helppo ja hyvä kilju ohje olis tarpeen
kilju
60
24895
Vastaukset
- Kiliju sieppo :)
hiivaa,sokeria ja vettä rutkasti nii hyvää tulee :) Mehukatti pönttöön :)
- tunskaS
niin missä suhteessa noita aineita?? varmasti PASKAN makuista hiiva sokeri vesi kilju! jotain hyviä mausteita
- hevari
tunskaS kirjoitti:
niin missä suhteessa noita aineita?? varmasti PASKAN makuista hiiva sokeri vesi kilju! jotain hyviä mausteita
tee normaalii kiljuu ja laita valmiisee kiljuu jotai mehuu sekaa ja nauti mahdollisimman kylmänä
- ampukaa jos osutte!
pistä lämmintä vettä litra limukkapulloon sit 2 desiä sokeria sitten kuivahiivaa silleen sopivasti ei paljoa anna käyä noin viikko sitten sekota se ota hapot pois ja jätä hiiva laskeen sit ku kilju on aivan kirkasta pistä letku sinne imase ja siirrä toiseen pulloon pitäs tulla kirkasta kilijua:)
- Kohta tulee kiljua
tunskaS kirjoitti:
niin missä suhteessa noita aineita?? varmasti PASKAN makuista hiiva sokeri vesi kilju! jotain hyviä mausteita
Huomennä lähtee kiljua tulemaan, mausteeksi taateleita ja tummia rypäleitä
- Mehisnaminam
tunskaS kirjoitti:
niin missä suhteessa noita aineita?? varmasti PASKAN makuista hiiva sokeri vesi kilju! jotain hyviä mausteita
Aina maistuuu mehukatti se on ihan matti, mehukatti
- v**tuilija
Säälittäviä luusereita nuo kiljun tekijät. Hyvääkin juotavaa kohtuullisin hinnoin kun on saatavilla.
- ass
niin yli 18 vuotiaille xD
- punk
siis kilju on ihan ali arvostettua!
se on hyvää ja halpaa ja helppo tehä
ja sopii varsinki ala ikäsille - vbjdd
mee vittuun arvostelemasta. Säälittäviä tommoset ihmiskriitikot!
- jukkajärvinen2
punk kirjoitti:
siis kilju on ihan ali arvostettua!
se on hyvää ja halpaa ja helppo tehä
ja sopii varsinki ala ikäsilleveä hansakaa tereveisin jukka järvinen
- Anonyymi
punk kirjoitti:
siis kilju on ihan ali arvostettua!
se on hyvää ja halpaa ja helppo tehä
ja sopii varsinki ala ikäsilleite teen aina salaa mehukatti purkkii nam nousee päähä kivasti
- hiihtomies
Jeps. Itse olen kokeillut http://www.kilju.net :in teeviiniä ja sarvikuonoviiniä.... helvetin pahan makuista tuo jälkimmäinen mutta kolisee kuin keilahalli :P
- höhöhö
Pikkusatsi kiljua
Tarvikkeet:
1,5l cola-pullo
Ainekset:
1l vettä
2dl sokeria
2 teelusikallista pulla-hiivaa
Valmistus:
Laita 1l snadisti yli kädenlämpöistä vettä pulloon,
murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan.
Lisää sokeri, hämmennä hetki ja sulje korkki
mausta esim. appelsiinilla.
Laita pullo johonkin huoneenlämpöiseen, pimeään komeroon piiloon äidiltä
ja anna käydä n. 4-8 päivää...tulos on 6-16 prossaista kiljua!- timokkk
netist löytyy sellasia ohjeita missä tehdään kiljua koko kylälle
- pers
Pikkusatsi kiljua
Tarvikkeet:
1,5l cola-pullo
Ainekset:
1l vettä
2dl sokeria
2 teelusikallista pulla-hiivaa
Valmistus:
Laita 1l snadisti yli kädenlämpöistä vettä pulloon,
murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan.
Lisää sokeri, hämmennä hetki ja sulje korkki
mausta esim. appelsiinilla.
Laita pullo johonkin huoneenlämpöiseen, pimeään komeroon piiloon äidiltä
ja anna käydä n. 4-8 päivää...tulos on 6-16 prossaista kiljua! - kiljusieppo
pers kirjoitti:
Pikkusatsi kiljua
Tarvikkeet:
1,5l cola-pullo
Ainekset:
1l vettä
2dl sokeria
2 teelusikallista pulla-hiivaa
Valmistus:
Laita 1l snadisti yli kädenlämpöistä vettä pulloon,
murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan.
Lisää sokeri, hämmennä hetki ja sulje korkki
mausta esim. appelsiinilla.
Laita pullo johonkin huoneenlämpöiseen, pimeään komeroon piiloon äidiltä
ja anna käydä n. 4-8 päivää...tulos on 6-16 prossaista kiljua!Ei kilju voi tulla yli 12 prossaiseksi ku hiiva kuolee 12 prosassa.
http://www.kilju.tk/ lukekaa tuolta - Kokenusta pitkälti
kiljusieppo kirjoitti:
Ei kilju voi tulla yli 12 prossaiseksi ku hiiva kuolee 12 prosassa.
http://www.kilju.tk/ lukekaa tuoltaOlen kyllä varmasti tehnyt kiljua yli 20%.. ja mittarilla mitattu... elkää puhuko ennenku tiiätte... vahvaa se on kun vaan osaa tehrä..
- ---------------------------...
Kokenusta pitkälti kirjoitti:
Olen kyllä varmasti tehnyt kiljua yli 20%.. ja mittarilla mitattu... elkää puhuko ennenku tiiätte... vahvaa se on kun vaan osaa tehrä..
Kuka vitun hölmö käyttää pullahiivaa tai kuivahiivaa kiljussa? Kiljuun tarvitsee käyttää turbohiivaa, toiselta nimeltään superhiivaa. Eikä kilju todellakaan voi olla yli 20%, se on tieteellinen fakta. Hiivasieni kuolee eri lähteiden mukaan 12 - 18%. Jos olet saanut yli 20%, selitys on joko se että alkoholimittarisi ei näytä tasan tarkkaan oikein tai alkoholi nousee pinnalle joissain olosuhteissa. Voit kokeilla alkoholimittaria esim. normaaliin viiniin, ja se ei pakosti näytä tasan sitä samaa joka siinä pullon kyljessä on.
- kiljumestari
pers kirjoitti:
Pikkusatsi kiljua
Tarvikkeet:
1,5l cola-pullo
Ainekset:
1l vettä
2dl sokeria
2 teelusikallista pulla-hiivaa
Valmistus:
Laita 1l snadisti yli kädenlämpöistä vettä pulloon,
murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan.
Lisää sokeri, hämmennä hetki ja sulje korkki
mausta esim. appelsiinilla.
Laita pullo johonkin huoneenlämpöiseen, pimeään komeroon piiloon äidiltä
ja anna käydä n. 4-8 päivää...tulos on 6-16 prossaista kiljua!on tainnut tulla juotua kilju juomaa äidin kielen tunnilla
- Onkonii
Kokenusta pitkälti kirjoitti:
Olen kyllä varmasti tehnyt kiljua yli 20%.. ja mittarilla mitattu... elkää puhuko ennenku tiiätte... vahvaa se on kun vaan osaa tehrä..
Tyyppi sanoo että ei puhuta ennenkö tiedetää... Ekaks hiiva kuolee n.12% Mitenköhä tyyppi saa siitä 20 % ??
- Kotiviiniä
Onkonii kirjoitti:
Tyyppi sanoo että ei puhuta ennenkö tiedetää... Ekaks hiiva kuolee n.12% Mitenköhä tyyppi saa siitä 20 % ??
Sehän nyt taitaa olla ihan hiivasta kiinni, on päivänselvää että normaaleilla leipomiseen tarkoitetuilla hiivoilla ei saada tulokseksi kuin paskaa, eihän sitä muuten mitään turbohiivoja olisi kehitetty? Turha mopopoikien autotallin perällä käyttämistään muovipullo-pullahiiva-kiljuistaan odottaa yli 12% mutta oikeilla välineillä ja varsinkin oikealla hiivalla varmasti hyvinkin mahdollista saada se 20% irti.
- tempe
kiljumestari kirjoitti:
on tainnut tulla juotua kilju juomaa äidin kielen tunnilla
no turbohiiva ja normi pulahiiva on samaa ainetta turbohiivala käyminen käynistyy nopeammin ja se kuolee 12-18%
- herra teini
---------------------------... kirjoitti:
Kuka vitun hölmö käyttää pullahiivaa tai kuivahiivaa kiljussa? Kiljuun tarvitsee käyttää turbohiivaa, toiselta nimeltään superhiivaa. Eikä kilju todellakaan voi olla yli 20%, se on tieteellinen fakta. Hiivasieni kuolee eri lähteiden mukaan 12 - 18%. Jos olet saanut yli 20%, selitys on joko se että alkoholimittarisi ei näytä tasan tarkkaan oikein tai alkoholi nousee pinnalle joissain olosuhteissa. Voit kokeilla alkoholimittaria esim. normaaliin viiniin, ja se ei pakosti näytä tasan sitä samaa joka siinä pullon kyljessä on.
Hiiva kuolee 17%, mutta olen isäni kanssa tehnyt 18% viiniä, se vaatii vaan aivan vitusti hiivaa(mitta suhteisiin nähden) ja paljon aikaa
- Kiljukeisari
tempe kirjoitti:
no turbohiiva ja normi pulahiiva on samaa ainetta turbohiivala käyminen käynistyy nopeammin ja se kuolee 12-18%
ensinnäkin pikahiivasta tehdään kunnon kilju. se kuolee 18 %. normi hiiva kuolee12%.
ainesosat: 30l käymisastia. 7-8kg sokeria. pika/turbohiivapakkaus.
ohje: huuhtele kuumalla vedellä pönttö. kaada sokerit pohjalle. sitenn kaada pika /turbohiiva päälle. jos ravinteet eripussissa niin nekin sinne. perään alle kädenlämpöistä vettä piripintaan. jos kuumempaa niin hiiva kuolee. kannattaa vesi laittaa suihkulla että hiiva sekoittuu muuten se kuohuu yli reunojen. laita pönttö huoneen lämpöiseen paikkaan jos mahd lämpimämpi paikka käyttää kiljun nopeammin. eli lattia lämmitetty paikka optimaalinen. laita kansi päälle ei siis kinni muuten se voi pamahtaa. vesilukkoa et tarvitse ja siihen reiän paikalle kannattaa laittaa teippi muuten banaanikärpäset meneväs soppaasi. sitten odotetaan. 1 - 1½ vk niin se on käynyt loppuun. ja käymisen kyllä huomaat hajusta ja suhinasta. sitten kun käyminen on loppu odota 1vk tai toinen niin siitä tulee kirkasta. idea on että hiiva tappaa itsensä alkoholiin joten kilju ei käy mahassa ja aiheuta vessakohtausta. jos mahdollista niin käymisen loputtu laita pönttö viileään niin se kirkastuu nopeammin. tässä vaiheessa voi kannen laittaa kiinni. olkaapa hyvä apinat. tämä tieto on 15v kokemuksella hankittu. ;) - kokemusta on
Kokenusta pitkälti kirjoitti:
Olen kyllä varmasti tehnyt kiljua yli 20%.. ja mittarilla mitattu... elkää puhuko ennenku tiiätte... vahvaa se on kun vaan osaa tehrä..
kyllä tuo on mahdollista kun on hommaan tarkoitettua hiivaa ja osaa asiansa.
vieläkin vahvempaa saa kun tislaa kiljun - kadskfkafdaf
kokemusta on kirjoitti:
kyllä tuo on mahdollista kun on hommaan tarkoitettua hiivaa ja osaa asiansa.
vieläkin vahvempaa saa kun tislaa kiljunkannatan asiaa
- kiljusieppo
kiljusieppo kirjoitti:
Ei kilju voi tulla yli 12 prossaiseksi ku hiiva kuolee 12 prosassa.
http://www.kilju.tk/ lukekaa tuoltaMun tietooni se raja on 17 prossaa.
- Anonyymi
tai isältä ku ite teen koko aja mehukatti purkkii nousee kivasti päähä
- mällipää
Kiljun teko on helppoa, eikä sen tarvitse olla tarkkaa, jos päätavoitteena on kännit, eikä maku. Eli limupullo, minkä kokoinen tahansa ja siihen pohjalle kippaat jonkin verran sokeria. Esim. 1 litraan noin 2 dl, eikä se todellakaan ole tarkkaa, mutta mitä enemmän sokeria, sitä enemmän promilleja - liika sokeri vain haittaa käymistä, niin että älä liioittele. Veden voit ottaa kuumana suoraan hanasta, lisätä sokerit, ravistella hyvin ja lisätä jonkinmoinen ripaus hiivaa. Sen verran että luulet riittävän. Ja ei kun käymään ainakin 7 päiväksi, että promillet nousee kivasti ja sitten vain kirkastat :D Eihän se ole välttämätöntä, mutta kivasti maha sitten turpoo!
- Pentti1980
paská puhetta noi kirkastamiset sun muut.-_-mitä víttua te sillä kirkastamisella siinä teossa helevetti soikoon teette?!víttu päätavoite on kännit,niinkuin joku tuossa mainitsikin.jos tota páskaa teen,niin laitan siihen ekana noin 1,5 dl kädenlämpöistä vettä yleensä kokis pulluun.sitten lisään noin 2 desiä sokeria,sitten lisään 11g kuivahiivaa sinne sekaan.annan käydä 2 päivää ja ihan hyvää tulee.turhaan saataná soikoon odottelee mitään viikkoa sen käymistä,koska silloin sen alkoholi muuttuu etanoliksi.ja veikkaisin,kun heti toi juoma käy päähän,että kyllä siinä ainakin yli 10% on alkoholia.eli,että ihan hyvät kännit tosta tulee 2 päivänkin käymisen jälkeen ja tota on ihan mukava juoda sillon tällöin,vaikka onkin paskan makuista.hyvin harvoin meinaan tota alkoholia tulee juotua.
- Merkkkki nimi
Pentti wtf: Laitoit: alkoholi muuttuu etanoliksi? Nehän on sama asia... Sehän ois jännää jos tekis kiljua siihen tulis alkoholia ja alkoholi muuttuis alkoholiks XD mut se voi kyl mennä pilalle jos säilöö kauan.
- 2 x 25 litran pöntöt
Pentti. Syntynyt vuonna 1980, ja jutut tätä tasoa?
"Päätavoite on kännit"? Just. En sano mitään.
Ai miksi kirkastetaan? Siksi, että joku vaatii valistamaltaan lopputuotteelta laatua ja vatsa(ja silmä-)ystävällisyyttä. Jos jotain tekee, eikös se kannata tehdä sitten niin hyvin kuin pystyy? Sitä tarjoamalla ystäville kertoo arvostavansa, ei pelkästään heitä, vaan myös itseään.
"...koska silloin alkoholi muuttuu etanoliksi". Mitähän alkoholia herra Pena tykkää sitten nauttia? Xylitolia?
Urpo. - Kiljumestari
"Turhaan saataná soikoon odottelee mitään viikkoa sen käymistä,koska silloin sen alkoholi muuttuu etanoliksi."
NO ETANOLIA TÄSSÄ HALUTAANKIN!! - kiljumaisteri
Jumalauta pentti etanoli on yks alkoholeista eli sama asia kuten vaikka metanoli propanoli jne.
- kyrvänsyylä1
kiljumaisteri kirjoitti:
Jumalauta pentti etanoli on yks alkoholeista eli sama asia kuten vaikka metanoli propanoli jne.
meeppä juomaan metanolia poika, sokeus taattu kuolema ehkä.
- 12+4
Hei jos kiljun keittää tappaakseen hiivan niin muodostuuko metanolia?
- se oon minä se
Ei. Metanolia muodostuu käymisessä pikkuinen määrä, mutta se ei vaikuta mihinkään. Sitä on ihan kaupan viineissä ja oluissakin, mutta jos metanolia on häviävän pieni määrä suhteessa etanoliin, se ei ole vaarallista. Tislatessa metanoli kiehuu ennen etanolia, eli jos pontikkaa tekee niin ekat tipat pitää kaataa viemäriin tai vaikka polttaa trangiassa, niistä menee näkö tai henki. Jos kiljua keität hiivan tappamiseksi niin kattilasta nouseva höyry voi olla paljolti metanolia, joten pidä liesituuletin päällä. Annat vaan kiehahtaa, niin hiiva kuolee ja se metanolimäärä mikä liemeen jää ei vaikuta mihinkään.
- 9+4
Hyvää kiljua saa kun osaa tehdä. Hyvät ohjeet saanut kiljunkeittelijä pystyy tekemään esimerkiksi lonkeron tai siiderin makuista kiljua oikeilla sekoitussuhteilla. Hyvän kiljuntekijän tunnistaa siitä, että tuotoksessa ei maistu hiiva ollenkaan. Minä olen myynyt kaverini kanssa tehtyä kiljua vaikka kuinka usealle, eikä kenelläkään ole tullut ripulia, oksennusta tai pahaa krapulaa jotka huonosti tehdystä kiljusta tulee. Sen sijaan kaikki heistä ovat saaneet loistavan humalatilan päälle ja kehuneet juoman makua. Juon keitoksiani myös itse.
- kilju+lasol=hupaa
itse tein tuossa litran kiljua jonka lapposin melkein vedenkirkkaaksi.laitoin 0,75 litran pullon melkein täyteen ja loput join heti. hiivan pelossa laitoin pienen lirauksen lasolia siinä toivossa, että loput hiivasta kuolisi tässä 0,75 pullossa.
perjantaina sitten koitin juoda tätä mutta heikko näytös oli. sain juotua n.3dl ja loput heitin menemään ja ajattelin ettei koskaan uusiks. Mutta kohta piakkoin tulinkin katumapäälle=DD oli kuitenkin niin jännä makuelämys että kyllä se menee muttei rynnäköllä BTW lasolia siksi koska ikää ei ole oikeaan viinaan. - Dr kiljour
Pakko oli viel kirjottaa ku aikoinaan tehtiin röpöttiä ni tehtiin helkutin hyvä ja onnistunut satsi (ilman turbohiivaa) ajan kanssa.
30l käymisastia johon 27l käenlämpöistä vettä sokeria 6 kg ihan perinteistä hienoo sokeria 1kg kuorittuja/halkaistuja omenia (niitä vihreitä). 2hiivapalasta
eka keitettiin sokerit vedessä ,lisättiin pönttöön perään vettä kunnes tuli noin 27l käden lämpöistä sitten hiivat kuppiin jossa myös sekoitettiin/liuotettiin.
siiten hiivasotku perään ja kunnon sekotus (melalla). Ja suihkussa kävi hyvästi ku oli lattialämmityskin.
aikaahan se vei mutta on 100x parempaa ku mikään turbohiivalla sotkettu linnunmaito 3 päivässä.
Ja annettiin käydä 10 päivää lapot - sdhfsdklgfvlejshrg
Jee nyt sain tätä tietoo täst kilju valmistukset :D Täytyy täsä kokeil ku ei ikä viel riitä alkoon & oikeeseen viinaan ...
- Kiljuvelho
No isin pukku juopot tässä resepti kätevä:
-letra tropikaanaa
-Puolikas tuerehiiva
-n.2 dl sokeria (vähä ku pussista sinnepäin kaadat nii hyvää tulloo)
1.Sekoita hiiva kädenlämpöiseen mehuun (lämmitä 2dl vaikkapa mikrossa) . Tämän jälkeen kaada liemi käyttöastiaan sokerin ja lopun mehun kanssa
2.Ravista pulloa voimakkaasti jotta aineet segottuu.
3.Tee käyttämis pullon korkkiin reikiä että paineet pääsee pois.
4. Jätä juoma istumaan diskreettiin paikkaan niin kauaksi kunnes happojen muodostuminen loppuu, ja hiivat valuvat paksuksi "sakaksi" pullon pohjalle
5.Kun olet varma että käyminen on loppunut (jotain ehk 2vk) suodata kerran tai kaksi kahvisuodattimen läpi tämä juoma. (älä kaada sakkoja suodattimeen iha varmuuden vuoks).
6."Nauti" kilju kylmänä että maku olisi herkullisempi.
7.Muista että kilju saatta olla helvetin laksatiivista - wffewg3wg
Ite tein 50 l kiljua kotona piilossa vanhemmilta.. :D
n.50l vettä
6 pussia sokeria(sais vissiin olla enemmänkin)
6 pakettia tuorehiivaa
3 sitruunaa ihan kokeilu mielessä
1.5 kokis pullollinen kiljua.
n.3 desiä sokeria
1 paketti tuorehiivaa
En ole testannut kunnolla tuota pienempää määrää mutta pitäis tulla kännikelposta kiljua.
Eli löysin varastosta 50 l tynnyrin, pesin sen huolella fairyllä tiskiharjan kanssa. Sitten kiehutin 10l kattilassa vettä heitin kaikki sokerit tynnyriin ja kaadoin kiehuvan veden päälle sekoitin / ravistelin tynnyriä( jotta sokeri liukenee veteen) sitten lisäilin kuumaa/ kylmää vettä jotta sain kädenlämpöistä siitä. liuotin hiivan pieneen määrään veteen ja heitin tynnyriin. Sitten pullotin ja laitoin pullot kylmään annoin laskeutua(että hiivat jäisivät pohjalle ettei tule vatsavaivoja). Kilju oli mielestäni ihan hyvin käynyttä puolentoista viikon päästä ja nousi hyvin päähän. n.2 viikon päästä kiljussa oli prossia n.14%. Maku kiljussa on sellanen kirpeä ja aika paha, mutta jos hyvää haluaa niin lisää pullotus vaiheessa sokeria tai jotain mehutiivistettä kannattaa olla mahdollisimman lämpimässä paikassa huoneen lämpö n.20 astetta riittää. Ja tynnyriä ei kannata avata ainakaan viikkoon Mutta halvat kännit kiljulla saa, ja krapulaa ei itselle ainakaan ole tullut niinkuin esim.. kaljasta.
Ja tislaamalla saadan metanolia aikaiseksi, ei kiljusta!! Metanoli on pieninä määrinä tappavaa alkoholia, ja voi viedä näön sun muuta, sitä vaaraa kiljussa ei ole.- Kilju paras
Kiljussa on se parasta, että se on halpaa ja maku voittaa suurimman osan alkon halvemmista juomista. Käyminen, uusien reseptien testaus ja odotus on mielenkiintoista.
Onnittelut uudesta harrastuksesta! Sinne mukin pohjalle voi laittaa sitruunaviipaleen, jokaisen lasin aikana hölskyttää. Sitruuna muuttaa makua paremmaksi, hunata tekee saman. Jos haluaa niin tekee mustaherukka/puolukka mehua ja sekottaa ne kiljuun kuumana, antaa hyvää makua. Vähän samantapainen kuin jouluglögi.
Voisit laittaa enemmän sokeria, 6kg sokeria käytetään yleensä 25 litrassa. Sokeri nostaa alkoholiprosenttia. Lisäksi ylimääräinen hiiva antaa pahaa makua.
Itse tein joskus limupulloissa puolukka, sitruuna-hunaja kiljua. Sekoitin niitä yhteen sopivassa suhteessa. Väri oli pinkki XD maku järkyttävän hyvä. Nousi hyvin päähän kun sammuin kuin seinään. Ei kyllä tullut krapulaa niin kuin useimmista myydyistä alkoholeista
- kilijua
ite tein mummon lapsen vaarin kanssa 35% kiljua. Kyllä kolahti ja makeesti. Vappu pöhistiin niin perkeleesti ja naitiin.
- lollopk
Onko kellään toiminu appelisiinikilju?
Tehdään jäätyneestä appelsiinimehusta- Kiljukännit
Uskon sen toimivan mutta kannattaa käyttää hiivaa. Käy nopeammin ja syntyy varmasti alkoholia. Hiivaa voi heittää vähän sekaan varmuuden vuoksi.
- Paninsitä
Jee. Kiljupalsta :D
Nykyään olutta lähinnä teen, mutta tuosta se lähtee. On noita joskus tehty vaihtelevalla menestyksellä. Kantapään kautta opittuja asioita:
- Älä laita korkkia liian tiukkaan.(pitäs olla selvä asia,mut unohtuu se kuitenkin joskus.Aivan varmasti räjähtää pullo kun pullo)
- Lämpöä pitää olla. (Kylmässä kun pitää,niin ei vaan käy->ei alkoholia)
Mikäli saa viimein aikaan jotain alkoholipitoista litkua, niin sitä skeidaa voi jatkojalostaa viskaamalla sen pakastimeen. Kaataa sitten jäätymättömän osan toiseen paljuun ja toistaa tarvittaessa. Juoma vahvenee, mutta myös paha maku kasvaa samassa suhteessa.
Näin joskus sain aikaan yli 30% jotain, mutta oli niin hirveää scheissea että sitähän ei voinut juoda.- Kiljander1
Pahemman makuisista tulee parhaat kännit :D Ainakin tietää, että kaikki sokerit on käyny. Filteröinti muuttaa maun neutraalimmaksi, osa siitä hyvästä mausta katoaa. Siksi maistelen käymisen loppuvaiheessa. Eikö tosta olisi voinui tehdä jonkinlaisen kiljuboolin, hedelmiä sekaan niin menee varmasti alas. Vaihtoehtoisesti olisi käyttänyt sitä kastikkeissa.
- Yrjölens
Yritin tuota aktiivihiilelläkin suodatella. Joku maku siitä hävisi, mutta peruspska säilyi :D Tuo olikin vaan testi, että miten vahvaksi kiljun saa pakastamalla.
Lopulta kaadoin koko skeidan nuotioon, joka ainoastaan yltyi siitä.
No, testi on helposti toistettavavissa. Oikeilla lähtöaineilla tuosta saattaisi tulla jopa juotavaa.Kärsivällisyys loppui. Mul tais olla jotain appelsiinikiljuhkoa.
Eikä tuo muutenkaan taida kannattaa jos joutuu maksamaan sähkölaskun, mut ainahan sitä voi lainata naapurin pakastinta :P - spigelz
Tein sellasta että laitoin 1,5 pulloon 2desiä sokeria reilu litra vettä ja 1/4 hiivapakettia ja sitte korkkiin pieni reikä puukolla tuliskohan hyvää? :))
- kiljander1
Tulee hyvää :) Teen samalla tavalla omat kiljuni. Limupulloissa on helppo kokeilla erilaisia reseptejä. Jätä korkki hieman auki vaikka teit reiän, pulloon syntyy hiilidioksikerros, ilmaa ei pääse missään vaiheessa sisään. Ihan turvallisuuden vuoksi, pulloon syntyy korkea paine.
- Pårsikka
Tuli tehtyä kokeilu mielessä eka pieni erä mut toimii. Tälläsel reseptil.
5l vettä
1kg sokeria
3kpl nektariinia (persikkaa) kuorittuna/kuutioituna
11g kuivahiivaa (sunnuntai)
Käyminen kesti 12 päivää. rajuin käyminen meni 7 päivää.
Elikkä homma meni näin, ensiksi ihan normaali vesikiljuna annettiin käydä toi PARAS AIKA 7 päivää reilu, Sit persikat sekaan/sotkettiin noita vielä sokeriliemessä na pönttöön. Ja pam 5 päivää myöhemmin tukka aika sekasin reilun litran jäliltä. suosittelen kokeilee. Muistakaa ei mitään lisukkeita ennen kuin käynyt vähintään viikon. - kiljun pöhinää
Täs ois joku perus kilju ohje 1,5l
2L pullo
Vähän vajaa 1.5L vettä
N. 3 desiä sokeria
N. Pussi kuivahiivaa 11g
1. Kaada pulloon kuumaa vettä n.1L
2. Lisää 3 desiä sokeria kuumaan veteen ja sekoita
3. Lisää kylmää vettä pulloon niin että siitä tulee noin kädenlämpöistä ja lisää hiiva
4. Tee reikä korkkiin tai raota korkkia niin että hiilidioksidi pääsee pois ettei pullo räjähdä
5. Laita pullo johonkin lämpimään käymään noin 2 viikoksi tai kun kilju ei enää käy
Suodatus:
Kun kilju on käynyt ota toinen pullo jonka päälle suppilo johon 2-3 kahvifiltteriä, sitten Kaada hitaasti kiljua kahvifiltteriin jolloin se suodattaa hiivan pois ( vaihda välillä filttereitä koska menee tukkoon ) tässä prosessissa voi mennä jopa 2 tuntia ja meneekin. Kannattaa toistaa suodatus vielä kerran koska siihen voi jäädä hiivaa ja niin vähän jääkin. Lopuksi voit laittaa jotain mehutiivistettä jos ei raakana mene alas
kokemuksella ihan hyvää kiljua eikä tule edes paskatautia yms. Ja känniin kyllä pääsee. En osaa sanoa paljon tulee voltteja - reijovaljakka
2kg
- maritalaurila
3kg
- kansta11
itse tein noilla 1,5l ohjeilla ja laitoin ilmapallon korkin päälle johon oli tehty reikä
.ilmapallon on siitä kätevä että tietää milloin kilju on valmista Käypä kiljuresepti tai voi mieltää myös kaljaksi.
Osta sellainen kaupan olutsatsi 30 litralle ja valmista se ohjeen mukaan.
Poikkeuksena älä kuitenkaan noudata pakkauksen ohjeita hiivan ja sokerin määrän suhteen.
Vaan sokeria noin seitsemän kiloa ja hiivaa yksi iso turbohiiva pussillinen.
Anna käydä kaksi viikkoa ja juoma on valmista.
Maku on kuiva ja hiukan kotikaljamainen, päähän käy kuin metrin koivuhalko varoituksen sanana kuitenkin, että darra voi olla kovempi mitä kirkkaasta viinasta saa.- Anonyymi
KILJU NIIN NOPEASTI KUIN ON MAHDOLLISTA:
Keitä kilju turbohiivalla 24 tunnissa, esim salama-hiivalla. Keittämisen jälkeen kiljussa on jo alkoholi sisällä, kilju pitää vain selkeyttää. Lappoa kilju toiseen astiaan että pahin sakka jää käymisastian pohjalle ja lisää pikakirkaste.
Hölskytä kiljua niin että kiljussa oleva ylimääräinen hiilidioksidi poistuu. Kirkasteen ohje sanoo että kiljun pitäisi seistä 1-2 päivää ennen pullottamista, mutta minusta kiljua voi suodattaa jo aikaisemmin muutaman kahvifiltterin lävitse. Normaalisti hiiva ei jää kahvifilttereiin, mutta kirkasteessa oleva gelatiini sitoo hiivan itseensä ja jää filtteriin.
Toinen vaihtoehto on tietysti käyttä aktiivihiiltä suodatukseen, silloin ei tarvita kirkasteitakaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1387775Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde381975Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251920- 911643
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1801565Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p1071030- 49930
Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik4909Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28830- 34812