Itä-Aasian tutkimus pääaineena

miumau1

Opiskeleeko kukaan (Helsingin yliopistossa) Itä-Aasian tutkimusta pääaineena? Tai on opiskellut? Olisi kiva kuulla kokemuksia kys. alasta/aineesta, minkälaista opiskella, kuinka helppoa/vaikeaa oli päästä sisään, minkälaisilla papereilla hait jne.

Sivuaineena opiskelevatkin voivat toki ottaa kantaa. :) Itseäni ala/aine kiinnostaa, vaikka varsin eksoottinen vaihtoehto onkin kyseessä.

4

3881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poep

      Tosi mukava laitos, sivuaineena opiskelen. Kielet voivat ajoittain tuntua hankalilta, kun eivat kovin yleisessa kaytossa meillapain, mutta pienesta opiskelijaryhmasta saa tukea :D Kannattaa kylla harkita, saattaa tyollistya vaikka mihin kiinnostaviin kansainvalisiin hommiin oppii taysin erilaista kulttuuria ja ajattelutapoja. Nykyaan vielapa Ita-Aasian kielen taitajia kasittaakseni tyomarkkinoillakin kaivataan.

      • 6-6

        suosittelen itä-aasian opintoja, vaikken niitä pääaineena tai edes helsingissä opiskele. Mutta mulle ko. opinnot sivuaineena antavat iloa muuten tylsään puurtamiseen. Jos aasian kulttuurit ja kielet kiinnostavat niin ei muuta kuin hakemaan!


    • annnyeongKorea

      Sitä vaan että kuin vanhana sen tutkinnon voi ottaa? :D

    • laitoksen_vanhus

      Pääaineopiskelija ilmoittautuu! Tämän vuoden pääsykokeet ovat jo ohi, mutta muutaman vuoden jo alaa opiskelleena voin heittää muutamia näkökulmia.

      Alan opiskelijoita on vähän, eikä kursseja ole tarjolla kovinkaan paljoa. Käymällä pelkät Helsingin yliopiston tarjoamat kurssit kielitaito ei tule kehittymään kovinkaan korkealla tasolla. Jos siis haluat joskus oikeasti olla pätevä valitsemassasi kielessä (tarjolla on siis japani/kiina/korea), vaatii tämä vahvaa omaa kiinnostusta kieleen ja kulttuuriin, runasasta itseopiskelua kurssien ulkopuolella sekä vähintäänkin yhden vaihtojakson kohdemaassa. Opinnot ovat myös hieman pirstaleiset eivätkö sinällään anna valmiutta mihinkään työhän. Toisaalta haastetta riittää, ja tutustuminen täysin omasta kulttuuripohjasta eroavaan kulttuuriin on varsin mieltäavartavaa.

      Edelliseen liittyen, kehottaisin jo opintojen alkuvaiheessa vakavasti miettimään sitä, mitä sivuaineita haluat opiskella ja millaista työtä haluaisit tulvaisuudessa tehdä. Itäaasialaisten kielten osaamista kyllä arvostetaan, mutta pelkällä kielitaidolla ei välttämättä löydä lentokentän tax free -myyjää kummempia työtehtäviä. itä-Aasian tutkimus yhdistettynä esim. kaupalliseen tai tekniseen alaan voisi olla melkoisen hyvä yhdistelmä työmarkkinoilla. Toki myös kielenopettajan ja -kääntäjän töitä alkaa olla yhä enemmän tarjolla, mutta niitäkään ei välttämättä löydä tarpeeksi itsensä elättämiseen. Jos koet suurta intohimoa alaa kohtaan, voi tutkijan hommat olla yksi vaihtoehto.

      Aasian ja Afrikan tutkijoilla on pieni, mutta varsin eläväinen ainejärjestö, ja jos jaksat yhtään hengailla mukana orientaatioviikon tapahtumissa, tulee tutuksi niin oman vuoden fuksiporukka kuin joukko vanhempiakin opiskelijoita. Opiskelijoiden kerhohuoneella on kiva juoda teetä ja rustata läksyjä. Tervetuloa joukkoon! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe