Onko hullua puhua koiralle ja välittää siitä?

,_,

Tosin en ole ainut joka on meidän koiralle puhunut, on puhunu mun vanhemmat ja siskotkin. Tosin sanomiset ei oo ollu mitenkään erityisiä, esim tule tänne, mennään lenkille ja kehumista. Koira on hyvin tärkeä ja mun mielestä se on nii hellyyttävä ja taitaa kovasti välittää ihmisistä. Se on saanu nukkua sohvilla ja sängyillä, onko outoa? Koira on saanu rapsutuksia, sitä ollaan silitetty ja on se saanu halejakin. Onko siitä nyt välitetty liikaa? Kohteleeko kukaan muu omaa lemmikkiään tolla tavalla?

11

479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikein teet

      tuo ole aikas normaalia ihmisen ja koiran välistä kanssakäymistä josta kirjoitit. Jotkut ei tosin päästä koiraa sohvalle tai sänkyyn, mutta varmaan silti välittää siitä. Eli ei mitenkän outoa. Meillä koiralla lupa sohvailla ja nukkua mun sängyllä, ei tosin samaan aikaan vaan lähinnä valtaa sängyn päiväksi. Joskus kaivautuu peiton allekin... Ja tottakai koiralle pitää puhua, eihän se muuten voi oppia mitä siltä odotetaan missäkin tilanteessa. Voi sille kertoa vaikka isompiakin salaisuuksia eikä takuulla juoruile...

    • ....................

      Puhun koirilleni, kissoilleni, hevosilleni, jopa kaloilleni. Puhuminen on mielestäni tärkeää ja vaikkei koira ymmärräkään juttuja, niin usein ihmettelee selityksiäni. Lemmikille on helppo purkaa sydäntään ja kertoa nekin asiat, joista ei voi muille puhua. Meillä saa koirat olla sohvilla, niillä on omakin sohva. Sängylle ei enää voi tulla miehen allergian (joka ei tunnu siedätyksen jälkeen enää muuten kuin koiria nuohoamalla eli esim.sängyssä samoissa lakanoissa nukkumalla) takia. Rapsuja, silityksiä ja suukkoja haukut saa paljon, haleja eivät, koska se on koirista ahdistavaa. Niillä ko ei oo ihan sama kehonkieli kuin meillä ihmisillä ja niille jokainen ele merkitsee jotakin.. :)

      • njhteyt

        Esim aina tien ylimentäessä sanon niille yli, vaikka osaavat kyllä muutenkin. Mutta tuo selkeyttää asioita ja koirat tietävät, että mamma huolehtii, me voidaan vain tassutella :)


    • tottakaihbtdr

      tietävät kyllä millä sävyllä niille puhut vai puhutko ylipäänsä.

    • rakas koirani

      Ei tietenkään ole hullua. Meillä ainakin puhutaan koiralle kaikki asiat myös mitä aiotaan tehdä,minne mennään jne. Saa nukkua sängyssä , pää minun tai mieheni kainalossa, sitä kehutaan kaikesta osaamisesta ja silitellään päivittäin. Ja ihme ja kumma (monen tiukan kurin suosijan mielestä) ,koira ei ole mennyt siitä pilalle, ei ottanut johtajuutta vaan käyttäytyy todella hyvin ja on aina valmis erilaisiin harrastuksiin. Koira on spk.

      • hyvyys kannattaa

        meillä tehdään ihan samoin kuin edell kirjoittaa :) ja kas kummaa, meilläkin koirat tosi hyvätapaisia, pelkkiä kehuja saavat jatkuvasti missä liikutaankin.


      • söpöläiset
        hyvyys kannattaa kirjoitti:

        meillä tehdään ihan samoin kuin edell kirjoittaa :) ja kas kummaa, meilläkin koirat tosi hyvätapaisia, pelkkiä kehuja saavat jatkuvasti missä liikutaankin.

        Meillä on koira ja kissa ja kummallekin on aina puhuttu. Niitä halitaan, suukotellaan ja päivällä saavat nukkua sängyssä. Jos kissa istuu kukkasten välissä ikkunalla, niin koira käy käskemällä sille ilmaisemassa, että olet väärässä paikassa. Tökkää kuonolla ja sanoo uff ja kas kissatulee alas. Ovat ylimmät ystävät keskenään.


    • hahhaa.....

      mikä provo..haukotus..

    • Anonyymi

      No ei todellakaan ole outoa, tuolleen kaikkien pitäisi tehdäkin lemmikkiensä kanssa. Kyllä minä juttelen koirillemme ihan vaikka mistä.

    • Anonyymi

      Ihminen joka ajautuu eläimen kanssa tiiviiseen vuorovaikutukseen on sinänsä jo ongelmainen.

      Tasavertaisen ihmisen kanssa toiminta on sosiaalista kanssakäymistä. Ihmisen kanssa voi saada ristiriitaisen kommentin. Koira antaa tyydytyksen, koska ei voi riippuvuussuhteen vuoksi toimia toisin.

      • Anonyymi

        Kertoisitko lisää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1649
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1599
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1465
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1266
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1138
    Aihe