Nesteenpoisto lääkkeet aiheutti kihdin.

Karpaatti6606

Sydän oireiden vaikeutuessa, nesteenpoisto lääkitykseni jouduttiin kolmin kertaistamaan. Tämä aiheutti sen että sain aivan jätkyttäviä kihtikohtauksia ja jouduin välillä käyttää keppiä kävellessäni. Sain esto lääkityksen jonka avulla kihti antoi pikku hiljaa periksi mutta palasi ihan yhtä rajuna aina kun sitä vähäkin ``ärsytti´´(olutta, kanaa nahkoineen, muikkua, grilliluita yms. Sain lisäksi lääkkeen joka auttaa nopeasti kihtikohtaukseen mutta sitä ei suositeltu käytettäväksi jatkuvasti sydänvian (DCM) takia.
Sitten puuttui kohtalo tai sattuma tai joku peliin. Näin kaupassa 50% alennuksessa Kalamata oliiveja ja minulle tuli ``Sulo Vilen´´olotila eli ostin ku sai niin halvalla vaikka en ole voinut sietää mustia enkä vihreitä oliiveja enkä ollut tykännyt kovin paljoa kalamata oliiveistakaan. Söin toisen purkillisen illalla tv:tä katsellessa ja seuraavana päivänä kiinnitin huomion varpaiden niveliin. Ne tuntuivat melkein kivuttomilta. Illalla taas söin purkin kalamata oliiveja ja seuraavana päivänä huomasin että kihdin oireet oli hävinneet lähes kokonaan.
En ollut asiasta kovinkaan vakuuttunut mutta ostin lisää em. oliiveja ja niihin tuli pikku hiljaa himo. Nykyään syön niitä 1 - 3 desiä päivässä enkä ole sen koommin tarvinnut kihtilääkkeitä.
Kerroin asiasta Lääkärilleni joka ei kiistänyt mutta epäili että näillä asioilla olisi mitään tekemistä toistensa kanssa.
Kerroin kohtalotoverilleni asiasta kun olin ollut yli vuoden ilman kihtilääkkeitä. Hän joutui syömään estolääkitystä kihtiin jatkuvasti aivan kuten minäkin ennen nesteenpoistolääkkeiden aiheuttamaa kihtiä vastaan. Hän myös kokeili ja soitti muutaman päivän kuluttua että kihti on huomattavasti helpottanut muutaman päivän kalamata oliivien syönnillä.
Nyt olen täysin vakuuttunut siitä että nämä kalamata oliivit tekee nivelille jotain sellasta ettei kihti pääse iskemään kunnolla.
Kalamata oliivit on sitten aika suolaisia ja siksi sydänsairaudesta kärsivän kannattaa liottaa suolaa pois päivän pari. Suolan liukeminen nopeutuu kun oliiveihin vetelee pitkittäin viiltoja ennen ku alkaa liottaa. Vesi kannattaa vaihtaa muutaman kerran. Kivettömistä irtoaa suola nopeasti mutta kivelliset on mielestäni täydellisemmän makuisia. Toivottavasti tästä on hyötyä kihdistä kärsiville, koska se on pirullisen tuskallinen vaiva. Kirjoitan asiasta vasta nyt kun olen täysin vakuuttunut asiasta. Mielummin aina yritän vaikuttaa vaivoihini jollakin muulla kuin lääkkeillä ja kihdin hoidossa olen siinä onnistunut.

6

2467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enpä enää syö

      kun sain suuhuni sinihomejuustoa, alkanut koipi reistailemaan, vaikken nilkkaani paljon rasittaisikaan. Jotain siinä homejuustossa on sellaista, ettei nivelille sovi.

      • Karpaatti6606

        että sinihomejuustossa on jotain sellasta rasvaa ja ainakin suolaa joka härnää kihtiä. Itse huomasin että broiskun kintut ja ah niin maukkaat grilliluut aiheutti karseen kihtikohtauksen. Ja samoin olut. Mut nyt juon sauna oluen sillon tällön enkä pidä sen kummemin lukua siitä mitä syön. Viikonloppuna karkoitin flunssan valkosipulilla ja chilillä maustetuilla hotvings:illä, eikä kihtistä tietoakaan.
        Mutta eipä tarvi jättää ku kolmeksi päiväksi oliivt väliin niin jo alkaa paukuttaa varpaan niveliä.


    • os..

      Nesteenpoistolääke on Furix. Se toimii kyllä ja poistaa nilkkojen turvotuksen. Siitä seuraa kumminkin kihti isovarpaan tyviniveleen. Se on ollut jo vasemmassa ja oikeassa varpaassa. Kihdin kipu häviää kortisonilääkityksellä. Se nostaa verensokeria hurjasti, yli 30mmol/L. Insuliinikaan ei pudota verensokeria kuin pari mmol/L. Lisäksi on tullut verta peräaukosta. Sitä ei olla vielä tutkittu.

      Täytyy ostaa nyt Kalamata oliiveja. Kortisonilääkitys auttaa kyllä, mutta ei kai sitä voi monta kertaa käyttää.

      • Karpaatti6606

        Olisi kiva lukea täältä kokemuksesi Kalamata Oliiveista kun olet päässyt kokeilemaan niitä muutaman päivän. Vahvistaako kokemuksesi käsityksiäni vai ei. Voi tietysti olla hyvin yksilöllistäkin se kuinka mikäkin vaikuttaa.
        Iso varpaan tyvinivel vaivasi minullakin ja vaitelun vuoksi se vaihtoi välillä koipea ;-D


      • os..
        Karpaatti6606 kirjoitti:

        Olisi kiva lukea täältä kokemuksesi Kalamata Oliiveista kun olet päässyt kokeilemaan niitä muutaman päivän. Vahvistaako kokemuksesi käsityksiäni vai ei. Voi tietysti olla hyvin yksilöllistäkin se kuinka mikäkin vaikuttaa.
        Iso varpaan tyvinivel vaivasi minullakin ja vaitelun vuoksi se vaihtoi välillä koipea ;-D

        ainakin viikon verran. Jos kihti tulee uudestaan, täytyy sitten kokeilla Kalamata Oliiveja. Kiitos vihjeestä!


    • Anonyymi

      Olen just Kreetalla. Kihti iski kyynärniveleen. Nautin aamupalalla mustia kivellisiä suolaveteen säilöttyjä kalamataomiiveja. Iski säikähdys, mitä kihti noista tykkää. Tämä kirjoitus helpotti mieltä. Nautin eilen kanacyroksen kanssa lasin rezinaa ja rakisnapsin. Illalla pari aperolicoctailia ja snapsin ouzoa. Lisäksi söin herkullisen paikallisen lihäkärtsärin ja aamulla oli kyynärpää kipee. Liotan noi olivit ja syön niitä nyt säännöllisesti muutaman päivän, katsotaan ja raportoin, miten toimii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe