Pettymys sukupuoleen yllätti

voi_lapseni_pieni...

Toivon, että osaisitte ottaa tän kirjoituksen asiallisesti, koska tiedän ihan tarpeeksi hyvin itsekin olevani paska.

Eli, kävin siis juuri rakenneultrassa ja selvisi, että odotan tyttöä. Ennen raskaaksi tuloa me aina haaveiltiin miehen kanssa pienestä pojasta, hänelle oli nimikin valmiina. Tietysti ymmärsin, että vauva voisi olla myös tyttö, ja yritinkin henkisesti sopeutua siihen etukäteen. Silti, olen jotenkin aina ihaillut perheitä, joissa on poikia ja tyttöperheet taas kokenut jotenki ahdistaviksi.

Siinä mielessä tämä kokemus on tietysti mulle ihan oikein ja saan maistaa omaa lääkettäni. Silti en olisi uskonut, miten kauhea pettymys oli, kun ultrassa selvisi, että tosiaan odotan tyttöä. Koko ajan on ollut sellanen olo, että odottaisin poikaa, ja kaikki poikaan liitetyt raskausoireetkin on linea negran mutkaa myöten. Itkin koko matkan kotiin, en vain pettymyksestä vauvan sukupuoleen vaan siksi, että säälin lapsiparkaa, millainen idiootti äiti sillä on.

Mulla on ihan kaamea olo lapsen puolesta, ja tietysti myös siksi, että en nyt saa sitä poikaa, jota olen vuosia toivonut. Minua ei voisi tällä hetkellä vähempää kiinnostaa barbileikit ja prinsessahörhelöt, vaaleanpunainen väri oksettaa. Meni maku koko raskaudesta, vauvan tarvikkeiden ostaminenkin tuntuu jotenki pakkopullalta. Onko täällä ketään, jolle olisi käynyt samalla tavalla? Sanokaa nyt joku, että tästä pääsee yli ? Ja MITEN?

424

25282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitäiskö

      nyt mennä aborttiin ja koittaa onnea uudelleen, jos vaikka poika tulis seuraavalla kerralla. On kyllä erikoista, täytyy sanoa.

      • X

      • XY-kromosomit on

        Ainoastaan naiset voivat tulla raskaaksi. Miten voi olla mahdollista, että naispuolinen henkilö vihaa niin paljon omaa sukupuoltaan ettei hyväksy tyttölasta? Kuka lapsen sukupuolen määrää? Naiset ovat kromosomistoltaan tyyppiä XX ja miehet ovat tyyppiä XY. Eli miespuolisesta, isästä, tulee lapsen sukupuoli. Ei naisen pitäisi vihata omaa kromosomistoaan XX niin paljon ettei hyväksy naispuolista sukupuolta. Y-kromosomi on se joka määrää lapsen sukupuolen miespuoliseksi. Ei tässä naissukupuolella, äidillä, ole merkitystä. Kyllä jokaisen kai pitäisi tajuta se, että mieshän se munasolun hedelmöittää.


      • elämän kunnioittaja

        Ai, että tapetaan tyttölapsi että saataisiin poikalapsi? Onpa ajattelematon ehdotus, eikö itsekkyydellä ole mitään rajaa! Elämää pitää kunnioittaa!


      • .

    • ...

      Itsellä ei ole samanlaista tilannetta, koska en aio hankkia lapsia siinä pelossa, että tulee poika. Se olisi suuri pettymys. Sinä kuitenkin leikkiin ryhdyit ja tiesit, että kumpi vain voi tulla. Ole siis onnellinen tytöstäsi. Toisaalta toivon, että tämä on provo, tyttöjä kun muutenkin syrjitään

      • Sammoo Mielt.

        Kuten Intiassa jossa jää syntymättä joka viides tyttö, sillä heidät abortoidaan jo ennen syntymää muistaakseni. Todella hyvä kirjoitus "Hmmm" Millä oikeudella tyttöjä syrjitään tässä Maailmassa? ja miltä se tuntuisi jos "kelkka" kääntyisi toisin päin? Itse en voi saada jälkikasvua koska siihen on syynä hedelmättömyys. Onneksi sentään löytyy selaisia miehiä/poikia jotka vihaavat sitä kuinka naisia/tyttöjä kohdellaan nyky Maailmassa. Toinen asia jolla naisia/tyttöjä syrjitään/alistetaan on toisten keksimät typerät uskonnot, josta pitää vielä maksaa kalliisti.


    • äippä 39

      itselläni on viisi lasta kuudes tulossa,tiedän oho:))vanhin on jo aikuis iässä tyttö:)loput on sitten poikia,itse olen 39v.en koe itseäni millään tavalla vanhaksi kokemaan vielä äitinä oloa:)nuorin on 1,9v sen piti jäädä iltatähdeksi,mutta kun teki mieli vielä niin yhtä,tässä sit taas odotellaan:),älä soimaa itseäsi,varmaan monet tuntevat pettymystä,eivät sitä kerro,luulen et muutaman päivän päästä olet jo ihan toista mieltä,toki itsekkin kun sukupuoli on sanottu et poika,niin tullut semmoinen et hmmmm!mut asia on kyllä mennyt heti ohi,sit olen vaan ruvennut mietimään et ei tullu taaskaan prinsessaa:))no onhan minulla yksi prinsessa joka on jo 20v.:))tämän sukupuolta en vielä tiedä,nyt täytyy kyllä sanoa et molempi parempi,en osaa edes tyttöä odottaa kun neljä poikaa tullut peräkkäin,voihan sekin sekoittaa ajatukset kun tuliskin tyttö:))usko pois molemmat on yhtä hyviä ja molemissa on omat juttunsa,kuten jo alussa mainitsin et varmaan ole ainut joka on alussa pettynyt sinä vaan kerrot sen,uskon et mielesi vielä iloitsee kun saat terveen lapsen,kohta mietit kun lapsi on sylissäsi ettet vaihtaisi sitä mihinkään:))

    • --------------------

      Minusta teidän kannattaisi miettiä, mitä ihmettä oikein olette odottaneet pojalta verrattuna tyttölapsiin, jos kerran nimenomaan poika olisi ollut unelmien täyttymys.

      Katsos kun ihmistä määrittävät monet eri asiat, joista oleellisin ei ole sukupuoli. Monet tytöt eivät ole lainkaan kiinnostuneita vaaleanpunaisesta väristä eivätkä nukkeleikeistä. Ethän sinäkään ole, jos kerran oikein käsitin. Tavaroita ja värejä ei tarvitse ostaa sukupuolen mukaan, vaan käytännöllisyyden ja kiinnostuksen mukaan. Ihminen ei ole yhtä kuin sukupuolensa, vaikka KARKEASTI voidaanko havaita joitakin eroja sukupuolten välillä.

      Entä, mitä tunnet itseäsi kohtaan, jos kerran pojat ovat parempia? Arvostitko itseäsi tyttönä ja arvostatko itseäsi naisena? Tunnetko olevasi toista sukupuolta huonompi?

      Minusta teidän kannattaisi nyt vain tajuta se, että olette rakentaneet mielikuvituksenne hahmoa STEREOTYYPPISESTÄ poikalapsesta, joka pitää tietyistä ulkoa päin pojille määritellyistä asioista ja käyttää sinisiä hämähäkkimiesvaatteita vain koska sellaisten ajatellaan sopivan pojille. Tosiasiassa lapset ovat yksilöllisiä, ja jos teille olisi tullut poika, hän olisi hyvin saattanut pitää punaisesta ja barbeista. Olisiko tämä poika mitä tavallisimmalla käytöksellään tuottanut teille pettymyksen?

      Tiedän paljon pikkupoikia, joilla on kotonaan vain vanhentuneen käsityksen mukaan ostettuja ns. poikien lejuja ja jotka meile tullessaan peittelevät vanhat vauvanukkeni nukenvavunuihin ja työntävät niitä innoissaan pitkin markkia. Lapsuudessani myös vähän itseäni vanhempi isoeljeni leikki miellään kanssani barbeilla ja poneilla, vaikkei itse kyseisiä leluja omistanukaan. Minut suosikkileluihini taas barbien ohella kuului ehdottomasti veljeni autorata sekä pyssyt.

      Onnea lapsen kanssa. Terveen lapsen saaminen on onnenpotku tässä maailmassa, jossa lähes joka kolmannella todetaan tärkeässä elämänvaiheessa fyysinen tai psyykkinen elämää vaikeuttava sairaus.

      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        taas jälleen...


      • sissip
        ,,,,,,,,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        taas jälleen...

        Provosointia kirjoittaja on varmaan joku 12v tyttö...


      • näkökulma on A ja O

        Eli ihminen on ensikädessä yksilö ja vasta toissijaisesti sukupuolensa edustaja. Ja jos nyt pitää vähän ilkeämieliseksi alkaa, niin voisinpa sanoa, että olkaa onnellisia jos tulee edes selkeästi tyttö. Niitäkin lapsia näet syntyy, joiden sukupuoli ei ole ollenkaan selvä ilman geenitestiä... Tosin, siinäkään mitään pahaa ei sinällään ole, mutta yleensä se on vanhemmille vielä rankempi pettymys kuin "normaali" ja terve lapsi.

        Pienet tytöt eivät todellakaan kaikki tykkää pinkistä, barbeista tai nukeista, jos sillä nyt on jotain merkitystä. Voi olla, että tytöstä tulee "prinsessa", joka ei lähde kotoa ilman tyllihametta ja käsilaukkua, mutta yhtä hyvin tyttö saattaa tykätä automaton päällä rekka-autoilla päristelystä ja villinlännen intiaanileikeistä. Itselleni lapsena olivat mieluisimpia leluja poliisiauto, jousipyssy, intiaanipäähine ja junarata... Nukeissa ei kiinnostunut leikkiminen, vaan ompelin niille vaatteita, koska tykkäsin rakennella ja väkertää myös esim. pienoismalleja. Lapsi saattaa "yllättäen" tykätä sekä "tyttömäisistä" että "poikamaisista" asioista ihan yhtä paljon! Olisiko poikamainen tyttö yhtä iso vai vielä pahempi pettymys kuin tyttömäinen tyttö? Entä pitäisikö pojan olla poikamainen, vai olisiko tyttömäinen poika myös pettymys?

        Ja jos joskus päädyttekin hankkimaan lisää lapsia, niin mitä jos kaikki ovatkin tyttöjä? Tai jos niistä tulisi poikia, miltä se tuntuisi?

        Yleensä syntyvä lapsi sulattaa vanhempien sydämet, olipa sitten millainen tahansa. Harvoin edes sairaan lapsen vanhemmat kykenevät hyljeksimään omaa lastaan, vaikka pettymys sinällään ymmärrettävästi onkin. Koska kävit vasta rakenneultrassa, sinulla on aika paljon aikaa vielä sulatella asiaa ja totutella ajatukseen siitä, ettei lapsi olekaan sitä, mitä olet kuvitellut. Poikakaan ei välttämättä olisi täyttänyt omia odotuksiasi ja mielikuviasi, vaan olisi voinut olla "vääränlainen" poika. Elämässä aika harvoin saa aina juuri sitä mitä toivoo (itse en halunnut lapsia ollenkaan, ja nyt niitä on sitten kohtalon oikusta kaksi, molemmat täysin suunnittelemattomia), mutta kannattaa olla onnellinen siitä mitä saa. Ne omat kuvitelmat ja pilvilinnat ovat VAIN oman pään haavekuvia, eivät elävää elämää, jossa pienet onnen muruset ovat niitä, jotka kantavat eteenpäin. Ihan oikeasti kannattaa olla onnellinen, jos lapsi on TERVE. Sukupuolesta ja ulkonäöstä viis.


    • häly hoi älä jätä

      vähän kalskahtaa nyt siltä että et ole valmis äidiksi.....Koita nyt vaan sitten kärsiä, toivottavasti lapsesi on edes terve. Tai anna hänet adoptioon, moni lapseton pari voisi hyvinkin huolia sinun tyttösi. Ei jaksais näitä, s....tannan uusavuttiomia...

      • Öhhh???

        Off topic, mutta miten uusavuttomuus liittyy tähän?


      • :):):):):)

        Jatkoa -------------------------------:n tekstiin:
        Monilla on halu saada tyttö tai poika. Ei se kestään huonoa äitiä tee! Tällä palstalla on ihme porukkaa.

        Usko pois, kun vauva tulee käteen, ei kiinnosta enää onko se tyttö vai poika.
        Ja siihen vaalenpunaiseen. Itsekin poikaa kovasti toivoin, mutta tyttöhän sieltä tuli. Tytön päällä on ollut vain mummun ostama vaalenpunainen villapusero, muuten värejä ollut laidasta laitaan. Oranssia, vihreää, ruskeaa, sinistä, valkoista, mustaa jne jne jne. Mutta ei punaista tai vaalenpunaista. Tai vaalean sinistä. En voi sietää. Huoneessa ei ole vaaleanpunaista vaan ihan normi puu värejä ja valkoiset seinät. :)

        Lapsi sitten itse innostuu mistä innostuu, mutta siihen saakka voit pukea hänet ihan mihin tykkäät kun ei se lasta vahingoita (vaikka joku joskus on sellastakin väittänyt. Heheh).

        Raja menee mielestäni siinä, kieltääkö lapselta esim. vaatteita, harrastuksia tms. joita hän itse haluaa siksi että ne ovat liian kalliit tms. vai siksi että haluaa lapsen jalkapalloon mutta tyttö haluaakin balettiin. Ymmärsitkö yskän?
        Se menee ohi ja johtuu useimmiten omasta valmiista kuvasta päässä mikä ei sitten toteudukaan. Lapsen kanssa kannattaa opetella jo nyt, että ne valmiit kuvat (mukavasta retkestä puistoon, juhlista tmstmstms.) harvoin menevät pilkun tarkasti oman halun mukaan lapsen kanssa. Onnea odotukseen. Kyllä se tyttö siitä iloksi muuttuu ja abortit ja adobtiot voi unohtaa.


      • gfkgfökgflögfölgfl
        :):):):):) kirjoitti:

        Jatkoa -------------------------------:n tekstiin:
        Monilla on halu saada tyttö tai poika. Ei se kestään huonoa äitiä tee! Tällä palstalla on ihme porukkaa.

        Usko pois, kun vauva tulee käteen, ei kiinnosta enää onko se tyttö vai poika.
        Ja siihen vaalenpunaiseen. Itsekin poikaa kovasti toivoin, mutta tyttöhän sieltä tuli. Tytön päällä on ollut vain mummun ostama vaalenpunainen villapusero, muuten värejä ollut laidasta laitaan. Oranssia, vihreää, ruskeaa, sinistä, valkoista, mustaa jne jne jne. Mutta ei punaista tai vaalenpunaista. Tai vaalean sinistä. En voi sietää. Huoneessa ei ole vaaleanpunaista vaan ihan normi puu värejä ja valkoiset seinät. :)

        Lapsi sitten itse innostuu mistä innostuu, mutta siihen saakka voit pukea hänet ihan mihin tykkäät kun ei se lasta vahingoita (vaikka joku joskus on sellastakin väittänyt. Heheh).

        Raja menee mielestäni siinä, kieltääkö lapselta esim. vaatteita, harrastuksia tms. joita hän itse haluaa siksi että ne ovat liian kalliit tms. vai siksi että haluaa lapsen jalkapalloon mutta tyttö haluaakin balettiin. Ymmärsitkö yskän?
        Se menee ohi ja johtuu useimmiten omasta valmiista kuvasta päässä mikä ei sitten toteudukaan. Lapsen kanssa kannattaa opetella jo nyt, että ne valmiit kuvat (mukavasta retkestä puistoon, juhlista tmstmstms.) harvoin menevät pilkun tarkasti oman halun mukaan lapsen kanssa. Onnea odotukseen. Kyllä se tyttö siitä iloksi muuttuu ja abortit ja adobtiot voi unohtaa.

        Minä haluaisin mieluummin tytön kuin pojan. Poika olisi varmaan aika kova pettymys.


      • Itse taasen
        gfkgfökgflögfölgfl kirjoitti:

        Minä haluaisin mieluummin tytön kuin pojan. Poika olisi varmaan aika kova pettymys.

        toivoin kovasti tyttöä ja nyt sain tietää että siellä on poika. Olen niin paljon tutkaillut poikien maailmaa ja muuta että nyt en muuta toivoisi kuin poikaa :D


      • Bojangi
        Öhhh??? kirjoitti:

        Off topic, mutta miten uusavuttomuus liittyy tähän?

        Liittyy siten,että kun ollaan sukupuoli yhteydessä niin saattaapa syntyä lapsi.että käytä kondomia ei tule lisää uus avuttomia..


      • asiatekstiä
        Bojangi kirjoitti:

        Liittyy siten,että kun ollaan sukupuoli yhteydessä niin saattaapa syntyä lapsi.että käytä kondomia ei tule lisää uus avuttomia..

        Opettele yhdys_sanat. Katso huviksesi vaikkapa nettisanakirjasta mitä tarkoittaa sana "uusavuton". Ei liity yllä olevaan keskustelunaiheeseen niin mitenkään.


      • Moope

        Olen samaa mieltä.Anna lapsi adoptioon,tässä maassa on varmasti vanhempia jotka haluavat lapsen sukupuoleen katsomatta.Yleensä ihmiset haluavat terveen lapsen,eivät joko tyttöä tai poikaa.Toivottavasti tämä oli provokirjoitus,muuten olen surullinen että kaltaisesi ajattelemattomat ihmiset saavat lapsia.


      • tyttö...
        Itse taasen kirjoitti:

        toivoin kovasti tyttöä ja nyt sain tietää että siellä on poika. Olen niin paljon tutkaillut poikien maailmaa ja muuta että nyt en muuta toivoisi kuin poikaa :D

        on parempi linkoaa tullen mennen pojat kertoo 6 lapsen äiti...ja tytöt on aina parempia joka suhteessa kuin pojat...oppivat nopeammin ja ei jää alakynteen...omatoimisempia pystyvät tekemään monta asiaa yhtä aikaa eikä nyhverrä yhtä juttua kerrallaan...ainut kun naiset ei voi sukua jatkaa yksikseen...halusin itse tyttöjä vain en yhtään poikaa ja valitettavasti sain puolet ja puolet, mutten heitä poiskaan antaisi mutta olen onnellinen kun joku tyttö heidät onnelliseksi tekee...joten kyllä heitä rakastaakin muttei se ole samaa kuin tyttöjen kaa...


      • ncsufisncjk
        Itse taasen kirjoitti:

        toivoin kovasti tyttöä ja nyt sain tietää että siellä on poika. Olen niin paljon tutkaillut poikien maailmaa ja muuta että nyt en muuta toivoisi kuin poikaa :D

        Klikkasin pystypeukkua ja silti tuli lisää miinusta ???


    • LA 6.8

      Me olemme mieheni kanssa olleet aina varmoja siitä ette meille tulee tyttö=)
      Sanoisin että varmaan jo puoli vuotta ollaan mietitty tyttönimiä jne, poika ei ole yhtään mahtunut ajatuksiin=)
      Että tavallaan ymmärrän hyvin sen miten jotain voi odottaa todella paljon.. Mieheni jo sanoi että hän saattaa kyllä pettyä jos tuleekin poika, koska hän odottaa pientä tyttöä.. On jo nähnyt uniakin pienestä vaaleatukkaisesta tytöstä=)

      Ja no... Minulla on kolme veljeä, heistä kahdella on lapsia. Vanhemmalla veljellä 2 poikaa, nuoremmalla 1 poika. Miehelläni on 1 veli ja 1 sisko. Isälläni on pelkästään veljiä..
      Joten kai todennäköisintä olisi että mekin saadaan poika kun aika miesvaltaista suvun lisääntyminen ollut, mutta olemme jostain syystä kuitenkin vakuuttuneita että saadaan tyttö=)
      Ja jos tuleekin poika, niin... No tottakai sitä rakastaa sitten yhtä paljon kuitenkin, onhan se kuitenkin meidän lapsi=)

      • sinulle..

        LA 6.8 ja muillekin joilla kovia odotuksia lapsesta, petyttekö siihen jos tyttölapsella onkin tumma tukka, tai ei tukkaa ollenkaan?

        Ihmeellistä menoa, oikeasti. Itse olen aivan suunnattoman iloinen jo pelkästä raskaudesta, nyt suuri toiveeni on että lapsi on terve, tai ainakin niin terve että mitään keskeytyksiä ei tarvisi edes miettiä. Nykyisin n paljon kaikenlaista.

        Sitten löytyy näitä, jotka odottavat tiettyä sukupuolta ja hyvä ettei jo ulkonäköä?!?! Mistä tällainen on lähtöisin? Pönkitetäänkö tulevalla lapsella mahdollisesti omaa egoa? Ei tuossa ainakaan rakkaudesta ole kyse!!!


      • LA 6.8
        sinulle.. kirjoitti:

        LA 6.8 ja muillekin joilla kovia odotuksia lapsesta, petyttekö siihen jos tyttölapsella onkin tumma tukka, tai ei tukkaa ollenkaan?

        Ihmeellistä menoa, oikeasti. Itse olen aivan suunnattoman iloinen jo pelkästä raskaudesta, nyt suuri toiveeni on että lapsi on terve, tai ainakin niin terve että mitään keskeytyksiä ei tarvisi edes miettiä. Nykyisin n paljon kaikenlaista.

        Sitten löytyy näitä, jotka odottavat tiettyä sukupuolta ja hyvä ettei jo ulkonäköä?!?! Mistä tällainen on lähtöisin? Pönkitetäänkö tulevalla lapsella mahdollisesti omaa egoa? Ei tuossa ainakaan rakkaudesta ole kyse!!!

        Tottakai olen onnellinen jo pelkästään siitä että saadaan lapsi, eikä tässä nyt on kyse mitenkään siitä että tulevaa lasta rakastaisi yhtään vähemmän jos tuleekin poika.

        Sanoinpahan vain että meillä ollaan jostain syystä vain aina oltu varmoja siitä että meille tulisi tyttö=) Eihän se tarkoita sitä etteikö poikaakin haluaisi. Kyllähän sitä puhuu vaikka mitä hölmöjä, ja onhan siihen oikeuskin, eikö?

        Jos sinä yrität jotenkin väittää tuntevasi minua, ja tietäväsi minun tunteistani tulevaa lastani kohtaan yhden nettiviestin perusteella, niin ehkä olisi parempaa olla kommentoimatta.

        Kenekään rakkautta et voi vähätellä, mitä jos siirtyisit nurkkaan häpeämään hetkeksi.


      • *************
        LA 6.8 kirjoitti:

        Tottakai olen onnellinen jo pelkästään siitä että saadaan lapsi, eikä tässä nyt on kyse mitenkään siitä että tulevaa lasta rakastaisi yhtään vähemmän jos tuleekin poika.

        Sanoinpahan vain että meillä ollaan jostain syystä vain aina oltu varmoja siitä että meille tulisi tyttö=) Eihän se tarkoita sitä etteikö poikaakin haluaisi. Kyllähän sitä puhuu vaikka mitä hölmöjä, ja onhan siihen oikeuskin, eikö?

        Jos sinä yrität jotenkin väittää tuntevasi minua, ja tietäväsi minun tunteistani tulevaa lastani kohtaan yhden nettiviestin perusteella, niin ehkä olisi parempaa olla kommentoimatta.

        Kenekään rakkautta et voi vähätellä, mitä jos siirtyisit nurkkaan häpeämään hetkeksi.

        Siis minä olin ihan järkyttynyt... Voiko tuommoisia itsekkäitä ihmisiä ollakkaan, vai oliko todella "hupikirjoitus".Kyllä säälittää syntymätöntä lasta.
        Annan ohjeen sinulle. Meneppä käymään vaikka osasto kympissä, tai keskolassa katsomassa niitä lapsia ja vauvoja. Jos sinustakin tulisi vähän inhimillisempi ihminen.
        Että minä vihaan tuommoisia.


      • pelottava asenne.

        Tuossa joku edellä kirjoitti seuraavasti :
        "Mieheni jo sanoi että hän saattaa kyllä pettyä jos tuleekin poika, koska hän odottaa pientä tyttöä.. On jo nähnyt uniakin pienestä vaaleatukkaisesta tytöstä=)"


        Jotenkin lyö ihan tyhjää tommosten kanssa. Ei siis voi tajuta.
        Ei lapset ole mitään Ken tai Barbi- leluja joita voi joulupukilta odottaa.


      • tiedoks vaan

        Ainoastaan miehen kautta tulee geeni joka määrää onko lapsi tyttö vai poika. Sinun suvullasi ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Naiselta tulee ainoastaan X-kromosomeja eli tyttöjä, miehellä on sekä X:ää että Y:tä. Y siis poika. Jos mieheltä tulee X, lapsi on XX eli tyttö, jos taas Y, lapsi on XY eli poika. Naiselta kun tulee siis pelkkää X:ää.


      • tyttöjä poikia
        pelottava asenne. kirjoitti:

        Tuossa joku edellä kirjoitti seuraavasti :
        "Mieheni jo sanoi että hän saattaa kyllä pettyä jos tuleekin poika, koska hän odottaa pientä tyttöä.. On jo nähnyt uniakin pienestä vaaleatukkaisesta tytöstä=)"


        Jotenkin lyö ihan tyhjää tommosten kanssa. Ei siis voi tajuta.
        Ei lapset ole mitään Ken tai Barbi- leluja joita voi joulupukilta odottaa.

        Kamala mies joka tuollaisia. Ihan kalskahtaa sairaalta, että haluaa pikkutytön ja näkee hänestä unia. Mitähän unia?


      • ddfgh
        sinulle.. kirjoitti:

        LA 6.8 ja muillekin joilla kovia odotuksia lapsesta, petyttekö siihen jos tyttölapsella onkin tumma tukka, tai ei tukkaa ollenkaan?

        Ihmeellistä menoa, oikeasti. Itse olen aivan suunnattoman iloinen jo pelkästä raskaudesta, nyt suuri toiveeni on että lapsi on terve, tai ainakin niin terve että mitään keskeytyksiä ei tarvisi edes miettiä. Nykyisin n paljon kaikenlaista.

        Sitten löytyy näitä, jotka odottavat tiettyä sukupuolta ja hyvä ettei jo ulkonäköä?!?! Mistä tällainen on lähtöisin? Pönkitetäänkö tulevalla lapsella mahdollisesti omaa egoa? Ei tuossa ainakaan rakkaudesta ole kyse!!!

        ...ja varsinkin se terveys. itselläni oli toiveena vain ja ainoastaan terve lapsi! joka ei ole todellakaan selvä juttu! me jouduimme syntymä päivänä matkustaa kauas leikkaukseen ja sairaalassa vietettiin kuukauden päivät. raskasta oli mutta selvittiin ja nyt on terve tyttö. ÄLYTÖNTÄ että ihminen joka lapsia hankkii ajattelee tuollaisia!!!!!!!!!!!!!!!!!! yök! on paljon ihmisiä jotka ei lapsia saa ikinä ja syntyy lapsia sairaana... ole onnellinen äläkä valita turhista, NAUTI TÄSTÄ HETKESTÄ!


      • XX- kromosomi

        Siinäpä luettelet veljiäsi, mutta kyllä se on siittiö joka määrää lapsen sukupuolen. Että sano vaan sille äijällesi että koitta ampua oikeasta kulmasta niitä sopivia siimahäntiä, omalla solullasi ei ole sanomista asiaan.
        p.s. Avaahan biologian kirja, tiiä mitä uutta tietoa oppisit kylkiäisenä


    • jjjeeeee

      ajatukset ihan vain siihen, että se teidän mahdollinen tyttö on terve! Ultratkaan eivät ole 100% varmoja. Ymmärrän pienen pettymyksen, mutta jos se pääsee noin valtoimeksi, ettei tiedä miten siitä pääsee yli niin hei haloo! Itse olen läheltä seurannut, miten paljon voi mennä pieleen, kun vauva ei kehitykään niinkuin pitäisi. Siinä vaiheessa tyttö-poika asetelmat tuntuvat kyllä aivan naurettavilta.

      Lopeta se itsesi soimaaminen ja ole onnellinen tyttärestä. Ei tyttö ole = vaaleanpunainen hörhelöpallero ja barbileikit. Itsehän sinä sen ympäristön luot, missä se lapsi kasvaa. Miksei tyttökin voisi olla kiinnostunut autoista ja koneista? Miksi poika ei voisi leikkiä barbeilla? Tiedän useammankin pikkupojan, joka tänä jouluna toivoo nukkea tai on halunnut ostaa hameen kaupasta. Tiedän myös pieniä prinsessoja, jotka kuumeisesti tahtovat kuorma-auton leikkeihinsä eikä ole vaaleanpunaista röyhelökolttua nähnytkään.

      • näkökulma on A ja O

        Raskaana ollessa tunteet vellovat ja PIENI ja MITÄTÖNKIN asia voi vaikuttaa maailmanlopun aiheelta. Aivan varmasti viestin aloittajakin onnistuu asennoitumaan siihen, että tyttö tulee ja sen kanssa voi puuhata ihan samoja juttuja kuin poikienkin kanssa, olkoonkin, että maailmassa yhä löytyy ääliöitä, joiden mielestä nainen tai tyttö ei voi tehdä sitä tai tätä siksi että "käyttää kynsilakkaa ja meikkaa" (ihan niinkuin edes kaikki naiset meikkaisivat). Ei kannata tuomita ketään sen takia, että omien unelmien sortuminen tuntuu yhtäkkiseltään kamalalta.

        Aloittajanhan itsekin tunnustaa olevansa "paska", mikä vain on merkki siitä, että itsekin tajuaa oman mielettömyytensä. Ihminen pettyy aina, kun omat haaveet eivät toetudu, olivatpa ne haaveet kuinka yltiöpäisiä, epärealistisia, pikkumaisia tai itsekeskeisiä tahansa. Kuten joku toinen jo sanoikin, nyt onkin hyvä sauma oppia se, että lasten kanssa harvoin tulee niitä hetkiä, että kaikki menee ihan putkeen juuri niinkuin itse asian suunnitteli. ;-)


    • fisutt

      Itselläni oli vähän sama tilanne, mutta toisin päin. Olen aina halunnut itselleni tyttöä, mutta rakenneultrasta nähtiin selvästi tulossa oleva poika.

      Raskauden edetessä en olisi enää osannut tyttöä odottaakaan, oli ihan itsestään selvää, että poikahan meille tulee. Meillä myös olisi ollut nimi tytölle jo valmiina, mutta se jäi sitten odottamaan myöhemmin mahdollisesti tulevaa tyttöä. Pojalle saatiin päätettyä nimi vasta n. viikkoa ennen ristiäisiä.

      Itselleni olikin tavallaan tärkeää saada se sukupuoli selville rakenneultrassa juuri sitä varten, että osaan valmistautua siihen kumpi sieltä olisikaan tulossa. Ja maailman ihanin pieni poika meillä onkin, en vaihtaisi mihinkään!!

      • hhhhhhhhhhhhhh

        Oli kyllä niin idiootin kirjoittama juttu ettei tuota usko heikkikään, jos kirjoittaja on tosissaan niin toivon että saat keskenmenon tai sairaan lapsen, hyi helvetti että oksettaa....mikä muu kuin todellinen mielenvika ei saa tulevaa äitiä kirjoittelemaan tuollaista saastaa....pala huora helvetin tulessa.....menen hoitoon....


      • jeesus..
        hhhhhhhhhhhhhh kirjoitti:

        Oli kyllä niin idiootin kirjoittama juttu ettei tuota usko heikkikään, jos kirjoittaja on tosissaan niin toivon että saat keskenmenon tai sairaan lapsen, hyi helvetti että oksettaa....mikä muu kuin todellinen mielenvika ei saa tulevaa äitiä kirjoittelemaan tuollaista saastaa....pala huora helvetin tulessa.....menen hoitoon....

        Pitäisi mennä hoitoon ja sieltä sitten suoraan helvettiin, vai minkä takia toivot syntyväksi sairasta lasta??!!?? "Se olisi sille äidile ihan oikein" Niinkö? Onkos se sitten sille LAPSELLE oikein, häh? Ei s*atana, mikä urpo olet.. Kyllä se tais olla sun mutsi joka sai sairasta lasta.. Nimittäin sut!


    • on,,,

      sinulle hyvä kasvunpaikka. Joudut miettimään omaa lapsuuttasi ja sitä miten sinua on/ei ole arvostettu tyttönä. Onko isäsi toivonut, että olisit ollut poika?

      Olen seurannut lähipiirissä olevaa nuortaparia, joka pitkän ja hartaan odotuksen jälkeen saivat poikavauvan. Raskaus meni hyvin, mutta synnytyksessä oli ongelmia. Pojalla on vauvaiästä asti ollut autistisia piirteitä. Lapsi tulee tarvitsemaan apua joka suhtessa, mikään mitä pariskunta oli suunnitellut ei tule toteutumaan "normaalisti". Äiti on syvästi masentunut tilanteesta. Lapsi kasvattaa vanhempiaan, joskus jopa todella rankalla tavalla.

      • kouluttaa kaikkia

        olen aivan samaa mieltä kanssasi. aloittaja tahtoo pojan, mutta ultrassa näkyy tyttö. aloittajan on siis yritettävä sopeutua tilanteeseen. tässä on nyt sitten pitkän oppitunnin paikka. mm. kaikkea ei saa, mitä haluaa. muistatteko pienenä, kun toivoitte pukilta barbieta vaalenpunaisella mekolla, mutta saittekin barbin sinisellä mekolla? tai kun tahdoitte hurjaa merirosvomiekkaa, niin saittekin typerän paukkupatruunapyssyn?? siitä voi katkeroitua pitkäksi aikaa, taikka sitten sen voi hyväksyä, ja siirtyä asian yli ja olla tyytyväinen siihen mitä sinulla jo on.
        aloittaja, ole tyytyväinen että saat pian ihanan vauvan, sukupuolella ei ole merkitystä, kunhan lapsi on vain terve kaikin puolin!!! kannattaa muistaa,että joku, joka kaipaa pientä kääröä syliinsä, ei koskaan tule sitä onnea kokemaan. olkaa siis onnellisia asemastanne.
        SINÄ SUUNNITTELET ASIOITA, MUTTA JOKU TOINEN PÄÄTTÄÄ SUUNNITELMISTASI.
        se kannattaa kaikkien hyväksyä. minäkin ajattelin pitää hauskaa ja nauttia elämästä kaikin siemauksin, mutta olen liian kipeä tehdäkseni niin. minun täytyy vain sopeutua asiaan. ehkä joskus vielä pääsen toteuttamaan unelmiani. ehkä.
        ja ehkä aloittajakin saa joskus kauan kaipaamansa pojan. näitä asioita ei tiedä etukäteen. nykyajan tiedät. olkaa siitä onnellisia mitä teillä on, niin unohdatte puutteenne.


    • Oot sairas

      Anna lapsi adoptoitavaksi ja mene itse hoitoon!

      • kauhistunut.

        Olen sitä mieltä, että tuossa tilanteessa on todella parasta, että annat lapsen adoptoitavaksi. Olen varma, että hän voi myös saada vanhemmat, jotka ovat kauan yrittäneet lasta ja ovat onnellisia vain saadessaan sen lapsen ja osaavat arvostaa häntä paremmin kuin teidän perhe.

        Olin aivan järkyttynyt tästä ketjusta, en edes tiennyt, että 2000-luvulla ihmiset ajattelevat noin. Ensin ajattelin tämän olevan provo, mutta vastauksia luettaessa käy ilmi, että tällaisia ihmisiä todella on. Aivan hirvittävän sairasta ja järkyttävää! Maailma on täynnä ihmisiä, jotka eivät saa lasta, vaikka haluaisivat tai saavat sairaan lapsen. Voiko siis ihmisen itsekkyydellä ja typeryydellä ja ajattelemattomuudella olla mitään rajaa????


    • dfcvg

      Itsellä oli myöskin odotusaikana poikaolo ja kaikki merkit viittasivat poikaan (linea negra, mahan muoto yms. ) En varsinaisesti toivonut sukupuolta. Ajattelin, että ihan sama, kunhan on terve. Moni tuttuni on yrittänyt lasta jo vuosia ja heille on varmasti ihan sama olisiko lapsi tyttö vai poika. No kuitenkin, ei tiedetty ennen syntymää kumpaa odotetaan, mutta poikaolo oli vahva ja olin valmistautunut elämään pojan kanssa siis ajatuksissa. Meille syntyikin ihana pieni tytär, ensin olin vähän että mitä ihmettä. Hyvin pian syntymän jälkeen ja nyt vuoden jälkeen olen aina vain tyytyväisempi, että lapsi oli tyttö. Tytöt on ihania. Nyt jo toivoisin, että saataisiin vielä tytölle sisko.

      • Oikeassa

        Aborttia kehiin vaan, vaikka henkarilla. Naiset ovat muutenkin pilanneet maailman.


      • m
        Oikeassa kirjoitti:

        Aborttia kehiin vaan, vaikka henkarilla. Naiset ovat muutenkin pilanneet maailman.

        Tutkituta pääs idiootti äläkä lauo tollaista paskaa yleisellä paikalla!


    • jessic80

      Ihan ensinnäkin pääasia että lapsi syntyy terveenä. Ja ole onnellinen että saat vauvan, kaikkihan ei sitä saa vaikka kovasti tahtovat. Voit tietysti antaa kaikki tyttövauvasi adoptoitavaksi, tekisit monet pariskunnat onnelliseksi. Ja kuka sanoo että joku seuraavista lapsista ei olisi poika?!? Ja kuka on sanonut että tyttölapsille pitää pukea hörhelöitä tai vaaleanpunaista ja leikkiä rinssessoja?!? Mäkin leikin pienenä aina poikien kanssa autoilla ja pyssyillä =D Ymmärrän kyllä että unelmat ja haaveet jostakin miten sen on kuvitellut, ei toteudukaan, mutta hei. Eiköhän se ole aika sama onko se tyttö vai poika. Susta tulee kuitenkin ÄITI!

      • sukupuoli yx hailee

        Piti kantapään kautta kokea, että sukupuolesta viis, kunhan on terve, Jä näin jälkikäteen olen todella TYYTYVÄINEN, että lapseni ovat tyttöjä. Aluksi oli todella kova PETTYMYS, ettei POIKAA TULLUT, mutta eipäs enää, pikemminkin PÄINVASTOIN.
        No, jos edelleen kaihertaa, niin ukon vaihto(mies määrää sukupuolen) vois ehkä auttaa.


    • 3pojan äiti

      miten idiootti olet! Toivon todella että opit rakastamaan lastasi! Voi lapsi raukka, minulla kolme lasta ja kaikki poikia, en ikinä toivonut muuta kuin että lapset olisivat terveitä. Pistää niin vihaks, kuin tommosia ihmisiä edes on?????

    • ihmisyys ennenmuuta

      >Minua ei voisi tällä hetkellä vähempää kiinnostaa barbileikit ja prinsessahörhelöt, vaaleanpunainen väri oksettaa.

      Jos eivät ne kiinnosta sinua, niin miksi ihmeessä kiinnostaisivat tytärtäsikään? Samaa perimää... Itse leikin auvoisalla 70-luvulla ihan kaikilla leluilla ja paljon piti leikkiä poikien kanssa kun ei ikäisiäni tyttöjä seudulla edes ollut. Normaali heteronainen minusta tuli, mutta en ole kauhean kanamainen nainen - ei kuitenkaan haittaa minua.

      Ehkä ne prinsessat ovat kiusanneet sinua koulussa tai sinulla on ollut kusipäitä siskoina, mutta koeta nyt ymmärtää että tyttäresi ei tarvitse olla mikään pissis joita vihaat(?)

    • laughing water

      ...joskus lapsi saattaa syntyä vammaisena, tai muuten poikkeavana. Tämäkin on realisia, että se saattaa tulla kohdalle ja senkin todellisuuden kanssa täytyy elää.
      ...joskus vanhemmat joulutuvat taas luopumaan lapsestaan hänen ollessa pieni, joskus syntymätön kun kuolee, he kertovat sen olevan aisian josta ei koskaa mennä yli tai ohi, sen kanssa eletään.
      Sinäkin saat vielä olla iloinen ja onnellinen äiti! Tytöt on ihania! Ja pojat!

    • Lapsi on lahja

      Tuttu juttu, paitsi että toivoin kovasti tyttöä ja poika olikin tulossa. No, menihän siinä aikaa totutellessa ajatukseen ja vielä synnytyksessäkin ajattelin, että jospa ultra näyttikin väärin, mutta poikahan sieltä tuli ja kun sain sen pienen ihmisen rinnalleni, en olisi vaihtanut sitä enää mistään hinnasta tyttöön. Ymmärrän tunteesi mitä koet tällä hetkellä, mutta usko pois, se menee viimeistään siinä vaiheessa ohi kun saat pienokaisesi syliisi. Itseäni harmittaa ja hävettää kovasti näin jälkikäteen se, etten pystynyt täysin nauttimaan raskaudestani "pettymyksen" takia ja jos suinkin mahdollista, nauti raskaudestasi, on kuitenkin etuoikeus tulla raskaaksi ja synnyttää, kaikilla sitä mahdollisuutta ei kovasta halustaan huolimatta ole. Itse en voi tulla enää raskaaksi, joten pieni poikakultamme on meille arvokkainta tässä maailmassa. Kaikkea hyvää odotukseenne!

    • Mumme

      hyvä kuin poikakin. Minäkin toivoin poikaa. Nyt minulla on kaksi tytärtä, vanhempi jo 30-vuotias. Ovat minulle aivan yhtä rakkaita molemmat kuin poika, jota en sitten saanut. Tytötkin toivoivat pikkuveljeä, silloin aikoinaan. Vaan elämä on mitä on. Eikä lasta tarvitse pukea pinkkiin, se on vaan sellaista hapatusta. Kumpikaan tyttäristäni, ei edes pidä siitä väristä. Pääasia on että lapsi on terve ja saa rakkautta. Sukupuolella ei ole väliä. JA MINULLA ON NYT POIKIA, nimittäin lapsenlapsina, myös on TYTTÖ lapsenlapsi. Olen onnellinen ja rakastan edelleen tyttäriäni ja heidän lapsiaan, eikä olisi haitannut vaikka lapsenlapset olisivat kaikki olleet tyttöjä. Pääasia on, että ovat terveitä ihmisen alkuja. Nyt ei eletä Kiinassa!!!! jne. jne.

    • saariston mies

      Hei.

      Itse en ole mitenkään lapsirakas enkä oikein pidä edes vauvoista. Mutta kuitenkin kun sellainen nyt sinulle tulee niin muista että se sellainen sinun ikioma pieni söpöläinen, tavallaan samanlainen kuin nämä pienet hylkeenpoikaset täällä kaukaisella Suomenlahden saarellani. Se on ainutkertainen elävä olento ja muista, se on ihan sinun ikioma ainutkertainen mitä ei ole samanlaista tässä suuressa maailmassa.

      Vaikka olenkin mies, niin monenlaista tuntemusta on elämäni varrella sattunut. En edes tiedä, kuinka monta naista/tyttöä olen saattanut raskaaksi pitkin maailmaa kun olen näitä maailamn meriä seilaillut. Olenpa kerran joutunut Brasiliassa vastoin tahtoani kätilöksikin kun eräässä sellaisessa vähemmän mukavassa hökkelikylässä eräs nuori tyttö synnytti pienen pojan. Siinä oli baari alakerrassa ja hotelli yläkerrassa joten voit arvata että millaista tuolla Belemin liepeillä lähellä Amazon-virtaa oikein on. Siinä sitten piti leikata napanuora lasinpalalla ja kuumentaa se ensin kynttilänliekillä. Ja se vadissa oleva pesuvesikin ei niin kovin puhdasta ollut.

      Mutta sinä. Mieti. Sinä saat lapsen täällä turvallisessa Pohjolassa, siistissä sairaalassa ja vielä tiedät että kuka isä on. Tulevalla lapsella on toivon mukaan rakastavat vanhemmat ja kyllä sitä voi tytönkin kanssa leikkiä muutakin kuin jotain hörhelöitä ja prinsessaleikkejä. Jotkut tytöt osaavat täällä ajaa veneelläkin ihan pienenä yksin tuon lähes 20 kilometrin matkan Helsinkiin ja osaavat myös kalastaa ja tehdä taloustöitä. Tuo kaikki on vain kasvatuksesta ja kulttuurista kiinni ja sinähän olet se joka sille antaa nuo elämän alkeet. Ethän sinä voi edes tietää että millainen nainen sinun lapsestasi joskus tulee. Voi olla ties millainen talousjohtaja tai kuuluisa poliitikko tai vaikka laulaja. Että kyllä sitä rooleja löytyy tytöillekin.

      Minulla on täällä saarella kolme nuorta naista. Kyllä on pakko myöntää että nämä "prinsessat" ovat välillä kaikkea muuta kuin jossain vaaleanpunaisissa hörhelöissä. Välillä ovat kyllä meikkaamassa ja tiukoissa farkuissa mutta kyllä he välillä tekevät haalariasuisena kunnon miehekkäitä ulkotöitäkin. Joten ole vain tyytyväinen elämääsi ja hanki muutaman vuoden päästä vaikka jokin kotieläin tytön seuraksi. Tai sitten voit tulla uudestaan raskaaksi ja eihän sitä tiedä vaikka silloin tulisi se pikkuveikka.

      Joten onneksi olkoon elämällesi!

    • me

      Huh huh. Anna tyttö adoptoitavaksi, saa varmasti perheen, jossa häntä ei koeta ällöttäväksi ja ahdistavaksi sukupuolensa takia.


      Terveisin lapsettomuudesta kovasti kärsivä pari, joka rakastaisi lasta ehdoitta

      • Anonyymi

        Millaista yksinkertaista porukkaa täällä oikein on? Onko niin vaikeaa ymmärtää, että sukupuoleen pettymyksen takana voi olla muutakin kuin pinnallisia syitä? Esim itselläni on todella vaikea suhde omaan äitiini ja siksi koin kauhun hetkiä kun kävi ilmi, että odotan tyttöä (vaikka tietenkin tiesin järjellä että on 50 % mahdollisuus). Miten osaan olla äiti tytölle, kun en ole kunnollista äidin mallia itse saanut? Pelottaa että kasvatan tähän maailmaan taas yhden haahuilijan joka ei ole saanut äidiltään tarpeeksi rakkautta. Tässä mistään ällötyksestä tai adoptioon antamisesta ole kyse. Kaikki tunteet ovat sallittuja, eri asia on se miten ne ilmenevät. Tällaiset vaikeat asiat pitää kohdata ja niistä voi parantua. Ei tulisi mieleenkään kertoa koskaan tytölleni näistä tunteistani vaan aion tehdä töitä sen eteen että hän saa minulta ehdotonta rakkautta ja huolettoman lapsuuden ja nuoruuden. Töiden tekemisellä tarkoitan sitä että käsittelen omat traumani enkä siirrä niitä tyttäreni harteille. Ei ole hänen syynsä että syntyy. Uskon nyt pystyväni parempaan kuin oma äitini pystyi.


    • ???????

      Minulla on neljä poikaa, kerrotko vielä mitä erilaisia raskausoireita pojan odottajilla on verrattuna tyttöjen odottajiin ? Minulla kun on kaikki raskaudet olleet erilaisia, ensimmäistä odottaessa ei ollut mitään oireita, ainut että verenpaineet oli lopussa alhaalla. Seuraavalla kerralla ainut oire oli, että piti syödä heti kun nousin ylös ja viimeisellä kaksosia odottaessa en syönyt ensimmäisiin kuukausiin kuin muutaman lusikallisen päivässä, pahoinvointi oli niin hirveä.

    • lapseton10

      luin mielenkiinnolla ajatuksiasi ja voin ymmärtää, että et ole kiinnostunut prinsessalässytyksestä.
      itselläni ei valitettavasti ole lapsia, mutta toivoisin myös mielummin pojan, koska he ovat useimmiten rennompia ja mukavia.
      sun "pettymyksessäsi" on kuitenkin myös hyvä puoli, tyttö on TEIDÄN lapsi ja te "muokatte" tytöstä reilun ihmisen. ehkä jopa säästyttä prinsessa toihuista, kun itse voitte päättää haluatteko lapsenkasvatuksesta marsipaanilässytystä tai mielenkiintoisen. ehkä ette välty vaalean punaisen väristä, mutta jos tyttö on muuten ok eikä mikään prinsessa niin voitte nauttia myös tytöstä.
      onnea!

      • 08787tuy

        Onpa hyvä että olet lapseton, kerrankin Luoja on tiennyt mitä on tehnyt: lapsihan ei ole SINUN tai TEIDÄN vaan ihan oma ihmisensä jota ei tehdä muokattavaksi, väänneltäväksi omiin haluihin ja toiveisiin: ne pitäisi osata elää ihan itte. Niin, kato, ihan ITTE, eikä ladata niitä vääntelyitään lapsen niskoille. Että jos lapsen haluaa, niin haluaa sitten lapsen, kaikkineen. Ja voi olla että tytöstä tulee poikatyttö, vaikka lesbo, ruma, kaunis, pinnallinen, prinsessa tai mitän vaan... Mutta se on se kuka on, ja ehkäpä sinä olet se nainen joka ei osaa olla rento ja taas olisi yksi vanhempi lisää, joka käyttää lastaan vaan omana jatkeenaan, heijasteenaan ja manipuloinnin kohteenaan.
        Aika paljon sairaita ihmisiä, itsekeskeisiä paskiaisia vanhempina, sen tästä ketjusta kyllä huomaa.
        No, eipähän omat ole ainoat.

        Ai niin, mun vanhemmat toivoi, että mä olisin ollut tyttöjen tyttö ja prinsessa. Vituiks meni sekin vapaussota eikä olla edes väleissä. Sitä kun oikein kovasti jotain toivoo, niin saattaa päästä eroon koko lapsesta. Toivottavasti ovat nyt onnellisia ja tyytyväisiä: saivathan he pojan pitää.


    • ??????

      Valitettavasti lapsetkaan eivät voi valita vanhempiaan.
      Itsekästä puhetta .
      Uskomatonta!

    • ts

      Meillä kaks tyttöä eikä kummallaan koskaan ollut "prinsessahörhelöitä" eikä kauheesti vaaleanpunasta vaatettakaan. Punaista kyllä ym.. värejä on maailma täynnä jos se siitä on kiinni. Ei oo pakko pukea lasta niihin "määrättyihin" väreihin....

    • 69jorma69

      Sä olet täys pimiö. Säälin syntymätöntä tyttö lastasi jo tässä vaiheessa. Voi tietty olla että oot rölli.

    • suivaantu täysin

      Hyvä ihminen itseesi. Että vielä viittit täällä ruikuttaa. Nyt kyllä pisti niin vihaksi.
      Tee abortti, jos tyttö ei miellytä. Älä vaan yritä uudelleen, kun ei koskaa voi tietää, että onko tuleva lapsi tyttö vai poika.
      Jos lapsi on toivottu ja haluttu onko sillä väliä kumpi sieltä tulee tyttö tai poika, kunhan vaan olisi terve kaikin puolin.
      Itselläni ikää on 40v Yhtään lasta ei ole, vaikka niitä on toivottu ja yritetty, lukemattomia kertoja. Tämän vuoden puolella onni on ollut osittain mukana. Kahdesti tullut raskaaksi ja molemmat myös päätynyt keskenmenoon.
      HÄPEÄ!!!

      • lumimuori

        Itselläni on kolme tyttöä ja poika. Yhtään lasta en olisi suostunut tekemään, jos lapsen olisi ollut pakko olla jompaa kumpaa sukupuolta. Voit tietysti antaa lapsen adoptoitavaksi, ottajia on jonossa tosi paljon, eivätkä hekään voi valita lapsen sukupuolta, mutta ovat ikionnellisia, kunhan vain saavat lapsen. Väittäisin kuitenkin, että et ole ainakaan vielä kypsä äidiksi, jos lapsen sukupuoli on niin tärkeä. Tässä kumminkin pieni vinkki: tyttölapset tehään "alkukiimaan", toisin sanoen siittiöt joutuvat odottelemaan , kunnes munasolu on valmis. Tyttösiittiöt ovat hidasliikkeisempiä, mutta pitkäikäisempiä. Ne siis ehtivät munasolun luokse myöhemmin, kun taas nopeat Y-siittiöt ovat pian perillä, mutta eivät kestä odottelua, vaan kuolevat. Siispä poika tehdään "loppukiimaan", eli munasolu on valmiina jo kun ensimmäiset nopeat ehtivät paikalle. Ai että käytinkö tätä tietoa itse. En, kun en silloin vielä tästä tiennyt. Ja hyvä niin, yhtään tytöistäni en ikimaailmassa pois antaisi. Siinä vaiheessa, kun rupesivat lähtemään kotoa omille teilleen, ajattelin, että olisi noita voinut olla muutama enemmänkin, ihan kumpaa sukupiuolta vaan.


    • zazi11

      Siis ihan oikeesti, ei tollasia ihmisiä voi olla.

      Ota järki käteen ja niskasta kiinni. Joko valehtelet tai olet oikeasti täysi paska. Miltä tuntuisi jos äitisi kertoisi sinulle moisia itkeneen kun on sinua odottanut.

      Kaikille oikeasti lapsia odottaville, lapsi on suuri lahja. Tyttö tai poika, vanhempiensa pyyteettömän rakkauden arvoinen.

      Jutun aloittaja: kasva aikuiseksi.

      • SE SIITÄ

        TERVEMENOA................................


    • zeppo zippo

      Me tehtiin meijän Matildalle ekalla viikolla peniksen siirto kuoleelta turkkilaiselta mieheltä. Olihan se vähän aluksi hassun näköinen mutta nyt kaikki on ok. Meijän Matilda nykyjään Matti on nyt 17 ja sillä on isot tissit ja 25cm pippeli. ollaan ylpeitä, tosin sen kumppanit on aika outoja...

    • Ensimmäistä lasta odottaessanni 22 vuotta sitten, ehdottomasti halusin poikaa. Raskauden loppuvaiheessa aloin näkemään tyttö unia ja ehkä tyttö olisikin kiva - ajatus iskostui päähäni. Mieheni halusi tyttöä jo alunalkaen. Poika tuli. Toinen kierros 10 vuoden kuluttua...
      Ei ollut enää väliä kumpi. Tyttö tuli. Hän ei leiki barbeilla. Joululahjaksi saadut barbit ovat avaamatta ja odottavat seuraavaa juhlijaa. Dinosaurukset ja eläinleikit ovat kiinnostaneet enemmän.
      ja osaa tytötkin ajaa mopolla jos äitiinsä tulee.
      Muista, lapsen persoona ratkaisee. ja molemmat sukupuolet varmasti yhtä rakkaita.

    • äiti2+2

      EI VOI OLLA TOTTA!!!! mitä vikaa tyttölapsessa on??? Ymmärrän kyllä että jompaa kumpaa odotetaan, mutta että pettymys on NOIN suuri! Eikös ne rtytöt nimenomaan niitä poikia tähän maailmaan synnytä! Itselläni on molempia 2kpl ja kyllä meidän perheessä tytöt on huomattavasti rauhallisempia ja helpompia ollut kasvattaa. Kun tyttösi syntyy niin sillä sukupuolella ei ole enää mitään väliä, rakastat lastasi ihan varmasti samallatavalla kuin olisit rakastanut poikalastakin. Se lapsi on sinun ja osa sinua eikä siitä muuksi muutu, sukupuolella ei ole mitään merkitystä. Tämä taas kertoo siitä että me emme voi itse elämää hallita, ei ainakaan ihan joka asiaa!

    • waheli

      2 Tytön isä 63v. Toinen 35 ja nuorempi 16v. Onko lapsen teko liian helppoa kun haluat valita sukupuolenkin, aattelitko tehä joukkueen jääkiekkoilijoita mitä!!

    • se

      on ihan sama kumpi sieltä tulee ja yhtä raskastettu pitää olla.vauvakin aistii sen onko se toivottu ja jos se
      noin vaikeeta niin antakaa se hyvään perheeseen jotka eivät itse saa lapsia.

      Todella tyhmää tuollainen että sukupuolen mukaan katsotataan onko se toivottu lapsi .No jossain lähi itämaissa poika on vauva on kunnia asemassa ja tyttö vauvoja tapetaan sen takia.Mutta ei luulisi että suomessa törmää tuolaiseen syrjintää kumpi on parempi vauva tyttö vai poika.

    • kahden lapsen äiti

      Kun saat vauvan syliisi huomaat ettei sukupuolella ole mitään merkitystä. Moni on varmasti ajatellut samoin, harvapa sitä tunnustaa. Kysyit miten pääset asian yli... aika auttaa, raskaudestasi on vielä puolet jäljellä.
      Kasvat äidiksi lapsen myötä ja vielä ihmettelet näitä ajatuksiasi jälkeenpäin.

    • Minna.........

      Kaikkee sitä kuulee...tosin luulen vaan et tää on ohimenevää..toivottavasti.
      Kyllähän sitä itsekkin pieniä haaveita elätteli että kumpi on tulossa, kun ensimmäistä odotin niin toivoin tyttöä, mutta poikahan sieltä tulikin. Toisen kohdalla oli jo aivan sama kumpi tulee.Tytön sain ja nyt on sitten perheessä molemmat.
      Ei tytön saaminen kyllä tarkoita että sun tarttis prinsessaa rueta siitä tekemään...
      Eiköhän kaikkein tärkeintä ole että saat ylipäätään lapsen ,sillä sekään ei aina ole niin itsestäänselvää..ja että lapsi on terve. Noi kaks asiaa on mun mielestä niitä tärkeimpiä, sukupuolella ei ole mitään merkitystä.
      Huomaat sen kun saat lapsen ensi kertaa syliisi!!

    • lapsi on lahja joka saadaan...

      jos haluaa varmaan päälle ottaa ja saada pojan niin silloin adoptoidaan poikalapsi, mutta oikeesti tämä asia ei ole mikään valintakysymys...

      olkaa onnellisia jos lapsi on terve ja toivotaan että lapsi ei joudu kärsimään äidin ahdistuksesta odotusaikana.

      tämä ei oikeesti ole edes totta.

      • Äiti minäkin

        sekä lapsi että vanhemmat. Olisi teidän kaikkien kannalta parasta, että hakeudut terapiaan,
        jossa saisit apua ongelmiisi.

        Itselläni on kaksi tytärtä, jotka ovat hyvin erilaisia. Heitä ei ole kasvatettu tiukkaan muottiin,
        eikä olisi varmaan poikaakaan, jos sellainen olisi. Lapset ovat saaneet itse valita harrastuksensa ym.
        Odotusaikana olin varma molemmilla kerroilla, että tyttö tulee, vaikkei sitä ultrassa kerrottukaan.
        En silti olisi todellakaan pettynyt, jos poika olisi tullut. Lapset (niin kuin aikuisetkin) ovat yksilöitä,
        ja normaali isä tai äiti ottaa heidät sellaisena kuin he ovat, eikä esitä vaatimuksia esim. sukupuolesta.
        Toki ymmärrän, että viiden pojan tai tytön jälkeen saattaa jo varovaisesti toivoa toista sukupuolta,
        mutta ei maailma siihen voi kaatua, jos toive ei toteudu.


      • Miten niin "edes tyttöä"???!!!


    • tsuiba duiba

      älä välitä epäasiallisuuksista... Tiedän tuon tunteen, olen kokenut sen. Toivoin poikaa koska en itse ole ollut prinsessa, vaan aina tykännyt autoleikeistä ja hävennyt nukkeani. No, tyttö tuli. Alkuun järkytyin tiedosta kun ei nimikään ollut käynyt mielessä, mutta se meni pian ohi. Keskityin hankkimaan neutraaleja vaatteita ja leluja. Nyt en voisi toivoa ihanempaa tyttöä! Ihan on äitiinsä tullut! Autoilla ja palikoilla leikkii, on leikkipuiston huimapäisin pimu ja peittoaa pojat mennen tullen. Moni ei usko tytöksi, joten nykyään vaaleanpunainen pipo on pakko pitää ettei tarvitse korjata luuloja :o) Tyttö ei nukkiehin koske, eikä pidä hametta vaikka yrittäisin, mutta muuten tuntuu että näin on parempi. Tyttö on lapsi ja elää itse täysin tietämättömänä sukupuolista.

      Se mikä on totuus, vaikken sitä itse aikanaan uskonut; lapsi kasvattaa enemmän sinua kuin päinvastoin! Kun tyttö varttuu, huomaat itse hypisteleväsi juhlamekkoja ja hups, täysin uusi maailma on auennut! Se tulee itsestään, ei pakottamalla. Anna itsellesi ajatukset anteeksi ja unohda ne! Ajattele että olet raskaana ja odotat VAUVAA!

    • Karjalan poika 40+

      Suomessa ei varmaan kannata tappaa sitä lasta koska saa luultavasti aika pitkän kakun siitä toisin kuin vaikkapa intian suunnassa.Lisäksi voisin sanoa että kaikki tytöt ei tykkää barbeista eikä voi niitä ees sietää,on niitäkin jotka haluu olla merirosvoja sekä batgirlsejä ja pitää toiminnasta,nämä ovat aika henkilökohtaisia juttuja,tiedän pojankin joka pitää nukeista :).Varmaan poika on jotenkin helpompi kasvatettava,kokemuksesta voin sanoa että tytöt on kovempia luita kuin ne pojat,joka päivä yhta taistelua kun mitään ei anneta periksi.Meillä ainakin mielivärit on lähinnä musta,sininen ja punanen,possunpunasta ei ole viel näkynyt eikä niitä barbeja tosiaan.Kannattaa nyt vaan nauttia vauvan odotuksesta ja miettiä miten sen tytön kanssa selvii kun se saa sen oman tahdon,siinä sitä on muutaman pojan tahto yhessä päässä :).

    • Yualle

      Miksi halusitte tietää lapsen sukupuolen jo nyt? Jos kerran pakkomielle tytöstä, niin silloin sukupuolesta ei olisi pitänyt saada tietoa etukäteen. Synnyttyään poika olisi ollut teille yhtä rakas ja haluttu kuin tyttö.

    • kissajakoira???

      että se voi tuntua siltä kuin toivoisia koiraa, ja saakin kissa! mutta ei se varmaan ihan niinkään ole.
      koita jaksaa ja jos lapsen tleensäkin haluat, ei sukupuolella voi sitten enää olla väliä kun lapsi on syntynyt.
      eikä kaikki tytöt kulje hörhelöissä ja leiki nukeilla.

      • äideistä parhain !

        Olipa virkistävää, että joku kirjoitti suoraan tästä vaietusta asiasta.
        Eli vanhemmista jotka pettyvät lapseensa jo ennen tämän syntymää.
        Syy: vauva syntyi vääränä sukupuolena.
        Siis näitähän on.
        Viisaita isiä jotka odottavalle naiselle sanovat: "kyllä mä sanon suoraan että "pikkasen" petyn jos sielt ei tuukkaa sitä pikkuprinssiä/pikkuprinsessaa jota MINÄ toivon .
        Tiedän isukkeja jotka ovat synnytyksen jälkeen jännityksestä tääni täristen ensin soittaneet laitokselle ja kun maailmaan onkin syntynyt eri sukupuolta edustava vauva, viisas ja rakastava isi ei saanutkaan mitä tilasi , PETTYMYS ISKEE ISIIN - lyödään synnärilaitoksen luuri kiinni ja onnellisen isukin vierailun saa unohtaa.
        Vastaleivottu äiti nyyhkii että voi jukra kuinka mä kestän tään pettymyksen kun sää synnyit poikana/tyttönä - eihän me sitä haluttu! Nyt meni fiilarit koko hommasta" Ei paljoo pilttipurkit ja vaipparallit nappaa!


    • vanha akka

      " muinoin " työnantaja joka kirjoitti "vauvaonnittelut" korttiin: "Onnea, onnea, onnea vaan ! Tytöt tuo poikia tullessaan." ...ja niin siinä on nyt sitten käynytkin.

      Joten: Onnea, onnea onnea vaan ! Tytöt tuo poikia tullessaan. Onnittelut myös minulta.

    • IkarusII

      Pitäisi sano että olisi ollut parempi kypsentä ensin ennen aloittitte tekee lasta .Nykyaika ihmiset olevat liikka vihreä korvien takana vaikka olisivat jo yli 30 vuotiaat.
      Toiseksi; vaikka tietät että olet pas.., teikälaiset EI KUULUU yhtää lapsia, en halua tiedä minkälaisia vanhemmat te olisitte.

    • oot sitten pölö

      Joo mee aborttiin poistaa tää ja älä enää koskaan rupea odottamaan, koska sulle voi tosiaan käydä niin että vasta seitsemäs olisi poikalapsi. Kyllä olisi kurjaa niillä 6 tyttölapsella, ku ÄITI HYLKII.
      Parempi vaan elää ilman lapsia, OTA POIKAKOIRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Hei!
      Mekin haaveiltiin aina pojasta.....
      Ensimmäisen vammaisen lapsen jälkeen me toivoimme vain tervettä lasta..............

    • Kahden lapsen äiti

      Anteeks vaan, mutta en voi ymmärtää tuollaista! Onpa hyvät lähtökohdat lapsella elämään! Ehkä sillä on jokin tarkoitus että saatte tytön. HÄVETKÄÄ!!

    • kummit

      mulle ainakin oli aivan sama asia kumpi tulee kunhan on terve lapsi, ehkä kannattaa tahdä abortti ettei lapsi kärsi tommoisesta äidistä joka tykkää vaan pojista, miten ededs ilkesit kirjoittaa tänne!!!!!!!!!!!

    • kolmen lapsen äiti

      Minä olin ensimmäisessä raskaudessa varma että odotan poikaa.. Rakenneultrassa sukupuoli ei näkynyt. Kaikki sukulaiset hehkutti poikaa ja myös lapsen isä. Kun lapsi syntyi ja tyttö tuli tunsin että kaikki ovat sukulaisia myöten pettyneitä. Toinen lapsemme oli myös tyttö ja kolmas oli poika.

      Emme missään vaiheessa yrittäneet että poika on pakko saada. Muistan vain oman pettymyksen muiden puolesta. Ja tämä tyttö mistä kaikki olivat varmoja että hän on poika tuli kunnon "äijä" leikkii autoilla, turtlesit, batman, hevisaurukset ovat parhaita. (vaikka emme "yrittäneet" hänestä mitään pojan korviketta tehdä!) Tuntuu välillä pahalta kun minun tyttöni ei välitä edes tyttöjen vaatteista niin paljon kuin poikien. Kesälläkin hän meni spiderman shortsit ja paidat päällä ulkona ja muut äidit/lapset katsoo pahasti kun tajuavat että kyseessä on tyttö. Keskimmäinen tyttömme on taas täysi prinsessa.

      Vaikka tyttö tuntuu sinulle pettymykseltä et tiedä millainen hän on luonteeltaan ja olen varma että tulet rakastamaan häntä ja sanomaan että juuri tämä lapsi kuului meille!!

      • onnellinen tytön äit

        ihan tosi, ei hätää. olet vain pettynyt, kun ajattelit siellä asustavan pojan. ensinnäkään, ultra ei kaikkea kerro! on niin monia tapauksia, joissa on toista veikattu kuin on tullut. ja toiseksi, kaikkein tärkein asia on että lapsesi on terve. lapsesi sukupuoli ei voi olla kaikkein tärkein asia.. jos vaikka näin ajatellaan, niin kumman ottaisit mieluummin - terveen tytön vaiko pojan, jolla olisi vaikka jokin sairaus? jos tässäkin tapauksessa tahtoisit mieluummin pojan, on kyllä jotain vialla. itse viiden kuukauden ikäisen tytön äitinä voin kertoa, että kun sain oman pienen ja terveen tyttöni syliin ensimmäistä kertaa, ei siinä mikään sukupuoli merkinnyt. itse ajattelin omassa raskaudessani koko ajan odottavani tyttöä, jollain tasolla ymmärränkin sinua, koska itselläni oli koko raskauden ajan todella vahva tyttö- olo, vaikka kaikki muut veikkasivat poikaa. kun lapsesi syntyy, rakastat häntä aivan varmasti, ja kadut tämän hetken ajatuksiasi. älä kuitenkaan nyt pidä tuota kaikkea sisälläsi, voit puhua siitä ihan avoimesti neuvolassa tai käydä vaikka jonkun ammattilaisen kanssa juttelemassa.

        ja muuten, kaikki "oireet" raskauden aikana - niihin ei todellakaan voi luottaa. meidän tytöllä oli enemmän matalat kuin korkeat sydänäänet, pahoinvointia ei ollut ollenkaan, vatsa oli "pojan mallinen" ja jopa yhdestä ultrakuvasta kätilö veikkasi poikaa. tyttö kuitenkin tuli.


    • Äiti20

      Kuules nyt.. ota itseäs niskasta kiinni se on kuitenkin sun OMA lapsesi olkoon nyt tyttö tai poika. Ensinnäkään sun ei tarvi käyttää sitä vaaleanpunaista väriä jos et halua.. se on ihan susta kiinni. Eikä sun tarvi leikkiä barbi leikkejä tai prinsessa hommeleita jos et halua. Lapsi se niillä leikkii ET SINÄ!

      Tiedän miltä susta tuntuu kun itse mieheni kanssa odotimme poikaa ja ultrassa selvisikin sen olevan tyttö. Pettymys oli totta kai molemminpuolinen mutta siitä selvisimme kun tyttö syntyi. Se oli kaunein tyttö mitä maa päällään kantaa. (niinkuin jokainen vanhempi toteaa omasta lapsestansa)

      Olemme näin ollen käyttäneet mitä mitäkin väriä lapsemme päällä ja hän on nyt 10kk vanha. Niin nopa sinistä ja välillä ihan auto potkareitakin ja silti tiedämme sen olevan tyttö. :) Rakastamme häntä valtavasti ja ainahan sitä voi sitten yrittää uudestaan sitä poikaa ja mahdollisesti paremmin tuloksin. :)

      Lapsi on lahja joten pitäkää siitä hyvää huolta. Hän rakastaa teitä samalla tavalla kuin poikakin!

    • hmm.......

      Tytöstäsi voi tulla poikamainen ja pojastasi olisi voinut tulla tyttömäinen. Tiedä sitten kumpi loppujenlopuksi olisi barbeilla leikknyt, jos kumpikaan!!

    • voihan perkele

      No mä olen käynyt terapiaryhmissä ja terapiassa koko ikäni senkin takia että en ollut poika äidilleni. Hän vihasi ja hakkasi minua ja pojat jätti rauhaan.
      Olen kärsinyt hänen käsissään tosi paljon.
      Isäni taas on pitänyt minua poikana ja sillä tavalla ylipäätään minulla oli oikeus olla olemassa. Siis tekemällä isän kanssa miehen töitä jo pienestä. Äiti ei koskaan ottanut minua mihinkään mukaan. Olin ilkeä ja paha. Setäni käytti minua seksuaalisesti hyväksi kun niin kauheasti tarvitsin rakkautta. Siinähän sitten menin vielä lisää rikki. Sen etten isältä enkä äidiltä saanut rakkautta enkä mitään positiivista teki minut uhriksi hyväksikäyttäjälle.
      Äitini ei koskaan pyytänyt minulta anteeksi mitään mitä oli tehnyt ja miten oli minuun suhtautunut. Uskoi aina että minä olin paha.
      Jos lapsi ei saa varauksetonta rakkautta niin on saalis kaiken maailman hyväksikäyttäjille jotka heti kyllä haistavat sopivan uhrin ja tarjoavat muka rakkautta.

      Hae nyt ihmeessä itsellesi apua, jotta pystyt siunaamaan ja silittelemään, laulamaan tyttärellesi jo hänen ollessaan sisälläsi.
      oletko itse saanut rakkautta ja hyväksyntää tyttönä???

      en halua tuomita mutta kuulen heti korvissani sen vihanilmaukset, huudot ja itkut kaikista terapiaryhmistä kun ne tyttäret huutavat tuskaansa julki, kun eivät olleet poikia. Voihan perkele

      • Surullista...

        Kuulostaa valitettavasti liiankin tutulta... Voimia Sinulle.


    • lapseton, pakosta

      On kyllä ollut liian helppoa jos vielä pitäisi saada mittatilausvauvakin... Kannattaisi miettiä omia arvoja ja miksi alkujaan hommaan ryhtyi, jos terve, oma lapsi ei ole onnen täyttymys.

    • Molempi parempi

      ...lapsella on oikeus vanhempiinsa eikä vanhemmilla lapseensa.
      Et ole synnyttämässä nukkea vaan elävää pientä ihmistä. Kuulostaa vaan tuon kirjoituksesi peruusteella,että olet maalaillut tulevaisuuden valmiiksi lapsen sukupuolta myöten. Mitä elämää se sellainen on?Valmiiksi mietitty excel-taulukkoa apuna käyttäen? Jutteleppa neuvolassasi tuosta asiasta,jos et itsesi takia niin edes lapsen takia. Oletko myös ajatellut,että lapsellasi ei tule olemaan koliikkia?Se voi olla,että hänellä se on.Oletko myös ajatellut syöttää lapsellesi tiettyjä ruokia?Hän voi olla niille allerginen.Esimerkkejä riittäisi loputtomiin!Jospa nyt keskittyisit siihen,että sinulle syntyy tyttö.Tyttö,joka tarvitsee kaiken hyväksynnän ja rakkauden vanhemmiltaan.Älä polje lapsesi itsetuntoa jo tässä vaiheessa kun hän on vielä sisälläsi.Miltä tuntuisi jos omat vanhempasi ilmoittaisivat sinulle,että olit alusta alkaen heille suuri pettymys,koska olit tyttö?Nyt on jo korkea aika kasvaa vanhemmuuteen!Sen kasvun olisi pitänyt alkaa jo silloin kun edes haaveilit lapsesta!

    • Ole kiitollinen että yleensä saat lapsia !!! On paljon sellaisia jotka ei koskaan saa lasta. Mitä väliä on kumpi se on jos on terve. Olet tosiaan outo ihminen, ei tuollaisille ihmisille tarvitse mitään lapsia suoda !!!

    • Zarzu

      tämä on niin huono ja itsekäs aloitus et täytyy olla provo...

      • ljkjladsg9324ui924

        Tuskimpa noin itsekästä paskiaista oikeasti olemassa on ainakaan näillä leveysasteilla.


      • samaistuva

        Hei!

        En millään jaksanut lukea kaikkia kirjoituksia, ja iso osa näyttikin olevan dissailua ja kauhistelua.

        Minä olin aina ajatellut, että saan tytön ensimmäisenä lapsena. Ultrassa sanoivat pojaksi, ja kyllä muakin harmitti ja pelästytti. Pelästytti siis lähinnä se, että tunsin pettymystä. Tuosta ultrasta alkoi mulla ainakin prosessi: mietin, millaisia odotuksia mulla oli vauvan suhteen, ja mitkä niistä oli järkeviä, tarkoituksenmukaisia tai reiluja lasta kohtaan. Ja tajusin, että on järkevämpää asettaa odotuksia omaa äitiyttä kohtaan, kuin syntyvää lasta kohtaan. Itseeni voin vaikuttaa, lapseen (ja sen synnynnäisiin ominaisuuksiin) en.

        Nyt tuo iiiihana poika on 4kk, enkä vaihtaisi mihinkään. Sitä paitsi se on vielä "ihan vaan vauva", ei "tyttö" eikä "poika". :)

        Nostan sulle hattua, että rohkeasti kerrot tuntevasi pettymystä. Se on rohkeeta, eikä tee susta huonoa äitiä. Nyt vain asiaa käsittelemään. :) Ja hienoa on, että nykyaikana saadaan valmistautumisaikaa ultrauksien avulla, ei tuu sitten shokkina synnytyksen jälkeen. :)


    • Sekopään mies

      Tervetuloa klubiin!!!

      Voin sanoa, että mulla meni maku vaikka oli poika ja jo siinä vaiheessa kun vaimo ilmoitti olevansa raskaana. Justiin oli kaikki niin hyvin ja romantiikkaa riitti... mutta lapsiahan ei tehdä vaan saadaan... juu nii justiin...

      Lohduttaudu sillä, että barbileikit on kaaaaaukana ja siinä vaiheessa olet jo niin kyrpiintynyt joka tapauksesas ettet välittäisi vaikka olisi poika ja se haluaisi spidermänejä.

      Ja vaatteet ei tavitse olla vaaleanpunaista. Musta ja tumma sininen käy tytölle ja normaali mustapunainen.

      Et ole outo. Naiset on raskaana just noin sekopäisiä. Munkin vaimo oli pettynyt pojasta mutta kun sai sen, niin sitten sanoi, että onneksi tuli poika. Siis täyttä sekopäisyyttä mutta näin on luonto määrännyt!

      • äksällä

        Miksi tyttöä ei saisi pukea vaaleanpunaiseen? Miksi tytön pitäisi olla poikamainen, kiinnostunut spidermaneista sun muista sellaisista? Miksi on huono juttu, jos tyttö leikkii barbeilla? Minä ainakin olen ihan tyytyväinen, kun omat tyttäret pitivät barbeista. No oli heillä leikkiautojakin. Ei se niin kivaa ole, kun murkkuikäinen tyttö kulkee mustissa tai harmaissa poikien vaatteissa kädet konerasvassa. Siinä rupeaa epäilemään, onko hän loppujen poluksi tyttö ollenkaan, vaiko jonkinlainen transversiitti.Jos tyttö tykkää nukeista, on aivan älytöntä pakottaa häntä pojaksi. Ja jos poika taas tykkää nukeista ja on "tyttömäinen", ei hänestäkään sen miehisempää pakolla saa. Lapset ovat sellaisia, millaisina heidät meille annetaan, ja hyvä on kun annetaan. Ollaan siitä onnellisia ja annetaan kaikkien kukkien kukkia.


    • äiti37

      Eiköhän se siitä ku tyttö pulpahtaa maailmaan!! On ne niin ihania vaikka ois vaan tyttö!!
      Itse neljän tytön äiti ja enkä vaihtais pois!!

    • fgsdggggg

      ite kans ollaan mieheni kanssa suunniteltu lapsen tekoa, ja todellakin on POIKA toiveena! Ja siitäkin ollaan puhuttu että jos tuleekin tyttö niin mitä sitten tapahtuu... ongelmia on monelaisia..

      Tsemppiä kuitenkin! Tiedä vaikka oikein ihastutkin kun vauveli syntyy :D

      • 33

        tänäpäivänä voi korjata leikkaamalla.
        aloittaja vois aluks vaihtaa itse sukupuolta tai päätä.
        ja eiku kirkosta eroamaan.


    • BRR...

      Muistan, kun olin rakastunut yhteen mieheen ja hän halusi niin poikaa, kun tyttö oli jo edellisen kanssa. Niin halusin sen takia synnyttä hänelle pojan ja mikään tyttö ei kelpais. Nyt ollaan erottu ja onneksi ei silloin lapsia hankittu. Nyt on toinen mies ja se sanoi että sille on ihan sama ketä on tulossa. Mulla on paljon kokemusta lastenhoidosta kun olen auttanut paljon kavereita lasten hoidossa, oli niitä tyttöjä ja poikia ja voin sanoa reheliisesti että tyttöjen kanssa on paljon mielenkiintoisempaa! Nyt olen raskaana ja rukoilen että se olisi tyttö!

    • Bo-boo

      Ajattele hyvä ihminen heitä, joille ei suoda kumpaakaan! Haaveilu tietyn merkkisestä lapsesta on ihan ok, mutta että jos pettyy noin pahasti kun toiveet ei toteudu, niin ohhoh! Oletkohan kypsä äidiksi ollenkaan! Nyt järkiinny ja ala nauttia odotuksestasi!

    • Lähes sama tilanne oli mulla mieheni kanssa, toivottiin poikaa(tosin ei ihan niin kipeesti ehkä, kun te) ja ultrissa selviskin että on tulossa tyttö. Me hyväksyttiin asia ja alettiin nauttia pienestä tytöstä, joka sekin on suuri ihme. Nyt rv 27, enkä rakasta tyttööni vaihtaisi mihinkään. En suostu kokeen syyllisyyttä että toivoin aluksi poikaa, tyttöni on tasan yhtä toivottu tapaus nyt, nimi on valmiina ja rakkautta hän tulee saamaan mielettömästi. Vaaleanpunainen väri ei ole välttämätön, kuten en poika lapsellenikaan pukis imeliä vaaleensinisiä rääsyjä päälle. Nättiä tyttömäisiä vaatteita vauvoille ja lapsille on muitakin, ilman sateenkaaren värejä, röyhelöitä tai kimalteita.

      Sanon vaan sen, että älä ole itsekäs, sun tai miehes "toiveilla" ei oo mitään merkitystä lapseen nähden. Asettakaa tyttönne ny kaiken muun edelle. Me raskaana olevat naiset ollaan primadonnia, jotka vedetään pienistäkin asioista herneet sieraimiin ja muokkaillaan iso show käyntiin. Hei mitä hemmetin väliä sillä on kumpaa sukupuolta lapses edustaa, jos se on terve? Älä ikinä näytä lapselles, että olisit pettynyt häneen, tai ettei tämä ole toivottu tapaus. Lapsi aistii sen jo käyttäytymisestä. Jopa pieneen vauvaan saattaa vaikuttaa alitajusesti äidin suhtautuminen asioihin, niin että myöhemmin lapses joutuu kärsiin itsetunto-ongelmista, ja ties vaikka haluais vaihtaa myöhemmin sukupuoltaan sen takia, ettei vanhemmat hyväksyny tyttöä. Kasva ulos toiveistas ja opi nauttimaan rakkaasta lapsestas, joka kasvaa sisälläs. Ei terve vauva ole itsestäänselvyys. Se on helppo jäädä rypeen itsesääliin "mä olisin halunnu", "mä en oo tarpeeks hyvä äiti", mutta parempi ottaa itteensä niskasta kiinni, olla kypsä ja vastuuntuntoinen aikuinen ja antaa tollasen paskanjauhannan olla.

      NAUTI RAKSAANAOLOSTAS!
      NAUTI TYTÖSTÄS ja rakasta ehdoitta lastas.

      • useat.

        Naiset jotka ovat raskaana,tai ovat jo synnyttäneet,eivät ole kasvaneet vielä henkisesti aikuiseksi. Miksi sitten näin on? Siksi koska he ovat aivan liian nuoria synnyttäjiksi. Samoin nykyajan asenne jonka trendi on hedonismi,ulkonäkö seikat nostetaan tärkeysjärjestyksessä ykköseksi. Mitä neuvoksi aloittajalle? Harmi että olet vielä henkisesti nuori,etkä pysty vielä ymmärtämään elämän tärkeyttä ja etkä ole päässyt irti, minä, minä asenteestasi.


    • Pien iIhme

      Moikka
      Yhtä asiaa ihmettelen miksi ylipäätänsä päätit itse tehdä lapsen kun et kuitenkaan pysty valitsemaan sukupuolta.Onnellinen tulisi olla terveestä lapsesta olipa hän sitten tyttö tai poika.Mieti minkälaisia asioita tunteesi ovat valinneet.parempi tapa olisi ollut adoptoida niin olisit voinut itse päättää että otat pojan. Lasta ei voi ostaa kaupan hyllyltä. Ajattele että lapsi on rakkauden hedelmä, ei sen vähempää.
      Aika karskia tekstiä raskaana olevalta tulevalta äidiltä.
      Hauraita kohtihan meillä kaikilla on ilmeisesti sinulla tämä lapsen sukupuoli
      kaikesta huolimatta onnellista odotusta
      Rakkautta elämääsi, rakasta lastasi

    • Kahjoja riittää!!!!!

      TEHÄN NYT VARSINAISIA SAIRAITA OLETTE - ETTE MITÄÄN LASTA TARVITSISIKAAN! KIINALAISILLA OLI TAPANA TAPPAA TYTTÖLAPSIA, MUTTA NÄIN SAIRASTA OTSIKKOA EI LUULISI TÄLLÄ VUOSITUHANNELLA ENÄÄ OLEVAN - HOITOON TEIDÄT PITÄISI VIEDÄ - VAIKKA OLISI TEKAISTUKIN JUTTU!

    • kompostor

      ensiksikin :DDDDDDDD Mistä SUNLAISIASI provoajia riittää???????

      Menisit vaikka ulos,lenkille...ajatuksiasi "selvittämään", ÄLÄ tuo tollasta roinaa tänne, ihmiset vielä uskoo tollasen!! YÄKSSSSSSS!!!!

      • äiti89

        ole onnellinen lapsestasi. kaikki eivät voi koskaan saada vauvaa.

        lisäksi, opit kyllä rakastamaan tytärtäsi jo raskausaikana. kun sinä voit hyvin, vauvakin voi hyvin! kun saat pienen nupun syliisi, et vaihtaisi sitä mihinkään maailmassa.


    • Terapia apuun....

      Kun olin "pieni", ei minua kiinnostanut nukkeleikit eli
      ei tytöt ole automaattisesti kiinnostuneita nukkeleikeistä.
      Eikö ole pääasia, että lapsi on terve!!!! ja että saa lapsen.
      Kaikilla ei ole mahdollisuutta saada lapsia tai
      on suuri mahdollisuus, ettei koskaan saa lasta.
      Hakeudu terapiaan.

    • älä murehdi

      Täällä on joukossa todella ilkeitä viestejä... ei kannata ottaa niitä henkilökohtaisesti.
      En usko, että olet huono ihminen, en missään nimessä... enkä lähtisi sanomaan, että olet huono äitikään.

      Sinun kannattaa miettiä, mistä moinen pettymys johtuu ja miksi niin hirveästi halusit poikaa? Liittyykö siihen jotain asioita omasta lapsuudestasi vai onko sinulle luotu elämäsi aikana paineita poikalapsen saamisesta? Tottakai se on ihan ymmärrettävääkin, että koska olet kokoajan toivonut (ehkä sairaanloisenkin paljon), että se on poika, tieto tytöstä purkautuu kokonaisvaltaisena, itkuisena tunnetilana. Sinun ei kannata siitä soimata itseäsi, se on turhaa ajanhukkaa ja itsesi satuttamista. Mieti mielummin niitä asioita, minkä takia sinä olet tässä tilanteessa niiden ajatustesi kanssa... Se on paras asia, mitä voit tehdä itsesi ja tulevan ihanan tyttäresi vuoksi. Uskon, että kun olet selvittänyt pääsi ja ajatuksesi itsesi kanssa, olet paljon valmiimpi ottamaan vastaan sen mitä saat: ihanan tyttölapsen :)

      Kaikkea hyvää teille!
      Tyttölapset ovat ihania... Unohda ne pinkkitouhut ja barbileikit! itse olen nainen ja olen pienenä leikkinyt dinosauruksilla ja turtleksilla.

    • kahden lapsen äti

      Jos kuule tekisit niin että antaisit tämän IHANAN pienen tytön toiseen kotiin, hänen synnyttyään ja alat käyttämään EHKÄISYÄ! Tuollainen ihminen EI TODELLAKAAN ansaitse lapsia!!!!!!!

    • teitsi1

      olkaa vittu oikeesti ilosii et ees voitte saada esim minä ja useat muut ihmiset maailmassa ei saa siihen edes mahdollisuutta.. vittu te jaksatte valittaa joka vitun asiasta.. hyviä ihmisiä??

    • kaikkea voi tapahtua

      Mun yhdelle kaverille sanottiin viidessä ultrassa et hän odottaa tyttöä ja se on selkeä tyttö, no sit kun hän meni synnyttään niin sieltä tulikin poika joka oli heille yllätys.. Et varmasti sen sukupuolen sitten näkee kun vauva on syntynyt. Näinkin voi käydä.. Ajatus maailmasi kyllä muuttuu kun oma rakas pieni lapsi on sylissä vaikka nyt pettynyt olo onkin.. Voimia!!

    • 3lastaOnnellinen

      Ehkä se vaan on niin, että sinä et ole kypsä äidiksi ja olet ylipäätään epäkypsä ihmisenä.

      Vaikka tämä tuntuu pahalta niin sanon kuitenkin, että tee abortti ja steriloikaa ittenne että jatkossa ette saa lapsia, koska tuollaiset ihmiset voivat mun puolesta olla täysin ilman omia lapsia tai edes adoptiolapsia.

      Ootte hirveän epäkypsiä ja ettekä sovellu vanhemmiksi, joten älkää hankkiko lapsia niin ei tarvi miettiä sitten, mihinkä olette lusikkanne torpanneet.

      Normaali pari mietii näissä asioissa sitä, onko lapsi terve, onko talous siinä kunnossa että taataan lapselle hyvä elämä näiltäkin osin, onko elämäntilanne sellainen että lapsia on hyvä hankkia jne. mutta teillä on voivottelun kohteena se, että nyt tulisi tyttö perheeseen ja ei voi kun ihmetellä että mit...v.....ttua ihmisillä päässä liikkuu.

      Voihan tämä ole tietty ns. trolli kirjoitus ja jos on niin unohtakaa tämä mun vastaus.

    • ;)

      kauniit/komeat ihmiset ja suuret rakastajat saavat tarujen mukaan enemmän tyttölapsia

    • 18667788999

      Tarkoitukseni ei ole nyt millään tavalla sanoa, että olisit paska. Päin vastoin, minusta sinulle/ teille on käynyt niin, että olette aika pahasti vieraantuneet todellisuudesta. Onneksi täällä oli hyvin asiallisia viestejä joiden sisältöä nyt en käy uudelleen kertomaan.

      Se on muuten yllättävän normaalia olla jollakin tavalla vieraantunut. Teillä nyt sattuu olemaan tämmöinen.

      Ei siitä kannata syyllistää itseään. Luulen, että se asia on vain hyvä sisäistää ja hyväksyä, sitten ymmärtää.

      • ihmettelen vaan

        miksi ihmeessä te hyvät ihmiset tällaisiin provoihin viitsítte vastata??


    • Mamaa

      Tuttuakin tuossa kirjoituksessai! Minä taas en missään nimessä tahtonut poikaa. Meillä oli kotona jo 2 lasta ja tiesin, että tästä lapsesta tulisi ainokaiseni, eikä toista mahdollisuutta tulisi. Ensimmäinen raskaus meni kesken. Silloin tajusin, ettei lapsia oteta, kuin kaupan hyllyltä. Niitä tulee jos tulee! Toiseen raskauteen lähdin sillä asenteella, jos saisin edes terveen lapsen rakastaisin sitä olipa tyttö tai poika.
      Sain pikkuruisen tytön! Joka oli kovin ruma syntyessään, mutta ikinä en ole rakastanut mitään niin paljon. Kun neuvolantäti sanoi, että lapsi on kuuro, itkin koko kotimatkan ja sanoin rakastavani lastani vaikka hän olisi kuuro mykkä ja sokea. Kaikki kestäisin, kunhan saisin pitää hänet! No lapsen kuurous oli väärä diagnoosi ja minun tunteet ovat rauhoittuneet noista ajoista. Silti lapsi on edelleen rakkain maailmassa! Olen niin kiitollinen terveestä lapsestani.

      En tuomitse äitejä jotka haluavat pojan tai työn se on kai luonnollista, vaikka ehkä mahdoton pyyntö. En silti ymmärrä ettei ollenkaan haluta lapsia, jos se onkin väärää sukupuolta. Kyllä sitä lasta rakastaa kun se siinä sylissä hymyilee tai enimmäisen kerran sanoo äiti!

    • ainole

      Kyllä likoilla poikia saa eikä värillä ole väliä, pistä turkoosia likan päälle ei missään sanota, että vaatteiden on oltava vaaleanpunaisia. Tuo paska äiti olotila menee ohi kun saat sen nyytin syliisi ja hamuamaan tissin päätä. Odota vain äläkä piehtaroi tuossa pettymyksen tunteessa.

    • kahen tytön isä

      Mínusta sil ei oo väliä onko lapsi poika vai tyttö ..itselläni niitä kaksi tyttöä ... vaan pääasia on että lapsi on kaikin puolin terve ...

    • nainen36v.

      Olen tosi surullinen syntymättömän lapsesi puolesta.Aikamoisen vaatimuksen ja taakan olet hänelle asettanut.Ehkä hän ei koskaan tule yltämään sinun vaatimuksiisi muiltakaan osin elämässään.Itse synnyin ei-toivottuna ja olen saanut kärsiä siitä.En pyytänyt lupaa tulla tähän maailmaan.Oman lapseni kohdalla aikoinaan toivoin vain,että hän syntyisi edes elävänä.Olisin huolinut vaikka vammaisenkin lapsen,kunhan vain saan pienen rakkaan syliin.Lapsen sukupuolella ei ole väliä,sekä tyttöjen että poikien pitää saada olla yhtä toivottuja.Toivottavasti et joudu maksamaan liian kallista hintaa lapsesi väärästä sukupuolesta...

    • ei voi olla totta!

      Jos kirjoituksesi oli tosiaan totta, niin antakaa hyvät ihmiset lapsi adoptoitavaksi johonkin perheeseen, jossa pieni ihme saa osakseen ansaitsemansa kohtelun. Ei kenenkään pitäisi olla vanhemmilleen pettymys kun ei ole edes vielä syntynyt tähän maailmaan.

    • lapseton_2

      Voi, voi. Mieti vähän niitä satoja naisia, jotka eivät koskaan saa lasta vaikka haluaisivat. Kaikenlaisia valituksen aiheita, kyllä tänne kelpaa jos ei sulle käy!

    • :s

      Niin ottaa päähän tämmöiset kirjoitukset,
      Näin lapsensa menettäneen ei voi vain ymmärtää, aina saa haluta.
      Mutta jos lapsia ryhtyy tekemään ei voi vaan päättää ja olla varma kumpi sieltä nyt tulee.
      Röyhelöä ja vaaleanpunaista ei ole pakko pukea. iloitkaa jos lapsi on terve! Miettikää sitä tuskaa kun odotin rv 20 alken että selviääkö lapseni synnyttyään vaiko ei.. taisteluiden jälkeen tyttäreni menehtyi syliini viikon ikäisenä.

      Mutta kun lapsesi kun syliin saat, tuskin sukupuolella on enään väliä!(:

    • Isä---

      Säälin ennemminkin syntymätöntä lasta, jonka kantajaksi moinen urpo on osunut.

      Antakaa lapsen edes syntyä ja adoptoikaa hänet vaikka parempaan perheeseen, jossa lasta rakastetaan ja kaivataan sukupuoleen katsomatta jos ette itse kykene siihen.

      Hävetkää.

    • Iskä61

      Minkähän ikäinen olet? Minun mielestäni pääasia on se, että tuleva lapsesi on terve! Ihan sama, kumpi sukupuoli on! Toi on älytöntä alkaa vollaamaan pojan perään! Avaa silmäsi ja ala nauttimaan lapsestasi, kun hän syntyy. Muista, että kaikki eivät saa lapsia, vaikka tahtoisivatkin!

    • Olitko tosissas?

      kuinka paljon sitä vitutti sua ootellessaan!!!
      Jumalahan sun pitäisi olla tuolla asenteella, eikä tuleva pienen ihmisen, vaikka vaan tyttö onkin, äiti.
      Hemmetin itsekeskeinen olet ja ilmeisesti miehesi samaa kastia, vakka kantensa kera. Toiset eivät itsensä vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista syistä johtuen saa lapsia vaikka naisivat missä asennossa ja kuinka usein ja te kitisette että sukupuoli on väärä, häpeisitte edes. Kiinaanhan teidän tulee muuttaa, sielä ajatusmallinne lapsen sukupuolen suhteen on linjassa poliittisen eliitin kanssa.

    • Asiakirjoittaja

      Olet tosiaan täysi paska. Koita vaikka terapialla päästä siitä irti, ennekuin kasvatat siitä lapsestakin samanlaisen paskan. Miten voi tuntea noin syviä antipatioita jotain VÄREJÄ kohtaan? Tyttö adoptioon ja piuhat poikki, ennenkuin päätät kokeilla hakea sitä voittoarpaa uudestaan.

    • lapsi on aina lahja

      Se annetaan jos saadaan, sitä ei oteta jostain kaupan hyllyltä ja osteta kuin tavaraa. Valitettavasti sukupuoli ei pysy nykyään enää yllätyksenä synnytyshetkeen asti.
      On luonnollista että tunteet vaihtelevat, mutta olen ihan varma että kun lapsi on syntynyt, sillä ei ole enää mitään väliä kumpaa sukupuolta se on ja jos lapsi on ensimmäinen, voitte yrittää uudelleen, mutta se että valikoisimme sukupuolen, se ei ole reilua, ei normaalia eikä moraalisestikaan oikein.

      • JOS ODOTTAISIN LASTA JA KUULISIN,ETTÄ TYTTÖ TULOSSA OLISIN ILOINEN. MIKÄLI OLISI POIKA OLISI TUNTEMUKSENI SAMAT KUIN SINULLA TYTÖN SUHTEEN. MINULLA ON AINA OLLUT VAIKEA SOPEUTUA POIKIIN JA KUN SISARENTYTTÖNI SAI POJAN EN MEINANNUT PETTYMYKSESTÄ YLI PÄÄSTÄ JA VIELÄKIN TOIVON POJALLE AIKA IKÄVÄÄ JOSKUS HUONOLLA PÄÄLLÄ OLLESSANI. POIKA ON NYT 8KK.


    • kerralla sitten...

      Eli: Jos haluaa poikaa niin yhdyntäasento tulee olla sellainen jossa siittiöt eivät joudu uimaan pitkää matkaa koska pojat ovat huonompia uimareita kuin tytöt. Siittiöt määräävät nääs sukupuolen. ELI: Jos haluaa poikaa niin "takaapäin" ja jos haluaa tyttöä niin vaikka "seisaalleen". Aiheesta on paljon englanninkielisiä julkaisuja eli seuraavan kerran kannattaa tutustua aiheeseen tarkemmin. Uskon että ymmärrät että tyttökin on oikein kiva kunhan näet sen. Älä anna kuitenkaan adoptioon sillä tiedän yhden pariskunnan jotka eivät mielestäni olisi ansainneet lasta hirveään elämäntilanteeseen. Mies juo ainakin pari päivää viikossa. Tai kai se on sitten sallittua. Kyllä se siitä kunhan vähän mietit enemmän. Ei me eletä muslimimaassa tai kiinassa jossa poika- lapsi on paljon arvostetumpi.

      • omakohtaisia kokemus

        Meillä tuli poika, höylättiin takaa päin. Tyttöä tuli, tehtiin se lähetys saarnaaja asennossa. Poikaa jos toivoo, niin ovulaation aikana takaapäin, tyttö 2-3ovulaatioa ennen/jälkeen.
        Se on kiva kattella muita lapsiperheitä jos on pelkkiä tyttöjä tai poika, että mistä asennosta ne tykkäävät


    • elävän ihmisen äiti

      Minäkin säälin lapsiasi ja miestäsi. Että voikin olla totta että tuommoisia ihmisiä on oikeasti olemassa.

      • Sairasta!

        ÄLÄ SITÄ MIESTÄ SÄÄLI! Sillehän olis kanssa vain poika kelvannut. Ties koko ajatus poikalapsesta hänen...


    • kolumnin..
    • Onnellinen!!!!!!!!!!

      Suomessa on paljon perheitä jotka osaavat iloita lapsesta kuin lapsesta, joten anna se lapsi adobtioon niin ei tarvitse katsella vaaleanpunaista tai leikkiä prinsessa leikkejä. Sen jälkeen sitten yrität uudestaan. Kyllä se poika vielä joskus tulee ja moni lapseton pari saa ihania tyttö vauvoja!

      • UUDESTAAN???

        Ei heillä ole oikeutta yrittää enää uudestaan jos tytön antavat pois! Olet itsekin sairas!


    • heh3000

      Kuule jos on lapsen mennyt tekemään kyllä se pitää jo siinä vaiheessa tietää se voi olla jompi kumpi tahansa. Olisit tyytyväinen että edes saat lapsen kaikki eivät saa vaikka kuinka yrittävät. Ainahan voitte yrittää uudelleen se on 50% mahdollisuus että tulee poika seuraavaksi. Ja tuskin jää ainoaksi lapseksi(varsinki jos tarkotus oli saada poika). Itse olisin ennemmin tyytäväinen siihen saa terveen lapsen ei niinkää merkitystä onko se tyttö vai poika.

    • rankkaa10

      Mulla oli sama tunne paitsi toisinpäin, eli ymmärrän ahdistuksesi. Odotin tyttöä ja sain myös raskausaikana (luojan kiitos) tietää, että odotankin poikaa. Luojan kiitos siksi että ehdin sopeutua asiaan, sillä jos se olisi tullut yllätyksenä niin olisin joutunut sopeutumaan vasta silloin kun lapsi on jo maailmassa.

      Sopeutumisaikaa oli siis monta kuukautta. Aloin tietoisesti pyrkiä ajattelemaan kaikkea suloista pojasta tai poikasukupuolesta yleensä. Mielestäni pojille oli vain kauheita vaatteitakin mutta etsin ja löysin sööttejä kun oikein hain. Sitten niitä pesin ja lajittelin jne, mietin poikaa ihanana omana lapsenani, hoin itselleni ettei sukupuolella ole välttämättä merkitystä ja poika on yhtä hyvä kun tyttökin jne.

      Sitten lapsi syntyi ja oli totisesti poika, oli iso pippeli jne. Petyin edelleen silti hieman, sillä alitajuisesti kai odotin edelleen tyttöä vaikka tiesin että poika tulee. Vielä kun poika oli muutaman kuukauden ikäinen, saatoin hätkähtää vaippaa vaihtaessani, että ai niin tämähän olikin poika.

      Nyt poika on jo koululainen ja mulla on myöhemmin syntynyt tyttö.

      Kerron sulle tämän, vaikka sydäntä kuristaa enkä ole koskaan kenellekään ihmiselle tästä kertonut. Sydäntä kuristaa sen vuoksi että saatoin ajatella häijyjä omasta rakkaasta pojastani, joka on superihana, niin kuin siskokin on. Koskaan hän ei saa tietää, mitä mielessä tuolloin liikkui.

      Näin minulle kävi. Luulen, että tuo pettyminen vauvan sukupuoleen on paljon yleisempää kun myönnetään. Valtaosa ei varmasti pysty myöntämään edes itselleen, niin kipeää se tekee ja niin huonoksi siinä itsensä tuntee...

    • rshju,li

      Lyhyestä virsi kaunis. Olet v**un idiootti!!

    • Tohtori Idiootti

      Ajattelisit sitä lasta. Nyky yhteiskunnassa tytöillä menee paremmin ja saavat tukea kun pojat syrjäytyvät yhteiskunnasta. Suurin osa mielisairaista ja masentuneista on poikia.
      Eikä sitä tarvitse automaattisesti tytölle prinsessaleikkejä ja pinkkiä työntää. Se on vain klisee käsitys.

      • määäMama

        Kyllä se syrjäytyminen on siitä perheestä ja kasvatuksesta kiinni, ei sukupuolesta!!!


    • Jo on ihmisillä murheet!!! Ei näytä oikein paljon elämän potkineen päähän, jos jaksaa tälläisesta asiasta olla pettynyt. Varmaan tiesit, että 50% mahdollisuus on saada jompi kumpi. Saisit olla minun mielestäni onnellinen, että saat lapsen, joillekin niitä ei vain siunaannu, vaikka kuinka toivoisi ja kävisi kaiken maailman hoidoissa julkisesti/yksityisesti. On meitä moneen junaan ja jotkut on jäänyt asemalle....

    • risukka1

      itse odotan tällä hetkellä kaksosia, jotka ovat alkunsa saaneet lapsettomuus hoidoilla. toivoin et saisin edes yhden lapsen. olen odottanut raskaaksi tuloa jo 16 vuotta ja nyt tärppäs. ajattele niitä monia muita jotka eivät saa lapsia kaikista yrityksistä huolimatta. olisivat varmasti tyytyväisiä tulisi kumpi vain. on aika itsekästä ajatella tuolla tavalla, kun kaikki eivät todella saa edes sitä yhtä lasta. anna lapsi adoptoitavaksi, jos et sitä oikeasti halua tai toivo. olisit oikeasti tyytyväinen vaikka tulossa olisikin tyttölapsi. kauheaa edes lukea tälläista juttua täältä. mene itseesi ja ajattele kannattaako edes lapsia tehdä, jos on noin hirveä pettymys kun saatte tytön!!!!!!!!!! mieheni toivoi poikaa, koska tyttö hänellä ennestään jo on, mutta sanoi et kumpi vaan tulee niin yhtä iloinen on. nyt sattui sopivasti ja sieltä tulee molemmat. itselleni ei ollut alun alkaenkaan väliä kumpi tai kumpia tulee, kunhan edes raskaus onnistuu. ja nyt olen onneni kukkuloilla, että saan kaksi ihanaa lasta. luulisi sinunkin olevan vaikka poikaa halusittekin, olisitte ajatelleet ennen tekemistä et kumpivaan niin ollaan tyytyväisiä.
      t: mielensä pahoittanut :(

    • yhen kerran

      sinulla on jotenkin sairas suhtautumistapa tähän raskaus asiaan.Lapsia ei niin vaan tehdäkkään,vaan niitä saadaan. Joten ei luulisi lapsen sukupuolella olevan väliä. Ajattele niin että,lapsi on lahja,joka voi jäädä jopa ainoaksi.

    • äitee 2 lle

      Niinpä ei sitä tiedä kumpi tulee...itse odotin vaan vauvaa joka oli terve tullut...toivoin vaan tervettä lasta...lapsi on vain lainaa jonka kasvatat elämälle...olet itsekäs...ole onnelinen jos saat terveen lapsen ..niin lapsi kasvaa..itselläni 2 poikaa ja iloinen heistä ollut aina...en odottanut poikaa ja tyttöä kummallakaan kertaa..ja tytärtä ei ole vieläkään ole joka ehkä olisi auttavampi kuin pojat on...äiti tyttö usein melk kavereita..pojat taas isälleen....niin se menee monessa perheessä..omani jo aikuisia...toivon että lopetat tytäresi molamisen ja keskityt nyt terveen lapsen saantiin..millainen äiti oik olet?? katso peiliin ja häpeä ..halauaisitko itse tuollasen äidin..käsi sydämelle?? etkai ole provo.huh

    • NormaanBates

      Susta ei ole mutsiksi koska et rakasta lasta sellaisenaan on se sitte tyttö tai poika! lapset eivät ole mitään leluja eivätkä arpakuponkeja että toivotaan että saadaan sellainen ja sellainen.. vitun idiootti!

      Jos tuut saamaan lapsen joskus niin teen susta ilmoituksen lastensuojeluviranomaisille!!

    • sh

      sinua miettimään ja syvälliesti pohtimaan mistä tuo tyttökammo johtuu? selvästikin sinulla on joku pelko tai käsittelemättömiä asioita kenties omasta lapsuudestasi, joka tämän inhottavuuden aiheuttaa.

      miksi vaaleanpunainen väri oksettaa?
      miksi et halua ostella vauvatarvikkeita?
      mikä barbileikeissä inhottaa?

      onko sinua syrjitty lapsena perheessäsi koska olet tyttö?

    • jep....

      Abortti hyvä nainen. Oot kyllä päästäs pipi täytyy sanoa.

      • hidhikhsdkh

        Itselle kerrottiin kahdessa eri raskaudessa usempaan kertaan et tyttö tulee. Molemmat lapseni ovat poikia! Eli hienosti piilotteli ultrissa totuutta. Ei peli ole vielä menetetty ja ainahan tilanteeseen sopeutuu kun antaa aikaa.


    • Ei aina ymmärrä

      Vaikka en itse ole mikään lapsirakas enkä todennäköisesti koskaan tee lapsia, niin tälläistä en voi ymmärtää! Katsotaan sitten kumpi on pahempi jos lapsesta tulisi jostain syystä syntyessään tai elämän varrella vaikeasti vammainen vai se, että se on tyttö! Ei millään pahalla mutta näin ajattelevat ihmiset ei ole itsekkään kasvanut vielä henkisesti aikuisen tasolle, eivätkä kyllä ole valmiita kasvattamaan lasta. Ansaitseeko näin ajattelevat ihmiset lasta.. En tiedä, mutta outoa on!!

    • kolmen lapsen isä

      Silloin kun ryhdytään tekemään lasta,on otettava huomioon muutama seikka,jos esim halutaan poika silloin on laitettava TYÖKALUPAKKI sängyn alle,tämä on varma konsti itse kokeiltu..

    • aösldkfjökd

      Itse toivoin niin kovasti tyttöä, että olin hetken aikaa aivan järkyttynyt kun esikoinen olikin poika - samoin kuin muutkin lapset :D Voin vakuuttaa sinulle, että se menee ohi. Otti aikansa rakastua uuteen tulokkaaseen mutta kun rakkaus tuli, se oli valtavan suurta ja ihanaa.
      Nyt poika on viisitoista ja äitikin jo kasvanut aikuiseksi. Kävin muutama vuosi sitten kolmen vuoden terapian, joka kyllä auttoi ymmärtämään kyseistäkin tilannetta ja "tyttöinhoani". Suosittelen sinullekin lämpimästi terapiaa. En siis suinkaan ko. asian takia siihen ryhtynyt, mutta siihenkin asiaaan löytyi pitkän prosessin aikana vastaus. Rakastan poikiani enkä vaihtaisi heitä yhteenkään tyttöön!

    • On se vaan hyvä, ettei ihminen voi määrätä ihan kaikista asioista tässä elämässä.

      • Tavismamma

        Kuvittelin itsekin osaavani kasvattaa vaan poikia, kun ne on niin suoraviivaisia. Hoidin työkseni tyttölapsiakin ja niiden aivoitukset oli ihan toisesta maailmasta...olen siis itsekin äiti:o). Mut kun tyttö syntyi terveenä, oli ihan sama, mitä sukupuolta se oli. En itse käytä juuri koruja tai harrasta hörhelöitä, mutta tytön syntymän jälkeen alkoi vaatekaappiin tulla pinkin sävyjä ja sisustus kukkii raidan sijaan ruusuja. Tytön kanssa elin sen itseltäni elämättä jääneen prinsessavaiheen. Te tutustutte pikkuhiljaa, eikä kaikki tytöt tartte pinkkejä prinsessaunelmia. Jotkut diggaa enempi fudista ja jääkiekkoo. Te teette perheestä itsenne näköisen, riippumatta siitä, mitä sukupuolta lapset ovat. Katsele vaan rauhassa millaiseksi elämä vauvan kanssa kehittyy, sullehan jää tässä aikaa sopeutua vielä ennen synnytystäkin. Jokainen pettyy ja on surullinen kun odotukset menee puihin, siitä vaan aletaan suuntautua uudelleen.


    • Ei voi olla todellista... Idiottimaista ajattelua tosiaan. Hyvä kuitenkin, että itsekin huomasit! Tuliko mieleen olla kiitollinen, että ultrassa (ilmeisesti) näkyi TERVE lapsi?

      Eikä ole mikään itsestäänselvyys, että prinsessahörhelöt kiinnostavat kaikkia tyttöjä. Ja mikä pakko sitä vaaleanpunaista on käyttää? Tytöt voi olla poikamaisia ja päinvastoin.

      Koeta nyt tosiaan päästä yli tuosta, ja eiköhän se tapahdu viimeistään, kun oma ihana nyytti on sylissä!

    • Pojan äiti

      Tavallaan ymmärrän sua ja tavallaan en. Itse salaa toivoin tyttöä ja täytyy myöntää että lievästi olin pettynyt, kun synnytyssalissa kaiken sen kärsimyksen jälkeen sainkin pojan. Aikaa myötä olen kuitenkin oppinut rakastamaan lastani, enkä päivääkään vaihtaisi pois. En myöskään tilaisuuden tullen vaihtaisi häntä tyttäreen. Toivottavasti vielä joku päivä toinenkin lapsi siunaantuisi. Silloinkin takuulla hieman pettyisin, jos seuraavakin muksu olisi poika, mutta minkäs teet. Ihania & rakkaita lapsia ne olisivat silti.

    • K.K.K.

      Ihmisen tarkkoihin mieltymyksiin esim. ko. tapauksessa syntymättömän lapsen sukupuolesta kytkeytyy tiukasti oman psykologinen historia. Ei ole mitenkään tavatonta tuntea vähemmän tai enemmän kiintymystä/halua toiseen sukupuoleen, vaikka olisikin kyse tulevasta lapsesta, koska tätä esiintyy ihmisten sosiaalisissa suhteissa valtoimenaan. Tietenkin kulttuurihistoria ja sen asettamat tavoitteet jälkikasvulle vaikuttavat yhä, mutta tulevana äitinä ja isänä kannattaa miettiä niitä asioita, jotka ovat lähinnä omaa ymmärrystä ja joita vain itse voi täysin ymmärtää - omaa lapsuuttaan ja omien vanhempiensa osuutta siihen. Onko kokenut olevasi tyttö- tai poikalapsena haluttu, tuettu, ymmärretty ja rakastettu. Mitkä olivat vanhempien roolit omassa perheessä ja ketä oikein haluaa miellyttää itse?

      Voimia raskauteen ja toivottavasti löydät itsellesi aikaa ymmärtää tarkemmin äitiyttäsi ja omaa lapsuuttasi. Ole myös armollinen itsellesi ja anna itsellesi lupa yrittää edes onnistua tyttäresi äitinä.

      • kyllä olet, pakko myöntää että kirjoituksesi sai minut järkkymään sun ajatusmaailmastasi ttytöstä.

        Minulla poika ja tyttö, ei ole koskaan tarve tuntea pahaa oloa että tuleeko poika vai tyttö, vaan tärkeintä on se että lapsi syntyy maailmaan terveenä.

        Jos olet siitä mieltä että tyttölapsi olisi sulle joku kammottava asia niin miksi sitten hankiuduit raskaaksi kun lapsen sukupuoli ei voi määritellä etukäteen MILLÄÄN!!

        En ymmärrä sun ajatusmaailmastasi koska Maailmassa on nyt paljon poikavauvoja verrattuna tyttövauvoihin, jossain maissa tyttävauva on tervetulleempi kun poikavauva ja toisiaalta taas toisinpäin.

        Täällä Suomessa on enemmän miespuolisia kun naispuolisia, joten hälläväliäkö kumpi lapsi on , elämä on täyrellistä kun perheeseen syntyy lapsi olipa tyttö vai poika.


    • että tuleva

      lapsi voi olla jompi kumpi.... mutta ole onnellinen että tuleva lapsesi on terve ja siitä ole onnellinen että ylipäänsä voit saada lapsen, sitä onnea kun ei suoda kaikille..minä sain tytön 32v ja on ainut lapsi..koskaan en leikkinyt barbeilla enkä nukeilla(yhtään en ostanut) koska tyttäreni leikki ainoastaan nalleilla ja aina olen inhonnut punaista ja vaaleanpunaista.. tytäreni on tasapainoinen ja fiksu lapsi nyt elää murrkuiän alkua :D eikä mitään traumoja ole siitä saanut että ÄITI ei leikkinyt nukeilla.....joten älä ole huolestunut,,kun sinä sen nyytin saat kainaloosi niin olet mennyttä :D
      mutta voihan siinä käydä myös niin että et koskaan tule lastasi näkemään elävänä.... mietippä sitä

    • Pojan isä

      Alalla on paljon miehiä jotka saavat vain poika lapsia. Olisit käyttänyt ammattilaista.

    • saatat rakastaa silt

      Sukulaiseni odotti myös tyttövauvaa ja hänen miehensä sanoi ettei halua tyttöä kahden tytön jälkeen vaan pojan maatalon jatkajaksi. Hän sai kuten halusi sillä tyttö kuoli alta parin viikon ikäisenä. Seuraava lapsi oli poika ja nyt hän on talon isäntä. En ole koskaan uskaltanut kysyä miltä nyt tuntuu.

    • santra65

      kuuleppas nyt. kun lapsia lähtee tekemään niin on varauduttava mihin sieltä tulee, oli hän sitten tyttö taikka poika, terve taikka vammainen. Lapsi on kuitenkin aina lapsi, eikä SYYLLINEN siihen mitä vanhemmat odottavat. Itselläni on lapsi joka on luokiteltu vammaistukea saajaksi, vaikka sitä ei huomattukkaan ennen kuin lapsi täytti 4. olen itse 45 v. ja lapsi on nyt 5v. vaikka olen niin kutsutusti vanha ja väsynyt, lastani en ongelmista huolimatta vaihda mihinkään. jos sinusta IHAN oikeasti tuntuu että ET VOI RAKASTAA TYTTÖVAUVAASI, antakaa hänet adoptioon. se on parempi kuin se että välinpitämättömänä häntä katsoisit. adoptiovanhemmat voivat antaa sen hellyyden ja rakkauden mihin et ehkä itse kykene. teet samalla lapsellesi palveluksen. sitäpaitsi kuka määrää että tyttö pitäisi pukea vaaleanpunaiseen? leikkiä barbeilla? siihen menee ainakin 3 vuotta. toivon että pääsisit asian yli, mutta jos lapsen isäkin on sukupuolesta samaa mieltä niin toivon että ette olisi koskaan lapsia ees lähtenyt tekemään.

    • 2 lapsen isä

      Ihme puhetta. Eikö olisi kaikkein tärkeintä että lapsi olisi terve ja saisi rakastavan kodin? Jos tuolla asenteella lapsia alkaa tehdä niin voi voi..olisi ehkä kannattanut jättää lapsi vaan haaveeksi.

    • kaikkeasitäkuuleekin

      Olisit onnellinen edes siitä että olet yleensäkin raskaana, kaikki kun eivät raskaaksi tule vaikka kuinka yrittäisivät. Ei ole väliä kumpi tulee kunhan on TERVE, kasva aikuiseksi.

    • erkkinimin

      jos kasvattaisit tyttölapsesi eri tavalla, kuin mitä yleisesti tehdään?
      Eihän kukaan pakota sinua ostamaan lapsellesi juuri vaaleanpunaisia vaatteita. Ole valikoivampi tarjonnan suhteen.

      Eikä vaaleanpunaista/sinistä pitäisi tyrkyttää kummallekaan sukupuolelle väkisin. Ihmettelen tätä suuresti, että miksei lasten anneta valita itse omat värimieltymyksensä.

    • Saa paha palkkansa, saa maistaa omaa lääkettään!

    • Rakkaita molemmat

      Meille tuli ensin tyttö ja sen jälkeen poika.

      Tosin ei niitä poikia kaikki saa. Ystävälläni ja veljellänikin on neljä tyttöä.

      Yrittivät molemmat varmaan sitä poikaa.

      Mutta poika tai tyttö, yhtä rakaita ovat kaikki.

    • uudenkodinomistaja

      Olen itse adoptiojonossa ja minulle on tervetullut tyttö tai poika. Veljelleni syntyi juuri tyttö vauva, joka on maailman suloisin prinsessa.

      Olisin ikionnellinen ihanasta tytöstä! Sovitaanko adoptiosta! t. lapsirakas

    • mariko

      Surku tulevaa lasta.Lastenvalvojalla on asiaa Sinulle.Löytää varmasti hyvän kodin lapselle.
      Oletko lomalla vai karannut jostain hoitolaitoksesta?
      Ennen maailmassa potilaat steriloitiin,ehkä tuosta syystä.

    • enkelin äiree

      Ehkä sinäkin pääset meidän kuolleen lapsen synnyttäneiden joukkoon, niin oppisit arvostamaan elävää lastasi ja pääsisit tuosta tytöstäsi. Jospa se annettaisiin jollekin meikäläisistä jotka toivomme lasta koko sydämestä, välittämättä sen sukupuolesta, kunha se vaan olisi ELOSSA....

      • Leskiäiti

        Ihmiset narisevat kyllä niin turhista asioista, eivätkä ole mihinkään tyytyväisiä. Elämän pitää välillä koulia oikein raskaalla kädellä, että osataan taas asioita suhteuttaa oikeisiin uomiin. Kaikkea pidetään niin itsestäänselvyytenä. Itse en oli lastani onneksi menettänyt (ainakaan vielä), mutta heti kuopuksen syntymän jälkeen menetin mieheni hyvin nopeasti, syöpään. Että jokaisella omanlaisia elämänkokemuksia, joista ei ikinä yli tule pääsemään. Mm. yllämainitut "ongelmat" lokeroin ihan omaan kastiin, ja valittaen ja säälien nauran ihmisten yksinkertaisuutta.


    • Jo paremmalla puolel

      No olisi sitten aivan hirveää jos lapsi olisi tyttö ja jotenkin vielä vammainen, meille kävi näin. Tyttö on kuitenkin meille ihan yhtä rakas kuin poikakin olisi ollut. Mitä vammaan tulee, lapsihan siitä eniten kärsii, me terveet aikuiset voimme aina olla vain tukena ja antaa rakastavan kodin lapsillemme sukupuolesta tai terveydentilasta riippumatta.

      • onnellinen äiti.

        Ei jumalauta, sun kaltanen idiootti ei edes lasta ansaitsis !


    • kirppu30

      Mä voin kyllä jotnekin ymmärtää.
      Meidän kummankaan suvussa ei ole tyttölapsia, joten niin minäkin kuvittelin aina odottavani poikaa.
      Sitten kun se lääkäritäti sanoi, että tyttö tuli, niin älähdykseni oli aikamoinen!
      Olin jo entiselle poikaystävälleni sanonut, että jos me saadaan lapsi ja se on tyttö, niin se on sitte mies, joka hoitaa.Todellakin vaaleanpunaiset hörhelöt saivat yökkäämään!

      Ensimmäiset vaatteet, mitä ostin lapsellemme oli kovin unisexia mallia. Jotenkin en edes osannut kaupassa mennä sinne tyttöjen osastolle..Mutta kas kummaa. Tyttäremme on nyt 1½v enkä todellakaan osaisi kuvitella meille poikaa! Nyt sitä on aivan kauhuissaa, että jos meille joskus siunaantuu toinen lapsi, että jos se onkin poika!!Voi ällöö ja niitä munien pesemistä:O Kummasti vaatekaapin sisältö on vaaleanpunaistunut ja äitikin tiirailee kaikenmaailman prinsessakruunujen perään. Tosin tämä meidän neiti taitaa olla sitälajia naista, että se rypee tuolla lepikossa tukka sammalessa serkkupoikiensa kera:)
      Tällästä tämä vaan on. Me ollaan hiukan pikkusieluisia, mutta elämä opettaa, usko pois:)

    • toiset ei vaan tajuu

      ...mä voin ottaa sun lapsen, kun ite en voi lapsii saada. Lapset on lahja eikä itsestään selvyys, valitettavasti toiset luulee niit leluiks ja tilaustavaraks. :(

    • Äire

      Itsekin olet ollut tyttölapsi! Kuinka ahdistavana koet sen???

    • 5+5

      Kannattaisiko vähän miettiä, että minkä takia se lapsi tuli laitettua alulle? Jonkun näyttelyesineenkö halusit vai mitä ihmettä oikein ajattelit? Onhan tytöissä ja pojissa eroja, mutta jokainen on kuitenkin ensisijaisesti omanlaisensa yksilö eikä sukupuolensa edustaja. Tässähän sen näkee, miten epäitsekkäitä lapsia hankkivat ihmiset on... ja lapsettomia vielä kehdataan haukkua itsekkäiksi!

      Mä en aio ikinä tehdä lapsia, mutta tajuan sentään sen verran että kun lapsen saa, niin silloin ei ole omilla kuvitelmilla ja mieltymyksillä mitään merkitystä, vaan pääasia on että saa lapsesta kasvatettua järkevän ja terveellä itsetunnolla varustetun aikuisen. Jos lasta kiinnostaa ne barbit ja prinsessaleikit, niin et sinä voi alkaa niitä väheksymään. Vanhempien tehtävänä on tukea lapsensa kasvua ja antaa lapsen itse löytää oma persoonallisuutensa. Ei lapsen kuulu sopeutua vanhempiensa odotuksiin siitä, millainen hänen pitäisi olla.

    • piipanaaanaa

      Hieman oksettaa lukea edes tuommoista tekstiä. Eikö pääasia ole että lapsi on terve. Jotku eivät voi edes saada lapsia. Ei kannattais lasta edes ootella/yrittää, jos sukupuolella on noin iso merkitys. Kannattaa miettiä jatkossa jos haluatte lisää lapsia, että kannattaako niitä sitten tehdä. Hyvä että tiedät olevasi paska, säälittää jo ajatuskin että lapsi joutuu tuollaiseen perheeseen, ei toivottu lapsi. Luuletko oikeasti että tunteesi muuttuvat jossain vaiheessa? että sopeudut tilanteeseen oikeasti? Lapsihan on viaton. Sairasta.

    • voi tavaton

      Jos tämä ei ole provo, niin sitten teidän olisi syytä hakea jotain ammattiapua, ihan vaan tulevan syyttömän lapsen takia. Jos lapsen sukupuoli on noin tärkeä asia teille, niin miksi ette adoptoineet poikaa. Ei varmaan oolut yllätys, että voi tulla kumpi vaan.
      Toisaalta, jos et ole aivan - en halua loukata, mutta en keksi muuta sanaa - outo niin luulisin sinun rakastuvan siihen pieneen tyttövauvaan, kun saat sen syliisi... Sitä ainakin toivon hartaasti lapsesi takia.

    • babyboy1234567

      Minulla on pieni "pelko", että tulen saamaan tytön mieheni kanssa.
      Nimet on jo keksitty..
      En osaa kunnolla selittää sitä,mutta jotenkin ehkä "pelkään" tytön kasvattamista.
      Olin itse aika hurja teininä ja tuntuu, että tytön kasvaminen aikuiseksi on paljon hurjempaa kuin pojan. Vertaan nyt itseäni veljiini..

      Olen aina halunnut pojan, pienenäkin kotisleikeissä halusin aina, että on aina myös poikalapsia :D
      Mutta kai sulatelemalla asia selkiintyy itselle?

      Ehkä kuitenkin tuo alkuahdistus laantuu raskauden edettyä ja alat iloitsemaan lapsestasi.
      Älä turhaan alleviivaa kumpi se on, teille tulee lapsi! :)
      Muista, että lapsen voi kasvattaa samaan tapaan, oli se sitten tyttö tai poika ;)
      Ota rauhallisesti ja pidä yllä kuitenkin iloa, että perheenne kasvaa :) Älä mieti yksityiskohtia ihan vielä, ennen kuin ollaan lähempänä synnytystä :)

    • Lapsi vaihtoon

      Nykyäänhän lääketiede on tosi kehittynyttä niin tehän voitte vaihtaa lapsen sukupuolen heti sen synnyttyä. Jos homma ei onnistu suomessa niin menette vaikka venäjälle niin eiköhän sieltä löydy joku klinikka, jossa tehdään sukupuolenvaihdosleikkauksia huokeaan hintaan. Kätevää eikö...

      Toinen vaihtoehto mikä tulee mieleen niin voittehan vaihtaa lapsen. Venäjältä löytyy varmaan joku perhe, joka toivoi tyttöä ja on samassa tilanteessa niin vaihdatte pennut päikseen... itse ainakin tekisin sun tilanteessa näin..

    • syntymättömän tyttäresi puolesta, että tulee olemaan vanhemmilleen pettymys. aika kapeanäköistä ajatella että tytön väri on pinkki ja leikit aina barbileikkejä... ei kukaan kiellä ostamasta tytölle muun värisiä vaatteita, ja esittämään tämän toiveen sukulaisillekkin. itse synnytin pojan, vaikka olisin tyttöä tavallaan toivonutkin, mutta lapsen syntymän hetkellä se oli se ja sama, kumpi sieltä tuli, pääasia että oli terve. Mutta apua, 8 vuotias poikani leikkii ( ja toivoi pukiltakin ) pet shopeilla ja vinks-keijuilla, olenko paska äiti, kun annan leikkiä ns tyttöjen leikkejä? koska itse en tykkää sodan ja taistelun räiskeestä...
      ahdistaa tuo sinun kirjoituksesi sen takia, että on olemassa paljon pariskuntia jotka oikeasti haluavat lasta mutta eivät saa yrityksistä huolimatta. varmasti joku lapseton pariskunta voisi teidän tyttärenne avosylin ottaa vastaan.

    • HOITOON JA HETI!

      Minä voin sanoa: PÄÄSEE YLI. Ai miten? Esimerkiksi tappamalla itsesi ja se hirveän tyttövauvan,jota "odotat".

      • yxs vaan

        Minulla on poika sekä tyttö.Nyt jo molemmat ovat aikuisia.
        Saat arvata kumpi on tuottanut iloa ja kumpi surua matkan varrella.
        Tuskin olisin jaksanut ilman tyttöä.
        Tosin avauskin on varmaan provo,niin tyhmältä se vaikuttaa.


    • Pojantekijä

      Ja kohtu pois kunnan laskuun, jos tuo on totta..
      Luultavasti kuitenkin tarua koko aloitus ja miehen kirjoittama....

    • Eva Braun Hitler

      Minä olen raskaana ja jos lapsi ei ole poika,annan hänet heti pois. Hänellä pitää olla myös vaaleat hiukset ja siniset silmät. Koko vaatimuslistaa en jaksa kirjoittaa kun se on niin helvetin pitkä!

    • Herätkää

      Vitun vitun vittu ei ole kuin viiden lapsen äidillä.

    • ap.

      Ohhoh, jopas avasin suuni aiheesta, josta ei vaan näköjään saa puhua. Taisikin osua monelle omaan nilkkaan... Kiitos kaikille asiallisille vastaajille, valitettavasti vaan niitä taitaa olla hyvin pieni murto-osa.

      Kyllä vaan ihmettelen täällä kommenttejanne. Joku väittää, että haluaisin tappaa lapseni? Mistä ihmeestä sellainen käsitys on syntynyt? Ja että adoptioon pitäisi antaa, tai tehdä abortti, miksi kummassa? Eikö nimenomaan ole hyvä, että asia selvisi monta kuukautta ennen synnytystä, nyt siihen ainakin tietää valmistautua ja sopeutua.

      Enkä muuten ole itse kirjoittanut tuota otsikkoa Suomi24:n etusivulle, että "emme halua tyttölasta". Niin en ole kirjoittanut enkä niin ajattele, kerroin vain ensireaktioni.

      Moni kysyy, miksi edes rupesin yrittämään lasta, jos vain toinen sukupuoli on toivottu. En tietenkään ajatellut, että juu, en sitten ota vastaan muuta kuin poikalapsen. Tämä ultran jälkeinen tuntemus oli YLLÄTYS. Varmaan hormoneilla on osuutensa asiassa.

      Olen luonteeltani muutenkin vähä ylireagoivaa tyyppiä, niin myös tällä kertaa. Ei ehkä olisi pitänyt tulla heti asiasta palstoille huutelemaan, vaan antaa ns. pölyn laskeutua. Kaksi päivää on nyt kulunut, oma pieni tyttönen tuntuu hetki hetkeltä paremmalta ajatukselta. Eikö SE olisi vasta huolestuttavaa, jos asiaa ei pystyisi käsittelemään?

      Kyllä minä varmasti pientä tyttöäni varmasti rakastan, ensi hetkestä asti kun saan hänet syliini.

      • aikuinen nainen...

        Toivottavasti et kohdista "ylireagointejasi" lapseesi senkään jälkeen, kun hän on syntynyt. Aloita sen harjoittelu nyt heti paikalla! Muuten tytön lapsuus tulee olemaan helvetillinen.

        Olet hyvin itsekeskeinen ihminen. Sinun tuntemuksesi ja kokemuksesi eivät todellakaan ole maailmannapa. Ja vaikka sinusa tuntuu joltain, se ei oikeuta sinua käyttäytymään miten tahansa. Ajattele myös kohdussasi olevaa lasta, älä pelkästään itseäsi.

        Mitä hiton barbileikkejä ja prinsessahörhelöitä? Miten ihmeessä kukaan voi inhota jotain väriä noin syvästi? Värejähän ne vain ovat. Ja missä se muka on määrätty, että tyttölapset pitää pukea vaaleanpunaiseen. Ajattelet todella typerästi ja yksinkertaisesti.


      • ..............

        voit ihmetellä vastaajien kommentteja kun eivät olleet asiallisia, kun oma aloituksesikaan ei kovin kypsältä tai asialliselta vaikuttanut?? "Minua ei voisi tällä hetkellä vähempää kiinnostaa barbileikit ja prinsessahörhelöt, vaaleanpunainen väri oksettaa. Meni maku koko raskaudesta"

        varmasti aloituksesi keittää ihmisiä jotka ovat esimerkiksi yrittäneet lasta vuosia. reagoit itse tunteella tietoon vauan sukupuolesta, samoin ihmiset reagoivat tunteella sinun kirjoitukseesi. mutta tosiaan kuten sanoitkin niin ei kannata heti lähteä siitä huutelemaan nettipalstalle. hyvä että tajusit sen.

        ymmärrän että tietenkin jos omat odotukset eivät toteudu, niin iskee pettymys ja harmittaa. mutta valitettavasti, se on elämää. saattaa käydä niin että vauva ei olekaan toivottua sukupuolta, puoliso jättää, läheinen kuolee, sairastuu vakavasti jne...

        toivottavasti raskautesi sujuu hyvin ja kaikkea hyvää tulevalle lapsiperheelle!


      • piupaukulkija

        olet jo päässyt ensisäikähdyksestä eroon, onneksi huomasin erittäin tarkkalukuisen vastaajan kommentin ja kelasin tekstejä takaisinpäin. Kuvitelmat on eriä kuin todellisuus, monasti, ja sitten kun saakin tietää asian oikean laidan se ensin ärsyttää ja järkyttää, mutta on lopulta ihan hyvä juttu. Kauan sitten, kun odotin ensimmäistäni, kaikki sanoi se on poika, ja ajattelin sitä poikana. Sitten keisarinleikkauksessa syntyikin tyttö, ja minä lapsen isälle itkemään että kelpaako se nyt kun ei olekaan poika? Lapsen isä lohdutti minua sanomalla että tyttö on hänelle nyt ykkönen ettei mitään muuta ole ja että minä olen kaukana siitä tytöstä kakkosena. No eikös tuokin minua satuttanut, että se rakkaudenhedelmä jota olin avioliittoomme odottanut ohittaakin aviosuhteemme, ei sekään tuntunut oikealta. Ja se sitten söikin aviotani hajoamiseen asti. Tahtoisin vain sanoa että kun nyt sitten olette pienokaisen vanhempia niin iloitkaa yhdessä yhteisestä rakkaudenhedelmästä, ja mitä vaikeuksia tuleekin, niin osaisitte nekin selvittää yhdessä perheenä ja avioparina. Rakkauden pesässä on pienokaisen hyvä kasvaa ja vahvistua tähän kylmän maailmaan.


    • mk

      Koska ei tartte ostella mopoja eikä moottoripyöriä ja pojista voi tulla homoja niin sitten se vasta päähän ottaa. Itsellä jo 16v tyttö ja isänä ei ollut mitään väliä kumpi rulee ja ainakin itse olen onnistunut kasvatuksessani kun lapseni ei hillu kylillä ryyppämässä kun ohjeeni on että viinaa ei ole palkko juoda.

    • Nähdäkseni sinulla on kolme vaihtoehtoa
      1. Kantasolu tutkimus. Tiede olisi kiitollinen lahjoituksesta
      2. Angelina Jolie
      3. Kiinaan myynti koska heillä alkavat tytöt loppua
      Toivottavasti tästä oli apua

    • tytti 71

      Sun kannattaa mennä aika kiireesti psykologin jutuille.

      MAUTON PROVO! HÄPEÄ KURJA

    • sääli

      Olen se ei toivottu tyttö olen nyt yli 70 v se syrjitty ja hyljitty lapsi.muista aina että se ei ole lapsen syy vain teidän. ei sinulla pitäs koskaan olla lapsia.säälin sitä viatonta tyttö parkaa.Ei se lapsi varmaan haluaisi koskaan syntyä teille jos se saisi itse valita vanhempansa.

    • Prkl !

      Sairasta. Hakekaa apua. Tuollaisten ei pitäisi ruveta lapsentekopuuhiin ollenkaan. Hävetkää.

    • -.-

      nyt kuulostaa jo siltä että et haluakkaan lasta enään.tuossa taitaa käydä huonosti eli voit jopa hylätä sen. et ole onnellinen kun saat lapsen?

    • Ikävä lasta.

      En toivo että saisit vammaisen lapsen mutta !!!
      Lapsi vois syntyä myös vammaisena , mitäs sitten sanoisit jos olisit odottanut sitä ihanaa poikaa, saisit vammaisen pojan, kuinka reagoisit siihen ?
      Minun lähipiirissäni on vammainen lapsi, vanhemmat rakastaa lastaan kaikesta huolimatta, lapsi mukana joka paikassa, matkoillakin ulkomaita myöten.
      Ota sinäkin järki käteen ja mieti niitä satoja ja tuhansia naisia jotka haluaisivat saada lapsen, olkoon vaikka tyttökin... he eivät ikäväkseen niitä lapsia saa, ja sinä ruikutat kuinka olet saamassa tytön, saisit kyllä nyt hävetä.
      Jos luoja olisi ajatellut asiaa sinunkin kannaltasi oikein, olisit saanut jäädä lapsettomaksi.
      Minäkin olisin halunnut lapsen..

    • vauvasta haaveileva

      sulla on selvästi tosi pahoja mielenterveysongelmia. Adoptoi vauvasi johonkin perheeseen missä rakastetaan myös tyttöjä :) minäkin voisin adoptoida mutta huono elämäntilanne tällä hetkellä =P

    • tytöt ja pojat

      Taitaapa olla oma naiseus saanut joskus pahan kolauksen. Ei niitä tyttöjä tarvitse pukea vaalenpunaisiin. Oma lapsenlapseni (tyttö ) tykkää valtavasti sinisetä ja muu väri ei edes yhteen aikaan kelvannut. Mutta eipä mitään myös lapsenlapseni joka on poika tykkää vaaleanpunaisesta, ei ne värit mene sukupuolen mukaan ja kun lapsi on vielä pieni niin älä osta mitään vaalean punaista tai hempeää.Kun sinä saat oman lapsesi niin uskompa että sillä ei ole väliä onko se tyttö vai poika. Mutta jos se on niinsuuri kynnys, niin voithan luopua hänestä ja annat hänet niille jotka todella rakastavat häntä sellaisen kun hän on.Ja testatkaa seuraavan kerran siemenneste ettei tule pettymyksiä.

    • Tyttö vauvan äippä

      siten, että sinut pitäisi tunkea sinne mistä olet aikoinas tullutkin. Melkoisen sairas ajattelu tapa.
      Ei kyllä pitäs edes suunnitella lapsen tekoa noilla krittreillä.

    • Ei lapsen persoonaa voi ennalta määrätä. Itselläni on 2v tyttö jonka ensimmäinen sana oli auto eikä barbit paljoa kiinnosta. Yhtälailla voi poika rakastaa vaaleanpunaista ja tykätä nukeista autojen sijaan. Jos tärkeintä on lapsen sukupuoli kannattaisi mennä itseensä. Itse sinä myös omat näkökantasi valitset: jos pidät tyttöperheitä ahdistavina sitä ne myös sinulle ovat.

      • AOOA

        JOPAS ON KEHITTYMÄTÖN IHMINEN; USKOMATONTA !!!!!


    • hae apua !

      Älä tee virhettä hylkäämällä pienen ihanan tyttösi. Koska odotus aika vaikuttaa jo kasvavavaan pikkuiseen.
      Nauti odotuksestasi, itselläni on poika,tyttö, poika, tyttö yht.4 lasta. jokaista olen hartaasti odottanut, tiettämättä kumpi on tulossa. Älä ajattele aborttia, vaan keskustele lääkärin tai psykologin kanssa. ÄLÄ JÄÄ YKSIN, vaan hae apua itsellesi ja pikkuisellesi!
      Rukoilen puolestasi...4,n lapsen äiti, 3,n ylisuloisen lapsenlapsen mamma.

    • Äitikki

      ...ongelmaa kyllikseen.Aikoinani sain ensimmäisen ja sitten toisen ja ikäeroa oli pitkästi yli kymmenen vuotta ja molemmat tyttöjä.Lapsieni välillä oli muutama keskenmeno ja työskentelin silloin myös kehitysvammalaitoksessa....et se siitäs sitten!

    • Tyhmyys........

      ettei lapsen tarvitse siitä kärsiä.
      Ei ole pakko tytölle vaaleanpunaista hankkia senkin pöljä.

    • älä ota kasvattaaksesi sitä lasta. Jos ei prinsessa kelpaa perheeseen, niin anna olla! Maailma on ihan täynnä sairaita lapsia / aikuisia, joilla huonot vanhemmat muutenkin.

    • KK

      Ja kukahan sanoo että tyttölapsen kanssa saa ja voi leikkiä vaan barbeilla/nukeilla, ja pukea hälle päälle vaan vaaleanpunaisia rintsessahörhelöitä.

      Täällä on sellanen tyttölapsi, joka ei rintsessahörhelöistä ole koskaan välittänyt, rymynnyt aina "poikien leikeissä" mukana ja ollut tyytyväinen elämäänsä.

      Teille syntyvä lapsi on YKSILÖ, ei sukupuoli. Kuka ihme sen oikeasti määrää, että tytöille vaaleanpunaista ja pojille vaaleansinistä??? Jos itse teen lapsia, niin niille ei tule sinistä eikä punasta, vaan uteliaiden sukulaisten kiusaksi ihan vaikka oranssia ja vihreää.. :))))

    • perkele sentään

      Eikös se nyt ole pääasia että lapsi on terve? Jos tyttö on noin suuri pettymys kuin annat ymmärtää tee keskeytys ja pistä itseltäsi samalla piuhat poikki äläkä edes harkitse enää lisääntymistä!!! Asenne vammaisia olette.

    • MÄÄKIN

      HAKEUDU HOITOON VAIKKA PROVO OLISIKIN!

    • .

      mitä väliä?etkö rakasta lastasi jos se on tyttö???kannattaiskohan tarkistuttaa pääkoppas??

    • eltoro67

      ....mene hoitoon...

      nimim " 2:n tytön isä.."..

    • joku tyyppi

      En jaksanut lukea kaikkia viestejä, mutta terveen lapsen saaminen on mielestäni aina hyvä juttu... Kaikki eivät saa lapsia lainkaan, tai jotkut syntyvät jollain tapaa "vajaina"...
      Mikä pakko tyttö on pukea vaaleanpunaiseen - ja leikkiä prinsessaleikkejä? Itse olen aina inhonnut vaaleanpunaista - ja olen jo 4-kymppinen ;) Erilaisia nukkeja on kyllä joskus ollut aika kasa - ja muutama autokin ;)

    • marika78----

      Sinulla on varmaan vääriä ja ahtaita käsityksiä siitä mitä on olla tyttö tai nainen.

      Muista tämä: TYTÖT JA NAISET OVAT IHAN YHTÄ AARVOKKAITA KUIN POJAT JA MIEHET.

      Myös tytöt ja naiset ovat ihmisiä...

      En voi muuta kuin todeta, että sinun arvoissasi, asenteissasia ja ajatusmaailmassasi on jotain ihan oikeasti pasti pielessä. Todella pahasti. Mene vaikka jonnekin terapiaan.

      Tyttöys ei todellakaan merkitse pelkästään eikä ensisijaisesti eikä välttämättä ollenkaan "barbileikkejä ja prinsessahörhelöitä". Ja jos joku tyttölapsi tykkääkin tietynikäisenä piirrellä prinsessoja ja kissanpentuja, niin entä sitten? Mitä pahaa siinä muka on?

      MENE HOITOON JONNEKIN! En parhaalla tahdollanikaan ja ymmärryksellänikään pysty pitämään sinua muuna kuin todella pahasti häiriintyneenä. Arvomaailmasi on oksettava - ei suinkaan vaaleanpunainen väri.

    • isoäiti x7

      Ihan tosi, en usko että tuollaista kirjoittaa tuleva äiti. Kyllä se on vaan laitettu toimituksen puolesta, ärsyttääkseen ihmisiä. Joten se siitä.

    • dfhgkjkjk

      Olet tyhmä kuin aasi. Tekstistäsi näki heti että ajattelet hyvin yksinkertaisesti, stereotyyppisesti ja suvaitsemattomasti. Pidät itsestäänselvyytenä että pojat ovat jotenkin arvokkaampia kuin tytöt. Ehkä sinun lapsuutesi oli pelkkää vaaleanpunaista höttöä, mutta missään ole todellakaan määrätty, että kaikkien tyttöjen lapsuus olisi sellainen kuin sinulla oli.

      Oletko aina ollut noin tyhmä? Nyt viimeistään olisi aika alkaa ajatella. Kysyit, miten pääset asian yli. RYHDY AJATTELEMAAN MONIPUOLISEMMIN, EI-STEREOTYYPPISESTI JA SUVAITSEVAISESTI.

    • kolmen äiti

      Suosittelen käyntiä psykiatrilla.
      Tunne voi olla normaali, mutta ei tuossa mittakaavassa.
      Tuo on suhteetonta.

      • ella....

        Todellakin, olen samaa mieltä. NYT JÄRKI KÄTEEN. Mene jonnekin terapiaan. Sitä tarvitset!

        Aloitusviestin kirjoittajalle: kuten saamistasi kommenteista, joita on todella paljon, huomaat, ymmärrystä sinulle ei juurikaan ole herunut. Auta meitä ymmärtämään kammottavaa asennettasi tyttöjä kohtaan. MIKSI SUHTAUDUT TYTTÖIHIN KIELTEISESTI? Oliko oma lapsuutesi helvetillinen sen takia, että hän olit tyttö?

        Äläkä viitsi jaaritella, että et halua tyttöä koska tytöt leikkivät barbeilla ja käyttävät vaaleanpunaista. Tuo on pelkkää omaa typeryyttäsi.


    • Ymmärrän

      Itse toivoisin tytön saavani ja myönnän, että ajatus, että saisin tulevaisuudessa vain poika lapsia ahdistaa. Olen sanonutkin ääneen, että jos tulen olemaan vain poikien äiti, tulen olemaan myös hyvin pettynyt. Mutta toisaalta sydämessäni uskon, että kun se lapsi syntyy ja saan ottaa sen ensi kertaa syliini, millään sukupuolella ei ole merkistystä, koska se on minun lapseni. Eli jaksamista, kyllä se lapsi kelpaa sellaisenaan, kun se tänne maailmaan tulee :)
      Lisäksi ei kannata pelätä etukäteen barbileikkejä, itse olin pienenä tyttönä dinosaurus ja auto-fani ja pinkki kiinnosti vain vuoden teini-iässä eli ei sitä koskaan tiedä, millainen peppi pitkätossu sieltä syntyy ;)

    • kuja71

      Tiedän, että lähes poikkeuksetta nämä sukupuoleen liittyvät odotukset/pettymykset poistuvat sen jälkeen kun persoona sieltä syntyy. Se on persoona, joka valloittaa teidät vanhemmat aivan taatusti. Lapsen saaminen tapahtumana on jotain aivan erilaista, mihin on koskaan tottunut. Siihen tunteeseen ei myöskään kyllästy koskaan, nimim. neljä lasta. Tässä vaiheessa se on niin abstrakti juttu ja tämäntapaiset ajatukset ovat inhimillisiä. Kun vauva tulee konkreettisesti käsille, tilanne on siis toinen. Jos jostain syystä ikävät tunteet jatkusivat, hae ehdottomasti asian käsittelyyn heti apua. Senkin jälkeen on vielä toivoa. Ja vielä yksi käytännön vinkki: tyttöä ei tarvitse kasvattaa barbi- ja prinsessa-maailmassa ja perusväreilläkin pärjää hyvin.

    • Tyrmistynyt iskä

      Ei tuollainen kusipää mitään lasta tarvisekkaan.

    • rv 33+3

      Voi hyvänen aika, mitä keskenkasvuisia täällä kirjoittelee!! Enkä nyt tarkoita aloittajaa, vaan näitä kaikkitietäviä, jotka aloittajan pyynnöistä huolimatta kokevat asiakseen ilmoittaa, kuinka kelvoton ihminen aloitusviestin kirjoittaja on.

      Mulla itselläni ei ole ollut aivan vastaavaa kokemusta, mutta en todellakaan usko, että olet ainoa ajatuksinesi. On kai jossain määrin luonnollistakin muodostaa jo varhaisessa vaiheessa käsitys lapsen sukupuolesta. Yhtähyvin tietysti toisinpäin.

      Uskon kyllä, että pääset ennen pitkää yli tuosta "tyttökammostasi". Varmaan viimeistään syntymän jälkeen sinusta alkaa tuntua, että "totta kai meidän lapsi on tyttö" ja alat olla tyytyväinen asiaan. Mulla ei esikoista odottaessa ollut tietoa sukupuolesta, mutta jostain syystä kuvittelin vauvaa pojaksi. Synnytyksen jälkeen ei varmaan tuntiakakaan mennyt, kun olin jo niin iloinen, että meille tuli nimenomaan tyttö. Ja kyllä ne vaaleenpunasiet vaatteet alkoi tuntua niin herttaisilta..

      Kyllä sinä varmaan pääset tästä yli. Iloista odotusaikaa!!

    • nauttikaa hänestä

      Uskompa että raskausajan hormooneilla on vaikutusta sinun tunne myllerrykseen... odota vain
      kun saat pienokaisesi syliisi, usko vaan se saa sun silmäsi aukeamaan,
      nauti ja keskity omaan hyvin vointiisi, juuri nyt, lataa akkujasi keräten voimia tulevaan synnytykseen , kenties vaikka yöllisiin valvomisiinkin...

      Ostakaa pienelle prinsessalle neutraalia värejä leluihin ja vaatteisiin , tekstiileihin, perusvärit sopivat molemmille.

      Olkaa onnellisia ennen kaikkea siitä että teillä on toisenne, siitä teille todellakin tulee vauva.

      Erittäin monta perhettä on pettyneitä etteivät he voi saada vauvaa laisinkaan.
      Moni kokee keskenmenon jopa useita, niin henkisesti kuin fyysisestikin rankat lapsettomuus hoidot sukulaisten ja tuttavien ihmettelyt ettekö te aijokaan hankkia lapsia olettepa itsekkäitä jne... ihmiset osaa olla julmia ja ennekaikkea ajattelemattomia,
      moni äiti joutuu jopa synnyttämään kohtuunsa menehtyneen lapsen, tai kokemaan pienokaisen kätkytkoleman,
      siinä jos missä on elämä on sitä että laitetaan elämän arvot tärkeysjärkestykseen ja osataan nauttia siitä mitä elämällä on annettavaa.

      Älkää siis suunnitelkoo ja haaveilkoo niin paljon etukäteen ... eläkää ja nauttikaa tästä hetkestä

      kirjatkaaa tuntemuksianne niin sinun kuin lapsen isänkin tuntemuksista vaikka vihkoseen ylös , jutelkaa ja laulakaa mahdollisimman paljon kohdussa uinuvalle lapsellenne, nauttikaa täysin rinnoin toisistanne vielä nyt teillä siihen mahdollisuus.

      jälkikäteen voitte lukea ja nauraa kaikelle tällä ns. poikavauva buumille... yms. mieltäaskarruttaville jutskille. lisätkää siihen kuvia vauva masusta ja teistä ... tehkää retkiä ja hellikää ja huomioikaa toisianne...

      ja ainahan sitä on mahdollista koettaa uudelleen josko tärppäis pikkuneidille seuraksi pikkuveli ;)

      Tytötkin ovat ainutlaatuisia , persoonallisia ,ei kaikille tytöille todellakaan ole lempiväri se pinkki tai vaaleenpunainen , nukkeleikit ei saata kiinnostaa laisinkaan.

      Itselläni tytär joka viihtynyt aina paremmin poikien parissa, autoilla rakennuspalikoilla leikkien, metsässä rymyten ja kiipeillen, palloa pelaillen ja itsekin olen aina ollut sellainen.

      Onnea ja vielä kerran onnea sekä kaikkea hyvää teille tyttövauvelin tuleville vanhemmille.

      Onni on hetki tässä ja nyt , kun tunnet oman pienokaisen liikkeet tiedät hänen on hyvä olla,
      onni on kun kuulet ensimmäisen kerran hänen äänensä ,
      onni on siinä kun ensikerran näet ja kosketat pientä tuhisevaa nyyttiä,
      onni on siinä kun hän imee sinun rintaasi , te olette vain te kaksi lähekkäin ,
      onni on kun tunnette pienen käden kädessänne , kun sormet tarttuvat sormeenn
      onni on kun hän avaa pienent silmät yrittäen katsoa sinua,
      onni on sitä että te vanhemmat rakastatte ja suojelette sitä rakasta pienokaistanne kaikella tavalla,
      onni on sitä että lapsi kasvaa ja kehittyy ja te vanhemmat kasvatte lapsen mukana myös koko ajan. =)



      Nauttikaa siis täysin rinnoin yhdessä siitä kahdenkeskesestä ajastanne sinä sekä miehesi, pian teitä onkin kolme ja se kolmas henkilö kaipaa paljon huomiotanne ja aikaa... mutta älkää unohtakoo pitää myös huolta tosistanne.

      Mukavaa joulun odotusaikaa ja vauvanodotusta =)

    • poikasenäiti

      Mä luulin taas aikoinani ihan viimeseenasti, että odotan tyttöä, ihan olin unesskin jo selvästi nähnyt piirteet ja nimikin oli valmiina. Mä oli niin sen tulevan tyttäreni äiti ja musta tuntui etten poikaa oikein osais ymmärtääkään. No poika tuli, ja heti tuli se olo, että näin sen piti mennäkin. Raskaus ja kaikki ne hormonit suurentaa asiat sunkin päässä. Älä välitä, luonto hoitaa asian sunkin kohdalla ja se sun tyttäres tulee olemaan juuri se ihana, joka ei ole yhtään niinkuin ne muut ahdistavat tyttöperheet :) Tsemppiä ja älä välitä noista mollaajista.

    • takatakatakaapäin.

      niin tulee poika lapsi ja mielellään ovulaation aikana. Tytön jälkeen tulee poika.
      Meillä on tyttö ja poika. Kun tyttö tuli, ajattelimme että saamme prinsessan, Pyh. Pahempi tuo tyttömme on kuin veljensä. paljon rajumpia leikkejä, pihalla pomppii kuralammikoissa, leikkii sotaa poikien kanssa.

      • 550119

        Kyllä ymmärrän aloittajaa aivan täysin.


      • pitkätähtäin

        Pussin pohjalla aina raskaimmat siemenet.


    • äidiksi haluava

      Itse olen haaveillut raskaudesta, lapsesta 20 vuotta. Olen muutaman kerran positiivisen tuloksen saanutkin, mutta sen myötä myös kokenut keskenmenon. Nyt olen pitkästä aikaa tullut jälleen raskaaksi ja toivon, että riskiaika menisi mahdollisimman nopeasti ohi ja uskaltaisin edes vähän iloita omasta olotilastani. Kumpaa toivon? aivan sama kumpi sieltä tulee! Toivon vaan, että saisin pitää tämän loppun asti ja saisin lapsen.
      Meillä on erilaisia murheita ja sinun murheesi tuntuu kyllä erittäin oudolta.

    • Karman laki

      Tiedän miten pääset yli tuosta pettymyksestäsi! Rukoile että raskautesi keskeytyy. Pyydä myös että et tulisi äidiksi tässä elämässä ollenkaan. Myöskin voisit pyytää että syntyisit seuraavassa elämässäsi tytöksi esim. Intiaan köyhään perheeseen. Saattaisit oppia jotain...

    • juuhanaafkrani

      Siinäs näät kun et muistanu laittaa kirvestä sängyn alle...

    • kfjsdklöfjksd

      mää haluaisin homon, mitenhän sellaisen saisi?

    • Keeesh

      Että kuvaa hyvin nykyaikaisten ihmisten p mäistä luonnetta...kun on aina saatu mitä on haluttu...periaattella pappa maksaa...no nyt ei kai maksakaan.....taistele nyt sitten luontoa vastaan..aina jäät hopeelle.
      Ei tän luonteinen ihminen tarvitse kumpaakaan sukupuolta olevaa lasta..ei ole äiti ainesta..piloille hemmoteltu kakara...

    • Ymmärrän, että jotkut toivovat poikaa, toiset tyttöä. Synnyin itse hartaasti toivottuna. Minua ei puettu hörhelöihin, enkä juuri koskaan leikkinyt barbeilla. Lapset ovat yksilöitä, ja jokaisen omat taipumukset merkitsevät paljon enemmän kuin sukupuolille asetetut kulttuuriset odotukset, ainakin Suomessa - onneksi.

      Olen itse aina halunnut tyttöä, mutta välillä mietin vakavasti, millaista elämä poikalapsen kanssa olisi. Sukupuolen päättää luonto - tai korkeampi voima - ellei turvauduta eettisesti arveluttaviin kepulikonsteihin. Tapasin kerran miehen, joka selitti ensimmäisellä - ja onneksi ainoalla - tapaamisella, että haluaisi keinohedelmöityksellä pojan, jotta suku saisi perinteidenjatkajan. En ole ikinä kuullut mielettömämpää ja toivon todella, ettei yksikään nainen ole suostunut tämän miehen pojantekokoneeksi. Kun uusi ihminen syntyy, hän on ensisijaisesti vauva, joka tarvitsee kaiken hellyyden ja huolenpidon täysin riippumatta sukupuolestaan.

      Tietysti jokainen toivoo tervettä lasta, mutta vaikka lapsella olisi vamma tai sairaus, hän opettaa vanhempiaan ja muuttaa heidän elämäänsä monin tavoin, joita vanhemmat eivät etukäteen osaa kuvitellakaan. On myös vanhempia, joiden vauva syntyy kuolleena tai kuolee aivan pienenä. Iloitse siis siitä, että ylipäätään odotat lasta - kun pikkuinen on sylissäsi, et edes mieti sukupuolta. Voihan perheeseenne sitä paitsi syntyä lisäksi poikakin.

    • Oksettavaa!

      Kyllä täytyy hämmästellä, miten joku ihminen voi olla noin kiittämätön, itsekäs ja ajattelematon! Jokainen terve lapsi on lahja, on se sitten tyttö tai poika!!!Se että ylipäätään saa lapsia, on asia, josta pitää olla TODELLA kiitollinen!Lueppa kuinka paljon on lapsettomuutta!!!Miltä tuntuu, ettei saa YHTÄKÄÄN lasta!Se että tollaisia miettii, on lapsen kannalta todella kurjaa, ja jos noin ajattelet, kun lapsi syntyy ja kasvaa, kyllä se tulee tietämään ettei ole toivottu! Kyllä todellakin vaikutat ihmiseltä, joka ei todellakaan ansaitse yhtäkään lasta!!Annappa lapsesi adoptioon, kyllä varmasti löytää vanhemmat jotka hänet haluaa! Itse olen 4kk pojan äiti, ja minulle ainakin oli ja tulee olemaankin aivan sama kumpaa sukupuolta olevia lapsia saan, kunhan ne ovat terveitä!!Millonhan tulee laki, ettei kaikenmaailman idiootit saa hankkia lapsia!

    • Tinde 50

      Olet itsekäs paska.

    • kakee

      kertoo kaiken tästä saatanan ääliömäisestä suomi24:sta perkele laittaa nyt tuommosia keskustelunaiheita, vittu lähetäänkö vetämään turpaan tätä sakkia porukalla?!

    • kakkaitte

      sinunlaisesi ihmisen ei tarvitsisi lisääntyä...

    • !!!....

      Ole kiitollinen että sinulle on edes tulossa VAUVA.. meitä on monta jotka niitä vauvoja ei saa.. oli tyttö tai poika niin se on saman arvoinen ihminen kuin sinä itse..

    • b

      lapsi pois kun se syntyy, siis adoptoi. On paljon sellaisia pariskuntia joille lapsensaanti on kuin lottovoitto ja lasta odotetaan todella paljon, sukupuolesta riippumatta. Kirjoituksestasi päätellen, et ole valmis saamaan lasta ja sinulla on jonkinlaisia henkisä ongelmia. Tee nyt ratkaisuja vielä kun voit ennen kuin lapsesi otetaan huostaan, koska et kyllä pysty tuollaisena tarjoamaan lapselle turvallista ja täysipainoista kotia.

    • Osku 12 v

      EN KESTÄ!!
      Näkyikö ultrassa edes se etä se kaamea pettymys olisi istunut avaruusaluksessa tai olisi ollut varustettu omalla lottokoneella??
      Voi että kun sua on kohdeltu kaltoin.
      Että keksii joku idiootti aiheita provoihin!!

    • 4 tytön äiti

      Sinunlaisen ihmisen ei pitäis saada yhtään lasta! Kuinka joku voi sanoa, tuntea ja ajatella noin omasta pienestä ihmisalusta, todella julmaa. Mitä väliä onko lapsi tyttö tai poika, kunhan on terve. Sinäkö vaihtaisit tyttösi vaikka vammaiseen poikalapseen jos saisit mahdollisuuden?! Sinä et ansaitse tulla äidiksi. Ja arvaa moniko lapseton nainen, joka ei ole yrityksestään huolimatta tullut raskaaksi antaisi mitä vain tullakseen raskaaksi ja vaihtaisi paikkaa kanssasi. Toivoisi koko raskauden ajan että kaikki menisi hyvin!
      Koskaan ei tiedä tuleeko keskenmeno tai kuoleeko lapsi synnytyksessä ja joskus myös äidille voi käydä niin tai molemmille. Olisiko se sulle helpotus?!! Häpeä!

      • enkeksinimimerkkiä

        Minusta sekin on vähän hurjaa jos vammainen lapsi ei ole yhtä tervetullut kuin terve.


    • Luin muuten juuri tänään seuraavanlaista uutisista:

      Pretty women tend to give birth to girls
      http://sify.com/news/pretty-women-tend-to-give-birth-to-girls-news-international-kl4q4gfaidg.html

      London, Nov 30 (IANS) Beautiful women are more likely to have daughters than their plainer counterparts, says a new study.

      Satoshi Kanazawa of the London School of Economics analysed data from a survey of 17,000 babies born in Britain in March 1958 and tracked them throughout their lives.

      At the age of seven, their attractiveness was rated by their teachers. When they reached 45, they were asked about the gender of any children they had, the journal Reproductive Sciences reports.

      Those rated as attractive were equally likely to have a son or daughter as their first child - but the unattractive sorts were more likely to have a son, according to the Daily Mail.

      Put another way, the beautiful women were more likely to have daughters than those who were less blessed in the looks department.

      • äiti ja lapset

        halusimme perustaa perheen,mutta se ei ollutkaan niin helppoa,itkin monet kuukaudet kun kuukautiset alkoivat kun en ollutkaan raskaana,vuoden yritysten jälkeen alkoi tutkimukset niin minulla kuin miehelläni ja se oli todella rankkaa,tikuttamiset ovulaatiosta ja pelko etten koskaan voi tulla raskaaksi.... sitten tuli ihme odotin siis minä todella olin raskaana ja normaalisti sai lapsi alkunsa,olin taivaissani... niskapussiseulassa selvisi että kaikki ei taida olla kohallaan ja kysyttiin halusinko lisätutkimuksiin eli lapsivesi näytteen ottoon...olin ihan ällikkänä,itkin ja mietin mitä teen ja entäs jos lapseni ei olekkaan terve,rakas esikoiseni jota todella olemme toivoneet olisikin esim-vakavasti vammainen... kävinlapsivesipunktiossa ja muistan kun se tehtiin miten itkin ja pelkäsin...kaksi vikkoa vastausten odottamiseen oli kamalaa,mutta päätimme että silti oli vastaus mikä tahansa synnyttäisin lapsen... selvisi että tyttö olisi tulossa ja mietin miltä ehkä kehitysvammainen tyttöni näyttäisi... tulokset tulivat ja selvisi että terve lapsi tulisi ... meille syntyi siis terve tyttö,sitten oli toisen lapsen aika ja sama tilanne hän ei vaan meinannut saada alkuaan ja tilanne oli jälleen itkua ja tutkimuksia ja pettymyksiä kun kuukautiset alkoivat... sitten olinkin raskaana ja raskaus aika oli todella vaikea,koko ajan sanottiin että se voi syntyä milloin vain,itkin ja toivon että viel viikko menisi ja jos viel toinenkin... pelkäsin jos lapsi syntyy etuajassa tai jos ei jaksa masussa kasvaa jne... kaikki meni hyvin ja terve poika syntyi... se kumpi sieltä tulee ja kumpaa toivoo voi olla toive,mutta rakastat varmasti lastasi kun hän syntyy ja saat hänet eka kertaa syliisi,se tunne on ihana ja äidin ja lapsen yhteinen elämä alkaa siitä. nauti raskaudestasi joka hetkestä ja ole iloinen että olet tullut raskaaksi sillä on paljon niitä ketkä koskaan eivät lasta voi saada. ei lasta tarvitse pukea vaaleanpunaiseen jos se on tyttö ja ei sille tarvitse pompuloita ja lettejä laittaa aina...oma tyttöni ei edes halua hiuksiaan kiinni... eikä ole koskaan ollut prinsessa neiti...

        onnea odotukseen =)


    • tyttöä kaipaava

      Olet rehellinen ja se lienee hyvä pääsy jotta voisi tarkastella mikis tyttönä oleminen on hankalaa? Väestöliitolta, perheneuvolasta voisi saada apua ajatusten ja tunteiden selvittämiseen. Ihmisillä on vain lukkoja ja niihin löytynee luonnollinen selitys...kenties sinustakin haluttiin poikaa? Mini syntynyt tyttö kasvaa toiveiden mukaan "hyväksi jätkäksi" isän kaveriksi...tai saat itse käsiteltyä tuota tyttönä olemisen hankaluutta, kyllä se usein on sukupolvien ääni joka siellä sisällä puhuu. Suvun ylpeyksiä ovat olleet pojat, mutta nyky yhteiskunnassa näemme että kyllä tytötkin voi pitää suvun nimen ja olla vanhempien ylpeydenaihe, jos se nyt ylipäätänsä on ihmisen olemassa olon tarkoitus. Voi sille tytöllekin ostaa sinistä ja pukea poikamaisesti...odotukset taitavat hiukan jonkun tutkimuksen mukaan vaikuttaa tytön homonitoimintaan loppumetreillä niin että ehkä saatte rämäpään tytön. Onnea! Seuraavan kanssa voisitte tutustua hiukan miten tehdään poikia, siihenkin on kenties konsteja.Onko kokemuksia? Itse koen perheessäni yksinäisyyttä poikien/miesten maailmassa ja kadehdin tyttöjen äitejä.

    • vinkula85

      On valitettavaa, että sinunlaisesi kusipäät voivat lisääntyä. Hyppää köyden jatkoksi

    • ---..42v

      en luottaisi täysin rakenneultraan.. voi olla että saatkin pojan. Minulla kaksi poikaa ja näistä olen todella ylpeä. En itse kanssa olis tyttöjä halunnut just tämän syrjinnän vuoksi. Pojilla on elämässä helpompaa..

    • Mummi ja isoäiti

      Mikään lapsi ei tarvitse noin itsekkäitä narsisti vanhempia. Toivottavasti teille ei suoda lasta kasvatettavaksi!

    • hoohhhoijaaa

      tytölle ottajia on.. parinkymmenen vuoden kuluttua Kiinassa on 100 miljoonaa poikamiestä ilman emäntäaihiota. Täältä tulevat hakemaan.

    • hgidgj

      että se pippeli onkin ollut kun lapsi on syntynyt. Kuvakulma on ollut huono. En tiedä kuinka tarkkoja ne nykyään on. Olen varma, että kun saat pienen tyttövauvan syliin niin äidinrakkaus puhkeaa. Itse sain aikanaan tytön ja mun mielestä taas olin tuntenut ahdistavaksi poikavauva perheet. Päinvastoin kuin sulla. Ajatuksilleen ei voi mitään, mutta onnea kuitenkin.

    • 43v

      Kertakaikkiaan sattui kuunnella moista itsekkyyttä vauvan sukupuolesta hei mitä väliä sillä on kunhan on terve itse en saanut koskaan lapsia niin että ole onnellinen tai anna lapsi jollekkin joka ei lasta saa ja rakastaa lapsia.

    • Äiti ja lapsi.

      HÄPEÄ OLET SINÄ JA MIEHESI!
      Lapsi on lahja ja laina.
      Moni haluaa lasta, ei saa.
      Moni vuosien yrittämisen jälkeen jos tulee raskaaksi, saa lapsosen VARMASTI ONNELLINEN oli tyttö/poika.
      Joillekkin syntyy vammainen ja silti rakastaa lastaan.
      JUMALA varmasti on huomioinut tarpeenne ja tulee varmasti elämässänne jatkossakin huomioimaan.
      Toivon mukaan saat ansiosi mukaan mitä olet ansainnutkin.

    • mutta se menee ohi

      Todella huolestuttavaa että ajattelet lapsen sukupuolta noin lapsellisesti. Voit saada pojan myöhemminkin. Kun lapsi on syntynyt huomaat miten siitä tulee rakas kun alat hoitamaan sitä, ehkä kadut näitä tämänhetkisiä ajatuksia sitten. Ei sukupuolella ole väliä, tärkeintä on että lapsi on terve.

    • minä vaan

      Maailmassa paljon ihmisiä, jotka ei koskaan tule saamaan lasta. Ja joku kehtaa kirjoitella tuollaisia tekstejä! Kyllä pistää vihaksi. Ei tuollaista voi ihmisellä tulla edes mieleen. Lapsien teko ei teidän kohdalla todellakaan taida olla vielä ajankohtaista.
      Antakaa lapsenne adoptoitavaksi, jotta saa vanhemmat jotka hän ansaitsee. Kasvakaa muutama vuosi ja harkitkaa uudelleen sen jälkeen..
      Itselläni tytär, mutta kumpikin sukupuoli oli tervetullut. Niinkuin kaikilla terveillä, lapsia haluavilla ja hankkivilla yleensä..

    • arto-isä

      Mene vitun typerä nauta johonkin hoitoon. Minulla käy todella sääliksi lapsi jota kannat.

    • jntdgkxl

      Rehellisesti sanottuna ulkopuolisen korviin kuullostaisi siltä kuin et odottaisi lasta, vaan näyttelijää, joka sopii varmiiksi kirjoittamaanne rooliin. Olit varmaan ehtinyt luomaan liian selkeän kuvan siitä, millainen sinä, miehesi ja lapsesi kukin olisitte erikseen ja yhdessä perheenä. Jos mielikuvissasi olitte leikkineet perhettä aina poikalapsen kanssa, ei sinänsä ole mielestäni mitenkään ihmeellistä, että suret ikään kuin menettämääsi (vaikkakin kuviteltua) poikalasta ja teidän (kuviteltua) yhteistä tulevaisuuttanne. Hormoonitkin antavat varmasti oman mausteensa tähän soppaan, jolloin tunteet tuntuvat ehkä voimakkaampina kuin normaalisti.

      Vinkkejä, miten pääset yli tästä tunteesta:
      - Ihan ensimmäiseksi etsikää tyttölapsellenne nimiä, josta te molemmat pidätte ja johon voitte molemmat ihastua. Miettikää ja haaveilkaa yhdessä, minkälainen lapsi vaikkapa Mikaela, Essi tai Ronja on. Ei kaikkien tyttölastenkaan tarvitse olla todella tyttömäisiä tyttöjä!

      - Toiseksi, unohda heti stereotyyppiset mielikuvat tulevan lapsenne suhteen. Vaikka odottaisitte poikavauvaa, sekin lapsi saattaisi kiinnostua barbileikeistä tai prinsessahörhelöistä viimeistään ikätoveriensa kanssa leikkiessä. Ei pikkutytötkään aina ole pelkkää vaaleanpunaista hahtuvaa! Vaikka itse tyttölapsena tykkäsin barbeista, tykkäsin myös todella paljon leikkiä autoilla, legoilla ja naapurin pojan aktionfiguureilla. Prinsessahörhelöistä en välittänyt, ja vaaleanpunaisestakin opin pitämään oikeastaan nuorena aikuisena.

      - Kolmanneksi, muista oma velvollisuutenne vanhempana. Lapsi ei tule elämäänne täyttämään teidän valmiiksi suunnittelemaa roolia, vaan teidän tehtävänne on auttaa lastanne kasvamaan sellaiseksi pieneksi ihmiseksi kuin hän itse haluaa. Jos oma lapsesi todella haluaa leikkiä niillä barbeilla, anna hänelle lupa tehdä niin, vaikka se ei sopisikaan omaan suunnitelmaasi tai mielikuvaasi lapsesta tai vaikka se ei olekaan sitä, mitä sinä olisit halunnut lapsesi haluavan. Lapsesi on oma yksilönsä, jolla tulee aikanaan olemaan omat sinusta täysin riippumattomat halut ja tahdot.

      - Neljänneksi, käy katselemassa avoimin mielin vauvan tarvikkeita. Vaikka saisitkin tytön, ei kukaan kiellä sinua pukemasta häntä siniseen tai vihreään potkupukuun, eikä kukaan pakota pukemaan vaaleanpunaiseen röyhelöön. Voithan suosia enemmän sukupuolineutraaleja vaatteita, leluja ja tarvikkeita, siis tummanvioletit, vihreät, keltaiset ja jossakin määrin sinisetkin menevät hyvin molemmille sukupuolille. Leluissakaan ei ole pakko hankkia sitä herkintä ja tyttömäisintä! Jos todella katselet tarvikkeita avoimin mielin, saatat hyvinkin huomaamattasi ihastua aikanaan johonkin, mikä on niin mahdottoman tyttömäistä.

      - Viidenneksi, ole kiitollinen. Älä jää murehtimaan sitä, mitä menetit, vaan sitä, mitä saat sen sijaan. Itse naisena haluaisin ehkäpä jopa enemmän tyttölapsen kuin pojan, koska tytön kanssa meillä olisi ehkä hieman enemmän yhteistä ja itse naisena tytölle on helpompi myös opettaa ns. naiseksi kasvamista kuin pojalle näyttää itse miehenmallia. Muista olla joka hetki iloinen siitä, että ylipäätään odotat lasta. Tuttavapiirissäni (omat vanhemmat, sukulaiset, ystäväni, ystävien vanhemmat jne.) ei ole yhtäkään pariskuntaa, joille lasten hankinta olisi ollut mitenkään helppoa. Lähes kaikki tuntemistani pariskunnista, myös omat vanhemmat, ovat joutuneet joko vuositolkulla yrittämään lasta tai eivät ole vuosien yrittämisestä huolimatta saaneet lasta. On niin kivuliasta katsoa vierestä läheisen ystävän hiljalleen menettävän toivonsa lapsen saannin suhteen vuosien yrittämisen jälkeen aviomiehensä kanssa. Katsellessani sitä taistoa olen todellakin oppinut sen, että lapsia ei tehdä, vaan niitä saadaan ja niitäkin saa vain armosta.

      - Kuudenneksi, älä murehdi liikaa asiaa. Kun vihdoin saat sen pienen nyytin syliisi, ei sillä juurikaan ole merkitystä, kumpaa sukupuolta on. Omaan lapseen ihastuminen on jo omalla hormoonituotannolla varmistettu. Jos kovasti poikaa haluaa, on lapsia mahdollista hankkia enemmänkin. Tosin takuutahan ei ole, että koskaan poikaa tulee. Vaikka tekisit puolitusinaa tyttöjä, ei elämäsi loppujen lopuksi kovin paljon erilaista ole kuin jos sinulla olisi puolitusinaa poikia. Ei meissä eri sukupuolen edustajissa niin suuria eroja ole.

    • Elämä opettaa!

      Minulla itselläni on kolme lasta kaksi poikaa ja tytär, jonka menetin 6-vuotta sitten. Ensimmäistä lastani odottaessani 30-vuotta sitten toivoin tytärtä ja olin pettynyt kun sukupuoleksi todettiin poika,ajtuksissa mietin pystynkö olemaan hyvä äiti lapselleni kun hän syntyy. Kun sitten poikani putkahti mailmaan ja sain pienen avuttoman olennon syliin, tulvahti valtava suojelemisen halu lastani kohtaan, myöskin myöhemmin syntyneet toinen poika ja tytär, ovat ollet yhtä arvokkaita ja rakkaita kuin ensimmäinen
      poikani. Kyllä mielestäni luonto on hoitanut äidin vaistot sinullekkin ja tulet huomaamaan, että tytär on varmasti yhtä rakas kuin toivomasi poikakin. Ei sinun tarvitse tulevaa tytätärtäsi pukea valean punaisiin unelmiin ja rimpsuihin jos et halua, kyllä lapselle löytyy muunkinlaisia vaatteita. Osta lapsellesi sellaisia vaatteita ja tarvikkeita kun sinusta itselläsi tunutuu hyvältä, ulkopuolisten arvostelut ja kommentit voit jättää huomioimatta. Äitinä varmasti teet parhaasi lapsesi eteen ja nauti lapsestasi, sillä elämä on liian lyhyt haikailuun, koskskaan ei tiedä mitä huominen tuo tulessaan, enhän tiennyt minäkään.

    • ?!

      ... On ihmisiä, jotka eivät välttämättä voi koskaan saada omia lapsia. Ei tyttöä eikä poikaakaan, joten tämä "teidän tilanne" on todella kohtuutonta, kiittämätöntä ja ymmärtämätöntä! Miettikääpä asiaa oikeasti siltä kantilta, jos te ette voisi saada omia lapsia... Ja todella koko sydämestänne haluaisitte lapsia... Silloin lapsen sukupuoli on sivuseikka! Lapsi on elämän suurin ja arvokkain lahja olipa se tyttö tai poika..

    • tyttölapsen isä

      Mitä vittua ihan oikeesti on vikaa tyttälapsessa kysyy kauniin ja fiksun 7v tytön viikoonloppuisä. Vain kauniit ja komeat ihmiset ylipäätänsä saa edes tyttölapsia! Nyt äkkiä hakeutukaan jonnekin terapeutin pakeille, jos ihan aikuisten oikeesti teiltä meni fiilikset saada kyseessäolevaa tyttövauvaa. Haluakkaita pariskuntia varmaan on vauvan adoptoimaan, jotka eivät voi itse saada biologista lasta. Miettikääpä nyt tätä asiaan ihan oikeesti. Eka nussitaan ilman ehkäisyä ja sit, kun ei tukkaan poikaa, niin on masentavaa ja ihan perseestä. Suosittelen ehkäisyä ensikerralla. Ette ole valmiita vielä vanhemmiksi. Lapsenhankinta ei ole mitään kalusteiden tilaamista Ikeasta tai talon ostoa!!!!

    • oravanka

      Pakko ottaa kantaa sinun viestiin. Sattui todella paljon!! Niinpä minä kerron oman tarinani:

      Meille syntyi vuonna 2008 ihana poikalapsi. Odotusaikana mietin sukupuolta tietysti kuten kaikki äidit. Esikoisemme on aivan ihana tyttö ja minä toivoin hiukan että saisimme toisen prinsessa. Silloin ajattelin, että olisi ihanaa kasvattaa kaksi tyttöä. Odotukseni eteni ja saimme ultrassa tietää, että vauva olikin poika. Mieheni oli aivat onnesta sekaisin ja minä sopeuduin ajatukseen heti. Odotus aika oli pitkä ja minä kärsin huonoista maksaarvoista. Silloin toivoin joka ilta, että vauvallamme on kaikki hyvin ja hän viihtyisi masussa mahdollisimman kauan. Lopulta poika syntyi 3 viikkoa ennen laskettua aikaa ja minä kun sain hänet syliin olin onnesta ihan sekaisin.

      Pojasta tulikin välittömästi "äidin kultamuru" joka viihtyi rinnalla ja sylissä koko ajan. Pojan ollessa 5 kk ikäinen lääkäri alkoi epäillä pojallamme erittäin harvinaista lihassairautta joka valitettavasti vahvistui oikeaksi ja diagnoosiksi tuli SMA 1.

      Meidän yhteinen aika jäi todella lyhyeen vauvamme menehtyi sairauteen 7 kk 11 pv ikäisenä.

      Toivon todella että luettuasi minun viestin ymmärtäisit, että todellakin kaikista tarkein on saada terve lapsi. Unohda siis kaikki negatiiviset tunteet lastasi kohtaan ja herää todellisuuteen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • nainen+ kaksi siskoa

      Mitäpä tähän enää lisäämään...

    • Haloo!!!!

      typerää voi olla olemassakaan!!!!

    • G

      Onko todella mahdollista ettet osaa arvostaa sitä että yleensäkin saat lapsia ja olet terve? (luullakseni ainakin)
      on aivan käsittämätöntä tuollainen

    • 3 tyttöä ja 2 poikaa

      ja säälittäviä paskoja olette kun ette osaa vastuuta teoistanne kantaa

    • hkjkhjkhkhjkhjhk

      itselläni esikoinen tyttö, olen itse kovin "poikamainen", en ikinä, en koskaan edes kuvitellut että saisin tyttölapsen!!! sitä vaihtoehtoa ei ollut, kaikki vaaleanpunainen, liila, röyhelö ja prinsessa oli TOOOOOOSI ällöä *yöäk*. mutta, kuinkas kävikään kun rimpsessa syntyi, voi mikä yhteys meillä oli heti, hän oli niin kaunis ja hauras ja minun oma lapseni!!!

      se väistyy kun lapsi on sylissä, tulet VARMASTI rakastamaan häntä, älä huoli. pääasia että elät ja käsittelet tuntemasi tunteet

    • lapsensa menettänyt

      Moi sinulle ole onnellinen että yleensä saat lapsen ja toivottavast terveen en sinun tähden mutta tämän pikkutytön jonka kuitenkin synnytät tähän maailmaan ,ajattele niitä jotka haluaisivat lapsen eivätkä saa !!!!!!normaalisti ajatellaan olkoon kumpi hyvänsä kunhan on terve ,saisit hävetä ajatuksiasi etkä hakea julkisesti tukea itsellesi ,,,,,????? !!!!

    • estello

      Itse olemme yrittäneet lasta 3 vuotta, yksi keskenmeno on jo takanapäin. Toisaalta ymmärrän mitä tarkoitat, vaikka alussa viestisi kalskahti korvaan pahasti! MItä mieltä miehesi on asiasta, onko hänkin pettynyt?

      Rakastat lastasi varmasti jo koska kirjoitit että, lapsi ajattelee että äiti on idiootti! Voin kokemuksesta sanoa että suurempi pettymys on se ettemme saanut koskaan tietää mitä sukupuolta lapsemme oli koska raskaus keskeytyi. Ei tyttöä tarvitse pukea vaaleenpunaiseen tai leikkiä prinsessa leikkejä. Itse olin (ja olen vieläkin) pienenä prinsessa tyttö, joka leikki lapsena autoilla ja riehui ulkona poikien kanssa.

      Uskon että kokemus vain vahvistaa sidettäsi lapseen, kun olet alku järkytykseltä selvinnyt. Ja eikös sitä sanota ettei koskaan voi olla 100% varma kumpi sieltä tulee ennenkuin lapsi on sylissä?!

      JA PÄÄSET VARMASTI YLI TÄSTÄ :) ENNEMMIN TAI MYÖHEMMIN!

    • Unituuti

      Hyvin osaat hahmottaa näin sivullisen silmin millaiselta kuulostat. Älä turhaan kanna huolta "pahoista" tunteistasi. Kyllä se siitä ajan kanssa. Kaikki tytöt eivät leiki barbeilla ja pukeudu hörhelöihin. Tätini perheessä vanhin on poika ja tyttö on enemmän jätkä kuin veljensä luonnetta myöten. Tulipa mieleen juttu 14 vuoden takaa. Työkaverillani vanhin lapsi oli poika ja toinenkin näytti pojalta ultrassa koko ajan äidin harmiksi. Synnytyksessä mukana ollut isä oli ottanut vastasyntyneen syliinsä ja todennut, että tulipa kaunis tyttö. Siinä oli äiti ponkaissut vieterin lailla ylös toteamaan ettei voi olla totta. Kyllä vaan. Pikkuinen prinsessahan sieltä oli tullut.

      Luulenpa että kun tyttösi syntyy, et häntä antaisi pois mistään hinnasta, et ainakaan sitten kun olet häneen kunnolla tutustunut.

    • yks vaan...

      Olisit onnellinen, että edes voit saada lapsia.

    • onni yksillä....

      Ehkä sitten, jos lapsi onkin vammainen tai vaikeasti sairas, huomaat, että terve lapsi sukupuolesta huolimatta on paras lahja vanhemmille. Sen jälkeen ei ehkä sukupuolellakaan ole merkitystä.

      Ehkä miehesi toivoo poikaa, ja koet pettäväsi miehesi odotukset tuossa suhteessa.
      Toivottavasti miehesi ei ajattele samalla tavalla.

      Lapsia ei tehdä niitä saadaan. Ei sinunkaan tyttäresi pyytänyt saada tulla maailmaan,
      jos olisi kysytty ei varmasti olisi halunnut syntyä sinulle, jos tietäisi, että on ei toivottu lapsi.

      Toivottavasti toiveesi toteutuu ja saat keskenmenon. Mutta sekään ei takaa sinulle poikaa.

    • kolmen IHMEEN äiti

      siis ihmiset rakkaat!!! tätä ajattelua on ja paljon. Ja se johtuu puhtaasti ihmisen eläimelliseksi muuttuneesta itsekkyydestä! Mua etöö että tollaiset ihmiset saa tai haluaakaan yleensä lapsia. Lapset ovat Lahja, iso lahja, suurin lahja jonka voi saada oli niitä sitten yksi tai kymmenen niin aina se on lahja. Ajattele sinä sukupuoleen pettynyt, jos isnun vanhempasi olisivat toivoneet sinusta poikaa ja kun sinä ett olisi sistä ollutkaan, he olisivat päätyneet aborttiin. Et olisi saanut tätä uskomatonta elämän lahjaa, joka kaikesta huolimatta on niin lyhyt mutta ihan mieletön juttu... täällä sä kehtaat kirjoitella kuinka sun oma pieni, sinun sydämesi alla kasvava elävä ihme, on sinulle pettymys. Menen Hoitoon ja anna lapsi ihmisille jotka osaavat rakastaa häntä ainutkertaisena ihmeenä, jollaista ei tule toista vaikka kuinka haluaisi.

    • Vähänpä ihminen tiet

      Voi että! Noin minäkin luulin kauan sitten. Tytöt on ainakin yhtä ihania kuin pojat, joten ei kannata edes miettiä aborttia. Lapset on aina lahja Jumalalta. Ota vastaan iloiten - et tule pettymään. Mutta jos teet abortin, tulet katumaan ikuisesti. Missaat ihmeellisen lahjan.

    • uskomatonnnn

      Voihan joillakin olla pikkiriikkinen pettymys, jos toista tuntee odottavansa eikä se tulekaan, mutta ei siitä kenenkään pitäis julkisesti itkeä! On paljon perheitä, jotka kaipaavat lasta, eivätkä koskaan saa. Pelkäänpä, että uskaltaessasi ajatella noin, lapsi ei tule edes olemaan terve. Terve ihminen toivoo tervettä lasta. Sääli tietysti lasta, kun häntä ei rakasteta ja pidetään pettymyksenä, mutta paha eli tässä tapauksessa sinä saa aina palkkansa jollain tapaa. Kenties juuri niin, että menetät lapsen tai siinä on vielä enemmän puutteita ja stressin aiheita kuin sukupuoli... Ehkä maailma opettaa sinua niin, mene ja tiedä.

      Sukupuoliroolikäsityksesi 2010-luvulla ovat myös päin persettä. Kuka käskee pukea pennun pinkkiin tai leikkiä barbeilla! Olitko itse sellainen? Miksi sellaiseksi tytön haluaisit yleensäkään rajoittaa? Olisit tutkituttanut itsesi ennen lisääntymistä! Lapsiraukka joutuu vain kärsimään pipipäävanhemmasta.

      Mene hoitoon tai tee abortti, jos et muuten pääse asian yli. Tänne ei tarvita lisää lapsia, joista ei välitetä.

      • Vittuuntunut...

        oon ihan kamaa mieltä edellisen vastaajan kanssa... ja mitäs veikkaat oisko sunkaa vanhemmat halunnu saada aikoinaa just sua kasvatettavaks? miks et voi olla mies?

        suosittelen että teet joko abortin tai meet hoitoon, mut jos mikää näistä ei kelpaa nii älä sitte vittu itke julkisesti, saati sitte pilaa sen lapsen elämää sen takii et sul itelläs ei oo ton sun kirjotuksen perusteel kaikki ihan kohallaa siel aivo-sopukoissa.

        tänne ei todellakaa kaivata enää yhtää lasta josta ei välitetä... tosin kyllä sä ite oot aika pennun tasolla joten toivottavasti siitä muksusta edes kasvais järkevämpi yksilö.


      • tsemiä ap:lle
        Vittuuntunut... kirjoitti:

        oon ihan kamaa mieltä edellisen vastaajan kanssa... ja mitäs veikkaat oisko sunkaa vanhemmat halunnu saada aikoinaa just sua kasvatettavaks? miks et voi olla mies?

        suosittelen että teet joko abortin tai meet hoitoon, mut jos mikää näistä ei kelpaa nii älä sitte vittu itke julkisesti, saati sitte pilaa sen lapsen elämää sen takii et sul itelläs ei oo ton sun kirjotuksen perusteel kaikki ihan kohallaa siel aivo-sopukoissa.

        tänne ei todellakaa kaivata enää yhtää lasta josta ei välitetä... tosin kyllä sä ite oot aika pennun tasolla joten toivottavasti siitä muksusta edes kasvais järkevämpi yksilö.

        Miksei tästä asiasta saisi puhua julkisesti? Miksi pitäisi vaieta kuoliaaksi? Vaikeneminen katkeroittaa helposti. Ja, miten lapsi vois koskaan saada tietää tästä keskustelusta? Nimettömänä tehty kirjoitus NETISSÄ, voi herranjumala, siitä varmaan jääkin kiinni joskus 15 vuoden päästä.

        Aloittajalle: hienoa, että alat jo päästä asian yli. Moni näistä kommentoijista ei varmaan ole huomannut uudempaa tekstiäsi. Aluksi sukupuoliasia, vaikka onkin isossa mittakaavassa mitätön, voi kirpaista kipeästi, eikä ole mitenkään tavatonta. Mutta tärkeintä on, että pääset asian yli. Ihana tyttö sulle on tulossa :) !!


      • uskomatonnnn
        tsemiä ap:lle kirjoitti:

        Miksei tästä asiasta saisi puhua julkisesti? Miksi pitäisi vaieta kuoliaaksi? Vaikeneminen katkeroittaa helposti. Ja, miten lapsi vois koskaan saada tietää tästä keskustelusta? Nimettömänä tehty kirjoitus NETISSÄ, voi herranjumala, siitä varmaan jääkin kiinni joskus 15 vuoden päästä.

        Aloittajalle: hienoa, että alat jo päästä asian yli. Moni näistä kommentoijista ei varmaan ole huomannut uudempaa tekstiäsi. Aluksi sukupuoliasia, vaikka onkin isossa mittakaavassa mitätön, voi kirpaista kipeästi, eikä ole mitenkään tavatonta. Mutta tärkeintä on, että pääset asian yli. Ihana tyttö sulle on tulossa :) !!

        Voi kuule kyllä lapsi tietää äidin käytöksestä, jos ei ole toivottu. Ja jos tytön perään tulee poika niin kas kummaa katkeroituu jokainen. Se siitä "vaikenemisesta". Auttaako siinä asiassa surkuttelu netissä? Saahan täällä valittaa vaikka gramman liikapainosta, mutta voisi vähän tyyliin miettiä perspektiiviä ajatellen 200 kilon liikapainoisia. Tässä tapauksessa siis monen lapsettoman JÄRKEVÄN JA AIKUISEN ihmisen tunteita, aikuisten, joille tärkeintä on terve lapsi. Mutta kun ollaan minä minä minä eikä kukaan muu, tänne nyt kaikki heti, niin eipä kai sellaista käytöstä nykyään voi odottaa..


    • Ota ote!!!

      ...muuta sanottavaa kuin:

      http://www.hs.fi/juttusarja/johannakorhonen/artikkeli/Naisten tuhoamisesta/1135262046623/

      • Minulla on kolme tyttöä ja poika. Yksikään tyttö ei oo todellakaan ollut mikään pettymys. Vasta-aine onglmien takia raskaudet ovat olleet hankalia ja vaikeita.
        Silloin sitä ajattelee, että kunhan on terve. Kolmannen synnyttyä en ees kysynyt sukupuolta, olin vain onnellinen kun syntys. Hänelle tehty kaksi verenvaihtoa heti synnytyksen jälkeen.
        Myöskin pojan odotusaika oli raskasta mutta, hän kyllä potki huomattavasti enemmän kun tytöt, että jotenkin aavistin sukupuolen.
        No, hän ollut tosi helppo tapaus. Nyt 15-v fiksu poika jota ei perinnöllinen näkövammakaan menoa haittaa.
        Että näin mulla.


    • epätoivottu lapsi

      Kasvakaa muutama vuosi ja harkitkaa sittenkin tarkoin, kannattaako hankkia lapsia.
      Tuolla asenteella lapsenne saavat elinikäisen trauman. Antakaa odottamme lapsi adoptoitavaksi.
      Jos pidätte hänet, tulette myös pitämään huolen siitä, että hän varmasti tietää miten epätoivottu hän on.

    • msda

      vastaavan tapauksen. Pariskunta toivoi tyttöä, mutta ultrassa selvisi, että poika on tulossa. Äiti oli erittäin pettynyt ja sinunkin tapaan itki asialle. Nyt lapsen synnyttyä on epäselvää jääkö kyseinen poika edes henkiin, koska sillä on joku vakava sairaus. Joten mieti hetki sitä, että mitäs jos lapsi ei olekaan terve. "Väärä"sukupuoli siinä vaiheessa tuntuu aika pieneltä vai mitä?

    • Stepuskka

      ... itse tulevat vanhempansa. Ole siis iloinen, että tuo pikkuprisenssa on valinnut sinut, kaikista puutteistasi huolimatta. Ja entä jos tulokas onkin poika? Harmittelet loppuikäsi sitä, ettet nauttinut odotuksestasi. Valitettavasti elämä ei ole lelukauppa, missä valitaan se nukke jonka haluaa, ja joku muu vielä maksaa sen.

      Toivon lapsellesi onnellisen elämän, vanhemmistaan huolimatta.

    • oksettaa!

      Toivottavasti tämä on trolli.

      Kuole kituen ja pala helvetissä. Miesten kusipäisyyden vielä ymmärtää, mutta.. hyi vittu.

      • mikko maailmalta

        Kusipää nainen on ihan yhtä paha kuin kusipää mies.

        Aloitusviestin kirjoittajalle: onnitteluni, sinua typerämpiin ihmisiin törmää harvoin.


    • Lapseton............

      Sukupuolella ei olisi väliä. Tänään alkoivat taas menkat, reippaasti yli vuosi yritystä takana ja vikaakin löydetty (emme saa ehkä ikinä omaa lasta, ainakaan luomusti). Kyllä suoraan sanoen vituttaa lukea jonkun marinaa sukupuolesta: "meni maku koko raskaudesta". Missä maailmassa oikein elät, kun kehtaatkin valittaa tuollaisesta? Olisit nyt vaan todella kiitollinen siitä, että olet saamassa lapsen. Toivotavasti aikuistut roimasti ennen tyttösi syntymää.

      • hattivattimama

        ei tule meillekään enää luomuvauvaa..ensi kuussa koeputkihedelmöitys ja toiveet korkealla. Täytyy kuitenkin osata olla myös realisti..
        Jaksamista sulle:)


    • hattivattimama

      Ole onnellinen, että odotat tervettä tyttölasta. Monelle muulle ei sitä onnea suoda.
      Kyllä itsekin raskausaikana toivoin salaa, että voi olisipa vauva tyttö, mutta kun hän syntyi ja oli poika ei sillä ollut todellakaan merkitystä, Pääasia oli kymmenen pientä varvasta ja sormea ja maailman suloisin ja rakkain vauva. Samanlaisia pieniä riiviöitä lapset ovat välillä, oli sitten tyttö tai poika kyseessä.

      • .....

        Sanon jo suoraan että itselläni ei vielä ole lapsia mutta mielipide löytyy minultakin. Tottakai monella on joku toive siitä tuleeko tyttö vai poika. Itse esim. haluaisin tytön :) Sitten tulevaisuudessa jos sattuukin poika tulemaan niin kyllähän siinä menee "suunnitelmat uusiksi". Ei se tee huonoa äitiä jos on toive kumman haluaisi. Huono äiti on vasta sitten jos ei tee kaikkea mahdollista syntyneen lapsen puolesta. Oon varma että sitten kun saat oman lapsen ensimmäistä kertaa syliin niin sinä et edes mieti koko asiaa :)


    • lapsia rakastava

      Voi sinua! Tulee vain nyt sellainen tunne ettei sinun lapsuudessa ole ollut kaikki kohdallaan. Iloitse ihminen lapsestasi ja rakasta lastasi niinkuin äiti lastaan rakastaa. Poika tulee sitten aikanaan, mutta ei poikaakaan kannata hemmotella enempää kuin tyttöä...noo seuraamukset löytää edestään. Toivon sinulle kuitenkin mukavaa odotusta ja uskon että tulet rakastamaan pikkuprinsessaasi kun saat syliisi pienen nyytin. Onnea odotukseen.

    • 11

      no sehän on parasta että lapsi on terve
      nyt kyllä vähän tuntuu ettei vanhemmat oo terveitä
      ovatkohan ihan ok saamaan lasta,
      vai vanhemmat vai lasta odotetaan
      voi uros kissan v.... näitä sankaria

    • fgtrds

      ei tyttölapsesta tarvii kasvattaa pinkkihörhelöö? se on oma ahdasmielisyytt jos ei ymmärrä, että lasta ei tarvii kasvattaa prinsessaksi, vaikka tyttö onkin, voit pukea lapsen silti poikamaisiin vaatteisiin ja ostaa leluautoja. se että lapsi on tyttö ei tarkoitta että siitä tulisi pinkkiprinsessaa

    • tuli mieleen...

      tuttuni odotti lasta ja toivoi kovasti tyttöä, kun on niin pettynyt lapsen isään. kävi ultrassa ja selvisi, että poika sieltä on tulossa. kertoi tämän ja oli hetken avoimesti pettynyt, kunnes sitten kielsi toivoneensa tyttöä. muutaman päivän kuluttua kielsi ultran tulokset, kai kuvitteli, että patologisena valehtelijana pystyy myös muuttamaan lapsen sukupuolta. ei pystynyt.

      ei sinänsä liity asiaan, oikeastaan mitään en lapsista tiedä enkä voi sanoa. kaikkea hyvää sulle ja tulevalle lapsellesi.

    • Äiti ja tytär

      Joopa joo mitä juttua...Tiedänpä tapauksen jossa tuleva äiti selitti koko odotusajan, että haluaa tytön ja ei todellakaan halua poikaa, sekä että kenties poikavauva saisi jopa jäädä synnärille...Tapahtuipa näin...Syntyi pieni poika, joka on pahasti monivammainen :( Eipä saanut tyttöä, eikä edes tervettä lasta...Ja eipä jäänyt poika laitokselle...Kannattaa miettiä mitä puhuu ja sitä mikä siinä lapsessa on tärkeintä...Itselläni on yksi lapsi, tyttö ja ennen raskautta, sen aikana ja sen jälkeenkin tärkeintä on ollut TERVE LAPSI !!!!! Jos ajatusmaailma on tuollainen ei ehkä kannattaisi tehdä lapsi lainkaan...Provo tai ei, ni HUH HUH !!!

    • Olen kahden tyttölapsen onnellinen äiti, ja en voisi kuvitella elämääni ilman heitä. Meille sukupuolella ei ollut mitään merkitystä eikä edes sillä onko lapsi terve vai ei toki toivoimme lapsen puolesta että kaikki olisi kunnossa. Raskausaika oli elämäni onnellisinta aikaa ja toivoisin, että sinä saat asiasi jäjestyksen ja voisit rueta nauttimaan tästä ajasta täysillä, sinun kannataa mennä ammattiauttajan juttusille ja hakea apua sieltä se olisi sinun omaksi parhaaksesi ja ehdottomasti sen pienen viattoman tyttövauvan parhaaksi sinun velvollisuus tulevana äitinä on tarjota teidän pienelle vauvallenne rakastava ja lämmin kasvuympäristö!!

    • Pojan äiti

      Vähän ymmärrän sinua, en kokonaan enkä täysin. Eikö ole tärkeintä, että saa lapsen, jos haluaa ja tärkeää on myös hänen terveytensä.Mä odotin (luulin saavani) mielessäni aikoinani, 17 v sitten, koko ajan tyttöä (varmaan, koska ei ole veljeä (sisar on), enkä osannut mielestäni poikien leikkejä) ja olin varma, että tyttö tulee. Nimikin oli valmiina tytölle. Kultaiselle pojalle keksittiin pitkän yhteisen harkinnan jälkeen maailman parhaat etunimet. Kun rakas poikamme sitten syntyi, ensimmäinen ajatukseni oli: nyt on tapahtunut jokin "väärinkäsitys". Seuraavksi suuri rakkauden tunne häntä kohtaan meillä molemmilla, olemme naimisissa. Mutta poika on rakas ja ihana, niin olisi ollut tyttökin. (emme voineet saada toista lasta). Ei tyttöä ole pakko pukea vaaleanpunaisiin ja vauvat eivät leiki barbeilla eivätkä millään erikoisella, siinä vaiheessa hänellä on jo kavereita leikkimässä, kun barbiaika tulee.
      Tsemppiä sinulle! Ethän voi tietää millainen pojasta olisi tullut ja millainen tytöstänne tulee. ??????Elämä on yllätyksiä täynnä.
      Tyttö on yhtä hyvä kuin poikakin.Oma munnoni petty 50 v. sitten, kun olin tyttö. Isäni uhmasi Anoppia ja sanoi: tyttö on yhtä hyvä kuin poikakin.

    • dreamssweetdreams

      Et ole vielä kokenut elämää. Mene peilin eteen ja sano ittelles: "Olen kiitollinen kaikesta minkä Luojani minulle annat!"
      Minulta loppuu sanat!!!!!!!!!!!!!

      • Wim1980

        Lapsettomuutta, keskenmenoja puolivälissä raskautta, ennenaikainen synnytys, vuorokauden iässä kuollut vauva, vammainen lapsi. Tätä löytyy lähipiiristäni. Itse odotan esikoistani (26. viikko menossa), eikä mene päivääkään etten äimistelisi onneani siitä että ensinnäkin tulin raskaaksi näin helposti, ja että kaikki on tähän asti *koputtaa puuta* mennyt näin hyvin. Voin täysin vilpittömästi sanoa että sen paremmin minulle kuin miehellenikään ei lapsen sukupuolella ole mitään merkitystä. Tiedostamme olevamme todella onnellisia jos onnistumme saamaan tähän maailmaan terveen lapsen, ja tälle ehkä vielä aikanaan sisaruksenkin. Joillain ihmisillä tuntuu menevän liian hyvin kun on varaa marista noin epäolennaisista asioista.


    • jä jä jä jä cm

      Ehkä kannattaa ajatella että olet hyvin herkässä mielentilassa, raskaus tuo päähän tosi omituisia ajatuksia hormoonihöyryissä. Se on fakta, eikä vain sitä että olet "paska". Itellekin oli outoa ruveta tytön äidiksi, kun oli jo poika ennestään ja mistä olin hyvin kiitollinen silloin kun tyttömaailma tuntui vieraalta. Joko annat nyt ajan tehdä tehtävänsä, hankit neutraalit kapineet vauvalle ja koetat ajatella sit ennen kaikkea ihmisenä, tai sitten teet sen abortin mitä täällä heitellään kuin jotain hyvinkin helppoa tekoa.
      Tunnut kyllä olevan hiukan keskenkasvuinen mutta kaipa se maailma näin vihdoin sullekin opettaa, ettei kaikkea voi saada tilauksesta. Älä sääli tytärtäsi, vaan yritä nyt valmistautua äidiksi. siinä sitä pullaa sullekin. Kaikki eivät voi saada lapsia syystä tai toisesta. olet onnekkaiden joukossa- äitiys on ihanaa :)

    • 6+7

      Olen sitä mieltä että kovemmat säännöt voisi olla niille jotka lapsia haluavat, saati hankkivat.

      Jos testeistä ei selviä, voisi pitää muniaan valtiolle menetettyinä.

      Testien ensimmäinen kysymys voisi olla: ymmärrätkö että lapsi ei ole mahdollisesti täsmälleen sellainen kun nyt tai tulevaisuudessa ehkä haluat?

    • PÖLLÖKÖ

      Viestisi on valetta. UÄ:ssä lapsen sukupuollta ei kerrota, koska jotkut ääliöt voivat käyttäätyä juuri tuolla tavoin kuin kuvaamasi henkilö. Ei ole kiva jos jo kuudetta poikaa esim. odottava pariskunta ois jo halunnut tyttären ja hoitsu möläyttää lapsen olevan taas poitsu ...

      Sitäpaitsi eihän alkuraskauden uä:n kuvaan voi luottaakaan. Poikakin voi näyttää tytöltä kun kivekset eivät ole välttämättä laskeutuneet vielä.

      Luulisin että missään Suomessa ei ole lupaa kertoa vanhemmille lapsen sukupuolta. Ei ainakaan julkisella puolella. Yksityiset saattaavat mäheltää eri tyylillä ... pöllöä.

    • Kaikke sattuu....

      Vaimon raskausaikana vaimo odotti poikaa, ja mies tyttöä.
      17 vuoden kuluttua huomasivat, että kummankin toive oli toteutunut.....

    • Kauheata

      En valitettavasti pysty ymmärtämään sinua, en mitenkään. Itselläni on 22 v ihana tytär, asuu nyt muualla ja opiskelee, olen lähes koko ikäni ollut yksinhuoltaja...jouluna lähdemme yhdessä viettämään joulua aurinkoon ja lämpöön :)...22 v täynnä iloa, kunnioitusta ja ylpeyttä. Toivon, että sinun tyttäresi ei ikinä joutuu lukemaan sanojasi nettimaailmassa. Sinun parastasi ajattelen ehdotan että hakisit ammattiauttajan luo..

    • preeriakello

      Olen varma että viimeistään vauvan synnyttyä opit rakastamaan lastasi vaikka nyt koet olevasi pettynyt. Oli lapsi sitten tyttö tai poika, hän varmasti hurmaa sinut pienokaisen epäröimättömällä luottamuksella ja ihailulla. Eikä kaikki tytöt välttämättä leiki prinsessaleikkejä. :)

    • Suurperheen äiti

      Olet varmasti niin herkässä mielentilassa, että tuollainen asia tuntuu kauhealta, mutta uskon, että pettymys menee ohi ja olet todella onnellinen pienestä tytöstä, jos Luoja hänet teille suo. Rakastut häneen aivan varmasti!

    • tyttölapsi.

      Mistä teitä idiootteja oikein tulee?

      Iteki oot tyttö. Vedä siis itses jojoon.

    • hhhhhhhhhhhhhh

      Olet kyllä sairas ihminen, toivon että kirjoituksesi oli vaan ärsyke mutta ei totta....jos olet todellakin tuota mieltä toivon että saat sairaan lapsen tai tulee keskenmeno...eihän tuollaista ihmistä kun sinä voi olla olemassa...olet hirviö, mitäpä miehesi tuumaa vai onko hänkin yhtä kipee....todellakin kirjoituksesi oli niin sairasta että sut pitäis saada hoitoon tai ainakin mulkun ulottumattomiin ettet enää ikinä tulisi raskaaksi....vitun idiootti...narsisti olet.....ja meitä on monta jotka ei koskaan tulla saamaan yhden ainutta lasta....vetele huora vittu päähän ja pakene vuorille....

    • tilli1000

      Maailmassa on paljon ihmisia jotka eivat voi saada lapsia. Tiedan pariskunnan, joka on 15v yrittanyt saada kaikin konstein lasta. he olisivat onnellisia, jos voisitte vaikka taman tyton adoptoida heille. Olisivat ikionnellisia ja tytto saisi maailman rakastavimmat vanhemmat.. En vaan voi ymmartaa sun tekstia. Tuli surullinen olo sita lukiessa. Toivon enkeleita teidan tyttarenne matkaan ja paljon rakkautta. Toivottavasti saa niita molempia.

    • Eura

      Et noi tyhmää ihmistä ei voi olla, menkää helvetti hoitoon. JOHTIMET poikki molemmilta hito VAMMASET.

    • Vapaaehtoisesti laps

      Moni on heittänyt lapsensa kaivoon. Tällä haluan kertoa, että kyse on nyt vain kylmästi valintojen tekemisestä. Esimerkiksi lapsen adoptoiminen pois on varteenotettava vaihtoehto noin niinkuin lain puitteissa.

    • No voi, voi...

      Et varmaan ole todellinen ihminen vaan ihan provosti vaan kirjoitellut. Itse en koskaan saanut kumpaakaan - kaikkien hoitojen jälkeen on vain elettävä ilman lasta. - Aika henkilökohtaisesta asiasta kirjoitat - itse en kehtaisi edes mielessäni ajatella moista. - Jäin lapsettomaksi hoitojenkin jälkeen. - Toivottavasti kaikki kääntyy vielä niin, että sulla sitten joskus se ensimmäinen on poika. Hyvää elämää sullekkin.

    • onnellinen tytön äit

      raskaus ja äitinä olo on maailman ihanin asia lapsen sukupuolesta riippumatta.. olen aivan varma että kun lapsi syntyy koet sellaisen rakkauden mitä et ikimaailmassa ole voinut edes kuvitella.. ei ole mitään suurempaa asiaa maailmassa kun äidin rakkaus ja halu suojella omaa lastaan, sen ymmärtää vasta kun lapsi syntyy..

      • JTyyppi

        Ketjun aloittaja on idiootti. Oisit menny keinohedelmöitykseen ja valinnu siellä poikamunasolun.

        Tässä tapauksessa sitten vuoden päästä uudestaan.


      • Äiteex2

        Niin otsikko sen jo kertoo, ei tullut anopille sitä tyttöä enkä minäkään saanut sitä tytön kaipuuta tyydytettyä. Vaikka ultra kertoi potran pojan olevan tulossa niin anoppi kutoi edelleen vaaleanpunaisia sukkia. Meille kun lapsi oli ja on äärettömän toivottu ja rakastettu. Sukupuolella ei ollut koskaan väliä ja jalatonkin lapsi olisi meille sopinut. Rakkautta riittää.
        Nyt ap. itket sen unelman pois mitä et saanut ja sen jälkeen iloitset siitä mitä olet saamassa. Et halua ostaa vaaleanpunaisia vaatteita. Älä osta. Osta muita mukavia ja ihanan värisiä vaatteita. En minäkään osta mitään keltaista, koska en voi sietää sitä väriä. Et halua hörselöitä. Älä osta. Ei ole mitään lakia, joka pakottaa pukemaan kaikki pikkutytöt vaaleanpunaiseen tutuhameeseen kruunu päässä leikkimään teekutsuja (monet pikkutytöt kyllä mielellään leikkivät näitä prinsessa leikkejä sitten myöhemmin).
        Eikä se tee sinusta huonoa äitiä, että olet haaveillut saavasi lapsen, jolla on tietty sukupuoli. Minäkin haaveilin, että lapsi vaikka olisi jalaton ei ainakaan perisi tätä mun valtavaa nenää. Ihmisen mieli rakentaa haavekuvia, jotka todellisuus musertaa. Ja ne hormoonit saa todellisuuden tuntumaan betoninkovalta. Paljon onnea tulevan vauvan johdosta =)


    • ----

      Provo, ei kai kukaan voi tuolla lailla vielä nykyään ajatella. Eka lapsi oli itellä poika, 2 vuotta myöhemmin sain tytön voi sitä onnea. Poika itki mahakipuja 5 kk yhteen menoon, oli levoton ja riehakkaampi jo pienenä. Tytön syntyessä voi sitä onnea. Nukkui kiltisti yöt, nukkui kunnon päiväunet, rauhallinen ja söpö kuin syötävä karkki. Sori rakastan syvästi molempia kumpaakaan en ikinä vaihtaisi kehenkään. Kunhan saat lapsen syliisi huomaat kyllä rakastuvasi syvästi häneen, näin on luonto hormooneillaan asiaan vaikuttanut (ainakin aika monilla).

    • tytönkin kanssa voi harrastaa ihan samoja asioita kuin poika lapsenkin kanssa..esim jalkapalloa tai jotain...ja aina ei tarvitse olla vaaleanpunaista....sinisestäkin löytyy paljon väri vaihto egtoja jotka sopivat tytöillekkin :)

    • Olette pöljiä

      Teve tyttö on moninverroin parempi vaihtoehto kuin kehitysvammainen poika.

    • lobotomialla?

      vaaleanpunainen ja prinsessaleikit? Millähän vuosikymmenellä oikein elät? Ja miksi roolitat lastasi etukäteen?

      Ei voi enää muuta toivoa kun että tämä olisi vain provo. Jos ei, niin jälleen kerran sitä ihmettelee ketkä niitä lapsia saa maailmaan tuoda.... hohoijaa

    • äitiliini2lasta

      http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Naisten tuhoamisesta/1135262046623

      Sukupuolella ei todellakaan ole väliä. Tietysti raskausaikana hormoonit ja muu tekevät ihmeitä ja olosi voi johtua niistäkin, ohi se menee jos olet normaali ja terve ihminen, omaa lasta rakastaa kaikesta huolimatta ja tyttö sekä poika ovat yhtä tärkeitä ja ihania. Sinulla ileisesti on vääristynyt maailmankuva sekä (mielenterveys horjuva) jos lapsestasi todellakin pohjimmiltaan noin ajattelet. Keskustele asiasta neuvolassa, pyydä apua, älä muhi asioita päässäsi. Lue myös oheinen linkki ja ajattele kaksi kertaa ennenkuin olet valmis hyljeksimään, pitämään huonompana, rakastamaan vähempi täysin viatonta pientä lasta jonka koko elämä ja kaikki tarpeet ovat sinun käsissäsi ja tämä lapsi tulee rakastamaan sinua koko sydämestäämn, olet hänen kaikkensa ja tuollaisella asenteella ---- en edes uskalla ajatella. Oikeassa on henkilö joka täällä kirjoitti että pinkki ja barbit ei kuulu tytöille ja sininen, autot ja sotilaat pojille; Oma pikkusisareni joka on 9v on mm. aina vihannut kaikkea punaista, hörhelöistä, söpöä jne. Et voi lokeroida tyttöjä ja poikia muotteihin sen mukaan mitä itse olet ja ajattelet. Jokainen on oma persoona kenellä on omat pitämiset asioista joihin sinä et tietenkään vaikuttaa mut et voi uskoa että kaikki on stereotypia hommaa, tai jos uskot taidat olla jotain 16v teini joka ei mistään mitään tiedä ja ei ole koko raskautta harkinnut loppuunasti saatikka lasta tosissaan halunnut. Ja mitä ihmettä tarkoitat kaikki raskauden merkit linea negra yms viittasivat poikaan?!?! Tiedoksi vaan että se ei viittaa yhtään mihinkään, tietenki säkällä voi arvata 50%/50% mahdollisuushan on mennä oikein. Että et taida olla perillä juurikaan mistään. Hanki ammattiapua!

    • Lasta haluava

      Pitäisiköhän kyseisen ihmisen ottaa vaikka koira.. saa valita kummanko sukupuolen ottaa, eikä tarvitse pettyä. Itse olisin tyyyväinen kun saisin edes lapsia. Ikävä tosiasia että kun lasta ryhtyy yrittämään niin siinä on tasan puolet mahdollisuus tulla, niin tyttö kun poikakin..

      • sairasta,todella

        Viesti ketjun aloittaja, olet sairas!! Kuinka kukaan voi enää 2000-luvulla olla onneton lapsen sukupuolen takia? Kannattaa tutkituttaa se pää ennen lapsientekoa, siinä kun on 50-50 mahdollisuudet.


      • apat
        sairasta,todella kirjoitti:

        Viesti ketjun aloittaja, olet sairas!! Kuinka kukaan voi enää 2000-luvulla olla onneton lapsen sukupuolen takia? Kannattaa tutkituttaa se pää ennen lapsientekoa, siinä kun on 50-50 mahdollisuudet.

        muistaakseni tyttöjä syntyy ihan vähän enemmän kun poikia.. mutta käytännössä se on oikeestaan 50-50 kumpi sieltä tulee.. :)


    • Kylmäkalle :/

      No täytyypä toivoa että saat keskenmenon ja samalla menetät mahdollisuutesi saada lapsia.
      Teistä ei ole vanhemmiksi, ei tytölle eikä pojalle.
      Ei voi ymmärtää tuollaista ajatusmaailmaa...
      Jotenkin tuli mieleen, että seksikumppaniako olet itsellesi väsäämässä kun sukupuoli on noin tärkeä...
      Olet kuvottava...

    • ...

      Ei siitä enää yli pääse, vaikka kuinka haluaisit. Kyllä sitä olisi pitänyt etukäteen miettiä, kannattaako hankkiutua paksuksi.

      Kun on kaksi lasta menettänyt (rv. 13 ja 18), niin ei sillä ollut mitään väliä, oliko tyttö vai poika tulossa. Oli vain onnellinen, kun TYTTÖ selvisi hengissä raskaudesta ja syntyi terveenä.

      Kyllä käy sinun pientä syntymätöntä tyttöä sääliksi! Ettet edes häpeä.

    • Poikaäiti

      Ei siitä kannata syylisyyttä tuntea, jos poikaa toivoo. En ole koskaan ymmärtänyt, kun tyttö/poikatoiveeseen vanhemmalle kommentoidaan, että pääasia kun lapsi on terve. Tottakai se on PÄÄASIA! Sehän on itsestään selvyys, että jokainen toivoo lapsestaan tervettä. Kuka nyt sairasta lasta haluaisi. Itse olen aina haaveillut tytöstä, mutta siksi se jäi. Aina ajattelin, että olen juuri sopivanlainen äiti tyttölapselle, enkä ikimaailmassa osaisi kasvattaa poikaa. Ensimmäistä lastamme odottaessani emme halunneet tietää sukupuolta ennalta, ja kun isä lapsen synnyttyä ylpeänä huudahti vauvan olevan poika, olin melko pettynyt. Ihanaa oli saada nyytti syliin mutta mietin, olisiko onnentunteeni ollut suurempi, jos hän olisi ollut tyttö. Joka tapauksessa tuo poika oli myös minulle tärkeä, ja tuli hyvin äkkiä minulle elämää tärkeämmäksi. Seuraavan kerran raskaaksi tultuani halusimme tietää sukupuolen ennalta, ja pippelihän siellä ultrassa näkyi komeasti... Olin aina haaveillut kolmesta lapsesta, ja jotenkin ajattelin, että vielä yksi mahdollisuus saada tyttö. Voit kuvitella tunteeni kolmatta odottaessani, kun tämäkin vauva paljastui pojaksi. Olihan tämä viimeinen mahdollisuuteni tyttöön. Olin niin pettynyt, että itkin ultran jälkeen, taisin jo itkeä sielläkin, ja olin tosi nolona. No mutta, nyt meillä on kolme ihanaa, erilaista poikaa, joita rakastan yli kaiken, enkä yhtäkään vaihtaisi tyttöön. Tottakai aina välillä mietiskelen, millaista meillä olisi, jos joku heistä olisi tyttö, tai olisi vielä neljäs, joka olisi tyttö...Mutta kyllä tämä lapsiluku saa riittää, ja tuovathan ne pojat mukanaan tyttöjä, ja niitä lapsenlapsia erityisesti sitten joskus odotan. Ehkäpä mummin sylissä on aikanaan se "oma" prinsessa.
      Tarinan opetus on siis se, että useimmiten ihmiselle se oma lapsi on joka tapauksessa tärkeä ja rakas, on se kumpi vain. Tulet huomaamaan, hope so. Mutta älä pode syyllisyyttä asiasta, ja kuten edellä on kirjoítettu, voihan hän olla sellainen "poikatyttö"... Toivon sinulle käyvän samoin kuin minulle, että kasvat tilanteen mukana, ja opit rakastamaan tyttöäsi. Ja voihan niitä poikiakin teille vielä tulla, kai. Ja joskus toiset unelmat vain jäävät unelmiksi..

    • &%//

      Jos sä itse tiedät olevas kamala ihminen, niin hittoako sitä täällä tillität?
      Älä, hiton tilhi, pue lastas vaaleanpunaiseen, jos se väri etoo...
      Tai paras idea kaikista... Muuta Kiinaan. Siellä teitä olis kortteli tolkulla samassa tilanteessa äitejä, jotka ei halua tyttöä...
      Adoptio on kanssa vaihtoehto... Mieti, miltä tyttärestäs tuntuu, kun se elää tietäen, ettei koskaan täytä äitinsä puupää-speksejä vain siksi, että sillä ei ole kiveksiä.
      Luonnon olisi pitänyt hoitaa asiansa sun kohdallas, ja tehdä susta steriili...

    • kuuntele

      kahden tytön ja yhden pojan äitinä lohdutan sinua että et tule kuitenkaan rakastamaan tytärtäsi yhtään vähempää kuin olisit rakastanut poikaasikaan. Et tule katumaan muuta kuin tuota tunnettasi mikä sinulla nyt on sillä jälkikäteen kannat siitä syyllisyyttä. Mutta älä kanna se on ihan ok. Muista se.
      MInä olin tekemässä aborttia odottaessani poikaani mutta päätin kuitenkin pitää lapsen. Kauhea ajatus näin jälkikäteen mutta lapsi oli kuitenkin odotettu kun kerran päätin pitää sen. Ne jotka muistavat nuo alkumetrit ja minun epäröintini jaksavat välillä muistuttaa että kuinka läheltä piti. En edes ajattele sitä enään. Poika on nyt 16. Voin kuitenkin sanoa että tyttäret ovat olleet sata kertaa helpompia vaikkakin erilaisia molemmat.
      Tytöt ovat avoimempia ja tunteellisempia mikä on helpottanut ainakin teini-iässä heidän ymmärtämistään.
      Ystävättärelläni oli kaksi poikaa kun minulla oli kaksi tyttöä ja kun tulin raskaaksi hän sanoi että helppoahan sinulla on kun ei haittaa vaikka tuo kolmaskin olisi tyttö ja poikakin olisi ihan kiva mutta hän ei voisi kuvitella tekevänsä kolmatta lasta sillä jos se olisi poika hän ei enään jaksaisi. Olisi pakko jo saada tyttö. Totta se onkin. MIelummin kolme tyttöä kuin kolme poikaa. Sitä sotkua ei jaksasi.

    • ÖLLÄ

      tyhmää jauhaa paskaa, minulla on kolme tyttöä ja nuorin poika kaikki yhtä rakkaita.

    • solgib

      Mulla itelläni on tyttö 1v 6kk joka ei todellakaan tykkää nukeista/vaaleanpunaisesta, hänen lempi tavaroita on ruuvit ja porakone ja aina kun isi tulee kotiin niin pitää päästä korjaamaan jotain, niin et ei ihan perinteinen tyttö ole... nyt toivoisin et saisin toisenkin tytön joka olis "tyttö":)

    • provoprovo

      tämä on varmaan provo,mutta vastaan kuitenkin..eli taidat olla ihan kypsymätön vanhemmaksi yhtään kenellekkään lapsella..se on vain aika tuuri peli sekin tuletko edes saamaan tervettä lasta..ja varmaan tuleva tyytö lapsi tulee olemaan maailman surullisin ja hylätyn olisin tyttö kun on noin kaameat vanhemmat..toivon että menet ammatti auttajan luo..olet sairas tai jälkeenjäänyt kun mokomia kirjoittelet yleiseen footumiin

    • Todella naurettavaa ja pikkumaista. Tärkeintähän lapsessa on se, että hän on terve eikä suinkaan sukupuoli. Toisaalta monet parit yrittävät vuosia lapsia siinä kuitenkaan onnistumatta. Toivotun raskauden voisi näin ollen katsoa olevan todella onnekas sattuma. Jos vaaleanpunainen väri oksettaa niin ei todellakaan ole pakko ostaa tyttölapselle vaaleanpunaista maailma on täynnä muitakin värejä! Voit myös itse kasvattajana miettiä miten paljon haluat lasta sukupuolistaa esim. ostamalla hänelle vain barbeja ja muita ns. tytöille tarkoittettuja leluja vai annatko lapsesi itse kokeillen etsiä oman sukupuoliroolinsa.

    • jo isomummo

      Meilläkin aikanaan odotettiin ensimmäisestä poikaa. Myös nimi oli valmiina. Ei ollut siihen aikaan ultria. Syntyikin todella suloinen tyttö! Jo viisi viikkoisena nauroi ja jokelteli eikä nimen keksiminenkään sitten ollut ongelma. Kiireesti sitten toimeksi ja tasan yhdentoista kuukauden päästä saimme sen pontevan pojan! ( Ja seuraavien vuosien aikana kaksi poikaa vielä lisääkin.) Ota vain tyttö vastaan! Et arvaakaan miten ihana voi tyttökin olla ja myöhemmin aikuisena jopa paras ystävä äidille. Ei poikien kanssa ikinä niin läheisiksi pääse!

    • äidin osa paras osa

      Jospa saatkin itsesi kaltaisen tyttären jota ei barbileikit kiinnosta, eikä vaaleanpunainen väri. Mutta jos odottaisitkin poikaa, miten voit olla varma ettei sitä kiinnostaisi barbit ja vaaleanpunainen väri.
      Kai tuo teksti on vain tahallaan kirjoitettu. Ei kai ole noin tyhmää ihmistä, että on varma että saa pojan kun ryhtyy lasta hankkimaan. Toisaalta äidinvaistot heräävät vauvan synnyttyä, vaikka lapsi oli mikä. Minulla on ystävä joka vihasi odottamaansa lasta, muta joka olikin loppujen lopuksi niin "rakas myhkyrä".
      Jotenpa, anna tunteiden tulla ja mennä ja odottele vauvasi kaikessa rauhassa. Odotat pientä ihmistä, et erityisesti poikaa tai tyttöä. Siis ihmistä. Äläkä kauheasti hanki etukäteen mitään, jos se ahdistaa. Kyllä se ilo raskaudesta tulee ja jos ei tule niin sitten kun vauva syntyy, niin usko pois, toteat että se juuri se lapsi, minkä halusitkin.

      • heh....

        tulee aina valtavasti vastauksia?!


    • ei voi muuta sanoa

      muuta ei voi sanoa. Kyllä kait jokainen äiti rakastaa lastaan sukupuolesta huolimatta. Ei vauvojen sukupuolta voi tilata kait sen jo ymmärrät? Osoita huomiota tulevalle tyttärellesi, vaikka hän ei olekaan poika, ettei hänen tarvitse kärsiä tästä. Ei se hänen vikansa ole. Toivottavasti kasvat aikuiseksi ennenkuin lapsi syntyy.

      • :O

        Näin totesi neuvolakätilökin aikoinaan. Minun vanhempani eivät olleet terveitä eivätkä ole sitä vieläkään. Onneksi näin aikuisena ei heidän kanssaan tarvitse olla väleissä. Surku nähdä saman toistuvan aina uudestaan ja uudestaan...


    • ihmettelevä 12

      Eikö ole pääasia, että lapsi on terve.

    • kaksitoista tenavaa

      Mutta niitä sattuu aina välillä tulemaan

    • Tytölle <3

      Anna tyttöparka adoptoitavaksi, niin ei jää sinun vaivaksi eikä etenkään päinvastoin. Voitte sitten yrittää poikaa kuin Intiassa konsanaan.

    • 1+20

      Entä jos...

      lapsesta tuleekin homo?
      se on vammainen?
      lapsi onkin yhtä tyhmä kuin vanhempansa?
      lapsi on ruma?
      lapsi ei haluakaan harrastaa sitä mitä isä ja äiti haluaa?

      Vai että väärää sukupuolta. Voi helvetti! Olkaa onnellisia että lapsi syntyy terveenä. Itsehän ette sitä ilmeisestikään ole, ainakaan psyykkisesti.

    • 11

      täytyy olla vähän päässä vikaa jos tolla tyylillä on pahoillaan väärästä sukupuolesta ,olisit ensin tehnyt asialle jotain millä varmistat haluamasi lapsen sukupuolen,kuulemma on sellaisia testejä,hoitoja
      noin typeriä ihmisiä ja lapset maksaa
      ei ihme että maailma menee päin prinkkalaa vuosi vuodelta kun kaikenlaiset ihmiset naivat ja saavat lapsia
      säälin jo valmiiksi,olis paljon reilumpaa tehdä vaikka abortti, ja toivottavasti et sikiä enää

    • herneenpalko

      hei!

      Ihan ensiksi: niinkuin joku aiemmin sanoi, kaikki tytöt eivät tykkää vaaleanpunaisesta. Voi olla, että teidän lapsi on hyvinkin poikatyttö :)
      Toiseksi: rakenneultran sukupuoliarvio ei ikinä ole 100% varma.
      Kolmanneksi: odotan ensimmäistäni, syntyy n. kuukauden päästä. Olen jotenkin toivonut tyttöä, mutta ensisijaisesti elävää ja tervettä lasta. En tiedä, kumpi meille on tulossa, tyttö vai poika, ultrassa ei näkynyt. Kumman tahansa saan, olen onnellinen.

      Puhut syyllisyydestä ja siitä, että koet olevasi idiootti. Älä murehdi! Raskaus aiheuttaa kaikenlaisia tunteita ja tuntemuksia. Olimme perhevalmennuksessa muutamia viikkoja sitten, mulla tais sillon olla rv n. 30 kieppeillä. Valmennuksessa esitettiin kysymys, että millainen lapsi siellä masussa oikein on. Sitten sai ottaa kuvan, jonka koki olevan oman odotettavan oloinen. Valisin kuvan, jossa oli mätä kurpitsa - mulle lapsi siinäkään vaiheessa raskautta ei ollut vielä kukaan. Siis masussani pyöri mulle "ei kukaan". Sanoin sen ääneen, ja terkkari lohdutti, että tunne on ihan tyypillinen tässä vaiheessa raskautta. Nyt tilanne on toinen, ja koen jo odottavani tietynlaista tyyppiä (rv:t reilusti yli 30) :)
      Kerroin tämän siksi, että muillakin odottajilla on "outoja" ja "kummallisia" ajatuksia ja välillä jopa "välinpitämätön" olo odottamaansa kohtaan (tämä ei ole näkynyt käytöksessä, olen kaiken aikaa esimerkiksi ollut ilman alkoholia). Mutta ajatukset ja tunteet ovat vain tunteita ja ajatuksia, ne tulevat ja menevät, raskaus vielä kärjistää tuntemuksia. Mikä tahansa tunteesi on nyt, se tulee väistymään. Hienoa, että pystyt kriittisesti pohtimaan omaan tunnettasi! Toivon sinulle onnellista loppuraskautta ja uskon, että oli lapsesi kumpaa sukupuolta hyvänsä, opit häntä rakastamaan!
      Tsemppiä ja hyvää joulunodotusta!

    • :O

      on siinä, että yhdistät ne vaaleanpunaiset hörhelöt tyttöön! Kasva aikuiseksi ja tajua, että tyttökin voi pitää sinisestä, autoista ja sotaleikeistä!

      • blueangela

        Kaikki tytöt eivät pidä barbeista. Minäkään en pienenä pitänyt barbeista. Kiipeilin puuhun ja seikkailin metsissä. Pinkkiinkään ei tarvitse pientä pukea. Muistele omaa lapsuutta, jospa sieltä löytyisi jotain itsellesi tänä päivänä. Unohda ajatus pinkistä prinsessasta. Se on vain yksi alue lasten maailmasta, joka ei kaikille sovellu.


    • juuh..

      Mulla oli sama, paitsi että toivoin tyttöä ja poika tuli. Olihan se päivä, kun ultrattiin ja sain tietää sukupuolen, aika suuri pettymys, mutta usko pois, kyllä sä sitä lasta rakastat sukupuolesta huolimatta.
      Eikä sun tarvi niillä barbeilla leikkiä ja sitä pinkkiin pukea, itte ainakaan pienenä leikkiny koskaan barbeilla!

    • ikuisesti.lapseton

      Voi he-ti että tuollaisten k-päiden edes onnistuu sikiämään.

    • 5+6

      ompelet kuule pimppis umpee ,niin kyllä se siitä sitten lähtee menemään.ja muista ottaa kunnon kännejä niin olo on parempi;)

    • Älä murehdi suotta.!

      HEI;meillä on 3tyttöä ja poika,Ja Minä itse aikoinaan sillo ku "vanhimmaistani" odotin toivoin vain että;Kunhan lapsi on terve ni sukupuolella ei ole väliä.

      No sit,toinen lapsi olikin myös tyttö sama juttu että;Kunhan terve.....

      näin on kaikkien lasteni kohdalla ajateltu.

      ja myös jatkossakin.

      Voimia jaksamiseen.Kyl sie sit huomaat miten hienoo on ku perheessä on tyttölapsi..

      mut vaatii aikaa sopeutua asiaan.Hyvää joulun odotusta ja onnea tulevan lapsen johdosta.

    • Kummaks on menny.

      Tästä sen taas näkee kuinka SAIRAS ihminen voi olla. Ihmisen tulisi olla onnellinen että edes voi saada jälkikasvua. Pitäisi olla onnellinen että saa tuoda jälkeläisensä tähän maahan.

      Taidat olla joku kunnon telaketjurekkalesbo koska pelkkä pinkki värikin oksettaa...käy sääliksi tulevaa tyttölastasi. Hei mutta on muotia olla lesbo, käyttäytyä kuin jätkä ja niinpoispäin älä huoli. Kasvatat vaan oikein ni ei sitä jätkästä erota.

      • ääliöt

        Tämä on pitkä ketju, mutta aloittaja on kommentoinut uudestaan tuolla jossain välissä. Lukekaa se kommentti! Hän on jo tajunnut olleensa hölmö ja tunnekuohussa. En ymmärrä miten joku voi ajatella kuten aloittaja, mutta en myöskään tällasta lynkkausta, kun ihminen kertoo, miltä hänestä tuntuu. On ihan luonnollista toivoa jompaakumpaa sukupuolta, ja jos toive ei toteudu, niin voihan se hetken hämmentää. OLEELLISTA on, että tunteesta pääsee yli !!!!


    • poikien äiti

      Onnea ensinnäkin raskauden johdosta. Toivon että tuo tunteesi menee ohi kun saat pienokaisen syliisi :) Lapsi tarvii rakastavat vanhemmat olipa hän kumpaa sukupuolta tahansa. Toivon että hän on terve pienokainen.

      Itselläni on 4 poikaa, nyt jo aikuisia. Nuorinta odottaessani toivoin kovasti että hän olisi tyttö. Vielä laitolsella kun olin synnyttämässä ja kätilö kysyi kumpaa toivotaan, sanoin että tyttöä, että jos on poika niin jätän sen tänne sairaalaan :) No, poikahan sieltä tuli...siinä hetkedssä kun sain tuon pienen ihanan nyytin syliini niin ei ollut mitään väliä sillä että hän oli poika :) Ja aivan ihana poika hän onkin.
      Uskon että viimeistään silloin kun saat lapsen syliisi niin rakastat häntä sukupuolesta riippumatta.
      Eikä sun tartte vauvallesi ostaa vaaleanpunaisia vaatteita eikä mnitään prinsessa hymppää...ainakaan ihan heti. anna lapsesi kasva sellaiseksai kun hän haluaa. Mun kälylläni on 3 tyttöä ja kaikki hän on aikanaan vauvana pukenut vaaleanpunaisiin yms, mutta vain yksi tytöistä on sellainen tyttömäinen tyttö ja tykkää kaikesta naisellisesta ja kaksi taas on ihan poikatyttöjä ja tykkää kaikesta räväkämmätä .) Että ei sitä tiedä sukupuolen perusteella mitä hänestä tulee. Toivottavasti Jumala suo teille lisääkin lapsia ja voit saada vielä sen pojankin. Mutta jos miehelläsi on vain tyttösiittiöitä niin se on sitten niin. Mun mieheni saa vain poikia ja niitähän meillä nyt sit on :)

      Onnea odotukseen

    • monta kertaa äiti

      Niin huomaat, kuinka hyvä myös tyttö on. Et ole sinut itsesi kanssa, vaan aivan hukassa.
      Oletan,että elämä on ollut sulle todella helppoa tähän asti. Ja nyt,kun tulee eka "vastoinkäyminen", niin maa katoaa jalkojesi alta.
      Olen menettänyt vauvojani kesken raskauden ja arvostan todella sitä lahjaa, jonka olen saanut eli lapsia.
      Voin hyvin kuvitella, millainen nirppanokka olet, kun olet saanut mielestäsi "väärän" lahjan jo ennen tätä nyt odottamaasi elämäsi suurinta lahjaa. Ole nöyrän kiitollinen, tuskin osaat :/

    • Agape 11

      Surullista!
      Jos sinulle ja miehellesi on annettu suurin lahja VAUVA, niin tuo teksti on karmeaa luettavaa!
      Kehittyvä ihmistaimi sisälläsi, kehittyy ja vahvistuu, odottaa syntymää..hoivaa huolenpitoa ja ennenkaikkea RAKKAUTTA!
      VOI miten ikävää, jos lapsen pitää syntyä, perheeseen, missä ei ole RAKKAUTTA, miten voitte olla edes yhdessä!
      Jos, ette pysty tuolle lapselle antamaan hoivaa huolenpitoa tukea turvaa..antakaa adoptioon!
      On isiä&äitejä, jotka odottavat, päivästä toiseen turhaan tietoa vauvelista, tälläinen tilanne, olisi heille suunnaton ilo!

    • no voi jeesus

      Kasvatat siitä työtöstä kunnon rekkamieslebon, kyllä siitä hyvä jätkä vielä tulee.

    • punamunakarva

      Minä olen homo ja haluan homon poikakaverini kanssa homon lapsen. Olen tosi pettynyt jos lapsesta tulee hetero tai tyttö. Jos on tyttö niin toivottavasti on edes lesbo. Ongelma on vaan siinä, että poikakaveri ei tule millään raskaaksi...

      Tämä on yhtä järkevä viesti kuin tuo aloitus!!!!

    • ketkupolkka1

      Minuakin pelotti raskaanaollessani, että saisin tytön. Sukupuolta en onneksi saanut ultrassa selville. Luulin, etten osaisi olla roolimallina tytölle, enkä koe itseäni perinteiseki naiseksi. Vaaleanpunaisuus ja tyttömäisyys myös ällöttivät.

      MUTTA: tämä kuuluu raskauteen , ei vauva-aikaan. Vauva oli ainakin meilla vauva, ei tyttö tai poika. Kun lapsi tuli leikki-ikään. hällä olikin jo niin kova oma tahto, että ei minua tarvittu tyttömäisyysden tukemiseen.

      Synnytys ja valvomiset ovat niin rankkoja juttuja, että jostain kumman syystä ne vain lähentävät lapseen. Kun niin avuttoman olennon vuoksi näkee niin hirveästi vaivaa ja kokee tuskaa, toivoo totisesti, ettei se olisi turhaa. Että lapsi kasvaisi ja saisi onnellisen elämän. Kun on jo aikaa huokaista ja murehtia sukupuoliasioita, huomaa ne hyväksyneensä.

    • fasffafsaafa

      anna kun arvaan: sinä ja sun "mies" ootte molemmat jotain 15-vuotiaita pentuja. näin siinä käy ku kakarat alkaa hommaamaan kakaroita. jumalauta. tyhmyys on anteeksiantamatonta.

    • se on jumala joka päättää kumpi sieltä tulee. siihen on sit tyydyttävä.
      itseläni on 3 tyttöä ja olen erittäin onnellinen jokaisesta.

      • olisiniloinen

        Tässä maailman ajassa, jolloin sukupuolten erot ovat kaventuneet niin paljon, että nainen voi nousta presidentiksi, en olisi huolissani tyttölapsesta. Vauva on aina vauva ja lapsi on lapsi. Unohda vähäksi aikaa kaikki prinsessat ja muut sellaiset. Sisusta lapsen huone syvänsinisellä ja osta leluautoja. Ei kukaan käske sinua kasvattamaan lastasi vaaleanpunaisissa nukkeleikeissä! Tyttö tai poika, niin kasvata lapsestasi juuri sellainen, kuin koet tarpeelliseksi. Sukupuoli ei oikeastaan ole niin iso asia, kuin kuvittelet. Temperamentti ja luonne ratkaisevat.


    • Poikatytön äiti

      Halusin pojan, kaikki sydämen sykkeet..vatsan muoto ym olivat merkkejä siitä että poika tulee. Otin jopa laitokselle mukaan vain sinisiä vaatteita. Jotenkin aina olen itseni mieltänyt pojan äidiksi. Pojathan ovat äidin poikia :D Kuitenkin toisin kävi, sain tytön. Ensimmäinen reaktioni oli et missä sen killuttimet oikein ovat..ei niitä ollut. Ensin mietin että hä? voiko sen palauttaa.. Sitten kun sain sen rinnalleni ja tyttäreni katsoi minua suurilla silmillään..en voinut enää muuta ajatellakkaan kuin häntä.
      Voi vitsi kuin ihanan lapsen olen saanut. Kohta tuosta "pettymyksestä" 4 vuotta.

      Kuitenkaan en mitään prinsessa tyttöä saanut. Hän kiikkuu puissa, riehuu. Leikkii ns. poikien leikkejä ja sain houkuttelemalla houkutella sille hameen päälle viime kesänä. Välillä jopa toivon hänen olevan kuin muutkin tytöt mutta ehkä poikatyttönä elämä on helpompaa.

      ps. tiedän miltä susta tuntuu mutta aina kaikki kääntyy parhain päin.

    • 6:n äiti

      Uskon, että sinullakin äidin rakkaus herää lasta kohtaan, kun vauva on syntynyt, olipa hän sitten tyttö tai poika, olipa hän sitten terve tai sairas. Odotuksia voi olla moneen suuntaan, juuri sukupuolen suhteen tai synnytyksen suhteen tai esim. kuin kerroit "barbileikit jne eivät jaksa kiinnostaa..". Voin kokemuksesta sanoa, että kaikki tytöt eivät ole prinsessahörhelöistä kiinnostuneita, eivätkä vaaleanpunaisista. Ja toisin päin taas, pojatkin ovat niin yksilöitä, että ei lasta voi "tilata" sellaisena kuin itse haluaa. Jokainen lapsi on lahjaa, ne ovat lahjapaketteja, joihin pääsee tutustumaan yhä enemmän ja enemmän lapsen kasvaessa. Meillä on 3 tyttöä ja 3 poikaa. Jokainen on luonteeltaan täysin yksilöitä. Ja tässä vaiheessa voisin itse sanoa, että tyttöjen kanssa on ollut ehkä himpun verran helpompaa. Poikien leikit ja painit on aikas rajuja... Että ei tytön syntymä ole kauhea asia! :)
      Ja vaikka ensimmäinen lapsi sit olisi vaikka juuri sitä sukupuolta, jota enemmän haluaisi, alkumetrit (eka kuukaudet ja jopa vuosi/vuodet) vauvan kanssa ovat uuden opettelua, äitiyteen/isyyteen kasvamista. Itse olen oppinut nauttimaan vauvoista aivan erityisellä tavalla sitä enemmän, mitä useampi lapsi on jo talossa. Eli äitiyteen kasvaa pikkuhiljaa ja rakkautta annetaan varmasti jokaiselle äidille kuin myös isälle juuri se oikea määrä sitä omaa/omia lasta/lapsia kohtaan.

      Eli sanoisin, että älä huolehdi liikaa tulevista päivistä! Älä myöskään suunnittele synnytystä etukäteen. Sitäkään ei voi itse päättää, miten se menee; onko normaali alatiesynnytys, perätila kenties, vai imukuppisynnytys, vaiko sectio, synnytätkö syöksylklä kotona, ambulanssissa vai ehditkö sairaalaan tai odottelet sielläkin monta tuntia/päivää synnytyksen etenemistä. Et voi myöskään tietää, elääkö lapsesi kohdussasi sinne synnytykseesi asti tai yleensä itsekään, paljonko on elinpäiviä jäljellä. Näitä en sano pelotellakseni, niin kuin joku voi ajatella.. Vaan ihan vain yritän saada semmoisen realistisen ajattelutavan, että eletään päivä kerrallaan, hetki kerrallaan ja ollaan kiitollisia siihen asti annetuista kaikista lahjoista. Kaikki kääntyy parhain päin, jos vain itsellä säilyy siihen luottamus.

    • rankkaa10

      Toivottavasti et saa enää asiattomia viestejä. Olen aika yllättynyt ja ihmeissäni, miten sinut on täällä teilattu. Nostit esiin hyvin tunnepitoisen kysymyksen ja varmaankin runsas negatiivinen reagointi vastauksissa kertoo siitä, että sohaisit tärkeää mutta vaiettua asiaa!

      Mielestäni olet vain itsellesi rehellinen ihminen, joka uskaltaa tuntea omat tunteensa ja vieläpä kirjoittaa niistä. Sinua raivokkaasti syytelleet ihmiset saisivat hävetä, et sinä.

      Ihanaa odotusaikaa ja kasvamista tyttösen äidiksi!

      Kaikille mietittäväksi Kahlil Gibranin sanoin:

      Kahlil Gibran:
      Sinun lapsesi

      Sinun lapsesi eivät ole sinun lapsiasi,
      he ovat itseensä kaipaavan elämän tyttäriä ja poikia.
      He tulevat sinun kauttasi,
      ja vaikka he ovat sinun luonasi,
      he eivät kuulu sinulle.

      Voit antaa heille rakkautesi,
      mutta et ajatuksiasi,
      sillä heillä on heidän omat ajatuksensa.

      Voit pitää luonasi heidän ruumiinsa,
      mutta et heidän sielujaan,
      sillä heidän sielunsa asuvat huomisessa,
      jonne sinulla ei ole pääsyä,
      ei edes uniesi kautta.

      Voit pyrkiä olemaan heidän kaltaisensa,
      mutta älä yritä heistä tehdä itsesi kaltaista,
      sillä elämä ei kulje taaksepäin
      eikä takerru eiliseen.

      Sinä olet jousi josta sinun lapsesi lähtevät
      kuin elävät nuolet.
      Kun taivut jousimiehen käden voimasta,
      taivu riemulla.

      • äidin apulainen

        Kyllä se on parempi jättää tämä sukupuolen määritys kertomatta. Hävettää tunnustaa, mutta pakotin oikein tytärtäni, ettei mitään liikoja tutkimuksia tarvitse tehdä. Tyttö tuli, kaunis tyttö. Äitinsä on iloinen, kun on terve. Hyvänen aika, iloinen pitää olla. Tiedä, millainen prinsessa hänestä tulee.


    • AiMii

      Näiden syiden takia meidän kaupinki kieltäytyy julkisella puolella kertomasta ultrassa sukupuolta. Kätilöt ovat huomanneet mitä se tekee ihmisille. En siis suosittele kellekkään selvittämään sukupuolta vaan olemaan onnellinen lisääntymis kyvystään ja mahdollisesta terveestä lapsesta. Ultran tarkoitus on selvittää sikiön kunto ja mahdollinen terveys ja kehitys..sukupuolella ei ole mitään merkitystä. On tiettyjä perityvia sairauksia jotka esim ovat suvun pojille kohtalokkaita ja tämän takia sukupuolta selvitetään niin ultralla kuin näytteistä. En ole koskaan odottanut mitään muuta kuin lasta. Meillä on ollut neutraali vihreä lastenhuone jne. Lapset on puettu neutraaleihin sävyihin. Nuo kuvitelmat ovat ihmisten luomaa illuusioita siitä mitä on olla poika tai tyttö. Käyttäymis mallitkin..huh..tytöt saa käyttäytyä näin ja pojat näin. MIKSI? Eikö pääasia ole, että lapsi oppii elämään ja arvostaa muita ihmisiä?
      Raskaudessa hormoonit hyrräävät ja pienetkin asiat tuntuvat järjettömän suurilta, mutta rajansa silläkin.
      Ehkä lapsen saamiseen pitäisi kasvaa sillä silloin huomaa ettei mikään muu ole tärkeintä kuin se, että voin saada lapsen ja joka vielä on terve. Millään muulla ei ole merkitystä.
      Ikävää onse, että tämä on todella yleistä. Ihmiset ovat ottaneet lapsista status symbooleita. Niitä kyllä mainostetaan jne, mutta vanhemmuus on hukassa. Tälläinen sinun kirjoittama asia kuuluu juuri siihen hukattuun vanhemmuuteen. Millalailla olet ajatellut olevasi parempi vanhempi pojalle kuin tytölle? Voisin luetella tyttöjen hyviä puolia loputtomiin, mutta se on turhaa, koska sinulla onjo oma pinttymäsi.
      Voisit soittaa neuvolaan ja pyytää keskustelu aikaa. Selvitä asia ennen lapsen syntymää ettei iske masennus ja lapsi kärsi. Ennaltaehkäise mahdolliset haitat!
      Jaksamista! Ehkä tämä keskustelu rypäs saa sinutkin miettimään yleensäottaen asiaa monelta kantilta!

      • pärresjö

        Vanhemmat tuntuu eniten ajattelevan sitä, mitä lapsi MINULLE merkitsee, mitä se antaa jne. Tuskin kukaan koskaan on huolissaan siitä, millainen itse pystyy olemaan ja mitä antamaan. Vilpittömiä kusipäitä ihmiset kaikki tyynni.. tämä äiti sentäs miettii vähän asioita syvemminkin. Moni vaan antais olla, joko abortoisi tai antaisi adoptioon kuin vauva olisi joku nukke. Jos tarpeeksi syvälle menee, niin eläisi jopa koko raskauden ajan aivan kuin ei vauvaa olisikaan (ryyppäisi ja röökaisi) välittämättä ennen kuin on liian myöhäistä.
        Tuomitsevat kommentit on todella väärässä täällä.. kyllähän minuakin harmittaisi jos lasta ei itselle kuulu ja toinen ei vaan ole tyytyväinen sen "ominaisuuksiin" kuin kyse olisi nirsoilusta jota suomessa ei siedetä laisinkaan.. eipä asia ihan niin yksinkertainen ole.
        Toivottavasti ap selviää tunnekuohusta, ei se niin kauheaa ole olla tytön äitinä, vaikkei niiden päälle mitään ymmärtäisikään. =) Lapsi tässä kyllä tuntuis tietävän mitä tahtoo ja on tullut ihan omaksi tuosta sukupuolestaan välittämättä.


    • poikakoira se sopis teille urpoille paremmin...

    • päivi1x2

      aloittajan viesti on sellaistaa soopaa, etten viitsi siihen kommentoida, mutta sanonpahan vain, että ei se ultra ole aina 100% varmaa tietoa sukupuolesta.

    • mama x 3 2 be

      Hormonit hyrrää, toivottavasti.
      Meillä yritettiin pitkään tulla raskaaksi ja keskenmenojakin koettu.
      Meillä nyt kaksi poikaa eikä tulevan lapsen sukupuolella ole mitään merkitystä. Enpä sitä halua tietääkään etukäteen, menis odotuksesta maku. Ja täytyyhän hullua pitää jännityksessä! =) En olis halunnu mitään seulontojakaan ultran lisäksi, mut mieheni mieliksi tehtiin Down-testi. Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Kenellekään ei anneta enempää kuin jaksaa kantaa, eli ei se sairauskaan ole maailmanloppu, jos lapsi todella on haluttu ja asenne oikea. Rankka kasvukokemushan se on, mutta ainahan ne lapset kasvattaa vanhempiaan. Jopa enemmän kuin vanhemmat lapsiaan! Ja odotusaikahan on henkisen valmistautumisen ja kasvun aikaa tulevalle perheelle. Siihen kuuluu negatiivisiakin tunteita ja ne PITÄÄ käsitellä! Parempi kirjoitella tänne kuin vetää pää täyteen.

    • Ei mulla muuta.

      Ensinnäkin elät kenties kovin kapeanäkökulmaisessa maailmankuvassa, jossa mielletään kaikkien pikkutyttöjen leikkivän prinsessaleikkejä ja sitä rataa. Niinhän se ei oikeasti ole. Ja eiköhän 2000 -luvulla kannattane jo alkaa ohjaamaan lasta alusta alkaen enemmän yksilönä ja persoonana, jolla omanlaisensa kiinnostuksen kohteet, mitkä sitten ikinä ovatkaan. Oletko täysin varma, että, jos saisitte poikalapsen, häntä kiinnostaisi pum-pum -leikit ja rallicrossi ja puissakiipeily, etc.? ... pettymys olisi varmaankin teillä silloin vielä suurempi, jos poika osoittaisikin kiinnostusta enemmän henkisempiin asioihin, kuten taiteeseen ja mikä vielä "pahempaa", nukkeleikkeihin :). Ja, kuka pakottaa ostamaan tyttölapselle vaaleanpunaista ja hempeää vaatetekstiiliä?

      Ja valitettavasti lapsen sukupuolta ei voi varmistaa, kuin sillä, että lapsi keinohedelmöitetään jo valmiiksi tyttö- tai poika-alkiona kohtuusi.

      Mitään niin typerää, kuin abortti, ei kannata tälläisten syiden perusteella tehdä, koska seurauksena voi yksinkertaisesti olla myös se, ettette enää ikinä sen jälkeen voi saada lasta ylipäänsä. Kannattaa miettiä ainakin sitä todella hartaasti ja monesta eri näkökulmasta katsoen.

      Miksette voi ottaa vain avosylin vastaan tämän rakkautenne hedelmän ja koettaa ensi kerralla saada se poika sen keinohedelmöityksen keinoin? Mutta miettikää senkin jälkeen se, että myös se tyttö kaipaa rakkauttanne ja huolenpitoanne, eikä kukaan lapsi ansaitse sellaisia vanhempia, jotka kohtelevat häntä vain tarpeettomana, jopa suorastaan ilmana, ihmisenalkuna, joka on ollut alusta lähtien epätoivottu.

      • Äitinä molemmille

        Olen kohta 50-vuotias pojan ja tytön äiti ja en voi olla muistamatta säälittäviä nuoruusvuosiani, kun olin myös sitä mieltä, että haluan vain poikalapsia.
        Jälkeen päin tajuan, että olin hyvin rikkinäinen ihminen. Elämässä oli tapahtunut ikäviä asioita ja olin myös saanut ahdistavan poikaa ihanoivan kasvatuksen.
        Ajattelin myös, että en halua nukeilla ja meikeillä läträäviä, nurkassa nyhertäviä tyttöjä, vaan mieluummin VilleVallattomia.
        Olin tietysti iloinen ensimmäisestä lapsesta, pojasta. Kaikki olikin aluksi täydellistä.
        Parin vuoden kuluttua ilmeni, että lapsella on pojille tyypillisempi neurologinen poikkeavuus. Tämän takia olen ollut suurimman osan elämästäni pois työelämästä.
        Pojan lapsuus oli riehumista ja erityisopetusta. Nyt hän on syrjäytymisvaarassa oleva työtön.
        Ihan rakas kaikin puolin.
        Tytär syntyi normaalina. Hän oli helppo kasvatettava. Ja luultavasti tyttö tulee olemaan se, joka pärjää elämässä.


    • sydän paikallaan

      Kokemukseni on seuraavanlainen..miehet varmaan odottaa poikaa ja toisin päin!Niin oli omlaa kohdallakin kun ensimmäistä ja tällä hetkellä ainoaa lasta odotettiin.Syntyikin tyttö kaikista ultrista huolimatta joka oli tietysti yllätys.molemmille kun poika piti olla.Tyttärellä todettiin synnynäinen sydänvika joka korjattiin kahdella leikkauksella.Nykyään 11v. nuori tyttö ja terve,iloinen isän kullan-nuppu.En olisi voinut muuta toivoakkaan ja miten paljon isän tyttären välit voivatkaan olla tärkeitä,molemmille.Olen sanonutkin kaikille jotka puhuvat toiveistaan sukupuolen suhteen että pääasia että on terve lapsi sukupuolesta riippumatta!! Kyllä on vaikeaa asennevammaa kirjoittajalla ja ongelmia syvemmällä kun pelkän ymmärryksen puolella!

    • äiti x6

      Voi lapsi parka, miksi teet lapsia jos et niistä välitä. Voiko olla sukupuoli noin tärkeä, eikös se ole tärkein asia saada terve lapsi. Jos kerkeet hanki abortti

    • silmissä

      Onko teistä jompikumpi kiinalainen.Ihmisoikeusrikkomuksia on jo liikaa nähty ja että sinäkin liityt siihen joukkoon.

      • Olipa kerran pikkuinen tyttö, ihan pieni. Kysyipähän äidiltään: olisitko halunnut mielummin pojan kuin tytön, johon äiti kaikessa viisaudessaan vastasi: kaikkihan poikia haluavat. Pieni tyttö mietti pienessää päässään että miksi niin. Se ei oikein koskaan selvinnyt, nyt kuitenkin 62 vuotta myöhemmin, kaksi poikaa kasvattaneena ja kaksi tyttöä lastenlapsina, tämä tyttö, nyt jo vähän isompi,on ymmärtänyt etteivät aikuiset ole aina oikeassa. Sen on tämä tyttönen tajunnut, ettei ikinä...ei ikinä olisi omille lapsilleen näin sanonut...sen verran kova pala se on elämässä ollut.
        mummi


      • sgxciöofdhio
        kwima kirjoitti:

        Olipa kerran pikkuinen tyttö, ihan pieni. Kysyipähän äidiltään: olisitko halunnut mielummin pojan kuin tytön, johon äiti kaikessa viisaudessaan vastasi: kaikkihan poikia haluavat. Pieni tyttö mietti pienessää päässään että miksi niin. Se ei oikein koskaan selvinnyt, nyt kuitenkin 62 vuotta myöhemmin, kaksi poikaa kasvattaneena ja kaksi tyttöä lastenlapsina, tämä tyttö, nyt jo vähän isompi,on ymmärtänyt etteivät aikuiset ole aina oikeassa. Sen on tämä tyttönen tajunnut, ettei ikinä...ei ikinä olisi omille lapsilleen näin sanonut...sen verran kova pala se on elämässä ollut.
        mummi

        Voi sentään, siinä sydän särkynyt pieneltä. Ei lapsi ymmärrä "tapoja" joissa poika pitää vanhenevista vanhemmista huolen, jatkaa talonpitoa jne. kun taas tytär naitetaan muualle ja hyödytön hän on siitä lähin.. eli ei tarvi kaukaa hakea syitä poikien suosimiselle :(


    • asenteesta näkee

      Te ette ilmeisesti ole henkisesti kypsiä ottamaan vastuuta minkäänlaisen lapsen kasvattamisesta. Suosittelen korvikkeeksi jotain kotieläintä, koska se tuskin kärsisi asennevammoistanne yhtä suuresti kuin ihmislapsi.

    • Ajattele, että se on Korkeimman tahto, että sinulle syntyy tyttölapsi, ja että se mitä tapahtuu on aina parasta! Luovuta pettymyksesi Korkeimmalle ja pyydä, että Hän opettaisi sinua iloitsemaan vauvasta, joka sinun laillasi on tyttö. Vauva ansaitsee sen, että häntä rakastetaan tyttönä. Ja ota tämä opetuksena siitä, ettei kannata suunnitella ja unelmoida liikoja, sillä elämällä on omat suunnitelmansa. Ei kannata odottaa tyttöä tai poikaa vaan lasta ja rakastaa häntä, oli hänen sukupuolensa sitten mikä hyvänsä.
      Ihanan tyttären isä.

    • .....

      millainen PASKA oikeasti olet! Sinunlaisillesi en ikinä lasta soisi! HÄPEÄ!

      • pienen pojan äiti <3

        Hyvä tosiaan, että itse tajusit miten älyttömän idiootti olet. Säälin todellakin lastasi, ei ole hänen vikansa, että juuri sinä olet hänen äitinsä. Lapsi on aina lahja ja vielä jos saa terveen lapsen niin mikä sen ihanampaa onnea onkaan! Saisit todellakin hävetä, en voi uskoa että joku puhuu tuolla tavoin! Inhoat vaaleapunaista jne. No osta sitten vaikka kevään vihreitä tavaroita, eihän nyt kaikki tytöt ole puettuina vaalenpunaiseen.
        Huh, huh!


    • juuustiinsajoooo

      joillakin naisilla on vaikeuksia raskautua ja joutuvat käymään jopa vuosia kaikenmaailman lapsettomuushoidoissa ja sinä murehdit vauvan sukupuolta! Eikö tärkeintä ole se, että saat terveen vauvan! Toivottavasti tämä oli vain huono provo

    • 5 lapsen äiti

      Hienoa, että olet avoin ja rehellinen sekä itsellesi että ympäristölle...silläkin uhalla, että joku täällä heittää asiattomuuksia päin näköä.
      Uskon, että avoin keskustelu aiheesta auttaa sinua prosessoimaan asiaa ja usko tai älä, siinä vaiheessa, kun lapsi nostetaan synnytyksen jälkeen syliisi, se vaikuttaa maailman ihanimmalta lapselta :) Kyllä se rakkaus kehittyy lapsen myötä, vaikkei ihan ensi ajatuksessa vielä olisikaan ihan umpipyörryksissä rakkaudesta...
      Paljon tsemppiä sulle :)

      P.S. Kaikki tytöt eivät tykkää vaaleanpunaisesta ja barbeista ;)

    • Onnellinen äiti

      Kuule sinä. Keskity siihen onko lapsi terve vai ei. Itselläni on poika ja tyttö ja kumpikin ovat maailman rakkaita. Olen käynyt pojan kanssa kromosomi testit, kun häntä luultiin todella sairaaksi jo sikiö vaiheessa. Luoja antoikin kuitenkin minulle terveen lapsen. Ei ollut mitään merkitystä kumpi se oli. Tärkeintä oli, että hän on terve. Muistan kun minulle soitettiin kromosomi tulokset siitä onko lapsi terve, niin he aloittivat puhelin, että nyt saat selville sukupuolenkin. Vastasin, että aivan sama kumpi se on. Halusin tietää tulokset. Synnytä se lapsi ja anna adoptioon. Tässä maassa on monia pariskuntia, jotka eivät saa lasta ja toivovat sitä mahdottomasti. Anna lapsellesi paremmat vanhemmat kuin itse olet. Joku odottaa tälläkin hetkellä itselleen adoptiolasta sukupuolesta välittämättä. MIKÄ SINÄ OLET TAPPAMAAN ABORTILLA LASTA, kun postimyynti tuo väärän sukupuolen. OLE ONNELLINEN, että saat edes lapsen ja kiitä Jumalaa siitä. Älklöttävää lukea tällaista teksitä. Itse olisin ollut kiitollinen Jumalalle sairaastakin lapsesta, hänelläkin olisi ollut oikeus elää, jos hän olisi ollut sairas en olisi silloinkaan abortia tehnyt. Meidän täytyy olla onnellisia, että edes saamme lapsia.

    • Lapseton 40 v.

      Ja voi hyvä sylvi ... Mihin tämä maailma on menossa ?? Olkaa onnellisia, että ylipäätään saatte lapsen - kun tätäkään ei kaikille suoda !!! Sukupuolesta viis.

    • n

      Kuule, pääasia että lapsi on TERVE. Itselläni sekä poika että tyttö ja toinen lapsista sairas. Se se laittaa miettimään arvoja. Hae terapeuttista apua.

      • poika .

        aluksi tyttöjä, sitten tulee se testosteroni suihku joka tekee sikiöstä pojan.Esim jos perheessä on 7 tyttöä
        niin vanhempien dna rihmastot ja yhteiset elämän ihmeelliset molekyylit tukkivat mikroskoopisen pikkiriiksen suihkutorven.


    • Äidin tyttö

      Voi syntymätöntä tyttöparkaasi! Millaista on kehittyä vihaajan kohdussa! Hän ei voi valita vanhempiaan. Mahdatko itse olla ihan parasta A-luokkaa? Miten on ulkonäkösi laita? Entä henkiset kykysi? Ei se kuule enää riitä, että saa lapsen toimeksi. Vaaditaan paljon enemmän. Tyttäresi tulee huomaamaan, että et rakasta sitä, vaikka kuinka hemmottelisit ja lahjoisit. Hän tulee aikanaan arvostelemaan sinua säälimättömästi. Jo nyt hän saa ihan liikaa stressihormoneja sinusta.
      Lapset eivät ole nukkia, joita ostetaan kaupasta. Joskus hamassa tulevaisuudessa voidaan ehkä tehdä geenimanipulaation avulla juuri toivotun näköisiä ja laatuisia lapsia. Sitten sinun kaltaisesi saavat juuri oikeanlaisen lapsen. Huonot tuhotaan jo alkioasteella. Ei synny enää vammaisia eikä rumia. Kaikista tulee huippuälykkäitä. Vaan miten on rakkauden laita?

    • -Maailmanvalloittaja

      Ei ole mikään pakko lähteä kasvattamaan lapsesta "pikkuprinsessaa". Jos oikein ajattelee, niin tytölle on tänä päivänä koko maailma auki - mikään ei ole kiellettyä. Tarkoitan tällä sitä, että jos tyttö tahtoo leikkiä autoilla, ruveta lentäjäksi, poliisiksi tai vaikkapa fyysikoksi, kukaan ei katso kieroon. Käännetään asia toisinpäin: poika haluaa stuertiksi, sairaanhoitajaksi tai lastentarhanopettajaksi, ei mahdotonta tänä päivänä, mutta totuus on, että maailma katsoo tällaista "tyttömäistä" poikaa edelleen hieman kieroon. Tyttömäistä poikaa kiusataan koulussa, poikamaista tyttöä ei.

      Itselläni on 7-vuotias tytär, joka on aina leikkinyt yhtä paljon niin poikien, kuin tyttöjenkin leluilla - koskaan ei häntä ole kielletty leikkimästä kummillakaan. Vaikka tavaratalossa on vielä selkeä jako leluosastolla, ei sitä tarvitse olla kotona (aika sairasta, jos jollakin vielä on). Olen aina kasvattanut tytärtäni IHMISENÄ, en ensisijassa sukupuoleensa sidottuna (johon paineita ei tytöillä oikeastaan enää edes ole). On totta, että päiväkodissa saattaa muiden tyttöjen paine prinsessaleikkeihin jossakin vaiheessa kääntää kuppia hieman siihen suuntaan, mutta jos pienestä asti kasvatat lapsesi siihen, että hän saa olla juuri_sellainen_kuin_on, niin tuskin lopputulos huono on.

      Itsellä kokemus lapsuudesta, kun yritti väkisin sopeutua "tytön rooliin", vaikkei koskaan siihen itse tuntenut kuuluvansa. Onneksi on muitakin - eivät kaikki tytöt ole "prinsessoja", jokaisen tulisi saada kasvaa ihmisenä - eikä ensisijaisesti tyttönä tai poikana.

      Oma tytär tällä hetkellä:
      suurimmat mielenkiinnonkohteet: luonto, eläimet, musiikki, lukeminen, kirjoittaminen, piirtäminen, internet ja tietokoneet
      koulussa: matematiikka, liikunta
      ystävät: n. 70% tyttöjä, 30% poikia, Parhaat kaverit 2 tyttöä, 1 poika
      Yleensä: hänestä on kasvanut kaikille ystävällinen, suvaitsevainen, luotettava ja hyvin vastuullinen, joka ymmärtää ihmisten erilaisuutta ja pohtii asioita omilla aivoillaan. Uskoisin, että todennäköisimpiä tulevaisuuden ammatteja (tämän hetken perusteella) saattaisivat olla: biologi, lääkäri, avustustyöntekijä tai fyysikko (kuten äitinsä ;)

      Usko pois, tytölle on koko maailma auki! Siitä vain mustia lastenvaunuja ostamaan, jos siltä tuntuu! Anna lapsesi olla oma itsensä, älä sukupuolensa vanki.

      • Uskomatona

        Tuollaiselle ei pitäisi antaa lasta ollenkaan.... ihan sama kumpi tuleem, vittu mitä textiä...


    • *

      Säälittää syntymättömän lapsesi puolesta. Tuollaisille ihmisille, ei lapsia pitäisi siunaantua. Oletko miettinyt, kuinka kovan työn takana lapsen saaminen monelle on. Monia vuosia, itkuja ja keskenmenoja, ainaista pelkoa ja odotusta! Kehtaatkin kirjoittaa tuollaista. Tuollaiselta piuhat poikki!!!!

    • diipadaapadii

      Tuntuu pahalta miten joku voi olla pettynyt siihen ettei saakkaan poikaa.Ystäväpiirissäni on monta ihmistä jotka eivät koskaan kykene saamaan biologisia lapsia.Siksi tuntuu niin naurettavalta että miten voit olla pettynyt kun sinulla kerran on mahdollisuus saada lapsia.

    • 1miäs1

      eikö TERVE lapsi ole TÄRKEINTÄ!!! H A L O O !!

    • Lisää piimää!

      Eihän nykyään ole väliä sillä onko tyttö tai poika....nainen voi olla lessu ja mies taas homo...mistä näitä nykyään tietää mitä nämä ovat...ajattelet vain positiivisesti ja kuvittelet että lapsesi on poika! ;)
      Mutta oikeasti...pääasia jos lapsesi on terve muuten...tulet kyllä pitämään lapsestasi sen syntymän jälkeen...on se niin ihmeellinen kuitenkin!!
      Ei muuta ku lisää piimästä ihmeitä!! ;)

    • Tytön ja pojan äiti

      Mistä näitä tyhmiä ihmisiä oikeín tulee? Varmaan on viisasta ettet tee yhtään ainutta lasta ettei niistä kasva yhtä tyhmiä kuin sinä olet. Itse sain ensin tytön ja useita vuosia myöhemmin pojan. Olen nauttinut tytöstä ihan hirveästi, aina. Nyt aikuisena hän on minulle hyvä ystävä. Kotona asuessaan hän oli korvaamaton apu pikkuveljen hoidossa. Poika on tietenkin myös rakas, mutta vaikea tapaus.
      Te ette ole ansainneet minkäänlaista lasta, joten teetä abortti ja sterilisaatio saman tien. Ja kasva aikuiseksi!

    • öllimölli

      Miten Vit..ssa sä voit sanoo noin omasta tulevasta lapsestasi?! Sun ei kannata muuta ku kävellä rekan alle, pääsee eroon turhasta tytöstä ja sinusta! Jotkut naiset ei saa lasta ollenkaan vaikka kuinka ihania ihmisiä olisivat ja adoptoisivat vaikka tummaihoisen lapsen, kunhan saavat OMAN LAPSEN! Sinä valitat et voi voi, kun tulee tyttö... Itselläni on poika vaikka ennustettiin loppuun asti tyttöä. Itse haaveilin molemmista ja päätin, että saan sen unelmieni tytön pojan lisäxi. Lääkäri sanoi minulle raa asti päin naamaa, et sorry, sun kersansaamis mahdollisuudet on nolla. Nauti siitä, mitä sinulla jo on. Kehtaatkin valittaa! Sun ei kuuluisi ees saada mitään lasta!

    • 2+18=?

      kävi niin, että ultrassa luvattiin toista ja toinen tuli. Meillä siis niin, että piti tulla tyttö tulikin poika.
      Sinällään mulle ihan sama kumpi. Vierastin alusta asti isäksi tulemista enkä ollut edes varma haluanko lasta, mutta kun se H-hetki sitten tuli ja mentiin laitokselle ja sen punnertamisen jälkeen saatiin konkreettisesti oma lapsi syliin niin ennakkoluulot yms epäilyt katos saman tien ja pääsi itkun turahduskin kun oli niin onnellinen.
      Jälkeenpäin olen edelleenkin sitä mieltä, että ihan sama kumpi tulee mutta sitä tunteiden tulvaa kun esikoisen saa ei voita kyllä mikään.

    • vaikka niin

      Anna adoptioon. Halukkaita riittää.

    • lapsia aina halunnut

      toivottavasti annat tytön adoptoitavaksi rakastavaan perheeseen ja sen jälkeen steriloit itsesi ettet vaan vahingossakaan tulisi raskaaksi.

      • anna vaan ajan kulua

        Olisin minäkin puolisoni kanssa poika haluttu. Tyttö tuli. Muistan kyllä pienoisen pettymyksen ja kaverit "kiusasivat" että nyt ostetaan pelkästään vaaleanpunaista kun itse sitä inhosin. Eli jossain määrin ymmärrän yskän. Tuo pettymysvaihe menee kyllä ohi.


    • tuosta

      kirjoituksestasi, koska samaistuin siihen syntymättömään tyttölapseen. Minusta odotettiin poikaa, olen saanut kuulla, että nimikin oli jo valmiina. Kuulemma kaikki muut vauvat synnytyslaitoksella olivat poikia, mutta minä olin tyttö. Olen siis ollut pettymys vanhemmilleni. Lapsi vaistoaa vanhempien asenteet vaikka niistä ei ääneen puhuttaisikaan.

      En ole koskaan kokenut, että isäni arvostaisi minua tyttönä (tai oikeastaan minään). Isosiskoni on poikamainen, ja hän on ollut isän suosikki. Olen koko elämäni etsinyt omaa identiteettiäni ja arvoani ensin tyttönä ja sitten naisena. En ole koskaan löytänyt ”kunnollista” miestä, koska en omasta mielestäni ole ansainnut hyvää kohtelua. Olen joutunut tekemään hirveästi töitä itsetuntoni kanssa.

      Jos sinulla on ongelmia johtuen omasta taustastsi niin toivoisin, että pystyisit käsittelemään asioita ilman, että siirrät omia haavojasi tai traumojasi omaan tyttäreesi. Kenenkään vanhemmat eivät ole täydellisiä, mutta aina on mahdollista kasvaa ja kehittyä jos niin haluaa.

      Tässä ketjussa ei ole puhuttu isän roolista tyttären elämässä. Kun miehesi toipuu ensijärkytyksestään, niin toivon myös mieheltäsi kykyä miettiä asioita syvemmin. Tytön täytyy saada tuntea olevansa arvostettu nimenomaan tyttönä, ja ne prinsessaleikit ovat osa lapsen kehitystä, jotka kypsä vanhempi hyväksyy samoin kuin poikien super/hämähäkkimies/sotaleikitkin. Tässä on hyvä teksti isän vaikutuksesta tytön itsetunnon kehityksessä. Lainaus tekstistä:

      "– Jos perheessä ei ole ollut poikaa, tytär voi ottaa velvollisuudekseen toimia perheen poikana. Tytär samastuu isäänsä, on tämän kalakaveri ja muuta vastaavaa. Ongelmia siitä voi tulla myöhemmin parisuhteen muodostamisessa. Tiedän tapauksen, jossa näin on ollut, ennen kuin oma naiseus on löytynyt monen mutkan takaa."

      http://www.mtv3.fi/helmi/ihmissuhteet/artikkeli.shtml/579237?ihmissuhteet-perhe-isyys

    • Ra-Vinto

      Kai muistit syödä tarpeeksi?

      "Among women who ate the most, 56 percent had sons, compared with 45 percent among women who ate the least. As well as consuming more calories, women who had sons were more likely to have eaten a higher quantity and wider range of nutrients, including potassium, calcium and vitamins C, E and B12. There was also a strong correlation between women eating breakfast cereals and producing sons."

      Ja muistaakseni joskus uutisoitiin, että lihaa runsaasti syövät naiset tuottavat todennäköisemmin poikia.

    • Äiti3:lle

      Kyllä minusta tuntuu näitä vastauksia lukiessani että suurin osa näistä kirjoittajista olisi jonkunlaisen terapian tarpeessa.

      Älä siis huoli, tietdän että rakastat lastani hänen synnyttyään ihan yhtä paljon oli sitten kumpi tahaansa.
      Sulla on vaan ollut tosi klassinen raskaana olevan naisen itku-syyllisyys-onnettomuus-rakastathansävielämua-onko elämässä järkeä- kohtaus.

      Kaikki on hyvin ja elätte onnellisina elämänne loppuun saakka. Unohda vain nämä kaikki loukkaavat ja todella törkeät kirjoitukset.

    • Rakkaat poikaset

      Esikoista odottaessamme toivoin tyttöä ja mies poikaa. Toisen lapsen kohdalla toivoin jo enemmän sitä tyttöä, jopa mieskin. Ultrassa selvisi, että toinen poika on tulossa ja petyimme. Ekana päivänä meni minultakin fiilis koko hommaan. Toisena päivänä jo hyväksyin sen. Loppuraskaudesta olin jo sinut asian kanssa ja iloitsin, ettei tarvitse vaatteita hankkia ja kaikki menisi toiselle lapselle. Mikä säästö! Kun lapsi viimein syntyi ja sain sen syliini niin tunsin itseni typeräksi. Miten voi niin suloisesta omasta lapsesta olla välittämättä. Tämä poika on nyt jo 9 vuotias ja maailman hurmaavin poika. Itseasiassa siitä tuli äitinpoika. Näen hänessä paljon minua sukupuolesta huolimatta. Isompi poika taas on tullut isäänsä ja heillä synkkaa omat jutut niin yksiin. En voisi ikinä vaihtaa tuota poikaa tyttöön. Nyt minulla on vauvakuume ja toivoisin saavani kolmannen pojan. Mitä ihmettä? Minä ikuinen tyttölapsen haaveilija olen siirtynyt poikiin. Elämä opettaa ja kasvattaa. Sukupuolella ei todellakaan ole väliä, kunhan terve. Niin kliseiseltä ja tylsältä kuin se fraasi kuulostaakin, niin vasta tässä vaiheessa minä tosiaan sen olen sisäistänyt. Nauti siitä mitä saat ja sure murhe nyt raskausaikana pois. Kyllä te siihen lapseen vielä rakastutte ja nauratte omia asenteita jälkeenpäin.

      Asian ylipääsemiseen tarvitaan vain luopumista omista jumittuneista käsityksistä ja aikaa. Tuo

      ps. Minäkin inhoan röyhelöitä ja vaaleanpunaista. Jos tyttö olisi tullut, niin en olisi minäkään noita hankkinut. Haaveilin mintunvihreästä tyttömäisestä eläinkuvioista ja kirkkaan punaisista pilkullisista mekoista.

      • uus-aivottomat

        "Jos tyttö olisi tullut, niin en olisi minäkään noita hankkinut. Haaveilin mintunvihreästä tyttömäisestä eläinkuvioista ja kirkkaan punaisista pilkullisista mekoista."

        Lapsi haaveilee vain ja ainoastaan täyspäisestä äidistä.


      • vai,,,

        että, "Itseasiassa siitä tuli äitinpoika". Odotit tyttöä, joten pojasta tuli sinulle se "tyttö". Isompi poika kasvaa mieheksi ja nuorempi ????. Ei kait se mitään, mutta näin ne vahempien odotukset lapsia muokkaa.

        Muutenkin on minusta on typerää puhua jostain vaatteiden väreistä, rahasta tms. epäolennaisesta. Aloittajan viestistä saa kuvan, että hän on halunut itselleen poikanukkevauvan, jota työnnellä pitkin raittia, koska on saanut päähänsä, että vauva olisi kiva juttu. Lapsen synnytäminen on kärpäsenpaskan arvoinen suoritus verrattuna siihen kasvatustehtävään jota seuraavat 20 vuotta tulee olemaan. Lyttäätkö lapsen itsetunnon vai arvostatko häntä omana itsenään. Selviääkö hän 10 vuoden terapialla vai riittäisikö vaan puolet.

        Joka paikassa toitotetaan, että lapset pitäisi tehdä nuorena. Oikeasti asiassa on hirveä ristiriita, kun synnyttäjällä pitäisi olla kakskymmpisen kroppa, mutta nelikymppisen pää.


      • lauantaita
        vai,,, kirjoitti:

        että, "Itseasiassa siitä tuli äitinpoika". Odotit tyttöä, joten pojasta tuli sinulle se "tyttö". Isompi poika kasvaa mieheksi ja nuorempi ????. Ei kait se mitään, mutta näin ne vahempien odotukset lapsia muokkaa.

        Muutenkin on minusta on typerää puhua jostain vaatteiden väreistä, rahasta tms. epäolennaisesta. Aloittajan viestistä saa kuvan, että hän on halunut itselleen poikanukkevauvan, jota työnnellä pitkin raittia, koska on saanut päähänsä, että vauva olisi kiva juttu. Lapsen synnytäminen on kärpäsenpaskan arvoinen suoritus verrattuna siihen kasvatustehtävään jota seuraavat 20 vuotta tulee olemaan. Lyttäätkö lapsen itsetunnon vai arvostatko häntä omana itsenään. Selviääkö hän 10 vuoden terapialla vai riittäisikö vaan puolet.

        Joka paikassa toitotetaan, että lapset pitäisi tehdä nuorena. Oikeasti asiassa on hirveä ristiriita, kun synnyttäjällä pitäisi olla kakskymmpisen kroppa, mutta nelikymppisen pää.

        Aikoinani toivoin tyttöä..niinkin paljon,että ompelin pieniä mekkoja..Pieni pettymys,kun poika syntyi,mutta kun sain hänet syliini,niin voi sitä onnen tunnetta..miten ihana tunne..En vaihtanut olisi mihinkään.Nyt olen kahden pojan mummikin,joten tyttöä ei vielä ole kuulunut.Ei ole sukupuolella väliä,ei todellakaan.Sitä rakastuu niin suunnattomasti siihen pieneen nyyttiin,joka on maailman suloisin...Onnea aloittajalle!Kyllähän tyttö aikanaan vävyn sitten tuo näytille.Ei todellakaan ole sukupuolella väliä.Äidin vaistot ja tunteet heräävät,kun "uurastus"on ohi.Synnytys ei ollut kiva kokemus ja yhteen kertaan se jäikin.Kaikille hyvää Itsenäisyyspäivää!


      • hymiö-äippä

        "Nauti siitä mitä saat ja sure murhe nyt raskausaikana pois. Kyllä te siihen lapseen vielä rakastutte ja nauratte omia asenteita jälkeenpäin. "


        Mikä helkkarin murhe on lapsen sukupuoli??

        Ymmärrän sen että jos ultrassa näkyisi vaikkapa että raajat puuttuisi pienokaiselta niin äitiä surettaisi lapsen PUOLESTA raskausaikana, mutta että tällaista juttua täällä tyyliin että:

        koita kiltti päästä asian yli vaikka toivoit poikaa ja saatkin vain tytön, epistä!
        mä ymmärrän kato mäkin toivoin poikaan ja nikkaroin sille kaikki valmiiksi , mut tuli tyttö. Mä olin ihan että What the fuk?
        Sit mä aattelin okei tyttöki on ihan kiva
        vaikka se onki vaan tyttö ja ajattele -
        kyllä seuraavaksi nauratti kun hämmästytin itseni tään seuraavan raskauden aikana ja mieheni toivomalla pikkuprinsessaa ja keräämässä hello kitty - ja muuta hörhelökamaa. (pyörittää päätään silmät suurina)
        Hirveetä OMG jos tulee poika tään tyttökaman keskelle!HYMIÖ!
        mut kyllä sä sitten tietsä silleen RAKASTUT siihen vauvaan kun se syntyy (takaisin sitä ei kato valitettavasti pysty työntään vaikka harmittaisi kuinka ,hih,muutoin taitas aika moni kakru mennä palautuspostina takasi silleen vaihtariperiaatteella hymiö hymiö )


    • moimoi__

      vauvat vaihtoon. Ei vaan. Sulta on varmaan pari mutterii tippunut matkalla, jos et aikuisena osaa suhtautuu asiaan. Etkö muuten tullut ajatelleeksi, miksi lapsen sukupuoli pitää itse aktiivisesti selvittää? Juuri tuon takia. MUTQ MÄ HALUUN! Huutaa uusi sukupolvi.

    • scoterrr

      Oletko itse ollut lapsena prinsessaleikkien perään? Lapsi on ennenkaikkea persoona. Voi olla ettei se edes halua leikkiä barbeilla vaan tehdä enemmän "poikamaisempia" juttuja. Voittehan yrittää toista lasta myöhemmin, jos siitä vaikka tulisi poika (tai sitten toinen tyttö...)

    • 33+3

      Aloittaja:
      Toivottavasti osaat jättää omaan arvoonsa nuo lapselliset teilaajat. Kyllä kaikki vähänkään fiksummat ja raskaudesta tietävät ymmärtävät, että sun ajatukset on ihan inhimillisiä ja normaaleja.

      Vaikutat fiksulta ja ajattelevalta ihmiseltä, ja luulen, että susta tulee hyvä äiti. :) Varmasti opit rakastamaan tyttöäsi, en epäile sitä ollenkaan! Hyvää itsenäisyyspäivää!

      Toivoo kahden tytön äiti

    • höpr

      Kyllä tyttö sinut hurmaa kun syntyy se on aivan varma! Sun verta ja lihaa. Kyllä luonto hoitaa homman!

    • on toivoa

      Voihan se lapsi olla trans niin saatat vielä sen pojan saada. Et kyllä itsekään normaalilta naiselta vaikuta, et jos se vaikka olis periytyvää.

    • yz

      Joo peniksetön lapsiyksilöhän täytyy luonnollisesti ympäröidä pinkeillä röyhelöillä. Ei siitä muuten voi kasvaa tasapainoista aikuista.
      Suosittelen, että teetät sille heti syntymän jälkeen sukupuolenkorjauksen. Tai jos ei siihen rahat riitä niin yksinkertaisesti vaihdat pennun vaivihkaa naapurisängyn poikalapseen. Ne mitään huomaa, vastasyntyneet näyttää kaikki samalta.

    • -----

      Saat olla juuri niin tyttömäinen ja ihana kuin pieni tyttö vain olla voi. Saat rakastaa kaikkea kaunista, kukkia, vaaleanpunaista pitsiä ja kimaltelevia käsilaukkuja.

      Haluan suojella sinua kaikelta pahalta, tyhmiltä ja ajattelemattomilta aikuisilta. Ole oma valloittava itsesi ja kiedo oma isäpappasi pikkusormesi ympärille;). Lopuksi heilautan taikasauvaa...

    • Vieläkö niitä tulevaisuuden yksinäisiä sinkkumiehiä pitäisi tänne lisää tehdä, jo entisten kymmenientuhansien lisäksi?

      Jos ajattelet sitä, miten lapsellesi aikoinaan tulee käymään parisuhdemarkkinoilla, ole iloinen siitä, että saat tytön.

    • Tyttölapsen äiti

      Minulla oli samankaltaisia ajatuksia odotusaikana. Olen aina toivonut poikaa, jo hyvin pienenä. Minulla on ainoastaan siskoja ja koen, että meidän perheessämme olisi tarvittu poikaa tasapainottamaan tilannetta. kasvatus (etenkin äitini puolelta) oli hyvin perinteistä ja hyvin ankaraa; tytön pitää olla kiltisti ja hiljaa ja soittaa viulua ja niiata ja pukeutua sievään mekkoon. Kaikki fyysinen oli kokonaan kielletty ja minä olisin halunnut tapella yms. Koen, että edelleen pojille sallitaan enemmän vapautta ja mahdollisuudet hyvään itseluottamukseen ja rohkeaan elämäasenteeseen ovat paremmat. En selosta tähän nyt mitään lapsuuden traumat-hölötystä, mutta uskon, että omilla kokemuksillasi on vaikutusta siihen, että ajattelet noin pojista ja tytöistä. Ehkä asiaa sietää hiukan miettiä? Että pääset sinuiksi tuon tulokkaan kanssa..

      Kun aloin odottaa, olin kohtuullisen varma siitä, että tulija on tyttö (emme edes kysyneet sukupuolta!) ja tyttöhän sieltä tulikin. Olin hieman pettynyt raskausaikana, mutta päätin, etten anna asian haitata. Harmitti tietysti se, että on itse tuollainen idiootti.. Sinäkin pääset kyllä yli tuosta pettymyksestä. Kun tyttönne saapuu, et voi kuvitellakaan vaihtavasi häntä pois. Ja olisko vaikeavammainen poikalapsi tervettä tyttölasta tervetulleempi? Saatat tietysti yhä toivoa, että jos vaikka toinen lapsi sitten olisikin poika.. Kyllä minäkin edelleen niin toivon ja hieman kadehdin poikaperheitä. Jotenkin ajattelen, että olisin ollut parempi äiti poikalapselle. Että kasvatan tytöstä vain yhtä onnettoman ihmisen kuin itsestäni. Omasta tyttärestäni en silti taatusti suostuisi luopumaan! Tuntuu, että sillä että toivoin poikaa ei ole mitään yhteyttä siihen, miten suhtaudun tyttööni. Rakastan häntä sellaisenaan. Henkilökohtaisilla toiveilla ei ole mitään tekoa asian kanssa!

      Pääset siis kyllä yli tuosta, älä huoli. Ja sitä paitsi, oikeastihan pojan saaminen on se tyhjempi arpa: riski onnettomuuksiin, itsemurhaan, huumeisiin, rikollisuuten, sosiaaliseen avuttomuuten, syrjäytymiseen, alkoholisoitumiseen ja ennenaikaiseen kuolemaan on huomattavasti korkeampi! :D

      • heh..

        provo, miksi ihmiset vastaavat moiseen....


      • ap.

        Mietin noita mahdollisia omia lapsuustraumoja... Ainakin oma 3 vuotta nuorempi siskoni oli lapsena ihan mahdoton, vihasimme toisiamme aikuisiksi asti. Nykyään tosin ollaan parhaita kavereita. Lisäksi mulla on 17 vuotta nuorempi pikkuveli, jota hoidin paljon hänen ollessaan pieni, ja minusta hän oli maailman ihanin pieni poika. Ehkä ne poika-ajatukset juontavat jotenkin tuohon.

        Onpa mukava tietää, että muillakin on/on ollut samanlaisia ajatuksia. Olen jo tässä parin viikon aikana tottunut aika hyvin ajatukseen tytöstä, enkä tosiaan usko että syntymänsä jälkeen ikimaailmassa vaihtaisin häntä poikaan. Nyt jo välillä tuntuu, että apua, jos siellä olis sittenkin poika, mitä mä sitten tekisin :) ?


    • ei väliä sukupuolell

      ... sillä aika asiattomia vastauksia olet saanut - jopa "asiallisiksi" verhottuja asiattomia vastauksia. Mielestäni viestissäsi ei ollut mitään pahaa, vaan kerroit aidosti tuntemuksistasi ja raskaana ollessa tosiaan monet asiat voivat herättää suuria tunnekuohuja. Neuvoisinkin sinua katsomaan hieman noita muita äitiyspalstoja, joissa vastaukset ovat asiallisempia eikä lähdetä kirjoittajia suoraan mollaamaan ja haukkumaan.

      Musta on ihan ymmärrettävää, että jos on ollut vahva tunne tietyn sukupuolen suhteen, niin se voi aiheuttaa pettymyksen tunteen. Itse olen aivan viimeisilläni raskaani eikä minulle tai miehelleni ollut mitään väliä lapsen sukupuolen suhteen - yritimme raskautta 3 vuotta, joten olen kiitollinen pelkästään siitä, että todennäköisesti terve poika on meille syntymässä. Itse halusin tietää sukupuolen etukäteen ihan hankintojen takia mutta myös sen vuoksi, että ehtii tottua ajatukseen joko tytöstä tai pojasta. Vaikka täällä moni kirjoittaakin, kuinka sukupuolella ei ole mitään väliä ja että hirveää ajatella noin, niin kyllä kummastuttavan yleinen kysymys muilta ihmisiltä on minullekin ollut että "toivotteko tyttöä vai poikaa?". Eli kyllä ihmiset usein ajattelevat, että jompi kumpi sukupuoli on ollut tilauksessa ajatustasolla :)

      Minä uskon vahvasti, että lopulta totut ajatukseen tytöstä ja huomaat, että yksilöitä me olemme emmekä pelkästään tietyn sukupuolen edustajia. Minä olen onnellinen tulevasta pojasta, mutta yhtä lailla voin mietiskellä, miltäköhän olisi tuntunut saada tyttö. Ei se tee minusta huonompaa äitiä. Ja jos jonkun mielestä nuo sinun ajatuksesi ovat jotenkin omituisia tms. niin kyllä sitä kaikenlaisia outoja huolia eksyy päähän raskausaikana itse kullekin!

    • tuleva mamma

      Minä mimittäin toivon, että saisin pojan. Kun ajattelen, millainen itse olin lapsena ja nuorena, en haluaisi tytön äidiksi. Minua ei myöskään kiinnosta ostella pinkkejä lasten vaatteita ym. hepeneitä sitten vähän venhempana.

      Ihan oikesti minulle kuitenkin on ihan sama, kumpiko tulisi, kunhan lapsi olisi terve. Mutta poika olisi kyllä kiva... :)

    • tsiisus..

      Odota, että saat lapsen syliisi ja että hän syntyy elävänä.
      Toivo, että lapsi on terve.
      ja mieti sitten vasta asioita eteenpäin.
      Et voi olla tosissasi, että olet huolissasi SUKUPUOLESTA!?
      Mene itsessi. Syvälle.

    • Neljän äiti

      Ensimmäisestä lapsestani toivoin tyttöä ja poika tuli. Synnärillä kun se selvisi, ajattelin vain, että ok, seuraava on tyttö. Seuraava oli myös poika ja sekin selvisi synnärillä vasta. Ihan kiva, kun ikäeroakaan ei ole sen enempää, niin on heistä enemmän ehkä kaveria toisilleen. Ja on ollut todella paljon. Kolmannesta halusin todella tyttöä ja pelkäsin kovasti miten suhtaudun, jos hän onkin poika. Yritin koko raskauden varautua poika-ajatukseen, mutta se oli todella vaikeaa, kun haaveissani näin hänet koko ajan tyttönä. Kolmannen sukupuoli selvisi ihan pari viikkoa ennen synnytystä, kun jouduin käymään ultrassa ja näin sen itse. Kun ne pojan vehkeet siinä näkyivät, niin olin todella pettynyt, mutta kun ultrasta pois tullessani soitin miehelle ja kerroin kaiken olevan kunnossa, niin huomasin sanoneeni, että pitäydymme vanhassa, hyväksi havaitussa sukupuolessa. Neljäs oli sitten vihdoin se kauan odotettu tyttö.

      Nyt odotan viidettä ja edelleen mieluummin saisi olla tyttö, mutta eiköhän se poika ole, enkä aio pettyä siitä yhtään. Tunteita saa olla, mutta ei omaan lapseensa ole pettynyt vaikka hän olisi mitä sukupuolta tahansa. Hyvä, kun tuo "pettymys" tuli nyt, niin ei sitten synnytyksessä enää tarvitse.

      • tuleva mamma

        Ei sitä varmaan oikeasti ajattele, että "hitto, tuli sitten väärä...", kun se lapsi on sylissä. Jotenkin minusta vaan tuntuu, että poika voisi olla helpompi lapsi. Mutta eiköhän se loppupeleistä riipu ihan lapsen persoonasta, oli sitten tyttö tai poika. :)


      • tutkija-äiti.
        tuleva mamma kirjoitti:

        Ei sitä varmaan oikeasti ajattele, että "hitto, tuli sitten väärä...", kun se lapsi on sylissä. Jotenkin minusta vaan tuntuu, että poika voisi olla helpompi lapsi. Mutta eiköhän se loppupeleistä riipu ihan lapsen persoonasta, oli sitten tyttö tai poika. :)

        perinteisesti lähetyssaarnaaja.asennosta kuitenkin niin nettä siimiksien matka on alaspäin. ja sitten pitää maatam mahd kauan miel jalat seinää vasten. näin nopeat(eikös ne poikasiittiöti niitä ollu) varmasti pisööö nopsaa perille.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe