Kumpi ja kampi

Kumpi ja kanmpi

Kumpi on parempi?.. jos kumpikaan?

Säästää eläkesrahastoon ja katsoa kuinka käyaikanaan tai sitten ostaa esim
kiinteistöjä ym mistä saa vuokratuloa kokoajan.

Kyllästynyt itse osakkeisiin, eli sieltä jos tule eniin verottajahan napsaa siitäkin pienestä
tuotosta ruhtinaallisesti 1x vuodessa ja osingot nyt mielestäni minimissään, eli laihoja
vuosia mennään.. aika on rahaa!

Kumpaa sinä sijoittaisit jos olisi 100 000eur rahaa kädessä?

Ostatko osakkeita vai ostatko vaikka jonkin liikehuoneiston ja vuokraat sen..tai muuta?

Mielipiteitä ja faktaa kiitos ..sana on vapaa!

21

2511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin tein

      Sanosin näin, sijoita asuntoon. Ei minnekkään muuttotappio alueeseen.Säilyy varmasti rahat, eikä ota pankit hoitokuluja.Saat aina myytyä, nykyisin hinnat nousee vähintään 5 % vuodessa.

      • Jampe1965

        "Saat aina myytyä, nykyisin hinnat nousee vähintään 5 % vuodessa."

        Tuulipukulogiikkaa parhaimmillaan :-)

        Koska hinnat ovat nousseet viime vuosina, ne tulevat nousemaan forevör! Edellisen kerran kun ihmiset uskoivat että asuntojen hinnat nousevat aina vähintään 5% (siis 80-luvun asuntokuplan huumassa), ne laskivatkin 50%.

        Jos haluaa rikastua spekuloimalla, kannattaa ostaa silloin kun tavalliset tallaajat myyvät, vakuuttuneena siitä että hinnat laskevat.


    • 7+4

      Mulla on about 100 000e "turhaa" rahaa tällä hetkellä sijotettavana. Tällä hetkellä rahastoissa ja osakkeissa kiinni, tietysti ostasin liikehuoneiston jos jonku kunnollisen tommosella pikkurahalla sais, mutta kun ei saa. Ei esim. pk-seudulta saa edes mitään asuntoa tolla hinnalla.

    • huoletii

      Itse itsestänsä.Vaan mistä tuli tuo raha joka on kädessäsi,tuliko se perinnöstä,pelivoitosta vaiko varmemmin työstä?

    • KTM / sijoittaja

      Itse näkisin että pääkaupunkiseudulla on hintakupla asunnoissa, joten en ostaisi vielä asuntoa. Pitäisin rahat hyvin hajautettuina osakkeissa. Ulkomaille sijoitettaessa käyttäisin rahastoja, ottaen kuitenkin selvää eri rahastojen palkkioista.
      Sijoitukset kannattaa tehdä aina kuitenkin oman riskinsietokyvyn mukaan.

    • hanna 2013

      asunnon siinähän jo puolet omaan asuntoon ..

    • Sijoitusasiantuntija

      100 000e kannattaa todellakin sijoittaa järkevästi, koska inflaatio syö jatkuvasti rahan arvoa. Vuosien päästä raha on numerona sama, mutta arvoltaan eri. Itse suositten sijoitusasiantuntijan tapaamista tilanteessasi.

      Asunto, rahastot, osakkeet vai talletukset... kas siinä pulma. Lähdetään liikenteeseen ihan perusasioista, eli mainitsemistasi veroista. Pääomaveroa peritään siis aina, riippumatta miten laitat pääoman (100 000e) tuottamaan. Sijoitusasunnossa maksat myyntivoitosta 28% veroa, kuten myös mahdollisista vuokratuloista. Rahastoissa verot maksetaan rahastolunastuksessa syntyneestä myyntivoitosta, vaikkakin rahaston sisällä eri sijoitusinstrumentit ovat verovapaita Suomessa. Mutta rahaston sisällä tapahtuva sijoitustuotteiden allokaation vaihtelu jää ammattimeklarille, joka kyseistä rahastoa hallinnoi. Siinä päätäntävalta ei ole asiakkaalla. Osakkeissa ja talletuksissakin on tietenkin sama juttu. Tuotosta tai vaikkapa määräaikaistalletuksen koroista perii Suomen valtion verottaja aina omansa.

      Kohtalaisen uudessa PS-tilissä voi osakkeita, rahastoja ja talletuksia myydä, vaihtaa ja lunastaa verottajan puuttumatta peliin. Kunhan ne vain tapahtuvat nimenomaan PS-tilisi sisäpuolella. Verot maksetaan vasta loppujen lopuksi eläkkeellä jäätyäsi. Tämä sitoo rahat pitkäksi aikaa, eikä niitä eläkkeelle jäädessäkään voi nostaa könttäsummana ulos. Eli rantahuvila Rivieralla tai urheiluauton hankintaan tämä sijoitusmuoto ei sovellu. Rahat nostetaan elämistä varten n.10v aikana. Mutta sanoisin, että harkitsemisen arvoinen vaihtoehto kylläkin osaksi sijoitussalkkuasi. Huomioitavaa on myös maksimisijoitus verotehokkaasti tällä hetkellä on vain 5000e/v. Verottaja ei anna laittaa enempää, varmasti ihan tarkoituksella.

      Sijoitussalkkuusi ottasin PS-tilin ja sen sisältävien tuotteiden (jotka itse siis valitset) lisäksi suoria osakkeita ja rahastoja. Ei-ammattimaisessa asuntosijoittamisessa kun on omat riskinsä etenkin mikäli sinne haluaa ottaa vuokralaisen. Sijoittamisessa lähtisin liikenteeseen osinkoa maksavista vakavaraisista yrityksistä suomessa, esimerkkinä nyt vaikka Orion ja Fortum. Osinkoverotusta ollaan muuttamassa ensi vuonna tiukemmaksi, mikä tulee todennäköisesti tarkoittamaan poikkeuksellisen runsaita osingonmaksuja (vrt.historiatieto aiempaan samanlaiseen tapaukseen). Lisäksi esim. Talvivaara on mielestäni edelleenkin kohtalaisen hyvä sijoituskohde, vaikka se onkin nyt median avulla saanut poikkeuksellisen suurta hypetystä.

      Osakkeiden rinnalle ottasin rahastot. Hyvä rahasto on nimenomaan eläkerahasto, joka esimerkiksi tähtää arvonkasvun maksimointiin juuri eläkkeelle jäämisesi yhteydessä. Lisäksi "turvallisia" ratkaisurahastoja, eli rahastoja jotka sijoittavat toisiin rahastoihin. Näitä edustavat pankkien *** 25, *** 50 ja *** 75 rahastot. Jälkimmäinen numero kertoo rahaston osakepainon, lopun osuuden painottuessa korkomarkkinoille. Vielä lisäksi rahastosalkkuun olisi hyvä miettiä hieman riskipitoisempaa ja samalla mahdollisesti paremmin tuottavaa rahastoa. Se voisi olla kehittyvien markkinoiden (kiina, intia, yms.) rahasto tai esimerkiksi biotekniikan yms. erikoistoimialan rahasto.

      Sijoituksien allokaatio, eli jakauma kannattaa pyrkiä hajauttamaan mahdollisimman tasaisesti. Tällöin rahan tuotto-odotus suhteessa riskiin jakautuu oikein. Jakaumassa tulisi ottaa huomioon jakauma maantieteellisesti (Eurooppa, Aasia, Yhdysvallat), toimialoittain (öljy, metsäteollisuus, lääketeollisuus jne.), sekä vielä jakauma korkojen ja osakesijoitusten välillä.

      100 000e sijoituksille saat pankista oman henkilökohtaisen yhteyshenkilön. Vaikket itse jaksa/viitsi/halua sijoituksiasi seurata, niin tapaaminen vaikka vuosittain sijoitusasiantuntijan kanssa voisi olla järkevää. Tämä siitä syystä, että markkinoita olisi hyvä seurata edes vaikka toisella silmällä. Nyt tänään tehdyt sijoitukset ja niiden allokaatio eivät välttämättä ole parhaita mahdollisia taas enää vuoden päästä.

    • Paljon maksat sijoitusneuvoista? Voisin antaa hyviä vinkkejä/vaihtoehtoja. Opiskelen alaa nimittäin ja kandi kohta valmiina.

      • lait aosoite

        mitään....


      • Sisko+sisko
        lait aosoite kirjoitti:

        mitään....

        Sieltä ei saa rahoja pois jos haluaa lopettaa sen aikasemmin . Niin kävi minun siskolle .


      • 30
        Sisko+sisko kirjoitti:

        Sieltä ei saa rahoja pois jos haluaa lopettaa sen aikasemmin . Niin kävi minun siskolle .

        Itse sijoitan osakkeisiin nykyään,rahastot jätin noin vuosi sitten.
        Sinulle suosittelisin jonkin näköistä korkorahastoa,"varmoja" osinko osakkeita tai itse sijoittasin 3-4 eri yhtiöön kovan nousu toivossa.
        Tällä hetkellä laittaisin nousua odotellen Nokia,Stora Enso,Orion ja HK scan,kahta ensimmäistä näistä itse omistakin ja kumpaanki olen ollut tyytyväinen.
        Mitään analyysiä ei tänne S24 viitsi edes kirjoittaa:D


      • 999,9 kultaaq

        Se on ihan saletti, että pankit ja muut sijoitusneuvojat vievät pikku voitot, ne on pelimiehiä. Kuten jo sanoin, opiskelkaa itse sijoittamita älkääkä maksako millekään välittäjille senttiäkään! No, maksoinhan minäkin kullan välittäjälle, mutta se on kertarysäys. Ja- sijoittakaa kultaan juuri nyt, vaikka se onkin kallista. Mutta- 5 vuoden päästä se voi olla jo 10 kertaa kalliimpaa!!!


    • rahoo

      naisiin, sekä olueeseen. Pulloista saa viellä takaisinkin. Taikka ala lainaamaan rahaa 190%korolla.

      • 100 000

        saa kuka vaan.. mut teeppäs rahaa..


      • Markka takaisin
        100 000 kirjoitti:

        saa kuka vaan.. mut teeppäs rahaa..

        Jotku onnistuu paremmin ja jotku huonommin .


    • 999,9 kultaa!

      No, mulla ei ollut kuin vajaat 50.000 euroa, mutta sijoitin sen kaiken kultaan 5 vuota sitten ja nyt se on kasvanut arvossaan noin kaksinkertaiseksi! Että ostakaa kultaa, se kannattaa pitkän päälle!

      • seuraa perässä

        heh... todellinen sijoittaja sinäkin :D Ite sijoitin reilu 5v sitten outotecin osakkeeseen... makso 5e/kpl ja nyt maksaa lähelle 35e/kpl. Sun sijoituslogiikalla pitäis nyt suositella samaa sijoitusta muille... *tun idiootti :D


    • näin on

      Osta asunto-osake. Ota hiukan lainaa ja osta sitten asunto esim. 150.000 eurolla. Vuokraa asunto, niin saat vuokratuloilla maksettua lainan ja korot. Korot lienevät vähennyskelpoisia, kun perimistäsi vuokrista joudut maksamaan veroa. Myös yhtiövastikkeen voit vähentää.

      • noin tein itse

        Kannattaa ostaa tolla rahalla asunto taikka kaksi ja vuokrata niitä...
        Tuolta syrjemmästä saa tuolla rahalla muutaman asunnon joista saa vuokratuloa suhteessa 3 kertaisen määrän (varovasti arvioiden) verrattuna isoihin kaupunkeihin... Suurilla työttömyysalueilla ihmiset tarvii asuntoja mutta eivät pysty ostamaan kun ovat työttömiä mutta asua pitää jossakin jolloin he tarvitsevat vuokra-asuntoa.. Asumistuella maksavat sitten vuokraa..
        Voi olla että ostettavan asunnon arvo ei nouse mutta halvan hinnan ansiosta vuokralainen on 5 vuodessa maksanut sinulle vuokrana jo koko asunnon hinnan sen jälkeen kaikki vuokratulo on jo "kotiinpäin" ,,
        Esim.. Helsingissä et vuokratulona saa koskaan ostetun asunnon hintaa takaisin... tosin arvo voi nousta.. tai sitten ei...


    • Jopotijopo

      5 vuotta sitten ostin vanhan omakotitalon rivistä jossa on vastaavanlaisia useita ja suurinpiirtein samankuntoisia, maksoin 60tonnia. Nyt naapurikämppä myytiin 120tonnilla. Ja tämä on hilikunkilikun muuttotappio aluetta, pieni vanha kaupunki jossa asunnot halpoja ja tulotaso karvan vajaa oikeista kaupungeista. Ei oo muuten koskaan tippunu nämä hinnat kun ei oo koskaan noussu kosmiselle tasolle.

    • Olen sijoitellut...

      Ensiksi kiinteistöihin ei kannata sijoittaa ellei lähde sijoittamaan sellaisiin kiinteistöihin jotka ovat palveluiden lähellä, esim. kaupunkien keskustoihin. Näihin asuntoihin saa aika helposti vuokralaisia mutta tämänkin sijoitusmallin kannattavuus riippuu täysin siitä että millaiseen kiinteistöön sijoittaa. Myöskin näkymät ovat mielestäni tulevaisuudessa kiinteistöalalla heikkenemään päin. Suuret ikäluokat siirtyvät palveluasuntoihin ja kaksioissa ja kolmioissa asuvat ostelevat omakotitaloja, hinnoista ei voi arvella yhtään suuntaan taikka toiseen. Kaksiot ja kolmiot tulevat tulevaisuudessa varmasti halpenemaan kuten myös yksiöt. Omakotitalot säilyttävt tulevaisuudessakin ylihintaisen asemansa, mutta kaupankäynti muuttuu näiden osalta niin merkittävästi tarjonnan lisääntyessä ja se heijastuu hintoihin. Kiireellisesti myytävät omakotitalot menevät tulevaisuudessa halvemmalla ja varakkaampien ihmisten asuntojen kauppa ei tule käymään koska pyydetään liian paljon eikä välitetä vaikka asunto ei kaupaksi menisikään ihan heti. Tässä maasa on sen verran vääristynyt kauppakulttuuri että en lähtisi ainakaan omakotitaloihin investoimaan.

      Eläkerahastoihin en luota. Loppujen lopuksi kun nämä kuitenkin sisältävät velkakirjoja, osakkeita sekä korkotuottoon painottuvia puolia niin tuotto jää pienemmäksi kuin se että itse sijoittaisi niihin tuotteisiin joita eläkerahastot ovat hankkineet. Rahasto ottaa aina oman osuutensa tietysti voittoa. Ei niitä muuten pyöritettäisi. Lisäksi korot ovat matalalla joten korkorahastoista ei tule toivottavaa tuottoa juuri nyt. Toisaalta niihin nyt sijoitetaan joten niissä voi olla positiivisia näkymiä, mutta itse luotan kuitenkin enemmän suoraan osakkeisiin sijoittamiseen. Tällä hetkellä kannattanee painottaa siihen osakkeiden arvonnousuun enemmän kuin siihen että mistä tulee parhain osinko. Osinkojen jahtaaminen on tärkeämpää sitten kun nousunäkymät heikkenevät ja taantuman riskit kasvavat.

      Mielestäni nyt kannattaa harkita sijoittamista tulevaisuuden teknologiaan. Esimerkiksi ympäristö-ystävälliseen energiatuotantoon, tuulivoimaan, sähköteknologiaan jne. Tulevaisuudessa näiden kysyntä kasvaa ympäristövaatimusten vuoksi ja aikanaan sijoitetut rahat tulevat toivon mukaan takaisin. Aina näissä on omat riskit. Ja uusiin yrityksiin kannattaa tietysti sijoittaa. Esimerkiksi Talvivaaraan. Kaivos on joka tapauksessa kiinnostava euroopanlaajuisesti. Myöskin Venäjällä toimiviin ja sinne investoiviin yrityksiin voi varovaisesti sijoittaa. Toiset nousuun suuntaavat alat löytyy autoteollisuudesta. Pitää kyllä olla hieman tarkkana mutta todennäköisesti esim. Volvo tulee nousemaan ennen seuraavaa lamaa sen verran että sijoituksesta voittoa saa. Kannattaa perehtyä hyvin menestyneisiin yhtiöihin joiden arvot ovat nyt parhaillaan matalalla. Niissä tulee olemaan nousua tulevaisuudessakin ja niissä yhtiöissä löytyy osaamista.
      Sitten hyvä sijoittamiskohde on kiinteä omaisuus. Ja kiinteällä en tarkoita välttämättä kesämökkiä tai omakotitaloa. Metsät ja pellot ovat sellaisia kohteita että niiden arvo ei muuta kuin nouse. Mitä enemmän väestöä tulee, sen enemmän on suita ruokittava ja sen enemmän peltoja tarvitaan. Viljelijöille maksetaan törkeän vähän kyllä tukia koska ala ei kannata, mutta peltojen vuokraus kyllä kannattaa. Viljelijän pellosta saama maataloustuki pääosin valuu hehtaarivuokran muodossa vuokraajalle ja viljelijä saa enää muutaman pienen tuen sekä huonon hinnan viljatonnia kohden rahaa. Tämä kannattaa mielestäni hyvin. Myöskin tonttimaana peltojen hankkiminen kannattaa taajamien läheltä. Näitä vain ei myydä mieluusti, mutta jos tilaisuus tulee niin kannattaa ostaa. Metsiin en sijoittaisi kovinkaan paljon. Metsäyhtiöt keräävät suurimmat tuotot ja metsästä saa kerran elämässä huonon tulon. Toki se on kerran aina suurempi rahantulo, mutta maanviljelyksestä kyllä tulee samassa ajassa paljon enemmän mitä metsästä. Lisäksi metsä on kalliimpaa ja työläämpää. Kustannusrikkaita linjoja kumpainenkin.

      Jokainen voi arvioida asioita itse miten parhaiten näkee, keskustelua on hyvä olla mahdollisimman paljon sillä ilman sitä ei Suomen asioita voi saada parempaan malliin, tällä hetkellä suunta on sen verran huono että olisi varsin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu jos Perus-Suomalaiset nosuevat neljänneksi suurimmaksi puolueeksi... Todennäköisesti pikku hiljaa lakkoja tulee enemmän ja mellakoita saatta rantautua näiden yhteyteen enemmän, mutta suunta on mielestäni tämä ja varakkaampien rahoja kansalaiset pyrkivät kuppaamaan entisestään pois. Politiikka tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa paljon kehitykseen ja sitten kiinteä varallisuus paljastaa todelliset hyvät puolensa. Keskustan sähläily ja SDP:n osaamattomuus pelaa suoraan Kokoomuksen ja Perus-Suomalaisten pussiin, joten hieman katselisin tilannetta pitkällä tähtäimellä nyt varovaisemmin mitä ennen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe