Tässä tietoa TV7:n jouluhysteriaan.

etp

Ihmettelen kuinka suureksi tuo pakanallinen jouluhysteria on vallannut kautta kaikkien uskonnon edustajien keskuudessa ja on niin järkyttävää tuon pakanajuhlan katseleminen etten voi sitä katsoa ja muutoinkin siellä on paljon harhaoppisten lahkolaisten ohjelmia.TV7:stä on tullutkin yhä enenevässä määrin luterilaisuuden äänitorvi ja mainostoimisto.

Joulu - kristittyjen juhla?

Jouluhysteria on peittämässä alleen sikainfluenssahysterian. Todellakin, se on nyt alkanut. Uskonnollinen kansa sanoo juhlivansa sitä Jeesuksen syntymäjuhlan merkeissä, vaikka Herramme ei itse asiassa syntynyt jouluna. Raamattu ei kerro Jeesuksen tarkkaa syntymäajankohtaa. Ehkä juuri tämän vuoksi Jumala halusi jättää sen kertomatta.

Lapset odottavat joulupukkia lahjoineen ja vähän vanhemmat panostavat traditioihin hinnalla millä hyvänsä. Kaikilla on kiire ja stressi tämän perheen ja suvun yhteisen juhlan lähestyessä. Pyhä Nikolaus, santa Claus, Nikolaus tarkoittaa ”kansan valloittajaa”, ja sitä se on menestyksekkäästi tehnytkin. Maailma rakastaa joulua.

Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä. 1. Joh. 2:15

Raamattu ei missään kohdassa kehota meitä viettämään seimenlapsen vuosijuhlaa. Ei tosin sitä kielläkään, mutta onko meillä oikeus luoda itse uskonnollisia rituaaleja ja tehdä niistä traditio? Sen sijaan, että juhlisimme Jeesuksen syntymän vuosijuhlaa, Jeesus itse kehotti meitä muistamaan hänen kuolemaansa ehtoollisella.

Myös upotuskasteessa on vertaus Jeesuksen kuolemaan.

“Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen KUOLEMAANSA kastetut?” Room. 6:3

“Mutta pois se minusta, että minä muusta kerskaisin kuin meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä, jonka kautta maailma on ristiinnaulittu minulle, ja minä maailmalle!” Gal. 6:14

Uudestisyntyneet uskovat eivät ole tutkineet Raamatun kirjoituksia, vaan ovat eksyneet juhlimaan joulua yhdessä jumalatttoman maailman kanssa isien perinnäissääntöjen mukaan.

Ennen joulua juhlaväki sinkoilee monta viikkoa kaupoissa, puunaa ja jynssää kaikki komeron perukatkin puhtaaksi, leipoo, pakastaa, käärii, koristaa. Kiirettä ja pakkoa; näin kuuluu tehdä ja näin on aina tehty. Ironista on, että lämminhenkiseksi ja rakkaudelliseksi juhlaksi mielletty joulu oikeasti eriarvoistaa ihmiset. Toiset saavat kalliita lahjoja ja jotkut eivät saa ensimmäistäkään.

5

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhuuden turhuus ka

      Sama täällä ei kiinnosta katsoa TV-seiskastakaan näitä jouluhössötyksiä paketteineen, vaihdan heti kanavaa kun näitä ohjelmia tulee.

    • Jope.48.

      käyttöä, tälläiselle miehelle. Matt.21:12. Ja Jeesus meni pyhäkköön; ja hän ajoi ulos kaikki, jotka myivät ja ostivat pyhäkössä ja kaatoi kumoon rahanvaihtajain pöydät ja kyyhkysten myyjäin istuinet.

    • vnvnv

      sinähän saat aivan vapaasti olla juhlimatta yhtään mitään. Kuka sitä päivälleen jeesuksen menoja tietää.
      ja tv7 ei ole luterilaisuuden äänitorvi...

    • trampas

      joulunvietosta ei mielestäsi ole muuta hyötyä kuin yleinen siivous, niin onhan se monille edistystä sekin, että huusholli siivotaan perusteellisesti kaksi kertaa vuodessa, niinkuin jouluna ja juhannuksena siivotaan ja kolutaan nurkatkin puhtaaksi.

      Vaan on siitä joulun vietosta minun mielestäni toki lapsille sekä lapsenmielisille iloa, sillä lahjansa lahjoittava näkee lasten sekä aikuisten kasvoilla ilon ja riemun ja kuulee heidän laulunsa ja naurunsa ainakin sillä hetkosella, kun ei monesti muulloin iloista mieltä näe arjenharmaudessa.

      Jeesustakin saattavat jotkut jumalattomat syntiset kiitellä iloisina edes kerran vuodessa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1286
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      852
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      73
      743
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      742
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      724
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      59
      718
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      717
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      655
    Aihe