Alavatsakipu vasemmalla...

ninjamiin

Hei!
Onko kenelläkään samanlaista onglemaa.... kärsin ajoittain ummetuksesta. Alavatsakipuilee vasemmalta.. ja siellä tuntuu sellainen pitkula patti. Voiko suolisto tuntua vatsan päälle kun painelee vatsaa??
Pelottaa että jotakin vakavaa... mitään muuta oiretta ei ole. Helpottaa hieman kun käy kakalla tai pieraisee.
Olen 23v. Hoikka ja pienikokoinen.

13

41510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mahavaiva

      itselläni on ihan samanmoiset ongelmat kuin sinulla.. ja vain pari vuotta vanhempi kuin sinä, kiva olis tosiaan jos joku osais meille kertoa mieltä helpottavaa tietoa!.. ja usein kun painaa tuolta oikealta puolelta kipu tuntuu vain siinä samassa kohdassa vasemmalla puolella...???...

      • ei närästä enää

        Minulla todettiin joitakin vuosia sitten refluksitauti eli ruokatorven tulehdus. Oireena oli juuri tuo kipu vasemmalla alhaalla ja joskus kipu tuntui myös oikealla lähinnä vihlaisuina. Sain lääkkeeksi Nexiumia ja joudun syömään edelleen kuureina sitä. Hyvä konsti estää tulehdus on nostaa sängyn pääpuolta 10 cm ylös, tämä estää mahahappojen nousun ruokatorveen yön aikana.


      • .
        ei närästä enää kirjoitti:

        Minulla todettiin joitakin vuosia sitten refluksitauti eli ruokatorven tulehdus. Oireena oli juuri tuo kipu vasemmalla alhaalla ja joskus kipu tuntui myös oikealla lähinnä vihlaisuina. Sain lääkkeeksi Nexiumia ja joudun syömään edelleen kuureina sitä. Hyvä konsti estää tulehdus on nostaa sängyn pääpuolta 10 cm ylös, tämä estää mahahappojen nousun ruokatorveen yön aikana.

        oireile suolistokivuin

        Närästys

        Närästys esiintyy polttavana kipuna tai paineen tunteena vatsan tai rintalastan seudulla, joka voi säteillä niskaan, kurkkuun ja leukaan asti. Kipuun voi liittyä happamia röyhtäyksiä, sekä joissain tapauksissa äänen käheyttä ja yskää. Närästys johtuu usein mahalaukun sisältämän happaman nesteen nousemisesta ruoansulatuskanavaan, ja mikäli tätä tapahtuu toistuvasti, käytetään vaivasta nimitystä refluksitauti. Vaiva voi myös aiheutua tulehduksesta tai haavasta mahalaukun tai pohjukaissuolen pinnassa, jonka paranemista hapan mahansisältö hidastaa.



        Kivun tunteen lisäksi närästys voi aiheuttaa myös hengitystieoireita. Joissain tilanteissa pitkään jatkuneen yskän tai astmaepäilyn syyksi voi paljastua närästys, sillä happaman nesteen nousu kurkkuun voi aiheuttaa näitä oireita1. Suomalaisilla närästys on suunnilleen yhtä yleistä niin miehillä kuin naisilla, ja sitä esiintyy varsinkin keski-ikäisellä ja sitä vanhemmalla väestöllä2. Raskaana olevilla naisilla närästys on erittäin yleistä.


        » Närästyksen syitä
        Tutkimuksissa on osoitettu ylipainoisuuden lisäävän huomattavasti refluksitaudin ja ruokatorven tulehduksen riskiä3. Rasvainen ruoka ja suuret ruoka-annokset hidastavat mahan tyhjentymistä ja heikentävät ruokatorven alemman sulkijalihaksen toimintaa. Tästä seuraa happaman mahansisällön virtaus ruokatorveen, mikä aiheuttaa happamia röyhtäyksiä ja närästysoireita.

        Kuten ylipainoisilla, myös tupakoitsijoilla ja alkoholia käyttävillä henkilöillä esiintyy refluksioireita useammin kuin tupakoimattomilla ja raittiilla4. Tupakka ja alkoholi helpottavat happaman mahansisällön pääsyä ruokatorveen, heikentämällä ruokatorven alemman sulkijalihaksen painetta, ja lisäävät näin oireita.

        Refluksioireita aiheuttavat tekijät koettaan monesti hyvin yksilöllisesti. Närästyksen tunnetta voi esiintyä myös kahvin, suklaan, maustettujen ruokien tai happamien juomien nauttimisen jälkeen4. Stressaava elämäntapa voi myös altistaa närästykselle, jolloin oireet tuntuvat nousevan esiin aina kiireen yllättäessä. Tietyt lääkkeet voivat aiheuttaa närästystä, ja mikäli sen oireita esiintyy lääkityksen yhteydessä, on asiasta tärkeää keskustella lääkärin kanssa.
        » Närästyksen hoito
        Painon pudotus ja kevyt liikunta auttavat erityisesti ylipainosta johtuvan närästyksen syiden ja oireiden hoidossa4. Mikäli närästys vaivaa erityisesti öisin, voi yläruumista kohottaa korkean tyynyn avulla, jotta mahahapot eivät nousisi ruoansulatuskanavaan. Apteekista saatavista itsehoitolääkkeistä voi myös saada nopean avun närästyksen oireisiin, joskaan ne eivät hoida vaivan syytä. Perinteisemmät, H2-salpaajiksi kutsutut lääkkeet (esim. ranitidiini ja famotidiini) vähentävät mm. ruoan vaikutuksesta esiintyvää mahahapon eritystä, ja ne auttavat närästysoireisiin yleensä suhteellisen nopeasti. Näin ne sopivat satunnaisten närästysoireiden lievittämiseen5. Uudemmat protonipumpun estäjiksi nimetyt lääkkeet (esim. pantopratsoli ja omepratsoli) vähentävät mahahapon eritystä hyvin tehokkaasti. Niiden vaikutus alkaa kuitenkin H2-salpaajia hitaammin, ja ne soveltuvat paremmin toistuvien närästysoireiden lievittämiseen.

        Mikäli närästys jatkuu itsehoidosta huolimatta yli kaksi viikkoa, on syytä käydä lääkärissä. Tällöin on tärkeää selvittää vaivan syy, eikä pelkästään hoitaa sen oireita. On myös hyvä muistaa, että useimmiten närästys johtuu elämäntavoista, ja niiden muuttaminen voi joissain tapauksissa poistaa vaivan kokonaan."


    • home is

      paksunsuolen haavainen tulehdus, haavainen jos tulee ulosteessa verta tai uloste on hyvin mustaa. haavainen paksunsuolen tulehdus määritellään nykylääketieteessä parantumattomaksi sairaudeksi, mutta sitä voidaan lievittää lääkityksellä, joka jatkuu lääkärien mukaan loppuelämän. Itselläni tämä on ollut hoidossa jo lähes 25 vuotta. Ikävä juttu, että kys diagnoosi merkitsee lisääntynyttä paksunsuolen syövän riskiä.

      MUTTA toivoa on!

      Viime aikoina olen törmännyt tosissaan suoliston limakalvojen parantamismahdollisuuteen maitohappobakteerien avulla. Käyppä katsomassa laittamani linkin informaatiota, se avanne silmäsi...


      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Maitohappobakteeritiedotteet.html

    • vielä kesällä

      Minulla oli sama vika tosiaan aikaisemmin, että alavatsa tuli kipeäksi vasemmalta puolelta. Oli välillä ummetusta ja kipu helpotti kun kävi vessassa taai päästi kunnon pierun. Minä söin ja syön vieläkin visiblin nimistä ravintolisää mitä saa apteekista. Pitää vatsan toiminnassa. Niitä ummetuksia kannattaaa välttää jos vain voi.
      Sillä on meinaan sellainen ikävä tauti joka seuraa jos ummetuksia on jatkuvasti. Oletteko kuulleet divertikkeleistä?
      Ne ovat umpipusseja jotka tulevat paksusuoleen ja normaalisti enimmäkseen sigmasuoleen joka on vasemmalla alhaalla oleva mutka. Divertikkeli syntyy kun suoleen tulee oikein paljon painetta, esim. silloin kun on ummetusta. Minulla oli divertikkeleitä ja nyt on leikattu suolesta n. 30cm pitkä pätkä pois. Juurikin tämä sigmasuoli. Leikkaus ja paraneminen meni kyllä ihan ok.
      Kannattaa pitää suolesta huoli. Minun mielestäni tällaisesta asiasta puhutaan ihan liian vähän. Käy ostamassa visiblin ja otat aluksi vain yhden annoksen päivässä ja katsot mihin se sinua vie. Rasvainen ruoka pois koska se ärsyttää tässä vaiheessa melkoisen paljon ja aiheutaa ummetuksen.

    • ummiss

      vasen puoli on melkein pelkkää paksusuolta. kun ummetus on paha alkaa koskea vasemmalle puolelle ja suoli erittää limaa.

    • Korkkiruuvisuoli

      Jos alavatsaa koskee vasemmalta, niin ainakin itselläni on ollut kyseessä divertikkelit eli suolesta pullistuneet umpipussit. Ne on todettu myös paksusuolen tähystyksessä. Siinä ilmeni, että suoleni on pitkä ja mutkikas kuin korkkiruuvi, mikä lisää ummetustaipumusta ja hidastaa suolen toimintaa, vaikka saan paljon kuitua ja juon runsaasti vettä päivittäin. Olen myös hoikka ja liikunnallinen, mutta kovan ja hitaan vatsan taipumus on ja pysyy.

      Vi-Sibliniä en suosittelisi, sillä itselläni se aiheutti vain ummetuksen pahenemista ja divertikkelikipuja. Löysästä vatsasta kärsivälle se sopii paremmin. Kannattaa mieluummin kokeilla Colon clear tai Lepicol -valmisteita, joissa on psylliumia. Myös sennatee, jota saa apteekista, auttaa ummetukseen.

    • ninnanannunna

      Kun ummetukseni pahenee alkaa sattua juuri vasemmalle puolelle. se ummetushan tuuppaa painamaan juuri tuota paksusuolta ja vasen puoli on melkein pelkkää suolta. laksatiivia kehiin.

    • sas hpj

      vihlominen vasemmalla puolella selällään maatessa kääntyminen tekee kipeetä , seistessä,, vähäisempää ., ei jatkuvaa

    • jollani

      taitaa sulla olla ummetusta. vasen puoli on melkein pelkkää paksusuolta, jonne se kovin ulostekin juuttuu helpoiten.

    • Vasenpuali

      Ite oon vielä lapsi mutta yht äkkiä eilen olin juutelemassa kissaani ympäri taloa ja muualta ilman sukkia. Kiipesin noin 2metriä pitkän parvekkeen päälle jalkaani tuli pienijälki. Menin torlille ostamaan vadelmia tulin takaisin kotiin ja soin niitä vähän ajan päästä yritin pitää vatsalihas treenit mutta kun koitin nousta niin alavatsaan sattui. Kipua ei tunne koko aikaa paitsi silloin kun nauraa, jännittää lihaksia ja jos käyn vesassa niin ei satu paljoa mutta vähäsen kumminki. Niin tarvitsisin apua tähän asiaan tämä alkoi illalla ja vieläkin jonkin verran kipeä. Voiko huono syönti aiheuttaa tämän??

    • tuttar

      siinä kohdassa on useimmalla kipua koska paksusuoli tekee siinä mutkan. mutkaan voi kertyä ilmaa tai sitä ihteensä siksi se myös helpottaa kun jotain tulee ulos

    • Anonyymi

      Kärsin samantyyppisestä vaivasta.
      Alavatsassa vasemmalla tuntuu kuin suolessa olis kaasua jota ei saa pois. Tuntuu aralta kun painaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe