Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kannabiksenkäytön seuraus

Pajatso palaa

Tutkittuja juttuja:

•Sietokyvyn kehittyminen -> annoskoon suureneminen
•Väsymys, haluttomuus, ahdistuneisuus ja masennus
•Persoonaan ja sosiaaliseen elämään liittyvät muutokset
•Oppimis- ja keskittymiskyvyn heikentyminen
•Passiivisuus käyttäytymisessä, käytöshäiriöt
•Ärsytys ja tulehdukset hengitysteissä
•Elimistön hormonihäiriöt
•Suun, nielun ja ruokatorven alueen syöpäriskin lisääntyminen
•Erilaiset mielenterveyden ongelmat
•Eräiden sairauksien, esim. astman, keuhkoputken tulehduksen, skitsofrenian ja alkoholiriippuvuuden pahentuminen

Jokainen voi mielessään miettiä, kannattaako kokeilla huumeita. Tervetuloa Irti Huumeista ry:n toimintaan mukaan!

25

943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi-asia

      mutta jos olet se joka polttaa sen pari jointtia kuukaudessa, ja ei käytä viinaa juuri lainkaan niin ei sille tule mitään noista

      Kun on niitä jotka ei juo, vaan haluavat (joskus) relata, ja polttavat sen jointin/2 kuukaudessa niin ei varmasti tule mitään haittoja. Mutta on tietysti niitä jotka eivät osa ottaa kohtuudella. Niistä tulee alkoholisteja ja narkkareita.

      En ole koskaan kokeillut huumeita, mutta viinaa olen, ja voin todeta että viina on perkeleen vaarallista. Jos pitäisi valita kumpaa harvemmin niin voisin varmaan sen kannabiksen valita. Syynä se että viinassa ei ole mitään hyvää

      • pajatso palaa

        ota ihan rauhassa vaan.


      • Otan toki
        pajatso palaa kirjoitti:

        ota ihan rauhassa vaan.

        Otan toki, ei siinä mitään ongelmaa ole.


      • piiiiiis

        Ramppasin psykiatrisessa avohoidossa 4 vuotta ja pari kuukautta sitten lähdin sieltä lätkimään. En aio käyttää enää centtiäkään (jotka nykyään osaksi kannabiksen ansiosta ansaitsen nykyään tekemällä töitä) mielialalääkkeisiin jotka ei auta.

        Koen että olen päässyt menneisyyteni yli, eikä kaikesta tarvitse välittää.
        Jokaisen mieli on henkilökohtainen, omalla kohdalla sanoisin että kannatti kokeilla huumeita.


    • yryrtfjhguf

      Saatanan trollit ette vaan jaksa lopettaa! Ettekö oikeesti keksi muuta tekemistä kuin postittaa omia huuhaa tekstejänne tänne??? Sanon nyt vain kaikille että paskapuhetta kaikki toi ja että Jukka Riipinen on selvästi pajatson oivin ja luotettavin paskapuheenlähde sekä suurin idoli.

      • Pajatso palaa

        ollaan kuitenkin ystäviä, hymyillään kun tavataan ja pidetään lippu korkealla. Puhalla välillä ja laske kymmeneen ja muista, että elämä on parasta huumetta.


    • Eero susiluoma

      Sietokyvyn kehittyminen -> annoskoon suureneminen

      Pitää paikkaansa. Ensimmäisillä kerroilla todella pienestä määrästä voi olla erittäin hallusinogeenisiä kokemukisa. Sen jälkeen kannabis ei vaikuta samalla tavalla. Ei hallusinaatioita, paitsi jollain jättimäärällä.

      Mutta annoskoko ei muutu muuten ja jos nyt on vaikka kuukauden vetänyt helvetisti ganjaa, ja seuraavina parina päivänä poltat hiukan iltasauhuja, niin käytännössä ei huomaa yhtään mitään. Tai jätät kokonaan pois, ei juuri mitään oireita. Unettomuutta saattaa esiintyä, hermot joskus ajoittain pinnassa alle tunnin päivässä. Eli edellistä annoskokoa ei tarvi saada.

      Annoskoon suurenemisella viitataan selvästi heroiinin toleranssiin. Kun olet vetänyt kuukauden hiukan suuremmalla annoksella ja sen jälkeen parina päivänä alentaa vaikkapa puoleen määrää. On tuloksena melko helvetillisten vieroitusoireiden alku, jos jatkat tätä samaa viikon, olet tärisevä raunio, ruikkupaska lentää ja kaikki maistuu metallilta. Jatkuva masentuneisuus. Eli annoskoko kasvaa ja sen LISÄKSI annoskoko pitää säilyttää samalla tasolla. (Tätä ei HUOMATA, selittää tuossa toleranssin kasvussa, erona kannabiksen toleranssin kasvulle.

      Annoskoko ei nouse samalla tavalla pilviin kuin monessa muussa aineessa. Sätkä riittää aina. Ei niin, että viiden vuoden putken jälkeen tarvitsisi neljä sätkää.

      Kun näitä tällaisia ei HUOOMATA kirjoittaa selityksiksi tulee helposti ajatelleeksi sitä pahinta mahdollista tolen nousussa.


      •Väsymys, haluttomuus, ahdistuneisuus ja masennus

      Näitä voi ilmetä lopetettaessa, käyttäessä ei todellakaan ole ainakaan enempää masentunut, kuin ihan normaalissa elämässä. Kokemusta myös täysin raittiista pitkistä jaksoista. Mutta se ei ole sellaista masentuneisuutta, kun on vaikka viinaan verrattuna, yhden päivän raikuliryyppäämisestä on ainakin kaksi päivää hirveä morkkis, vaikka olisi ollut täysin hauska ilta. Eli nuo kolme haittaa kuuluu myös kahvin lopettamiseen ja heroiinin lopettamiseen.

      •Persoonaan ja sosiaaliseen elämään liittyvät muutokset

      Kukaan ei ole nähnyt mitään muutoksia persoonastani. Elämäni on muuttunut ainakin siinä mielessä, että ennen oli aina remmi porukkaa, minkä kanssa meni rymyämään ja juopottelemaan. Kaikki vapaa raha meni alkoholiin. Nyt ei todella mene, alkoholia joskus otan, mutta kännäämistä kartan huolella. Siihen en pystyisi ilman ganjaa, että menee ottamaan muutamat ja lähtee kotiin.

      •Oppimis- ja keskittymiskyvyn heikentyminen

      Itse sain kognitiivisista testeistä huippupisteet kuukausien jokapäiväisen käytön jälkeen. Paljon paremmat kuin vuosia aikaisemmin. En tarkoita, että kannabis parantaisi älyä, mutta itselle se on ollus osana elämän vakautumiselle ja sitä kautta ehkä auttanutkin hieman. Lääkäri sanoi, että sinä olet muina miehinä vaan, aika moni olisi ylpeä tuosta suorituksestasi.


      •Passiivisuus käyttäytymisessä, käytöshäiriöt

      Joo mahdollisia ja pitänee sanoa, että on heikko ilta, jos vaan naulautuu tv:n ääreen. Siinä stonettaa ja pitkä päälle varmasti ainakin epäkehittävää, jos nyt ei kovin haitallista. Mutta jos lähdet puuhailun pariin, niin on mieli pirteä. Mutta tosiaan, jos en mitään suunnittele, voi ilta mennä sohvalla.

      Käytöshäiriöt hyvä termi muuten, pitää paikkaansa, tietynlainen ujous indikoista melko vahvakin. Omissa mietteissä ja voi tuntua etäiseltä tai tylyltä toiselle, jos ei tiedä, että johtuu kannabiksesta. Tietysti voi tuntua tylyltä myös vaikka tietäisikin mistä on kysymys :) Kun vetää hirveen määrän kerralla on sika-pilvessä, niin käytöshäiriöitä on. Alkoholillahan on käytöshäiriöinä aggressiivisuutta, uhoa, estojen lähtöä jne.

      •Ärsytys ja tulehdukset hengitysteissä

      Ärsyttää varmaan kiihkovastustajia. Tulehduksista hengitysteissä en voi olla samaa mieltä. Kärsin lapsesta asti keuhkoputkentulehduksista ainakin kerran talvessa (!) Kannabiksen käytön alettua loppuivat taudit ja astmaoireet.

      •Elimistön hormonihäiriöt

      Ihan kumma väite. Tuosta lisää tutkimusta. Opioidithan voivat viedä testosteroniarvoja alemmas. Kannabiksessa näin oletettiin, mutta ei minkäänlaista tulosta tutkimuksissa. Joten ei ole ratkaisevaa merkitystä. Olen nähnyt aika skrodeja jätkiä, treenaavat salilla ja polttavat kannabista (erikseen kuitenkin :))).

      •Suun, nielun ja ruokatorven alueen syöpäriskin lisääntyminen

      Loogijnen väite. Kuitenkaan tutkimuksissa ei olla saatu näyttöä asiasta, kun taas samanlaisissa tutkimuksissa pystytään lukemaan heti tupakan aiheuttamat syöpätapaukset.

      jatkuu

      • Eero Susiluoma

        •Erilaiset mielenterveyden ongelmat

        Pieni joukko. Ei tutkimustuloksia, että aiheuttaisi mielienterveyden sairauksia. Päihteet sitä vastoin kuuluvat monen mielenterveytensä kanssa kamppailevan elämään.

        •Eräiden sairauksien, esim. astman, keuhkoputken tulehduksen, skitsofrenian ja alkoholiriippuvuuden pahentuminen

        Näihin tosiaan vain näitä omakohtaisia kokemuksia, mutta tunnen erään toisenkin, jonka asta kadonnut kannabiksen käytön alettua. Ehdottomasti erimieltä tuosta keuhkoputken tulehduksesta, joka taas kuuluu selvästi tupakan haittavaikutuksiin.

        Eli kaikkia noita saattaa aiheutua, mutta kun luet minkä tahansa lääkkeen sivuvaikutuksia, niitä saattaa joissakin tapauksissa ilmentä. On täysin eri asia tarkaastella käytäntöä, tapahtuuko tuollaista monellekaan. Myös haitat erittäin lieviä, voi tuntea olonsa hieman levottomaksi lukiessaan kirjaa, ajatus saattaa harhailla. Tai voi tuntea itsensä levottomaksi, ravaten päättömästi sinne tänne kädet jalat ja suu liikkuen kokoajan, saamatta kiinni mistään ajatuksesta.

        Eli samaa mieltä olen listasta, mutta toin vain esille, millaisista mittasuhteista puhutaan.


      • eihajuakaan

        "Ensimmäisillä kerroilla todella pienestä määrästä voi olla erittäin hallusinogeenisiä kokemukisa. Sen jälkeen kannabis ei vaikuta samalla tavalla. Ei hallusinaatioita, paitsi jollain jättimäärällä."

        Voi kunpa tulisikin. Itse asiassa jos tarkkoja ollaan, niin edes hallusinogeenit ei aiheuta hallusinaatioita, per se. Ne aiheuttaa visuaaleja ja sana "hallusinogeeni" tuli kun tutkijat kyseli hallusinogeenejä kokeilleilta, että miltäs tuntu ja tulkitsi heidän kuvailemansa visuaalit hallusinaatioiksi. Amfetamiinin voimalla kun on muutaman päivän hereillä, niin jo rupee näkymään ja kuulumaan hallusinaatioita. Samoin alkoholilla saa hallusinaatioita aikaan.

        Mutta valitettavasti kannabiksella ei saa edes visuaaleja näkyviin. :(


    • käytön seurauksia

      10-20 minuuttia käytön jälkeen hymyilyttää, jopa naurattaa. musiikki kuulostaa tavallista paremmalta ja
      ajatus lentää sekä juttu luistaa. ruokahalu iskee useimmilla. itsellä ainakin savut alkaa lähes aina myös
      panettamaan.

      • Pajatso palaa

        nykyään olen reilusti ylipainoinen ja poikaystäväni sanoo, että minulla on kovat luulot itsestäni ja penikseni on varsin löysä. Hän rukoilee polvillaan edessäni, etten polttaisi kannabista, koska "se" on aika löysä hänen mielestään.


      • Pajatso palaa
        Pajatso palaa kirjoitti:

        nykyään olen reilusti ylipainoinen ja poikaystäväni sanoo, että minulla on kovat luulot itsestäni ja penikseni on varsin löysä. Hän rukoilee polvillaan edessäni, etten polttaisi kannabista, koska "se" on aika löysä hänen mielestään.

        Parantaa potenssia ja halujakin. Laajentaa verisuonia ja muutakin niin keuhkoissa, kuin kalussakin. Herkistää aisteja. Nostaa tietysti myös naisen haluja.

        Parantaa potenssia, toisin kuin tupakka. Tupakalla taas päinvastaisia seurauksia.


      • Pajatso palaa
        Pajatso palaa kirjoitti:

        Parantaa potenssia ja halujakin. Laajentaa verisuonia ja muutakin niin keuhkoissa, kuin kalussakin. Herkistää aisteja. Nostaa tietysti myös naisen haluja.

        Parantaa potenssia, toisin kuin tupakka. Tupakalla taas päinvastaisia seurauksia.

        ei paranna potenssia ellei kyse matematiikasta. Ei laajenna verisuonia vaan supistaa verisuonia. Vaikuttaa libidoon epäsuotuisasti sekä miehillä että naisilla. Samanlaista kuin tupakka. Minulla on muuten 4 Gb muistitikku anuksessa, koska sen kyljessä luki flash drive.


      • Pajatso palaa
        Pajatso palaa kirjoitti:

        ei paranna potenssia ellei kyse matematiikasta. Ei laajenna verisuonia vaan supistaa verisuonia. Vaikuttaa libidoon epäsuotuisasti sekä miehillä että naisilla. Samanlaista kuin tupakka. Minulla on muuten 4 Gb muistitikku anuksessa, koska sen kyljessä luki flash drive.

        nyt se tuli pois, oli jo aikakin. hyvää joulua


      • gaddafi

        itse tulen tosiaan rauhalliseksi. iskee kovat mässyt ja musa kuulostaa hyvältä. ja muijakin kiittää koska alkaa panettamaan kunnolla. viina tekee täysin päinvastoin, ainakin itselläni.


      • Pajatso palaa
        Pajatso palaa kirjoitti:

        ei paranna potenssia ellei kyse matematiikasta. Ei laajenna verisuonia vaan supistaa verisuonia. Vaikuttaa libidoon epäsuotuisasti sekä miehillä että naisilla. Samanlaista kuin tupakka. Minulla on muuten 4 Gb muistitikku anuksessa, koska sen kyljessä luki flash drive.

        laajentaa erittäin paljon verisuonia ja mm. keuhkorakkuloita, parantaa hapenottokykyä.
        Tieteellisiä tosiasioita.

        Pitkävaikutteisin keuhkoputkenlaajentaja vieläkin, vaikka hyllyt notkuu kemiaa....


      • jun-kim-un-pum
        gaddafi kirjoitti:

        itse tulen tosiaan rauhalliseksi. iskee kovat mässyt ja musa kuulostaa hyvältä. ja muijakin kiittää koska alkaa panettamaan kunnolla. viina tekee täysin päinvastoin, ainakin itselläni.

        Voi vitsi, sää oot mun idoli ja kovin jätkä mitä tiedän!
        Arvostan sua tosi paljon.


    • silicorn

      Olen kävelevä esimerkki joka kumoaa tuon väitteen. Olen polttanut pilveä vuodesta 1996.. Aktiivisesti sitä poltin yli 5 vuotta päivittäin aamusta iltaan. Nyt en ole polttanut viimeisen vuoden aikana kuin kaksi kertaa.. Mitään muuta ei ole tapahtunut kuin lähimuisti on heikentynyt ja paniikkihäiriö pahentunut vähän.. Älykkyysosamääräni on 123. Tuossa marraskuun alussa psyatrikäynnillä Psykiatri teki äo testin minulle.
      Alkoholin takia on vankilat täynnä tappajia ja muita idiootti rikollisia joiden tekemiset ilman humalatilaa olisivat jääneet tekemättä.
      Alkoholi se vasta on myrkkyä. Humala on tila joka oikeasti on vain alkoholista johtuva myrkytystila joka pahimmillaan saa aikaan jopa sen että tässä myrkytystilassa suorittaa erittäin väkivaltaisen kuolemantuottamuksen.
      Itse pelkän kannbiksen kanssa tekemisessä oleminen ei aiheuta yhteiskunnalle juuri mitään haittaa. Se on se oheispaska joka tulee siinä kannabiksen sivutuotteena. Samat ihmiset jotka myyvät kannabista,myyvät todennäköisesti myös muutakin. Ja näin ollen kynnys siirtyä käyttämään muuta on pieni.
      Jos suomessa otettaisiin käyttöön samanlainen systeemi kuin esim. amsterdamissa,se olisi suorastaan loistava juttu valtion kannalta. Valtio saisi myös verotuloja kahvilanpitäjiltä.
      Poliisin ei tarvitsisi keskittää voimavarojaan harmittomien kotikasvattelijoiden ja muiden passivoituneiden pilvenpolttelijoiden kiinniottamiseen.
      Kaikenlainen subutex/pilleri/amfetamiini/kokaiini/heroiinikauppa vähenisi huomattavasti kun ihmiset lopettaisivat pilven ostoreissuila käymisen näiden järjestäytyneitten rikollisjärjestöiden edustajien luona.
      Kun sitä saisi laillisesti käydä ostamassa verojamaksavan kahvilan omistajalta,eikä jostain kalliosta paikallisen moottoripyöräkerholaisen kotoa,joka luultavasti miettii seuraavaa henkirikosta kun joku ei ole maksanut 1200euron ametamiinivelkaa.....
      Nii että kumpiko se olis järkevämpää..
      Itse en ole koskaan nähnyt enkä myöskään tunne ketään kuka käyttäytyisi agressiivisesti,tai olisi tehnyt väkivalta/henkirikoksen PELKÄSTÄÄN ja AINOASTAAN VAIN PELKKÄÄ pilveä polteltuaan.
      Ja montako tapausta maailmassa onkaan että joku olisi kuollut kannabiksen yliannostukseen?
      Montako ihmistä menehtyy alkoholin aiheuttamiin sairauksiin,alkoholin yliannostukseen,alkoholin vaikutuksen alaisena tehtyihin henkirikoksiin suomessa?

      • vanha kansa tietää

        Kirjoitus on varsin asiallinen ja tiedän itsekin saman neljänkymmenenvuoden kokemuksella. Jos ja kun on ollut taukoja polttelussa, se ei suinkaan ole koskaan ollut mikään vastus. Siis olen aina saanut olla vailla vieroitusoireita, vailla haluja lähteä hankkimaan pilveä.
        Valitettavasti alkoholin kanssa ei ole koskaan ollut sama juttu. Siitähän menee sekasin ja sillä saattaa vaurioittaa itseään pysyvästi. Siihen kuolee joka päivä Suomessakin ihmisiä. Moniko tuttavapiiristäsi on siihen menehtynyt, joko suoraan tai välillisesti ? Mieti sitä.
        Ei kaikista kaljanjuojista tule alkoholisteja, eikä kaikista pilvenpolttelijoista tule narkomaaneja.

        Tuo kannabiksen vastustus juontaa juurensa 50-60 luvulta. Jo koulussa opetettiin että kaikkeen huumeeseen jää koukkuun ja lopulta kuolee. Niin kun ennen lapsia käskettiin syömään lautanen tyhjäksi kun Afrikan lapsilla ei ole ruokaa. Vielä samoina vuosikymmeninä iskostettiin metsästäjille että petolinnut tulee hävittää, ne ovat vahingoksi. Siitä maksettiin jopa tapporahaa.
        Nuo kaikki ovat vanhan kansan peruja joissa ei ole järjen hiventäkään ja vieläkin sukupolvesta toiseen jatkuu samat pelottelut. Eipä uskois että eletään vuotta 2010


    • gaddafi

      kansalaiset yhtykää! tahtimarssia kannustus huutoja kansalaisvapauden ja yhteiskunnan puhtauden nimissä! jo liian kauan ovat nämä narkomaanit nakertaneet tämän hienon yhteiskuntamme peruspilareita! jo liian kauan ovat he vieneet lapsiltamme mahdollisuuden puhtaaseen suomeen! on aika nousta jaloilleen, oi suomen jalo kansa! etsikää heidät! paljastakaa heidät! älkää antako näille yhteiskuntamme syöville hetken rauhaa vaan saalistakaa heitä! puhtaan maamme pettureita ovat! rottia, jotka nostavat likaiset, käytetyt piikkinsä kohti elämäntapaamme, viattomia lapsiamme ja ahkeraa, työtä rakastavaa kansaa vastaan! nostakaa rakkauden liput ilmaan! nostakaa kristillisyyden liput ilmaan! on tullut aika, rakas kansa!

      • muistanut

        Ottaa ne lääkkeesi ?


      • Hauskaviesti

        Hhahhahahaaah hajosin :DDdddddDd


    • pajatso palaa

      Itse kärsinyt lapsesta asti astmasta ja keuhkoputken tulehduksista. Joka talvi ainakin yksi ja kuume aina siellä 39 yläpuolella. Kun aloitin säännöllisen kannabiksen käytön, en ole sairastanut yhtään noita tauteja. Taudit loppuivat veitsellä leikaten, myös astman oireet. Kun lopetan, niin muutaman kuukauden päästä limaa lentää ja kurkku on kipeänä, jos vaan on kylmät ilmat ja flunssaa liikkeellä. Tästä kymmenien vuosien kokemus.

      Olen täysin erimieltä noista hengityselimien vaurioitumisista.

    • jjoohh

      nämä ihmiset jotka väittää että kannabis ei vie haluja eivät varmaan ole tarpeeksi hiisanneet ja jos alkaa panettaa niin ehkä käytön alussa mutta vedäppä vuosikin putkeen aktiivisesti joka päivä aamusta iltaan niin alkaa kummasti halut lähteä niin seksistä että muustakin mitä ympärillä tapahtuu. heinä sitä heinä tätä.

    • sgf34423

      No mutta onko se ihan pelkästään huono juttu jos ihmisten halut on hieman vähäisemmät. Kyllä se on niin että niitä on sellaisia nymfomaaneja naisia jotka haluavat munaa 5 kertaa päivässä ja käyvät vielä pettämässäkin. Sellaisen kohdalla olisi ihan hyvä jos ne halut rajoittuisi sinne muutamaan kertaan viikossa. Ei sellainen seksiriippuvainen kaikkien kanssa jatkuva paneminenkaan ole välttämättä mitenkään tervettä. Pidemmän päälle ainakaan. Ihmisellä voisi alkaa liikkua jotain ihan muutakin tärkeämpää mielessä kun ei paneta 24/7 ja tarvitse kaikkia mahdollisia pervouksia kokeilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe