kaksoraskaus ahdistaa

tuplakaaos

Saimme miehin kanssa tietää tällä viikolla varhaisultrassa rv6 5 odottavamme kaksosia. Raskaus on toivottu ja odotettu, mutta silti tieto kaksosista sai minut aivan käsittämättömän ahdistuksen ja tuskan valtaan. Mies on tosi innoissaan ja vakuuttunut siitä, että kaikki järjestyy kyllä. Omissa mielikuvissani paisun muodottomaksi barbababaksi, joudun kotiin seuraavaksi 100 vuodeksi, en pääse edes rakkaisiin liikuntaharrastuksiin (jotka omalla kohdalla ovat mitä oivallisin keino pitää kuntoa yllä ja torjua stressiä) ja arki tuplien kanssa on yhtä kaaosta ja ennen aikaiseen hautaan johtavaa. Niin ja raskauttakin pelkään nyt ihan hirveästi, koska heti ruvettiin puhumaan riskiraskaudesta, komplikaatioiden, keskosuuden jne. mahdollisuudesta. Pää on ihan pyörällä nyt! Ei ehkä pitäisi roikkua täällä netissä lukemassa ihmisten kokemuksia, kun niitä lukemalla vaikuttaa siltä, että kaksosvauvojen arki on yhtä itkua, huutoa, kroonista uupumusta ja vaikeuksia vaikeuksien perään ja sen päälle vielä koti, joka täyttyy sotkusta, liasta ja vaikka mistä, kun kaikki energia menee selviytyimseen. En toki kuvitellut, että arki 1 lapsenkaan kanssa on mitään ruusunpunaista ja "siistiä", mutta kun lukee kaksosperheiden arjesta, niin ei siitä mitään erityisen marittelevaa kuvausta saa.

Onko kenelläkään muilla ollut näin ahdistavia tuntemuksia, kun saitte tietää odottavanne kaksosia ja miten sopeuduitte tilanteeseen raskausaikana? Tiedän, että apua ja verkostoa pitäisi kasata, mutta minkäs teet, kun suku ja auttavat käsiparit ovat kaikki satojen kilometrien päässä, ystävät pikkulapsiperheellisiä tai kiireisiä uraohjuksia....

5

1542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnnenpeikko

      Voi Sinua Tuplakaaos!
      Olet nyt unohtanut kokonaan sen tärkeimmän asian kaksosuudessa: tuplaonnen! Saat kokea myös kaiken hyvän, jota lapsen saamiseen liittyy, kahtena. Ensihymyt, naurut, ryömimään oppimiset, rakkauden... Sitä ei pysty edes kuvittelemaan etukäteen, miten suurta rakkaus voi olla!
      Ja kyllä, arki voi olla haastavaa kahden vauvan kanssa, mutta siitä selviää kyllä. Muista, että kaikille ei tätä onnea suodakaan -itseasiassa vain n. 2% äideistä saa kokea tämän. Raskaus tulee olemaan tiukassa seurannassa, olosi saattaa olla tukalampi kuin yksösraskaudessa, mutta sekin on vain rajallista. Kaksosraskaudet voivat päättyä myös täysiaikaisina, kuten minulla. Kukaan ei ole sanonut, ettenkö voisi harrastaa samoja juttuja kuin ennen raskautta. Ei kaksosvanhemmuus sitä sinulta vie!
      Ymmärrän oikein hyvin hämmentyneisyytesi ja jopa kiukun -ethän tätä tilannetta itse halunnut vaan päädyin ihan vahingossa. Kuitenkin tästä sattumasta voi seurata vielä paljon hyvää.
      Jos haluat päästä juttelemaan muiden kaksosäitien ja kaksosia odottavien kanssa, liity ihmeessä monikko-onnea -palstalle. http://www.phpbbserver.com/monikkoperheet/
      Tänne pitää ensin rekisteröityä, mutta kannattaa kyllä, jos tuntee tarvitsevansa vertaistukea. Sitä tuolla riittää. Löydät minutkin sieltä samalla nimimerkillä. Onnea matkaan!

      • ilmoitus

        kaksosista aiheutti aluksi vastaavia tuntemuksia, ja mieli vaihteli koko raskausajan. Mies oli innoissaan alusta asti. Raskauteni oli todella helppo, ja mahan kanssa olisin ollut vaikka maailman tappiin, kesän huippuhelteistä huolimatta. Pojat (ei-identtiset) syntyivät täysiaikaisina että -kokoisina, ja vauva-arki synnärillä alkoi aivan kuin muillakin.

        Pojat ovat nyt melkein kolme kuukautta, ja yllättävän hienosti on ainakin omasta mielestä sujunut. Hommaa tosin riittää 24/7, mutta kaipa se yksikin lapsi sitoo (kokemusta ei ole). Aikaisemmat kuvitelmani vauvajumpista, täysi-imetyksestä ja kestovaippailusta unohdin kuitenkin jo ennen lasten syntymää (tällaisia super-kaksos- äitejäkin kuulemma on). Ymmärrän täysin tunteesi, ja vastausta et niihin saa kuin odotuksen edetessä ja lasten synnyttyä. Omasta puolestani voin vilpittömästi sanoa, että kohdallani asioiden kuului mennä juuri näin ! Minulla on kaksi rakasta, tervettä ja upeaa poikaa. Niin, ja mieti mikä ainutlaatuisen rikkauden lapset kaksosuudestaan parhaimmillaan saavat...siteen, johon "normaali" sisarius voi koskaan yltää.
        Niin ja väittävät, että olisi helpompaa kahden kuin yhden kanssa myöhemmin, kun rupeavat kaipaamaan leikkikaveria ja touhuiluseuraa...jää nähtäväksi.

        Mielelläni kertoilen raskaus- ja vauva-ajasta enemmänkin, kun on vielä tuoreessa muistissa, jos haluat. Niin, ja jos samoilla nurkilla asustelet, saa meille tulla kaksoselämään vaikka livenä "tutustumaan".


    • elisabet79

      ...minullakin:) pojat on nyt vähän päälle vuoden ikäisiä, raskaus sujui hyvin, sektio tehtiin kun olivat väärin päin mahassa... toipuessa meni tosin aikaa, normi synnytyksen olisin halunnut, että päässyt vähän helpommalla, aikaa jää kyllä muuhunkin, välillä jopa tekemisen puute, ei uskois:) nyt yritetään jo pikkusisarusta saada pojille, olisi sitten meidän viides muksu:) Kummastakaan ei luopuisi ja hyvin kaikki varmaan menee, ei kannata kuunnella kaikkia pelotteluja.... Mistäpäin suomea olet?

    • ei omaa kokemusta
    • jeikobbi

      En ole itse saanut kaksosia mutta sukuun ja ystäväpiiriin niitä on siunaantunut useampikin pari :) sivusta seuranneena näyttää siltä että jos molemmat ovat perheeseen täysillä sitoontuneita aika vähässä ovat ongelmat.. Ainakin näyttää siltä että ne perheet joilla on kaksoset, vaikuttavat "tiimihenkisemmiltä" kuin yksösten vanhemmat. Valitettavan usein olen kuullut yksöstenperheissä sitä ettei toinen osallistu lasten ja kodinhoitoon mutta kaksosten perheissä en IKINÄ ole kuullut tätä..ehkäpä se kauhea kaaos mikä kaksos perheessä on, kasvattaa kuitenkin parisuhteenkin aivan uuteen uskoon ja näin ollen voisi ajatella lapsiarjenkin menevän hyvin...ja kaksosten isällähän on pidempi isäkuukausikin..kun miehesi palaa töihin, pakenisin minä ainakin perhekerhoihin yms, missä on useampi silmäpari katsomassa ja auttamassa...sitten tietenkin kun arki rullaa taas..myös neuvolasta saa perheneuvojan apua joka tulee apuun jos sitä tarvitaan..myös jotkut koulut, siis sosiaalialan koulut, hakevat perheitä joissa on ylimääräisen avun tarvetta, jotta opiskelijat voivat tulla muutamaksi päiväksi apuun ja he tekevät siitä jonkun "kartoituksen"..itse olin aikoinani perheessä missä oli 6v ja 2v kaksoset..olin muistaakseni 3 päivää ja siitä sitten kirjotettiinjoku koulujuttu..serkullani on 11v, 10 v ja 4v kaksoset ja he ovat vielä hengissä vaikka jos jonkinlaista allergiaa ja käytöshäiriötä on muutamalla...ja ah, mietippä sitä kun lapset kasvavat, kun he ovat kuin paita ja peppu ja ovat sitä koko elämänsä,varmasti paljon erityisempi suhde heillä kuin "normaaleilla" sisaruksilla...
      Arki tulee varmasti olemaan aluksi kaaosta mutta uskoisin että siihen rutinoituu ihan samalla lailla kuin yhdenkin lapsen kanssa... :)

      Onnea tuplille, uskonettä ahdistuksesi muuttuu pian tuplaonneksi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1708
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      61
      1086
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      144
      1049
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      895
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      890
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      861
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      830
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      749
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      745
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe