akku v 50

nainentietenkin

eli tietenkin olen nainen ja vain ajan, huollatan ja tankkaan.

mulla on -05 v 50 volvo, ajettu 75000km. nyt syksyllä ei ollut täyshuoltoa vain öljyt vaihdatin. onko akulla jotain keskiverto kestoa? varotteleeko se ollenkaan vain pimahtaa vain? en aja joka päivä, vaikuttaako se, vai pitäisikö nyt pakkasilla ajaa ettei akku tyhjää jos seisoo muutaman päivän ajamatta? ongelmia ei ole vielä ollut mutta olisiko aika vaihtaa akku jo? jos niikuin jo 5v akulle ikää tarpeeksi vai kuinka kauan kestää?

4

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Plumbum

      Autotehtaat ostavat akkunsa vaihtelevasti milloin miltäkin toimittajalta, joten Volvoissakin saattaa olla erimerkkisiä ja -laatuisia akkuja. Omista autoistani vanhempi tapaus on ollut perheessä jo 14 vuotta. Viime talvena jouduin vaihtamaan siihen akun toisen kerran. Ensiasennusakku taisi palvella 6 vuotta ja seuraava 7 vuotta.

      Syväpurkausten välttäminen pidentää akun (auton käynnistysakkuna käytettävän lyijyakun) kestoikää. Olisi siis parempi, että akku pysyisi jatkuvasti täyteen tai lähes täyteen ladattuna.

      Pienkoneissa käytettäviin NiCd-akkuihin edellä sanottu EI päde. Ne on paras purkaa aina tyhjäksi saakka ja ladata sitten täyteen. NiMH-akuilla tämän noudattaminen ei ole niin tarkkaa ja Li-ion-akkuja voi latailla miten lystää.

      Täysi akku ei tyhjene itsestään, vaikka autolla olisi jonkin aikaa (viikkojakin) ajamatta. Mikään auton sähkölaitteista ei tietenkään saa olla tällöin päällä.

      Olen kuullut akuista, jotka ovat kestäneet kymmenisen vuotta, jopa ylikin.

      Itse vaihtaisin/vaihdan auton akun vasta sitten, kun se on selvästi lopussa (ei jaksa käynnistää autoa / ei ota vastaan latausta). Jos haluaa pelata varman päälle, niin ei uusi akku tietenkään maailmaakaatavan kalliskaan ole.

    • Amperias

      Harvapa taitaa vaihtaa autonsa akun ”ennaltaehkäisevästi”. Tapana on marssia akkukauppaan vasta kun akku osoittaa olevansa finito. Ajatuksessa vaihtaa akku ”varmuuden vuoksi” saattaa silti olla jopa itua!

      Käypäinen 60 Ah -akku autoosi löytyy tarvikeliikkeistä (Motonet, Biltema ja vastaavat) varmaankin alle 60 eurolla. Merkkiliikkeessä saat maksaa varmaan 85 € tai jotain sinne päin. Laadussa ei välttämättä ole eroja kummankaan hyväksi.

      Jos ottaa tuon kalliimman vaihtoehdon 85 €, tulee akun hinnaksi 5 vuoden pitoajalla 17 € / vuosi ja 7 vuoden pitoajalla 12,14 € / vuosi. Onko vuodessa 5 euron luokkaa oleva erotus säästämisen arvoinen? Miten kalliiksi sinulle tulee, jos et jonakin aamuna saakaan autoasi heti käyntiin? Päätä itse.

      Asiaan vaikuttanee sekin, vaihdatko akun itse (tai tuttavan ilmaisena palveluna) vai vaihdatatko akun korjaamolla tai huoltamolla. 10 minuutin työ saattaa merkitä vaikkapa 30 minuutin vähimmäislaskutusta eli useampia kymppejä. Siitä tulee halvalle akulle kummasti lisähintaa.

      • kyseenalainen säästö

        jos ostaa akun akkuliikkeestä, niin hintaan sisältyy yleensä myös vaihtotyö.
        Nuo parin kympin säästämiset asiassa joka kestää 5-7 vuotta on jotensakkin typerää.
        Jos autosi on sinulle lähes välttämätön, niin vaihdata akku ajoissa, sillä ne ei yleensä paljoa varoittele ennen loppuaan. Silloin voit huoletta ajella ja vaihdattaa akun kun itselle parhaiten sopii.


      • Kahvivitonen.
        kyseenalainen säästö kirjoitti:

        jos ostaa akun akkuliikkeestä, niin hintaan sisältyy yleensä myös vaihtotyö.
        Nuo parin kympin säästämiset asiassa joka kestää 5-7 vuotta on jotensakkin typerää.
        Jos autosi on sinulle lähes välttämätön, niin vaihdata akku ajoissa, sillä ne ei yleensä paljoa varoittele ennen loppuaan. Silloin voit huoletta ajella ja vaihdattaa akun kun itselle parhaiten sopii.

        Itselläni 05 ja meni sököksi vuosi sitten. Ilmastointi sekosi. Maksoi turhaan yhden päivityksen. Päivitys 42 e. Ei muuta kuin se suurempi akku 80 A.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      2993
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2868
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2272
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      94
      2136
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1838
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      336
      1751
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1662
    Aihe