenoo.


  • kiitos vastauksista. nyt on aikomus ensi keväänä siirtää koko puska (tai ainakin puolet) uuteen kukkapenkkiin, jossa on ainakin paksulti HYVÄÄ multaa. Katotaan kuis tytön käy.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1804