Nyt olisi neuvot paikallaan!!

apuja123

Nyt sattui tälläinen tapaus, että meillä on mielestäni liikaa ihmisiä tulossa kummeiksi meidän pienokaiselle.. Mitenkä voisin ystävällisesti loukkaamatta ystävääni sanoa hänelle, ettemme otakkaan sitä kummiksi?!

6

840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummi x 8

      Mikä on liikaa? Meidän tenavilla on molemmilla kuusi kummia, eikä ole tuntunut siltä, että se olisi liiaksi. Jos teillä on enemmän, niin sitten ymmärrän. Toisaalta, kummeiksi olette kutsuneet ihmisiä, joihin te luotatte, eikö niin? Heille voi siis suoraan mutta kohteliaasti kertoa tilanteen ja todeta, että ystävyytemme säilyy vahvana edellenkin.

      • epäilen...

        mikä nyt sitten on liikaa? yhdellä kummilapsellani on 8 kummia. ihmettelen kyllä tätä määrää (suoraan sanoen tuntuu että kyseessä on vanhempien "rahan tai ennemmin lahjojen ahneus").

        mielestäni ei kannata enää perua jos kerta on jo pyydetty kummiksi. minusta tuntuisi ainakin loukkaavalta jos ensin sovittaisiin että minä olen kummi ja sitten vanhemmat ilmoittaisivat että ottavat mieluummin muita kummiksi ja minä olinkin liikaa. kyllä siinä välit kärsivät aivan taatusti ja saa tosiaan miettiä miten asiansa esittää että välit säilyvät. hän on saattanut jo kertoa tuttavilleen että hänestä tulee kummi, ostaa jopa lahjankin. kurjaa sitten kertoa että vanhemmat peruivatkin koko jutun. ilmeisesti tämä ystävä on kuitenkin "kelvollinen" kummiksi koska olitte hänet kuitenkin ottamassa kummiksi. ei sillä ole oikeasti väliä onko kummeja 3 vai 4 tai 6 vai 7.


    • äöl.m,

      Loukkaamatta ei voi tuollaista asiaa kertoa :( Miten ihmeessä tuollainen tilanne pääsi syntymään??? Ettekö osanneet laskea ennen kuin pyysitte ketään kummiksi??? Ei tuota pyyntöä voi ottaa takaisin, kummius on kunniatehtävä. Ja voiko niitä kummeja olla liikaa? Moni kummi kun jää pois lapsen elämästä vuosien varrella. Mieti nyt tarkkaan onko tärkeämpää se, että lapsella on mielestäsi "oikea" määrä kummeja vaiko se, että mahdollisesti menetät ystävän tai ainakin peruuttamattomasti vahingoitat välejänne?

    • kummitus minäkin

      minäkään enää perumaan jos on jo pyydetty...meillä ratkaistiin asia niin että jo raskausaikana puhuin kaikille asiasta kiinnostuneille että ensimmäisen lapsen kummit ovat suvusta...toinen taas sai kummit ystävistä ja kolmas sitten sekaisin...jos kummeissa on pariskuntia niin sehän on tavallaan yksi kummi/pariskunta koska yleensähän he suorittavat tai ovat suorittamatta tehtävänsä parina mitä siihen nyt kullakin kuuluu...ja toisaalta tiet saattavat erota ja toinen kummeista jää kuvioista monesti pois...

    • himmutti

      Kummiksi pyydetty heti kun raskaus alkoi. Nyt kun synnytykseen pari kuukautta aikaa ei enää halutakkaa kummiksi. Vituttaa aika rankasti tollanen käytös. Kyse veljen lapsesta. Täs kerenny suunnitella jo kaiken näköstä mitä itte tekis lapselle.
      On petetty olo.

    • adfdfas

      Ei se kummien määrä ole pointti vaan laatu. Ei ole järkeä pyytää kummiksi ihmistä joka ei 10 vuoden kuluttua varmuudella ole lapsen vanhemmille hyvin läheinen. Harvoin tällaisia ihmisiä useammalle lapselle löytyy enempää kuin pari (pariskuntaa). Koska etenkin lapsuusaikana vanhemmat toimivat välikätenä kummisuhteessa. Eli, jos vanhemmilla ei ole luontevaa jatkuvaa kontaktia, ei sitä synny myöskään lapsen ja kummin välille. Kummin tehtävä ei ole toimia lahja-automaattine, vaan olla lapselle läheinen aikuinen! Eikä lapsi tarvitse kuin yhden-kaksi tällaista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      95
      1769
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1342
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1297
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1216
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1104
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      903
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      391
      842
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      43
      827
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      822
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      134
      793
    Aihe