Stoppi Abu Dhabissa

Hekki

Tulossa helmikuussa Bangkokista takaisin Suomeen ja matkalla 14h koneenvaihto Abu Dhabissa. Viisumin Suomalainen saa kaiketi kentältä, joten sen takia ei ainakaan kannata hengata koko aikaa lentokentällä. Kuinka tarkkoja tuolla ollaan länkkäreiden pukeutumisen suhteen ja mikä on nopein konsti kentältä kaupungille ja kaunko se ylipäätänsä kestää? Entäs mitenkä suosisttelitte tuon lyhyen ajan käytettävän? Tosiaan maa minulle täysin vieras, joten kovin kiitollinen kaikesta avusta! :)

8

991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bubudabi

      http://www.abudhabiairport.ae/

      Oheisesta linkistä löydät paljon tietoa Abu Dhabin lentokentästä ja sen palveluista. Kenttä on yllättävän vaatimaton ja ankea, joten siellä noin pitkän ajan kuluttaminen on tosi puuduttavaa...
      Se mitä kannattaa tehdä, riippuu paljon siitä mihin aikaan tuo stop overisi on! Jos se on yöllä (kuten useimmiten taitaa olla), niin itse ottaisin jonkun hotellin jonne menisin nukkumaan! Jos se on päivällä, niin aika pitkä aika tietysti käytettäväksi ihan kaupungilla pyörimiseen...? Kentältä pääsee keskustaan bussilla tai taksilla, kestää ehkä n. puoli tuntia. kaupungilla riittää ihmeteltävää parissa isossa ostoskeskuksessa (Marina mall hienoin), 5 km pitkässä rantapromenaadissa, jonka varrella mm. hiekkaranta - siis ihan keskustassa - ja tietysti eksoottista katukuvaa on kiva pällistellä. Mutta ilman hotelliahuonetta minusta 14h tuntuu tosi hurjalta ajalta vain kuljeskella ympäriinsä, joten toivottavasti löydät jonkun järkevän lepopaikan itsellesi.

      Sinänsä ihan normaali pukeutuminen, ei sen puolesta tarvitse jännittää. Helmikuussa voi olla lämmintä, mutta ei lähellekään Thaimaan lämpötiloja, joten pitempilahkeiset shorstit/ farkut / puuvillahousut / hame T-paita on ihan sopiva asuste.

      Abu Dhabissa en ole tämäntyyppistä stop overia tehnyt, joten en tiedä mitä paperisotaa siihen tarvitaan, mutta voi olla ettei edes viisumia leimata kun on jatkolento 14 tunnin sisällä. Ja jos viisumia tarvitaan, se annetaan passiin immigrationissa suomalaiselle automaattisesti, kuten tiesitkin.

      • kuuyr

        Kiitokset vastauksestasi!

        Kyseessä on tosiaan päivästoppi klo 13.00 - 03.00. Mitään hotellihuonetta en ajatellut kyllä ottaa, mutta täytynee pistää sekin harkintaan. Ajatuksena oli tosiaan jättää kamat kentälle ja tutustua muutama tunti kaupunkiin.. Jos alkaa väsyttämään niin sitten kentällä loungeen lepäilemään.

        Osaako joku kertoa minkälainen tuo dinerssin lounge Abu Dhabin kentällä on?


      • bubudabi
        kuuyr kirjoitti:

        Kiitokset vastauksestasi!

        Kyseessä on tosiaan päivästoppi klo 13.00 - 03.00. Mitään hotellihuonetta en ajatellut kyllä ottaa, mutta täytynee pistää sekin harkintaan. Ajatuksena oli tosiaan jättää kamat kentälle ja tutustua muutama tunti kaupunkiin.. Jos alkaa väsyttämään niin sitten kentällä loungeen lepäilemään.

        Osaako joku kertoa minkälainen tuo dinerssin lounge Abu Dhabin kentällä on?

        http://www.dinersclubinternational.com/airport-lounge.html?cityList=United Arab Emirates--Abu Dhabi&type=city&x=21&y=11

        Ei kokemusta tuosta loungesta, mutta ilmeisesti 4h maximi viipymisaika.

        Mielestäni ei tyhmä ajatus ottaa hotellihuone kaupungista noilla aikatauluilla. Iltapäivän voisi makoilla vaikka altaalla, illalla steppailla kaupungilla ja palata sitten vielä iltatorkuille hotelliin ennen lennon lähtöä. Meillä oli kerran tuollainen noin kolmen maissa aamuyöllä AD:sta lähtevä lento, jonne suunnistettiin keskustan hotellista puolenyön maissa. Odotteluaikaa kentällä jäi ihan turhan paljon ja se oli tosiaan kohtalaisen ankea paikka. Jos sinulla on boarding passit valmiina yms, niin riittää hyvin lähteä vaikka klo 1 hotellilta kentälle.

        Teitpä niin tai näin, niin hyvää matkaa.


    • minä vain

      Lentokenttä on noin 30 km keskustan ulkopuolella. Lentokentän lähellä on vasta viime viikolla avattu Ferrari World. Se on auki klo 12-22 eli siinä yksi vaihtoehto. Tuo sijaitsee siellä Yasin saarella, jolla ajetaan formulat eli samalla voi tutustua siihenkin.

      http://www.ferrariworldabudhabi.com/

      Lentokentältä keskustan suuntaan on suuri Sheikh Zayed -moskeija. Siellä järjestetään tutustumiskierroksia klo 10, 11 ja 17 eli tuo klo 17 sopisi aikatauluusi. Vaikka et menisi tuonne kierrokselle niin moskeija on yksi maailman kauneimmista eli kuvattavaa siinä riittää ulkopuoleltakin.
      Tässä vähän lisää tietoa:
      http://www.visitabudhabi.ae/en/szm.aspx

      Kannattaa Google mapsista katsoa nuo tarkat sijainnit, mutta Yasin saari, moskeija ja lentokenttä on kaikki hyvin lähekkäin.

      Keskustassa on rantabulevardi, Marina Mall on ehkä paras ostoskeskus, Marina Mallin vieressä on myös suuri Emirates Palace -hotelli, kaunis kuvattava sekin ja sinne voi mennä myös kahville/ravintolaan.

      Kannttaa tutkia vielä tätä sivua.
      http://www.visitabudhabi.ae/en/default.aspx

      Itse en missään nimessä ottaisi hotellia noin lyhyelle ajalle, koska Abu Dhabissakin riittää nähtävää eikä varmasti aika ehdi tuossa ajassa tulla pitkäksi. No Abu Dhabin stopoverista ei ole kokemuksia, mutta muualla olen noita reilun 10 tunnin stopvereita tehnyt enkä ole koskaan ottanut hotellia.

      Ehkä sinuna tekisin niin, että menisin ekana Ferrari worldiin, koska on siinä kentän vieressä ja sen jälkeen menisin moskeijaan klo 17 vierailulle. Sinne on ne pukeutumissäännöt, kannattaa lukea tuolta ylempää linkistä. Toki naisille esim. annetaan sieltä huiveja ja kaapuja lainaan. Sieltä menisin sitten keskustaan, esimerkiksi tuo Marina Mallin alue on hyvä "tukikohta". Ostoskeskukset on auki yömyöhään. Sieltä voisi sitten käydä ainakin kuvaamassa Emirates Palacen jos ei sinne sisälle halua mennä. Kannattaa googlettaa nuo nimet niin saa vähän enemmän tietoa. Itse en ole EMirates palacessa käynyt, mutta kovasti sitä on kehuttu ja ainakin ulkopuolelta näytti ihan kivalta. Marina Mallin edestä alkaa se corniche eli rantabulevardi ja keskustaahan siinä on ympärillä koko ajan. Matkaa lentokentälle on Abu Dhabin keskustasta muistini mukaan se noin 30 km eli se kannattaa huomioida poislähtiessä. Liikenneruuhkia ei ainakaan omilla käynneilläni ole ollut, mutta kannattaa kysyä vaikka menomatkalla lentokentältä tai taksikuskilta noista ruuhkista niin osaa tarvittaessa paluumatkalla varata niihin aikaa.

      • portilla käynyt

        Pari vuotta sitten ei Emirates Palaceen päässyt kahville tai ravintolaan yleensäkään ellei asunut ko. hotellissa. Onkohan käytäntö muuttunut?


      • Maaazaaa
        portilla käynyt kirjoitti:

        Pari vuotta sitten ei Emirates Palaceen päässyt kahville tai ravintolaan yleensäkään ellei asunut ko. hotellissa. Onkohan käytäntö muuttunut?

        Itse olen parisen vuotta sitten kyllä käynyt Emirates Palacessa sisällä vaikka en hotelissa asunutkaan. Tämän päivän käytännöstä en tiedä.

        UAE:ssa kuten muissakin Arabimaissa valkonaama pääsee moneen paikkaan kun etenee määrätietoisen ja tietävän näköisenä ja eikä kysele saako tulla vai ei. Perustuu ns. pärstäkertoimeen.


      • Pämmy
        portilla käynyt kirjoitti:

        Pari vuotta sitten ei Emirates Palaceen päässyt kahville tai ravintolaan yleensäkään ellei asunut ko. hotellissa. Onkohan käytäntö muuttunut?

        Ihan vapaasti pääsi ainakin huhtikuussa.


      • Dubis
        portilla käynyt kirjoitti:

        Pari vuotta sitten ei Emirates Palaceen päässyt kahville tai ravintolaan yleensäkään ellei asunut ko. hotellissa. Onkohan käytäntö muuttunut?

        Emirates Palaceen pääsee kuka tahansa, mutta miehillä pitää olla pitkät housut. Shortseissa ei pääse sisään. Hotellin Galleriassa on usein hyviä näyttelyitä jos taide kiinnostaa ja aulasta löytyy maailman ensimmäinen kulta-automaatti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe