Neuvoja RUK:hon menijöille/pyrkijöille.

Ex-Kokelas

RUK oli ja on parasta mitä suomalainen mies, miksei nainenkin asevelvollisuudeltaan voi odottaa. Sanontaan, että "Upseeri ja herrasmies." RUK:n voi siällyttää juuri tuohon kuuluisaan fraasiin. RUK:ssa opin johtamisesta monipuolisiataitoja joita voi hyödyntää. Opin mitä hyvä johtaminen on. Kiitos kuuluu puolustusvoimien henkilökunnalle. Sekä kaikille niille jotka valitsevat armeijan siviilipalveluksen sijaan.




Ensiksi toivotettiin tervettulleeksi, jokainen käteltiin erikseen.
Ruk:ssa Tuvat olivat hienoja, jos niitä nyt voi tuviksi kutsua. Jokaisessa tuvassa oli taulu-tv:t bluray soittimet. Sängyt eivät olleet niitä alokasajan surkeita, vaan ihan oikeita runkopatjoaja.
Ruk:ssa ei myöskään joutunut siivoamaan, siellä kävi siivoja kerran päivässä siivoamassa kaiken.
Rukissa oli myöskin se hyväpuoli, että oltiin kaikki samanarvoisia. Ei tarvinut heittää lippaa kenellekkään, eikä herroitella ketään. Esim. Majurikin oli vaan pelkkä Mikko.
Kaikki pidemmät marssit hoidettiin yleensä bussilla. Ruoka oli parempaa mitä muualla intissä. Seisovassa pöydässä oli monenmoista herkkua. Viikonloppuisin tarjolla oli joskus jopa meriaamiainen. Lähes joka ilta pääsi iltalomalle. Harmi vaan, että se Hamina on niin pieni. Tanssiaiset oli kivat. Niissä sai syödä ja juoda niin paljon kuin jaksoi. No kaikkihan oli apinakännissä.
Varsinainen koulutus oli mukavaa. Jatkuvasti toitotettiin, että "teistä tulee upseereita. Te olette parempia kuin muut!" Se pitää kyllä paikkansa.
Rukissa annettiin myös hyvä neuvo, pitää sotilaspassi aina mukana intin jälkeen, koska siinä lukee se res.vän tai vielä korkeampi, jos on käynyt kertaamassa ym. Sotilaspassi tulee pitää mukana juuri siksi jos poliisi pysäyttää ylinopeudesta ja näytät sotilaspassin res.vän tai ylempi, niin yleensä poliisi ei kirjoita sinulle sakkoja tai pääset vähemmällä. Esim 20km ylinopeus, kuitataan 10km/h ja niin pois päin. Meitä valmistettiin sieltä rukista pois pääsyyn. Opetettiin, että kun palaatte kokelaina takaisin normaali kasarmeille, niin ikäänkuin valvotte mitä muut tekee. Meitä alempiarvoiset, siis alikit ja tottakai ne tyhmät alokkaat ja tykkimeihet/jääkärit, mitä lie. Pitää kiinnittää huomiota siihen onko jaos oikein muodossa, mennäänkö tahtimarssia, onko kengän-nauhat auki ym.
Mutta varsinainen "työ" jätettiin aliupseereille. Me kokelaat saimme oman tuvan kasarmille palattuamme. Jopa kantahenkilökunta kohteli meitä paremmin kuin muita varusmiehiä. Kokeelaana ei varsinaisesti pitänyt tietää mitään. Jos joku esitti vaikean kysymyksen piti vastata "Otan selvää." ja homma oli sillä kuitattu. Kokelaana oli kivaa kun pääsi kasarmilla jonon ensimmäiseksi syömään ennen muita, vaikka eihän se tavallisen kassun sapuska vetänyt tietenkään vertoja rukin sapuskoille. Joskus kun joku tyhmä varusmieskersantti yritti tulla meidän kokelaiden kanssa samassa jonossa ruokalaan ekojen joukossa niin oli hauska työntää kersantti (siis palveluksenaikana ylennyksen saanut alikersantti) syrjään ja todeta "Kumpikohan tässä on ylempiarvoinen."
MYös armeijan jälkeen Rukista on hyötyä, muutakin kuin tuo ylinopeussakkojen välttäminen. Esim RUK:n suorittanut pääsee automaattisesti AMK:hon tai Yliopistoon ja tottakai KADETTIKOULUUN, poliiskouluunkin ja siellä pääsykokeissa tietenkin katsotaan RES-upseeria läpi sormien... Mistä muuten luulette että reservinupseeri, ne ylinopeussakot välttäisi, jos kerran iso osa poliiseista eivät olis vanhoja kokelaita, siis nykyisiä reservinupseereita.
Pelkillä RUK:n papereilla irtoaa helposti esim. työnjohtajan virka, jossain pienemmissä firmoissa, eikä tarvitse lainkaan siltä alalta kokemusta kun on RUK:n suorittanut. Esim jotkut konepajat ja pikkuputiikit ovat tällaisia.

11

3852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo on luulot

      Siviilielämässä kyvyt ratkaisevat. Yliopistoon ei pääse RUK:n suorittanut, vaan yo-papereilla ja pääsykokeilla, sama pätee amk:ia. Ei irtoa RUK:n papereilla työnjohtajien virkoja.
      Olen itse nähnyt kuinka törkeästi käyttäytyviä rukkilaiset voivat olla, kännissä änkyröidään ja jalat eivät kanna ja se sivistymätön kielenkäyttö kiroiluineen ei anna vakuuttavaa kuvaa rukkilaisista. Kukas sen kissan hännän pöydälle nostaa ellei kissa itse?

      • Siivoamaan oppinut

        Eiköhän kyse oo hyvin pitkälti ironiasta ja asioiden liioittelusta.

        Oman tulkinnan mukaan kirjoittaja kritisoi jokseenkin hymy suussa sitä, miten yliarvostettu RUK on Suomessa ottaen huomioon miten vähän RUK ja kokelasaika vaati - suhteessa saatuun hyötyyn ja arvostukseen myöhemmin elämässä.


      • Upseeri ja herrasmie

        joillekin ylivoimaisen vaikea laji. Sai varmaan viestiketjun aloittaja makoisat naurut vastauksesta!


    • Upseeri ja herrasmie

      Oikein tuli vanhat hyvät ajat mieleen, kiitos! ;-)

    • vikarikkistooli

      Johtajakoulutuksesta on hyötyä. Vaadit että sinua puhutellaan töissä sotilasarvosi mukaan. Teitittelet kaikkia, sekä myös komennat kaikkia joilla ei ole samaa sotilasarvoa kuin sinulla. Vähättelet etenkin naisia työntekijöinä, koska on aika todennäköistä, että he kaikki eivät ole käyneet armeijaa. Perustat kaiken arvovallan siihen mikä esimiehesi on sotilasarvoltaan. Eli ei voi olla johtaja jos ei ole vähintään aliupseeri, reservinupseerista puhumattakaan. Kun asioit lääkärin vastaanotolla, nais lääkärin vielä jotenkuten voit hyväksyä jos kyseessä on perustarkastus. Mutta kun menet mieslääkärin vastaaotolle tenttaa tarkkaa tämän sotilas arvo. Mutta entä jös lääkäri onkin sivari? Ethän sinä silloin voi asioida kyseisenlääkärin luona. Epäilet salaa että lääkärin on oltava homo kun ei ole käynyt armeijaa. Ja pidä aina mielessäsi, että armeijan johtajakoulutuksen käynyt on paremmassa asemassa kuin tavallinen rivimies tai puhumattakaan sivareista tai naisista. Halveksut naisia, koska heidän ei ole pakko käydä armeijaa ja harva käy. Vihaat sivareita koska he eivät käy, olet valmis tappamaan totaaleita kun he eivät käy.

      Asia on oikeasti niin: Suomi on tyhmä ja paska maa, sen paras puolustus on lakkauttaa itsetsensä eikä olla enää olemassa!

    • zappari

      Joo kyllä RUK päihittää kaikki muut

    • Haminasv79

      Juu oli hieno kokemus 70-luvun lopulla RUK.
      Parhaat pääsivät ( ja minä).....
      Hamina hieno kaupunki.
      Kurssi antoisa ja järkeväkin.
      Antanut hyviä mahdollisuuksia työuralla.
      Etenkin silloin kun pomo tai haastattelija on itsekin käynyt RUK:n.
      Tietää mistä puhutaan!

      Menkää jos pääsette!

    • kapteeeni Kaihi

      Ja paskanmarjat!

    • ammattisotilas

      Ehkäpä aloittaja puhuu kadettikoulusta?

    • K-230 Tervas

      Kohtuuttoman naurukohtauksen sain kyl tästä :) Tuli vanhat hyvät RUK ajat mieleen :D

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      252
      18515
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3175
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1735
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1426
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1282
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1101
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe