9v tyttö ja masennus

Kauhee tyyppi!

sillä oon 9 vuotias. Mä epäilen että mulla on masennus koska mä oon huomannut mielestäni todella selviä merkkejä siitä. No esimerkiksi mulla on tosi vaikee välillä aloittaa asioita ja päätöksiä on vaikeempi tehä. Sitten välil ei kiinnosta mikään ja haluis tappaa ittensä, mut onneks yleensä on sellasia, ''itku'' kohtauksia joina vaan itken ja itken mut sit tuun taas järkiini ja yritän palata normaaliin.
Sit on sellanen, '' joo, ei kiinnosta mä tapan itteni '' - olo. Nykyään en myöskään ajattele paljoo miltä muista tuntuu, ja siks mun paras kaveriki jätti mut. Se alko olla koulussa ja vapaalla toisen kaverin kanssa ja siit tuli entist pahempi olo. Enään ei oo paljon kavereita. Oon jopa alkanu ärsyyntyy nopeemmin ja en oo kertonu kellekään että oisin masentunu. En tiiä minkälainen reaktio olis äidillä. Nooh... Iskälle en haluu kertoo ja veljelle kerroin ni se vaa alko valittaa et ei usko mua. (se on kylläkin 15 v, ja siks sen käytös on ymmärrettävää, murrosiässä kun on). En ees kunnolla muista millo nää oireet alko, mutta luin päiväkirjan tekstejä joten helmikuussa 22 päivä 2010 alko vaikuttaa tosi agressiiviseltä. En enää jaksa uskoo mun tulevaisuuteen ku tuntuu et kauhee syyllisyys painaa niskaa. Pelkään mennä puhuu asiasta kellekään, puhuin entiselle parhaalle kaverille, mut se aina vaihto puheenaihetta. Sit se ei vaa yksinkertasesti enää kestäny mun itsesäälii ja sitä masennushöpötystä. Oon joka aamu melkeen kauheen väsyny ja turhautunu ku tuntuu et ei saa nukkuu ku koulu alkaa jo, ja se kidutus. Kidutus siks, et en jaksa keskittyy asioihin samalla tavalla ku ennen. Pelkään myös että jos en puhu jollekki tai ''hakeudu hoitoon'' (niinku jotku sanoo ilkeesti), ni tää vaan pahenee enkä enää ikinä pysty kertoo kellekään ja joudun elää tän kanssa. Must tuntuu et elän turhaan. Oon yrittäny kuntoilla (niin kauan ku vaan jaksoin) ja tehny miljoonia masennustestejä, kirjottanu päiväkirjaan tunteista ja toivonu et joku huomais mun pahanolon niin ettei mun tarvitsis kertoo ite. MIKÄÄN EI AUTA! Välil meen yksin kävelee ja puistoon vaa istuu keinuun ja yrittää saada selvää ajatuksista ja keksii ratkasua. Kaikilla menee hermot mun kanssa eikä kukaan kai enää kestä mua. Mitä mä teen? En keksi enää paljo ratkasuja, auttakaa, olkaa oikeesti niin kilttejä, musta tää vaan ei oo normaalia, vaikka mitäpä MÄ normaalista enään tiiän...

15

953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4554545

      No kokeileppa ensin puhua vanhemmillesi niin siitä ne asiat lähtevät selviämään.

      • häiriöinen

        Voit myös mennä juttelemaan kouluterveydenhoitajalle jos tuntuu helpommalta. Hän voi sitten soittaa vanhemmillesi ja kertoa tilanteen. Yksin on kovin raskasta kantaa tuollaisia asioita. Toivoisin kovasti, että kertoisit niistä jollekkin sinulle läheiselle aikuiselle.
        Tuli mieleen, että onko luokanvalvojasi sellainen, että hänen kanssaan voisi jutella tai joku muu opettaja koulussa?
        Jos sinun on vaikea kertoa pahasta olosta niin voit kirjoittaa kirjeen tai näyttää tämän tekstin mitä olet tänne kirjoittanut. Sen jälkeen on ehkä helpompi puhua.
        Voimia sinulle kovasti tyttökulta ja lupaathan puhua tunteistasi jollekkin aikuiselle

        http://www.mll.fi/nuorille/lnpn/
        tässä linkki mannerheimin lastensuojeluliiton sivuille siellä mm. lasten ja- nuortenpuhelin ja netti

        Ansku


    • pullapulla

      Kuulostaa aika tutuilta nuo jutut. Mutta olet vielä hyvin nuori ja sinulla on koko elämäsi edessä, joten kannattaa hoitaa tämä masennus ettei se pilaa koko tulevaisuuttasi. Kannattaa puhua jollekkin, terveydenhoitajalle, vanhemmalle, ystävälle tai nuorten puhelimeen. Tiedän, että se on suuri askel, painiskelen saman asian kanssa, että haenko vai enkö hae apua. Tiedän sen olevan suuri kynnys tunnustaa jollekin ettei kaikki ole hyvin ja avautua, mutta uskon sen olevan suuri helpotus kun sen saa hoidettua. En tietenkään voi varmuudella sanoa, sillä olen itsekin kynnyksen tällä puolen. Mutta paljon tukea ja tsemppiä sinulle! Olet vielä nuori, älä anna masennuksen viedä tulevaisuuttasi!

      • nimimerkitön000888

        9-vuotias on tuon kirjoittanut, ettei olisi jäänyt ykkönen edestä pois...


      • Kauhee tyyppi!
        nimimerkitön000888 kirjoitti:

        9-vuotias on tuon kirjoittanut, ettei olisi jäänyt ykkönen edestä pois...

        ''9-vuotias on tuon kirjoittanut, ettei olisi jäänyt ykkönen edestä pois... '' En tajunnut ._.


        No kiitos vastanneille ;)


      • Kauhee tyyppi, taas
        Kauhee tyyppi! kirjoitti:

        ''9-vuotias on tuon kirjoittanut, ettei olisi jäänyt ykkönen edestä pois... '' En tajunnut ._.


        No kiitos vastanneille ;)

        Nyt tajusin. Anteeks jos kuulostan henkisesti 19 vuotiaalta. 15 v kun isoveli on niin on helppo oppii kirjottaa niinku se, ja sit kokemusta.


    • Isä itsekin

      Kerro rohkeasti isälle ja pyydä että kävisitte vaikka ihan terveyskeskus lääkärissä. Monesti lapset pelkäävät vanhempien reaktiota mutta yleensä turhaan. Tarvitset apua ja apua saa kun menette ensin sinne lääkäriin joka opastaa eteenpäin.

      Tiedän kokemuksesta koska itselläni on lapsi joka on henkisesti "herkkä" masennusta ym. Mutta ehdottomasti kannattaa kertoa vaikka isälle!

      • Alkuperäinen kirjot.

        mun isä on poikkeus. Sillä on mielenterveysongelmia ja kun kerroin äitille, äiti ei uskonu ja kerto iskälle ja iskä alko kerran sanoo jotai et: '' Mitäs sä olit menny höpöttää että sulla ois muka joku masennus. Älä tommosia ajattele sä oot ihan terve tyttö eikä sua mikään vaivaa. Lopeta tollasien puhuminen heti alkuunsa. '' Siit tulee semmonen olo et kukaan ei usko eikä voi auttaa ja todellisuudessahan se on niin. Ei mua kukaan usko paitsi mun 12 vuotias kaveri joka oikeesti jaksaa puhuu siit koska silläkin on tällasii oireit.


      • Ap
        Alkuperäinen kirjot. kirjoitti:

        mun isä on poikkeus. Sillä on mielenterveysongelmia ja kun kerroin äitille, äiti ei uskonu ja kerto iskälle ja iskä alko kerran sanoo jotai et: '' Mitäs sä olit menny höpöttää että sulla ois muka joku masennus. Älä tommosia ajattele sä oot ihan terve tyttö eikä sua mikään vaivaa. Lopeta tollasien puhuminen heti alkuunsa. '' Siit tulee semmonen olo et kukaan ei usko eikä voi auttaa ja todellisuudessahan se on niin. Ei mua kukaan usko paitsi mun 12 vuotias kaveri joka oikeesti jaksaa puhuu siit koska silläkin on tällasii oireit.

        Että voi kun mullakin ois tollanen isä joka oikeasti ymmärtää
        eikä vaan tee siit välinpitämätöntä. Vaik mul ei ois masennus nii
        luulis vanhempien auttavan siinä että joka tapauksessa mulla
        on niin huono olo ja tuntuu pahalle. Ei siin mitään masennusta tarvii
        olla.


    • jjemspuu

      ihan sama juttu oon ittekkii 9v ja mun porukat kyl huomaa ku muo masentaa mä en puhu niille ja sit jos "puhun" ni huuan tai sanon aha. masennus saattaapi johtua siitä että olet suuttunut jollekkin ja sitten suuttunut kaverillesi ja kaveri on jättänyt sinut ja sinua alkoi masentaa kun kaikki menee päin mäntyä ja kukaan ei enää pidä sin usta. itsekkin olen muuttunt paaaaaljon agressiivisemmaksi. muokin ilmeisesti vaivaa masennus. toivoisin että vastaat alkuperäinen kirjoittaja vaikka tää onkkin aika paljon myöhässsä

    • Anonyymi

      Olen ihan saman lainen 9 vuotias mutta mun äiti ei kuuntele mua ja se sanoo höpöhöpö vaikka mulla on masennus siitä että olen lihava ja turha ja minusta tuntuu että minä en voi tehdä elämäälläni mitään!

      • Anonyymi

        Harmi juttu.
        Pystytkö juttelemaan kenenkään toisen aikuisen kanssa ? Vaikka kouluterveydenhoitajan ?
        Äitisi tekee väärin, kun sanoo vain höpöhöpö. Tai jospa yrittäisit puhua hänelle vielä uudestaan, hänkin varmaan ymmärtää, jos jaksat yrittää.
        Voi tuntua, että äiti ei usko, mutta ehkä hän ei alkuun halua oikein uskoa, aika tuo ymmärrystä ja hänkin varmasti tulee sen tajuamaan.
        Hyvä, kun kirjoitit edes tänne, sait vähän purettua mieltäsi. Koitahan jaksella, kaikkea hyvää.


    • Anonyymi

      Hyviä vinkejä tällä 9 vuotialle. Tosin en usko 9 vuotias tietää koko sivuston olemassa olo on fakta. Koulussa ala koululaiset saa jo tietoa kontakteja yhteyden otoihin.Kun kotona ei voi asioista puhua.Niitä lappusija jaetaan ja on kouun ilmoitustauluilla käytävät.Joten TROLLI ESINTYY 9 VUOTIAANA TÄLLÄ.

    • Anonyymi

      normaaleja nuoten tunteita, mieliala sahaa murrosiässä.
      psykiatrille älä mene,
      he välittää omasta kummiastaan, ei muusta
      ja syöttää masennusta tekeviä neuro tai muita myrkkyjä, jotka tekee kemiallisen epätasapainon.

      saat ehkä psksun diaknoosin psykiatrilta joka estää lopun ikää hyvän ammattikoulun ja terveyden hoidon verovaroin kokonaan.

      mitä paksumman fiaknoosin psykiatri tekee, sitä enemmän he ja big farma saa sinusta rahaa, eli psykiatri tuhoaa elämäsi täysin ja sitten olet oikeasti itsemurhainen heidän tekemän tuhon takia tapat itsesi.
      usko niitå nettikokemuksia jossa ihmiset itse ilman virkamiesten vääristelyä kertoo kuinka psykiatria tuhosi heidät.

      syö terveellisesti, että saat henkiseen hyvin vointiin tarvittavat vitamiinit
      voit ostaa mäkikuismaa yliopiston apteekista tai luotaistuote kaupasta joka tutkitusti poistaa masenusta ja voit lopettaa sen silloin kun itse haluat, toisin kuin psyykkelääkket jotka on usein ikuisia, rahastuksen takia.

      huolehfi b vitamiineista ja ennen kaikkea EPA kalaöljystä, jonka on todettu tepsivän masennukseen.

      käytä luontaislääkkeitä, silloin et ole psykiatrien vanki, joksi joudut, jos helle puhut hyväuskoisena asioitasi.
      usko minua älä tee niin
      ja lue psykiatriaa kritisoineet ja kauhuja hullujen huoneelta haulla niin osaat varoa heitä.

    • Anonyymi

      masemmuksesi taustalla voi olla trauma eli asia, että mietit jatkuvasti miksi koulu terveuden hoitaja käyttäyi tai sanoi niin pahasti, eli hän saattaa olla ihmis suhde myrkky, kuten ainakin minun kokemana psykiatrian teorioihin uskovat ihmiset on.

      trsumoissa he ei pysty auttamaan, mutta jumala voi.
      rukoile, rakas ylistetty taivaan isä ota
      masennuksen
      lamaannuksen
      epätpivon
      ja itsemurhan henkivalta rakkaan poikasi jeesuksen veressä pois.
      amen
      ja sitten pyydä tietoiset syntisi anteeksi.

      saatana tuo
      masennuksen
      lamaannuksen
      epåtoivon
      murhan ja itse murhan henkivaltaa
      siihen tehoaa vain vasta henkivalta jeesuksen veri.
      usko mua, rukpuksella moni masennus ja itsemurhsisuus on poistunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1193
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      839
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      839
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      824
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe