Huono tuote, voiko palauttaa?

Katamboola

Ostin Motonetistä vapatelineet soutuveneeseen. Vapatelineet olivat kuitenkin joustavaa materiaalia jossa vapa pysyy juuri ja juuri kiinni normaalissa uistelussa. Uistimen ottaessa pohjaan tai kalan iskiessä vapa irtoaa telineestä ja lentää pahimmassa tapauksessa järveen.

Kyseisessä telineessä ei ole mitään valmistusvikaa, tuote on yksinkertaisesti huono. Voiko tuotteen palauttaa sillä perusteella että se on huono?

Laki sanoo että tuotteen saa palauttaa jos se ei vastaa luvattua. Toisaalta pakkauksesissa ei myöskään luvattu mitään, sanottiin vain että sisältää vapatelineen. Vapoja voi toki pitää telineissä, mutta ei niitä voi käyttää uistelussa.

Eli onko minulla oikeus palauttaa vapatelineet? Kertokaa mielipiteitänne.

34

5640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+20

      "Kertokaa mielipiteitänne."

      Mielestäni olet aika hölmö, kun et kerran erota vapatelinettä johdannaisista.

      • Mutta jos on NAINEN palauta ihmeessä jos siltä tuntuu mikäli ei ymmärrä lähteä kirjota se paperille.
        Siinä on tietysti se onkelma onko se lukutaitoinen?


      • Kuopiostako Suomesta

        Alaikäisenä kävimme kylässä vanhempieni kanssa sairaanhoitaja "Teija" Luotosen luona Pohjois-Norjassa, heillä oli vähän nuorempi poika, isä norjalaismies...kuulemma suomalaisille kielitaitoa työssään, Trondheim, en muista...


    • r

      huonoa tuotetta ei voi palauttaa.

      ainahan silloin voisi kaiken palauttaa, jos ei ole tyytyväinen,
      mihin maailma menisi,
      ostat autonkin, onkin huono, palautat.

      Pikkasen heikot ja tyhmät tekevät paljon huonoja valintoja,
      heillä olisi jatkuvasti palautettavaa.

      JA tuokin voi olla hintansa arvoista, vai saisitko samalla hinnalla ja yhtä helposti paremman ?

      tuosta saat lahjalinkin, jotta olisit hyvissä mielin.
      http://www.panoramio.com/photo/43048734

      • $

        oij rdpruresnöl xgf PÖLIJÄ.


      • Oootsä hei tyhmä jät

        Kiitos! Nyt pääsenkin rikastumaan helpolla, kun rakennan halvalla taloja joihin ei tule sähköjä, ei ole vesieristyksiä kun ei tule vettäkään ja perustuksena on tasoitetulle tontille lätkittyjä pihalaattoja. Taloon mahtuu sisälle, ja ylellisyydet kuten juokseva vesi eivät ole millään lailla vaatimuksia sille etteikö talossa voisi asua, eikä asiakas luultavasti kysy kuitenkaan asiasta mitään. Ei olisi voinut paremmin tuo yläpuolella oleva sanoa. Yhdyn: oij rdpruresnöl xgf PÖLIJÄ.


      • kaikenlaisia...

        7-vuorokauden palautusaika on edelleen voimassa. Tottakai talo- ja autokaupat voi perua tarvittaessa -tai saada hyvitystä. Missä komerossa oikein lymyilet?


    • kaupan täti

      Itse olen kaupassa töissä (en tosin motonetissä) ja meillä ainakin saa palauttaa sillä periaatteella, että tuote ei miellytä (esim. vaate väärän kokoinen tai jokin ei vain sopinutkaan meidän kotiin) tai on viallinen. Ja muistaakseni on kuluttajasuojalain mukaista, että tuotteen pitää voida palauttaa ellei sitä pääse kaupassa kokeilemaan.

      • toinen täti

        Toi mistä puhut on 'avokauppa', eli kauppa myöntää jonkun x ajan, jonka sisällä voi tuotteen palauttaa alkuperäisessä kunnossa, jos ei haluakaan tuotetta. Avokauppa on siis kaupan myöntämä, tavaralla on siis se palautusoikeus muuten vain jos se on viallinen.
        Mielestäni olet väärässä tuosta "tuote pitää voida palauttaa jos sitä ei pääse kaupassa kokeilemaan" mutta en osaa nyt perustella sitä millään pykälällä. Ethän voi avata kaupassa maitopurkkia ja ottaa hörpsyjä ja vasta sitten päättää, haluatko maitoa vai et. Monet tuotteet ovat myös pakkauksessa (kuten tuo alkuperäisen ostama) ja tuotteet voidaan myydä pakattuina.


    • ONONOOOONNNNNNN

      ON

    • kalastajat69

      Itse sorruin myös noihin kyseisiin paskatelineisiin, ja totesin että niillä ei tee yhtään mitään.

      • Kerran vedätetty

        Näitä heikko laatuisia tuotteita myyvillä yrityksillä/yrittäjillä
        ei ole moraalia vastuuta.
        Vaikka ne tietää ettei tuote vastaa ominisuuksiltaan
        sitä mitä ostaja olettaa myyntiä jatketaan vai edelleen
        Selvissäkin tapauksissa oikasu on vaikeaa
        Ostin muutama vuosi sitten auton takaluukun
        kaasujouset samasta liikkeestä,vanhat vialliset toinen
        oli rikki pitivät paremmin luukkua auki kun uudet juuri
        ostetut.
        Kävin vatittamassa asiasta kuittia ei ollu enää,joten asiaa
        ei edes selvitetty.
        Katsoin pumppuja tarkemmin ja totesin et Koivusen maahatuoma
        merkki soitin kaverille joka oli siel duunis ja se selvitti et oli väärä
        malli ,joka oli tomitettu kerätty väärin,sit sähöpöstilla yhteyttä
        Motonettiin näillä uusilla tiedoilla,et oli myyty tilattu väärä malli
        hyvitys hoitui kivutta useita kk myöhemmin kun liike oli voinut hoitaa
        sen samantein
        En ole käynyt senjälkeen enkä mene
        Mua ei vedätetä kun kerran paikassaan
        Tehkää samoin näiden moraalittomien huijreiden kassa
        Liike tosin on vaihtanut omistajaa,mutta viel suurempi konna
        sitä nyt vetää,jos nimi Harakiri kertoo porulalle jotai juuret on siltä


    • o.staja

      Tottakai tuotteen saa palauttaa jos siltä tuntuu.

      Rahojen takaisinsaaminen onkin sitten eri juttu. Postimyyynnistä ostettuna kun tuotteen palauttaa kahden viikon kuluessa, myyjän pitää palauttaa rahat. Normikaupasta ostettuna liikkeellä ei ole mitään velvollisuutta rahan palauttamiseen.

    • !
      • postimyynti asiakas

        eli palautus oikeus...kun palauttaa ajan kulessa..onko se 14pvä sisään--katso siitä paljon se siinä oli laitaa postiin..ja sillä sipuli laita myös pankki tietosi mihin voivat hinnan maksaa..anttila ellos ym toimii näin...itsekin palauttanu monet kerrat..joskus ei vaan miellytä tuote kun näkee..että..nopeasti laittaa niin saat rahat..okei


    • 12+2

      Kyllä jos tuotetta ei voi käyttää siihen mihin se on tarkoitettu. Eli jos vapateline on uisteluun tarkoitettu eikä siihen sovellu.

      Tämmösiä ei varmaan kannata kuitenkaan Suoli24:ssä kysellä vaan kuluttajaneuvojalta.

    • Kaupan täti

      Tämä menee itse aiheen vierestä mutta yllättävän moni luulee että myytävälle tuotteelle olisi AINA annettava jonkin ajan voimassaoleva TAKUU mutta näinhän ei ole. Takuu on vain liikkeiden tarjoama "palvelu" joka käytännössä suurimmassa osassa tuotteita aina annetaan mutta pakko sitä ei ole antaa. Tosin virheellisen tai rikkinäisen tuotteen voi aina palauttaa! Se kuuluu kuluttajansuojalakiin ja se tuossa ylempänä olevassa linkissäkin selvästi kerrottiin.

    • helelypsis

      että joku ei taas ole tyytyväinen vaimoonsa xD

    • Saa sen pa-

      lauttaa. Jos eivät usko, lyö nyrkkiä pöytään ja kiroa, että PERRRRRKELE! Silloin saat rahat takaisin heti, koska ne pelkäävät, että vihapäissäsi tuhoat koko kurjan myymälän.

      • kaupan yksi täti

        Tai sitten voimme lukea tuosta tapahtumasta aasiakas.net -sivustolta:D

        Kehottaako nykyään joku ihan tosissaan että mene kauppaan kiroilemaan ja puimaan nyrkkiä?:D Varsinaiset ratkaisun avaimet:D


    • 18

      eikös se niin ole että halvalla ei hyvää saa kerralla vähän kalliimpaa ja merkki tuote..

      • Niih123

        Valittakee sinne Kiinan tehtaille tahi pyytäkää paikallisia pikkufirmoja tekemään itselle semmoisen minkä haluaa.


    • 13

      Kannattaa aina kokeilla, kauppa saattaa ottaa tuotteen vastaan jos selität tilanteen ystävällisesti. Jos tuotetta ei voida käyttää siihen tarkoitukseen mihin se on tehty, se on viallinen. Vika on vain jo yksinkertaisesti konseptissa.

      • ---------

        Hinta yleensä jo kertoo tuotteen laadun,mutta kannattaa yrittää kysyä putiikista ottaako tuotteen takas mikä on soveltumaton siihen käyttöön mihin sitä on markkinoitu.Kuten yks yrittäjä möi mönkijää ja rankakärryä ja yhdistelmä otti ja hajosi heti alkuunsa oli vastaus takuu asiaan ettei kyseistä tuotetta ole tarkoitettu rangan ajoon oikeus joutui ratkaisemaan viimein asian koska kyseessä oli kuitenkin huomattavan hintainen tuote...


      • dfghjkjvbnm

        Jos kukaan ei palauta viallista tuotetta, niin taidanpa ryhtyä kauppiaaksi....


    • Vaihtaakin

      Itse sain vaihdettua vikaantuneen työkalun toiseen samanlaiseen tässä liikkeessä. Otin tilalle kelvollisen tuotteen, mutta minulle riittää rojuissa tuo minimi toimivuus, kun en ole enää teini.

    • ***********

      jos tuotteelle on annettu tyytyväisyystakuu, niin sillon palautuksen pitäisiä onnistua, mutta en usko, että kyseisille vapatelineille sellaista on annettu. Tietysti voit hajottaa ne ja sanoa, että ne eivät kestäneet xD

      • kaupan toinen täti

        Eli ap yrittäisi selittää, että vapatelineet on hajonneet tuusannuuskaksi ihan normikäytössä? Eihän vapatelineen pidäkään kestää sellaista käyttöä, johon sitä ei ole suunniteltu ja näin ollen myyjän ei tarvitse hyvittää tuotetta, jos sitä on käytetty väärin.


    • X

      Mielestani on kunniallisempaa olla palauttamatta tuotetta. Voithan myos myyda ne jollekin tutulle tai antaa, jos silta tuntuu, siis sellaiselle joka voi kayttaa niita sellaisina kuin ne ovat. http://mattiviikate.newsvine.com/

    • lökjasdfölkjasdf

      En tiedä mitä laki sanoo, mutta olettaisin että tuotteen pitäisi soveltua siihen käyttöön mihin se on tarkoitettu. Jos kauppa on eri mieltä soveltuvuudesta, edessä on luonnollisesti ongelma :D

    • Ei provo

      Kaupan näkökulmasta tuollainen valitusinto on naurettavaa. Kärsi nahoissasi.

    • riparapah

      Kyllä voi jos tuotetta mainostetaan vapatelineenä ja se ei sovellu siihen tarkoitukseen voi tuotteen palauttaa. Mikäli tuote on selkeästi soveltumaton kyseiseen tarkoitukseen tulee myyjän poistaa koko tuote erä myynnistä. Mikäli myyjä myy tuotetta ( tuoteerän ) tietoisena tuoteen virheellisyydestä syyllistyy myyjä petokseen. Jos myyjä kieltäytyy hyvityksestä voi asian näinollen riitauttaa kuluttajalautakunnan kautta josta päätös aikanaan tulee. Myyjät yleensä luottavat siihen että halpojen tuotteiden kanssa kuluttajat eivät lähde riitelemään asoista ja näinollen käärivät hyvät voitot virheelisistäkin tuotteista. Itse olen myös motonettiin palauttanut virheellisiä tuotteita eikä pienen keskustelun jälkeen ole ollut ongelmia. Yleensä oastanut jotain muuta samanarvoista tilalle eikä se ole ollut ongelma vaikka rahoja en takaisin ole saanutkan. Ostajan kannattaa olla kuitenkin tarkka siitä mitä ostaa ja jos epäilee tuotteen sopivuutta kannatta asiasta keskustella myyjien kanssa sillä usein kehnoa palautetta saaneet tuotteet on myös myyjien tiedossa. On niikin käynyt että myyjä on rehellisesti sanonut että tuotetta ei kannata ostaa.

    • jukkis250

      no mä oon saanu ainakin prismoihaan ja giganttiin palautettua ku vaan sanoo että ompa kehno.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe